חומר למחשבה

שאלת תם

"היא סיפקה מקומות עבודה -למהנדס ותכנת שהיגר מהמרכז והקים שכונת יוקרה בפרבר העיר" אתה טוען שאינטל, באופן מכוון וכמדיניות, שכרה רק מהנדסים ותוכניתנים מאיזור המרכז ודחתה את המהנדסים והתוכניתנים שפנו אליה מאיזור הדרום ?

topaz300

New member
אבל זה לא מה ששאלתי

שאלתי הייתה מדוע מפעל רווחי וגדול כמו אינטל שמקבל מענקים של מליונים בזכות זה שהוא ממוקם בישוב ספר, מדוע מפעל כזה לא יכול להעסיק את המנקה איש התחזוקה , עובדי היצור , השומרים כעובדים מן המניין ולא דרך חברת כוח אדם בשכר זעום אני לא טוען שאינטל באופן מכוון שכרה רק אנשים מאיזור המרכז אלא כנראה בעקבות מחסור באיזור של מהנדסים ותכנתים הם נאלצו להעביר אותם לאיזור קרית גת .

ומה מביא אותך לחשוב שאם אינטל

הייתה מעסיקה אותם ישירות השכר היה גבוה יותר? אם אינטל הייתה מעסיקה אותם ישירות באותו שכר, זה היה בסדר? נראה לי שאתה מפספס את העיקר. העיקר זה לא מי המעסיק, אלא גובה השכר והתנאים בכלל. צריך לדאוג שחברות כח האדם לא יפרו את החוק, למשל את חוק שכר המינימום. נראה לי שאתה עוסק בטפל ולא בעיקר.

topaz300

New member
זה גם לא היה תקין אבל נשאלת השאלה

מדוע שחברה כמו אינטל שהיא רווחית תעסיק אותם באותו השכר ובאותם התנאים (אין תנאים!!) כמו חברות כוח האדם??

אני הייתי שואל שאלה אחרת:

מדוע חברות כח האדם מעסיקות את עובדיהן בשכר כל כך נמוך וללא תנאים. אתה מנסה להרוג את חברות כח האדם, אבל אתה כנראה לא תצליח בכך, מכיוון שחברות אלו עונות על צורך קיים וממשי במשק. אתה כן יכול וצריך להיאבק בחברות הללו על מנת שישפרו את תנאי עובדיהן. לדעתי, הדרך בה אתה מנסה לפתור את הבעיה היא לא הדרך הנכונה.

למה שלא תעסיק אותם דרך חברת כח אדם?

חברת כח האדם מספקת לאינטל שירותים נוספים מעבר לעבודה שעושים העובדים תמורת תשלום נוסף מעבר לעלויות העובדים הללו. אם אינטל קונה את השירותים הללו מחברות כח האדם, הם כנראה זולים יותר מאשר לספק אותם בעצמה. קח כדוגמא הסעות לעובדים - אם תשלום לתחנת מוניות עבור הסעת עובדים זולה יותר מאשר רכישת ותחזוקת רכבים + העסקת נהגים במשרה חלקית, למה לא לספק את התעסוקה לתחנת מוניות ? באשר לאין תנאים - אם חברות כח האדם אינן נותנות לעובדים את התנאים המתחייבים בחוק, מה אתה נטפל לאינטל במקום לחברות כח האדם ? אם חברות כח האדם נותנות לעובדים את התנאים המתחייבים בחוק, למה אתה מצפה מאינטל שתתן להם יותר תנאים משמתחייב בחוק או שהתחייבה למדינה שתתן תמורת המענק ?

למה שתעסיק אותם ישירות ?

בינתיים לא הבאת שום סיבה, אלא אם אתה חושב שאינטל רוצים לרצות אותך.

עדיין לא הבנתי מה שאלת

"מדוע מפעל כזה לא יכול להעסיק את המנקה איש התחזוקה, עובדי היצור, השומרים כעובדים מן המניין ולא דרך חברת כוח אדם בשכר זעום" אתה טוען שאילו אינטל הייתה מעסיקה אותם ישירות, במקום דרך חברת כ"א, העובדים הללו היו מקבלים משכורות גבוהות יותר ? אם כן, למה אתה חושב ככה ?

topaz300

New member
למה לא ?? מזה הקו המחשבתי הזה

שאפשר לבטל קבוצות אוכלוסיה במדינה אני לא רואה שום סיבה שמפעל רווחי שמקבל מענקים שמנים לא יכול להעסיק אותם כעובדים מן המניין , אין שום סיבה שלא אלא רק קו מחשבתי חזירי ודפוק

קו המחשבה החזירי הזה הוא שלך

שאתה מייחס לי בחזירות כדי ללכלך עלי בחזירות במקום להתייחס לשאלה שכן שאלתי אותך. מה ששאלתי הוא למה אתה חושב שאותם עובדי קבלן יקבלו תנאים טובים יותר בתור עובדים מן המניין, ובאופן פרטני יותר איזה תנאים בדיוק אתה חושב שהם יקבלו בתור עובדים מן המניין ולמה. לדוגמא, האם אתה חושב שכעובדים מן המניין הם יקבלו משכורות גבוהות יותר ? אם כן, למה אתה חושב שהם יקבלו משכורות גבוהות יותר ?

topaz300

New member
אולי גם להם מגיעה פנסיה

אולי גם להם מגיעה משכורת קצת יותר מכובדת מ 2900 ש"ח זאת בושה שהוא ירוויח לפחות 4000 ש"ח ולא אני לא רואה שום סיבה למה הם לא יכולים לא לתת להם את זה כול גישה אחרת היא חזירית

הבנו שאתה חכם כמו חזיר

"אולי גם להם מגיעה משכורת קצת יותר מכובדת מ 2900 ש"ח" ודאי שמגיעה להם משכורת יותר מכובדת מ 2900 ש"ח - מגיעה להם לפחות 3,335 ש"ח שכר מינימום, ואם הקבלן לא משלם להם אותה אז הכתובת לתלונות היא קבלן כח האדם, לא אינטל. "זאת בושה שהוא ירוויח לפחות 4000 ש"ח" למה שישלמו איזה סכום שהקרצת כרגע ? ולמה שישלמו את ה $1000 שפרץ הקריץ ? אני לא רואה שום סיבה שהם ישלמו יותר משהחוק, ההתחייבויות שלהם למדינה תמורת המענק, ותנאי השוק מחייבים אותם. כל גישה אחרת היא נאיבית, במובן שזה מטומטם להטפל דווקא לאינטל ולא למדינה על שלא העלתה את שכר המינימום או דרשה מאינטל לשלם שכר מעל המינימום לעובדי קבלן כתנאי לקבלת המענק.

topaz300

New member
אתה בטח מקבל יותר אז מה אכפת לך

זה הבעיה שצריך לשנות את החוק כי היום משכר של 3,335 אי אפשר להתקיים!!!!!! ואינטל הייתה דוגמא למפעל שמגיע לישוב ספר שמקבל מענקים ככזה שהגיע לישוב ספר. חזיר הוא מי שמבטל את השכבות אוכלוסיה האלה ומי שחושב כמוך

לחזור על עצמי שוב ?

"זה הבעיה שצריך לשנות את החוק כי היום משכר של 3,335 אי אפשר להתקיים!!!!!!" אני מסכים איתך, אבל שכר המינימום הוא עניין לחקיקה של הכנסת ולא לטוב ליבם של מעסיקים. "ואינטל הייתה דוגמא למפעל שמגיע לישוב ספר שמקבל מענקים ככזה שהגיע לישוב ספר." ואינטל היא אכן דוגמא למפעל שקיבל מענק והגיע לישוב ספר. "חזיר הוא מי שמבטל את השכבות אוכלוסיה האלה ומי שחושב כמוך" מכיוון שאתה חושב כמוני בנוגע לשכר מינימום, אז אתה מסכים איתי שאתה חזיר.

topaz300

New member
ומה עם טוב לבה של הממשלה

שהעבירה רק השבוע מענק של 520 מליון שקל למפעל . מה קורה בפועל בוא נראה רוב המהנדסים ואנשי הפיתוח נדדו מאיזור המרכז והקימו פרבר יוקרתי בפאתי העיר קרית גת. המפעל הוא בועה בתוך העיר לא משלב את הקהילה והקהילה לא משתלבת בו כול ה שומרים , עובדי נקיון , אנשי אחזקה , עובדי יצור מועסקים דרך קבלני כוח אדם בשכר זעום . מדוע שהחברה שקיבלה מענקים בגלל היותה ממוקמת באיזור לא יכולה לשלב את הקהילה במקום כעובדים מן המניין בשכר הוגן. מה קשה כול כך לבצע זאת? ואולי המענק באם היה מופנה לבניית כיתות לימוד , יום לימודים ארוך , רכישת מחשבים לכיתות בבתי הספר , אולי אז הפער באמת היה מצטמצם עכשיו כנראה לא קראת את מה שהתכוונתי אליו שאומרים שהשקעה ועידוד מפעלים תביא גם לצמיחה בשכבות החלשות זו קלישאה כי בפועל הפער הולך ומעמיק.

הבנתי טוב מה כתבת

ונראה שאין ברירה אלא לחזור בפניך שוב ושוב ושוב ושוב ושוב על מה שכבר הסבירו לך. "רוב המהנדסים ואנשי הפיתוח נדדו מאיזור המרכז והקימו פרבר יוקרתי בפאתי העיר קרית גת." ומה הבעיה בזה ? הם לא משלמים לעירייה עוד ארנונה ? הם לא מספקים תעסוקה לתושבי קרית גת ? "כול ה שומרים , עובדי נקיון , אנשי אחזקה , עובדי יצור מועסקים דרך קבלני כוח אדם בשכר זעום ." יש שלוש אפשרויות - א. הפער הולך ומעמיק = קודם העובדים הללו קיבלו שכר גבוה יותר. ב. הפער נשאר זהה = קודם העובדים הללו קיבלו בדיוק אותו שכר. ג. הפער הולך וקטן = קודם העובדים הללו קיבלו שכר נמוך יותר, או בכלל לא. האם אתה טוען שאופציה א' היא הנכונה ? "מדוע שהחברה שקיבלה מענקים בגלל היותה ממוקמת באיזור לא יכולה לשלב את הקהילה במקום כעובדים מן המניין בשכר הוגן. מה קשה כול כך לבצע זאת?" כי המושגים שלך לשכר הוגן לא מחייבים את אינטל. "ואולי המענק באם היה מופנה לבניית כיתות לימוד , יום לימודים ארוך , רכישת מחשבים לכיתות בבתי הספר , אולי אז הפער באמת היה מצטמצם" המדינה חושבת שההשקעה מאינטל יותר מתחזיר את עצמה, לדוגמא במיסים שיופנו לבניית כיתות לימוד, יום לימודים ארוך, רכישת מחשבים לכיתות לימוד, ומשרות למי שהיו מובטלים קודם לכן. עוד לא הבאת ולו בדל סיבה לחשוב שהמדינה טועה. הייתי מציע לך לקרוא ולהבין את ההסברים שנכתבו עבורך בשרשור הזה, אבל נראה שאתה לא מסוגל, ולחילופין לא מעוניין, לכך.

אתה אכן מסרב להבין

נראה שאתה נעול על זה שיש פער בין המהנדסים שבאו מאיזור המרכז ובין עובדי חברות כח האדם המקומיים, ולא רוצה - או לא מסוגל - לקלוט שום דבר.

למעלה