חוזרת עם פרטים

כמה דברים...

1) למדתי 4 שנים בתיכון עם הבת שלה כל הבגדים שלה ושל אמא שלה היא תפרה. 2) חמותי עברה גם דרכה - היא למדה בעוד מקומות אבל על זה היא הכי ממליצה אפילו לי כתנאי מעבר הלאה ובכלל שאולי יעל תאיר לי עוד כמה פינות חדשות. 3) גיסות ועוד המון אנשים שאני חיה ומכירה אותם למדו שם. 4) כשיש לי שאלה וחמותי לא יודעת את התשובה היא ישירות מפנה אותי אליה . הדעות שלה מקצועיות מאוד והיא ממש שמחה לענות אפילו שלא למדתי אצלה זה ממש משפחה תרתי משמע
בשורה תחתונה ועל קצה הלשון, יעל פיתחה שיטה קלה ומיוחדת להשגם עם ידיים שמאליות יכול לצאת לך בגדים לתפארת . אבל את יודעת .....כמו שהכותבת מלמעלה אמרה .אנחנו שמחות לייעץ ולעזור לך. אבל הבחירה ביידים שלך בסוף. אם יש לך שאלות תרימי אליה טלפון אם מוטי- בעלה עונה תבקשי אותה . היא מקסימה ותענה לך על הכל. בהצלחה...
את מוזמנת לשאול אנסה גם לענות לך.

לא יודעת לא יכולה להגיד מה שכן לטובת המקום

הייתי מרימה טלפון ואומרת ליעל זה נראה לי מעשה חסד חשוב לכשעצמו. לא הייתי בסיטואציה אבל אני מאמינה שזה מה שהייתי עושה.

nil 1

New member
רוצה להצטרף להמלצות על מכון יעל.

למדתי שם שלושה קורסים, כבר כתבתי פה בעבר על כך שהגעתי עם ניסיון די בסיסי. היום אני תופרת כמעט הכל - בקורס למדתי עקרונות ושיטות שאני המשכתי לפתח ולצבור ניסיון בעצמי עם כל בגד שתפרתי. אני לא אומרת שהכל מושלם - אבל כיום אני כבר כמעט ולא קונה בגדים אלה תופרת לעצמי אפילו בגדים לארועים. מי שרוצה שיטות קלות ומהירות לתפירה של בגדים בכל מני סיגנונות (בקורס הבסיסי הבגדים הם בעיקר מסריגים) ולדעת לקחת כל גיזרה בסיסית ולפתח ולהתאים מידות וגיזרות הקורסים שם בהחלט מספיקים. כדי לתפור מחוכים ותפירה עילית הקורס לא מספיק בטח אם לוקחים רק את הבסיס. אני מניחה שגם הרבה תלוי במורה שמעבירה את הקורס. אני מכירה אפילו ילדות בנות 14 שלמדו שם ולובשות עיצובים שהן המציאו התאימו ותפרו וזה נראה נהדר. נכון שאת התפירה מבצעים בבית אבל המורה מדגימה את התפירה ומראה בדיוק מה צריך לעשות ואת הדוגמיות שעושים שם שומרים בקלסר ובכל פעם שנתקלים בבעיה אפשר לבדוק בדיוק את שלבי העבודה מהדוגמיות. הכל זה עניין של אימון. הרי גם אם לומדים אצל המורה הכי טוב אם לא מתאמנים - חוץ מהבגד הספציפי של הקורס לא יצא אחר כך כלום. ובכל מקום יש מרוצים ויש שפחות השאלה היא מה הציפיות שאיתן מגיעים לקורס. אצלי הקורס עלה על כל הציפיות. היכן שלא תבחרי ללמוד שיהיה בהצלחה!

aviviye

New member
גם אני למדתי קורס בסיסי במכון יעל -

היתרונות - באתי ללא כל נסיון ובמסגרת הזמן הפנוי המועט שיש לי כרגע, ויצאתי בזמן קצר יחסית עם מספיק ידע לתפירה ביתית. את הידע הבסיסי אני כרגע מרחיבה בעזרת ספרים שקניתי ופרויקטים שאני מורידה מהאינטרנט. החסרונות - עכשיו בלימוד העצמי בבית, אני מרגישה שהיו צריכים לשים קצת יותר דגש תאורטי על כמה מושגי יסוד. בנוסף, אני חושבת שהמקום צריך לעצב מחדש את דפי הלמידה לעיצוב גרפי מודרני ונעים לקריאה, שלא יראה כמו הדפים שחלקו לי המורות ביסודי . אסטתיקה זה מעבר לבגדים...

ו שתי

New member
בשביל להוציא גזרה מבורדה ולתפור אותה

גם אם היא פחות פשוטה, לא צריך להוציא 1600 ש"ח. אני חושבת שאת צריכה ללכת למורה פרטית.

יש לי מורה לתפירה על אמת וזה חשוב

כי ללמד צריך לדעת ואת זה לומדים בסמינר . שמה שושי ו הטלפון שלה 03-9648068 אבל יש מוכשרים שיכולים ללמוד do it yourself אתרים שמלמדים תפירה :http://www.craftandfabriclinks.com/sewingbook/sewbook.html http://download.kataweb.it/portale/repubblica/seid... http://www.lovetosew.com/freepatternsfashiondesign... target=_blank rel=nofollow>http://sewing.about.com/od/bagstotespurseproject/ss/menswallet.htm לימוד תפירה http://www.fashion-incubator.com/mt/archives/sleev... אתר תפירה

עם כל הכבוד ויש כבוד, סמינר...

ללמד לא לומדים בשום מקום, זה ענין של כישרון, כמו הרבה דברים בחיים, גם עיצוב אי אפשר ללמוד. יש יכולות שהן כישרון ואפשר לשכלל ולטש אותן. להגיד שזה שמשהו למד בסמינר למורים הופך אותו למורה טוב? ואני לא מזלזלת באף מורה שהצליח ללמד בצורה טובה, וכפי הנראה המורה שהמלצת עליה אכן טובה אם את מרוצה ממנה. אלא שמנסיוני בלימודי חינוך ובמפגש עם תלמידי חינוך בכל מני מקומות, אם משהו הוא מורה טוב, זה למרות העובדה שיש לו תעודת הוראה.

עדי הקלות הזו שכל אחד לוקח על עצמו ללמד

רק בגלל שיש לו אפשרות לנצל את כישוריו ולהרוויח כסף בדרך אחרת מוציאה אותי מדעתי . לדעתי הוראה כמו כל מקצוע אחר צריך ללמוד. ללמד יש מתודות ....יש מורים גרועים וזה נכון שתינו יודעות אך ללמוד אני הולכת תמיד רק לטובים ביותר ולאחר שקיבלתי המלצות מהימנות .וכל הבתי ספר המסחריים האלו הכרתי תלמידים שיצאו משם .. הרבה הם לא יודעים .ללמוד הם ילמדו רק תו ך כדי עבודה בשטח . . .

שש שבע

New member
כמו תמיד האמת נמצאת באיזשהו מקום באמצע

אני מסכימה עם עדי שללמד זה כישרון. אבל אני לא חושבת שסמינר מקלקל מורים ("למרות הסמינר") אבל מצד שני אטי היא לא אמרה שכל אחד יכול ללמד. אלא שיש כאלה שיש להם כישרון והם ילמדו טוב גם בלי סמינר (אם כי אני מאמינה שסמינר יתרום להם בכלים) ויש כאלה שלמרות הסמינר, ועוד אחד ועוד אחד, לא יצליחו להיות מורים טובים. אבל זה לא אומר שכל אחד שיש בו כישרון צריך לדלג על השלב הזה שנקרא סמינר... יש משהו באישיות של האדם שהוא צריך לגרום לזה שממולך להקשיב לך ולהבין אותך.. חלק מזה זו כריזמה, וכריזמה זו תכונה די מולדת., ויש משהו שמוח של המורה שיודע לפשט תהליכים כדי שזה שממולך יבין אותך, ולסיום אחת קטנה....באותו ענין... מורה מספר "הסברתי לתלמידים שלי פעם אחת - והם לא הבינו הסברתי פעם שניה -לא הבינו הסברתי פעם שלישית- לא הבינו...לא איבדתי את הסבלנות הסברתי פעם רביעית - הם לא הבינו, אבל אני הבנתי... ואם זה לא היה כל כך נכון,,,זו היתה בדיחה מצחיקה...

אם את יודעת לתפור במכונה היטב

ומכירה את כל הפונקציות שלה בשביל לתפור מבורדה את צריכה מורה פרטית ואם יש לך חוש וכשרון את יכולה גם לבד.

ו שתי

New member
חולקת עליך. כמי שיש לך כנראה סוג של כשרון

מינימלי, כן הצלחתי להוציא גזרות מבורדה ולהפיק בגדים, אבל מצד שני- שלושה עירוים אצל מורה פרטית סביב פרויקט מסוים שדרגו אותי בביצועים. ויש בי חלק שמצטער שלא מצאתי את הזמן קודם לעשות את זה.

טוב אז רק לידיעתך אני מעולם לא למדת י

לתפור אצל שום מורה .ומאז שאני ילדה אני תופרת מבורדה בשנים האחרונות התחלתי ללמוד תדמיתנות ושוב לבד .אז כפי שכבר ציינו פה צריך גם כישרון . ואי אילו יכולות שלא קיימות בכל אדם .לכל אחד הכישורים שלו .מי שסתם ככה רוצה להתחיל לתפור פשוט צריכה לקחת איזה קורס או שיעורים פרטיים ולראות כמה זה תורם לה לימודים מעולם לא הזיקו לאיש זה יעלה לה את הביטחון . וזה בהחלט מומלץ צריך רק למצוא את המקום המתאים.

יש לי ספר ים של בית ספר לעיצוב ויצו חיפה

ויש את האתר של משרד העבודה ויש טונות של ניסיון

למעלה