חוזרת עם פרטים

אז בשביל מה צריך קורס

אם אפשר ללמוד הכל בבית? הכנת גזרה עצמאית בצורה נכונה, התאמה לסוג הבד, התייחסות נכונה לגימורים, תפירה עצמה... בשביל מה צריך קורס בסיסי? לא צריך! רק אם רוצים להמשיך לקורסים אחרים. הכל אפשר בבית.

אז אני חושבת שלא הבנת

איך הקורס בנוי. כל השלבים של בחירת הדגם, בחירת סוג הבד, הכנת גזרה ע"פ מידה וגזירת הבד - הל נעשה בקורס. השלב הטכני לחלואטין - של הכנת הבד מתחת לדוושת המכונה ולחיצה על הדוושה - את זה עושים בבית. ושוב, אין לי כל כוונה, רצון או עניין בלשכנע. רציתי להביא לתשומת לבך שזה קיים ושעברתי את הקורס ברחובות והייתי מאד מרוצה. אבל אם את כבר מודעת לאופציה הזו - אז בסדר.

ברור שאין כוונה לשכנע רק לייעץ

אני הבנתי משם שרק מוצאים גזרות ולוקחים את החומר [הדפים] הביתה ושם עושים הכל , גוזרים, תופרים וכו.. אם לא הבנתי אותם נכון אז זה טוב, כי מה שהבנתי זה לא כ"כ לעיניין. תודה לך

יש ויש

יש מוצרים שהכנו גזרות, גזרנו בד וחיברנו בסיכות - בזמן השיעור ויש כאלו שניתנו לנו להעשות בבית. תלוי במה לומדים. יש גם לימוד שהוא לא על מוצר. למשל : סוגי צוארונים. אז אם למדנו לעשות צוארון גולף לסוגיו - התבקשנו בבית להכין דוגמית של צוארון כזה (בלי לתפור לשם כך חולצה שלמה). אני אישית לא אוהבת לתפור דוגמיות קטנות שאין לי מה לעשות איתן אח"כ - אז במקרה כזה כן תפרתי בגד שלם (חוץ מגולף. כי אני לא אוהבת גולפים...). אבל הכל שאטויות. לפני שלמדתי במכון יעל תפרתי קצת בתור תחביב. הגזרות היו לקוחות מבורדה, או שהעעתקתי בגד קיים או שציירתי גזרה לבד לפי הספר יסודות הגזרה. לצייר גזרה של חולצת יסוד לבד לקח לי בערך חצי שעה. וגם אח"כ זה היה רק יסוד והיה צריך לשפר אותה הרבה. במכון יעל למדתי לצייר גזרה בחמש דקות, למדתי שלא צריך כמעט גיר חייטים (כדי לשרטט משני הצדדים, לא צריך כמעט חוט מכלב. אלו כל הדברים הקטנים שלא אהבתי לעשות בתפירה, כי הם האריכו לי את הזמן. במכון יעל יש דרך עוקפת שממאד התאימה לי.

שש שבע

New member
אין באמת קיצורי דרך בתפירה...

מי שיודע לעבוד יודע לעשות את הדברים יעיל יותר. ואם למדת ביעל,,,

הצורה של הגזרה

כשמשרטטים אותה - כבר מכילה בתוכה את אזור המתפרים. ככה שכשאתה גוזר את הבד - אתה גוזר בדיוק לפי הגזרה ולא צריך לצייר את הגזרה המקורית משני צידי הבד. ותופר יכן שצריך לפי "רגל מכונה". זו דוגמה ל"קיצור דרך" שבשבילי מאד משמעותי (ממש לא אוהבת לשרטט משני הצדדים). איך לעשות כגזרה בבחמש דקות אני לא יכולה לכתוב - כי חתמנו על טופס שבו התחייבנו לא להעביר הלאה. אבל יוצאים מהגזרות האלו תוצרים יפים מאד. חייבת לציין שלא מדובר בבגדים מחוייטים בקורס הבסיסי. רק בגדים ליומ-יום. לבגדים מחוייטים יש קורס נפרד - שאותו לא למדתי כי אני לא מרגישה בו צורך.

יעל לא המציאה את הקיצור דרך הזה

בתעשיה לכל הגזרות יש תוספרת לתפר ידועה בגודלה, לפי הצורך ולא רגל מכונה, אלא לפי הצורך והמקרה אף אחד לא מסמן את מידום התפר בערמה של בדים שגוזרים , ברור שאי אפשר לשרטט בצ'יק צ'ק גזרה למחוייט וגזרה לטרנינג בכל שיטה לא לוקח לשרטט יותר מעשר דקות

לא יודעת מי המציא את הדרך

אבל זו הדרך שבה למדנו. כמו שכתבתי, שלושת הדרכים האחרות שהכרתי (יסודות הגזרה, בורדה והעתקה מבגד קיים) היו הרבה יותר מסובכים. ולא דיברתי על מחוייט. אבל כדי לתפור חולצה ליומ-יום הייי צריכה להשקיע הרבה כדי שתהיה לי גזרה. לפי מה שלמדנו במכון - הכל הפך להרבה יותר פשוט. ושוב, לא מדובר בבגדים מחוייטים. אבל כן בגדים ליומ-יום, כולל מגוון לא רע של חולצות, חצאיות ושמלות.

סתם מבקרת

Active member
תומריקוש, אני יכולה לספר לך על "הדרך העוקפת"

שלומדים בקורסים של משרד העבודה. על גזרת הנייר מוסיפים את כל תוספות התפרים והחוכמה היא גם להוסיף אותם כך שכשמצמידים שני חלקי בגד תוספות התפר מתאימות בדיוק.על הנייר גם מסמנים "פיק" בכל מקום חיבור. וכשהתוספות מוספות בדרך זו אז א. קל להניח את הגזרות על הבד בחיסכון המירבי כי ניתן להניח חלקים ממש צמודים. ב. מסמנים בגיר רק מסביב לגזרת הנייר בצד אחר, כדי לגזור. מעבירים את כל הפיקים לבד והם שמסמנים היכן יש לתפור ולחבר. אכן שיפור משמעותי לעומת הסימונים שנהגתי לסמן כשהוצאתי גזרות מבורדה.

במכון יעל זה אפילו יותר פשוט

כי כבר ביצירת הגזרה התפרים נכללים, כולל החישובים מה צריך להתחבר ולאן. ככה שלא צריך להתאמץ כבר בשלב הגזרה. עושים אותה בכמה קוים ומעגלים והיא מוכנה לעבודה.

שש שבע

New member
ממה שהספקתי לראות עד היום

השיטה שלהם לא מדויקת ויכולה להיות טובה אולי לסריגים. כי הגמישות של הסריג מחפה על הרבה פשעים... באריגים ראיתי מספיק תוצאות של כל מיני שבאו שאעזור להם... זו שיטה מספיק טובה שפראיירים יפלו בה... ופראיירים כאמור לא מתים אלא מתחלפים. ואלה שלא מתים לפעמים מספרים לאחרים. עד כאן.

גם לא מדוייק

אני לא יודעת מהי "שיטה מדוייקת" בתפירה. אני לא מקצועית ובטח לא מעצבת. אבל לשימוש ביתי, עבורי ועבור הבנות וגם הבן, זה מספיק בהחלט. יש תוצאות יפות ואני מקבלת מחמאות. ובהחלט יש התייחסות גם לאריגים. יש לי אין ספור דפים שבהם יש דגם עם הסבר איך עושים אותו עם סריג ואיך עושים עם אריג. ולא. אני לא מרגישה פריירית. קיבלתי כלים שנתנו לי להיות עצמאית ועכשיו השמים הם הגבול מבחינתי. אני יכולה לראות כל בגד בחנות ולבוא ולתפור אותו בבית.

שש שבע

New member
זה בסדר, כל זמן שאת רוצה לתפור חובבני,,,

אני גם יודעת כמה אנשים לא מבינים, וכמה אנשים מציגים... ובאמת לילות אין בעיה לתפור גם משני מלבנים חולצה וחצאית.. כל זמן שזה נשאר כאן, אם זה מתאים לך, מעולה... אבל כבר ראיתי שהגיעו אלי עם שמלות של תופרת שלמדה במכון יעל ועבדה עם לקוחות אחרי זה....נו טוב.. קטסטרופה. וזה לא אחת.

סתם מבקרת

Active member
יותר פשוט, יותר מהר אין פירושו בהכרח גם טוב.

גזרה בכמה קוים ומעגלים? כנראה זה גם נראה ככה.

למעלה