חוזרת עם פרטים

חוזרת עם פרטים

בהתחלה בררתי מה כדאי ומה עדיף. היום לאחר שחזרתי מהפגישה יש לי הרבה יותר ידע. אז בראשון באקדמיה לעיצוב פשוט הסבירו לי שמוציאים גזרה מבורדה ותופרים, ככשאלתי על מידות אחרות ועל תיקוני בגדים ועל רוכסניים, כיסים, מעטפת, קיפולים אמרו לי שהכל תלוי, אני צריכה מה לבחור לעשות ועושים את זה, שבבית לא אדע להחליף מידה, שבבית לא אדע דברים מעבר למה שאני עושה שם, אלא אם אני מסיימת מוקדם מכולם ואז המורה תשב איתי על השאלות... 12 מפגשים-1600שח לא נראה נכון? ברחובות לעומת זאת 240 שח לחודש לפי רבעונים אבל שם לומדים הכל, מתחילים מתפירות לבית, תיקים, עוברים לתיקונים, הוצאת גזרות לתינוקים, ילדים ואז מבוגרים. ארוך אבל יותר משתלם. ותעודה? אז לא תהיה תעודה, תמיד אוכל להראות בחוץ מה שאני יודעת ואם יקבלו את זה אז בברכה. לא? יש הצעות אחרות לקורסים או מורות פרטיות בראשון לציון\רחובות? תודה רבה לכולם.

ממליצה לך על קורס של "מכון יעל"

גם אין תעודה אבל לומדים המון. לא יקר יחסית (לא זוכרת בדיוק כמה) וזה נמצא ממש לידך (ליד מנוחה ונחלה, לא זוכרת את שם הרחוב). בקורס הבסיסי לומדים כמעט הכל חוץ מרוכסנים. לא עוסקים בכלל בבורדות. הקורס הבסיסי הוא 14 שיעורים נראה לי והוא סוגר טרנינגים, כותנות, שמלות שונות, חולצות שונות (כולל גימורים שונים וצוארונים מגוונים), חצאיות שונות, קפוצ'ון ועוד. אפשר להמשיך לקורס חצאיות שלב א (שם יש רוכסנים על סוגיהם), חצאיות שלב ב(לא עשיעתי אותו), חולצות מיוחדות ועוד (כולל שמלות ערב ועכשיו נפתח שמלות כלה - אבל לא ברחובות. רק בירושלים) בקורס יש עד 5 בנות. עיקר עבודת התפירה (בקורס הבסיסי) הוא בבית. מקבלים דפי הדרכה והכל נשאר מסודר ומתוייק.

ולגבי בורדה

לא כדאי לקחת קורס שמבוסס על בורדה. ללמוד להוציא בורדה לוקח בדיוק רבע שעה ועוד חצי שעה כדי להבין איך מחברים את החלקים ואיך מגדילים/מקטינים גזרה. מה עוד שהבורדה די מגבילה אותך לדגמים מסויימים ואת קונה חוברת שלמה בשביל 3 דגמים שנראים לך.

יש בו קצת יותר מבורדה..

,  מושגי יסוד בתפירה  הפעלת מכונות התפירה השונות  הכנת גזרות  תפירת פרטי לבוש לפי בחירה זה חשוב לבסיס ולהתקדמות..

התייעצתי לגביו עם כמה תופרים

שאני מכירה, כולם אמרו לי שהכי חשוב זה המעשי, אין טעם ללמוד הכל תאורתי ובבית ומעשי, שברגע שלמד את הבסיס במעשי אוכל להתפתח עם זה וגם גם יעזרו לי מבחינת שאר הדברים אם תהיה בעיה.

מעשי זה רק עניין טכני לחלוטין

של שימוש במכונת תפירה, סוגי תפרים, שימוש במחטים - ואת זה לומדים בקורס. לא כזה מסובך. אין טעם לשבת ול"בזבז" זמן יקר בשיעור - על דבר שאפשר לעשות בבית, עם המכונה הפרטית. עיקר עבודת התפירה היא בהחלטה על דגם, הכנת גזרה עצמאית בצורה נכונה, התאמה לסוג הבד, התייחסות נכונה לגימורים וכו' . ה"הדבקה " של הבד (=תפירה עצמה) היא חלק שלוקח הרבה זמן ואין בו משהו שאי אפשר לבצע לבד בבית. בקורס יש למידה, עושים גזרות בזמן השיעור (במעשי), לפעמים גם גוזרים את הבד - אבל את השלב של התפירה עצמה מבצעים בבית ומביאים לשיעור הבא. בקורס של חצאיות וכיסים - תופרים בקורס עצמו (והאמת? את פחות אהבתי. אני אוהב לתפור בבית עם המכונה שלי ובקצב שלי).

זה ממש לא אותו דבר

ואין לי כח וחשק להרחיב כי אני לא באה לשכנע כאן אף אחת. אני מליצה - כי שם למדתי ואני הייתי מאד מרוצה ועדיין מאד מרוצה ממעשי ידיי. לדעתי הם נותנים במינימום זמן את המקסימום האפשררי במחיר סביר. יש את האופציה הזו. יש עוד אופציות וכל אחד יעשה כרצונו.

השיעור הראשון של יעל הוא הכרת המכונה

היא מלמדת אותך איך לתפעל את המכונה וכל שאר השיעורים היא מלמדת גיזרות והתפירה בבית על בסיס מה שלמדת בשיעור הראשון . את משלמת 1500~ ש"ח ומקבלת יכולת לתפור פיגמת פוטר, חצאיות, סרפן , חולצת בסיס ועוד בעניי זה שווה את הכסף ועל גבי זה מתלבש הניסיון שלך ואם את רוצה להשתכלל ולהתקדם את לוקחת קורס בתחום . אני לא מאמינה שיש עניין לתפור בשיעור, לא חבל על הכסף שלך ולכל אחת יש את קצב העבודה שלה. טבעי שאם נתקעת במשהו את מביאה לשיעור היא מראה לך מסבירה ואת עושה בבית בשביל זה לתפור הכל בשיעור נראה לי מיותר ....:)

מתקנת אותך

כאשר דיברתי איתם אמרו לי שאין לימוד על המכונה, רק על גזרות. אבל אם את נתקעת בבית את צריכה לחכות שבוע שלם עד שיראו את העבודה ותוכלי לתקן אותה- זה בזבוז זמן, לא?

ברשותך, אני מתקנת אותך יש שיעור בסיס על -

ממש על המכונה והשאר לא וזה מספיק . וככה זה לימוד כשאת לומדת חשבון ויש לך קושיה את תחכי לשיעור לשאול את המורה או תשאלי מישהי שהבינה ...... אני מאמינה שככה זה גם בתפירה . מקסימום תרימי טלפון :)

נעשה סדר :

אין לימוד על המכונה (למרות שיש שם שתי מכונות ששייכות ל"מכון יעל". לפחות ברחובות). יוצאים מתוך הנחה שתפעול מכונה יודעים (לא מלמדים השחלה, מילוי סליל וכדומה... כן מלמדים סוגי מחטים, גומי במכונה, לולאות וכדומה). מי שממש אין לה מושג בהפעלת מכונה - יכולה לקחת (בתשלום) שיעור מקדים שבו היא תלמד להפעיל את המכונה, להשחיל, לתפור לאחור, מתח תפירה וכדומה. ממש טכני. בקבוצה שלמדו איתי שלוש קנו מכונה (משהו בסביבות 2000 ש" נראה לי) וקיבלו עליהן שיעור מקדים. השיעור הראשון של הקורס עוסק בחליפת טרנינג. כלומר שכבר בשיעור השני יש לך טרנינג מוכן (חולצה+ מכנסיים). אם נתקעים בתפירה במשך השבוע (מה שלא קרה לאף אחת בקבוצה שלמדתי, אבל יתכן ועלול להיות) המדריכה פנויה לטלפונים ואין לה גם בעיה שיבואו אליה (זו שברחובות. שם למדתי).

התקשרתי למוטי ( בעלה של יעל ) והוא

אמר לי מה שאמרתי לך במפגש ראשון לומדים כללים ביסיים לתפירה ןאח"כ תפירה. תתקשרי אליו ותדברי איתו ישירות הוא הציע בכלל שתגיע למקום הלימודים ותראי עין בעין במה מדובר בכל אופן בהצלחה:)

היי אניאורחת../images/Emo124.gif

אני צריכה את הכתובת של יעל ברחובות...

למעלה