חוזרת עם פרטים

נכון

ואני לא יודעת מה פירוש "יותר טוב". מבחינתי, כמו שכתבתי לעיל, יצאתי מהקורס עצמאית יותר, מעיזה יותר והכל השקעה של התופר בבגד. אם אני אחפף - הבגד גם יראה ככה. אבל הגזרות עצמם מצויינות וגם דרכי העבודה. רק שהכל יותר מהיר וקל.

שש שבע

New member
לא חיבים לעבוד מאוד מאוד קשה על בגד, כדי שיצא

ואם עובדים קשה זה גם לא מבטיח תוצאות. ההסתיגות שלי נובעת מהציפיות שיש משם. אם יש מישהי שמפחדת לגזור וזה נותן לה אומץ זה בהחלט מקצר תהליכים , אם נותנים כלים שאין לה, אני בפירוש מסתיגת משיטת הגיזרה שכביכול מהירה, אבל מאוד לא מדוקית. למשל דוגמא, קו פרינסס בחזית שונה מקו פרינסס בגב, ממש כמו שהחזית שלנו שונה מהגב, מהגיזרה שראיתי אצל לומדות שם (וזה חזר על עצמו) הקו מאוד דומה בגובה בו הוא מתחיל, שזו שגיאה מאוד יסודית, כשמגיעה אלי מישהי ממכיון יעל עם בגד שהיא רוצה שאעזור לה בו ,,,אני ישר יודעת שהיא לומדת שם...והאי "איך את יודעת" ואני "אני מכירה את הגזרות שלהם..." יש בעיה גם בצורת העיבודים... אבל אם למישהי יש כישרון טוב, וחוש אבחה\נה ואומץ לקחת דברים ולתקן אותם,,,וזה הקורס היחידי שהיא יכולה להרשות לעצמה...אז זה יותר טוב מכלום. למרות שאם היתה מבקשת להתקבל לעבוד אצלי, היא לא היתה מתקבלת על סמך עובדה זו...ו הייתי אומרת לה לשכוח את מה שהיא למדה שם ...

הסיבה שחותמים על סודיות היא....

כדי למשוך עוד לבא ללמוד את הבלוף ותסלחו לי על בוטות... הרבה כאב לב ברה גיסתי כששילמה ויצאה עם כל מיני טיפים לתפירת טרנינג....

אבל זה הגיוני, לא?

מדובר כאן בשיטה ובדרכי עבודה והוראה שהיא בנתה במשך שנים. היא גם מוציאה חומר מודפס ומתודי - כולל שלבים ואיורים בפירוט רב. עכשיו, אם אני לא חותמת על סודיות - אני יכולה לצלם ולהפיץ את הדפים. אני יכולה לתת את הדפים לחברה שהיא תלמד מהן בצורה עצמאית (וניתן. יותר קשה - אבל אפשרי) ואז החברה לא תלך ללמוד. ברור שמדובר כאן בעסק. אף אחד לא חושב שמדובר בהתנדבות. אין לה עניין שהחומר יהיה פרוץ. והרבה עושים את זה. ראי את קומונה בנושא "עיצוב רהיטים מקרטון" למשל. הם שומרים בקנאות על מה שלמדו (בעבר בכל אופן). הכי טבעי ולגיטימי.

למה רק שם חותמים על זה??

יש עוד מקומות שמלמדים גיזרה והכל פתוח... אם זה היה כל כך טוב - אין ממה לפחד!! כמה מהלומדות כבר ילכו ללמד! אגב לפי החוק לא בטוח שיש משמעות לחתימה כזו

אני מניחה

שבגלל שכל השעורים בעצם נמצאים מודפסים בדפים, לפרטי פרטים - אם אני מעבירה את החומר למישהו אחר זה כאילו נתתי לו קורס בחינם. (דרך אגב, הבנתי שאפשר גם לקנות רק את הדפים בלי ללמוד את הקורס - אבל זה בעלות הקורס עצמו...). חוץ מזה שהשיטה שלה היא ייחודית לה. משהו שהיא פיתחה והיא מוכנה לתת אותו רק תמורת תשלום אם בשנקר או בעוד מקוטומות מלמדים תפירה וגיזרה "כמו שרגיל ומקובל" - אז זו לא שיטה שלהם והם לא יכולים להטיל וטו על העברה. כנ"ל מי שמלמד לפי בורדה. הוא לא הוציא את השיטה (אבל אם אני למשל אלך להוציא חוברת/ספר שמפרטת לפרטי פרטים איך לעבוד עם בורדה, כולל תרשימים וכו' - אני בהחלט רשאית להוסיף על זה "חומר זה אסור בהפצה ללא אישור בכתב מהמו"ל ", נכון?).

זה פשוט לא נכון אין כזה דבר "כמו שרגיל ומקובל

יש עוד מקומות פרטיים ויש גישות שונות וכולן מן הסתם גם דומות.... לכל מקום יש את הדברים שהם פיתחו עם הזמן. בקיצור הדיון מיותר - אני מכירה כמה שניכוו ואת לעומת זאת נהנית ואיש הישר בעיניו יעשה....

שש שבע

New member
למה לקנות לחם במכולת?

אפשר לזרוע חיטה, לקצור, לטחון ללוש בצק ולאפות.. ברור שאפשר לבד, אפשר לקנות את הספרים המתאימים... אבל כמה זמן זה לוקח?... כמה יכולות ללמוד לבד יש לכל אחד?...

וזה נכון../images/Emo70.gif

דעתי על מכון יעל ושכמותיו שלילית לחלוטין אלא אם כן את כבר תופרת חמש שנים. מצטערת, מכירה היכרות טובה אם מישהי שהתחילה שם .... ואני הייתי התומכת המסבירה המייעצת וכן... היא יודעת לפור 2 חצאיות וגם הם - רק עם גומי... (והמורה אמרה לה: "ככה כל החצאיות היום... Sure)

תמיד מעשי זה טוב

תראי, ללכת ללמוד תאוריה ובבית לשבור את הראש עם התפירה לא כזה לעיניין באמת, גם אם יש תמיכה ועושים לך בפון ועוזרים זה לא אותו דבר. רק אם כמו שאמרת יש כבר ניסיון בתפירה.

תראי

לא יודעת מה ההכרות שלך. אחותי גרה ביישוב ליד ירושליםושם חלק גדול מהנערות הולכות ללמוד במכון-יעל שבירושלים וחוזרות מרוצות ותופרות בגדים לעצמן ולכל המשפחה... אני למדתי במכון יעל 4 קורסים : בסיסי, כיסים, חצאיות שלה א וחולצות ציוחדות. נכון שבקורס הבסיסי אין חצאיות מחוייטות - רק עם גומי. בגלל זה המשכתי לחצאיות שלב א (שם מלמדים מחוייט ועם גומי). אבל האמת? אני לעצמי וגם לבנות תופרת רק עם גומי. הרבה יותר נח, נופל יפה.. רק פעם אחת מאז הקורס תפרתי חצאית מחויטת לפי מידה. רוב הבגדים שאני קונה/תופרת זה עם גומי. אני הייתי ועדיין מרוצה. בינתיים תפרתי לא מעט בגדים בעקבות הקורס. ולא. לא כולם חצאיות...

Uלא היה לא ידע קודם לפני הקורס?

לצערי מכירה באופן קרוב מאד כמה ש"למדו" ועוד כמה היכרות יותר רחוקה היחידות שנהנו - כאלה שכבר שולטות בתפירה ובאו לשמוע כל מיני טיפים וטריקים. האמירה שלהם - שהקורס מתאים לכולן מתחילות ומתקדמות כאחד - כבר מצביעה על בעייתיות שאכן קיימת בקורסים עצמם. ייתכן שיש הבדל בערים מסוימות - לא מכירה את סניף ירושלים ומרגישה חובה להתריע בכל פעם שמישהי כאן שואלת כי כבר כמה שניסו - נכוו....

היה לי ידע חובבני

כזה שלמדתי מאמא וידעתי להוציא מבורדה. הבגדים כמעט אף פעם לא היו מושלמים. אבל בקבוצה למדו איתי עוד 5 בנות. רק לאחת היה נסיון בסוג מסויים של בגדים (אבל לא בהכנת גזרות וכדומה, אלא בתפירה הטכנית). השאר היו חסרות ידע ואפילו רכשו מכונה בקורס וקיבלו שיעור מקדים על השימוש בה. כולן היו מרוצות מהקורס וכולן המשיכו (כמוני) לקורס כיסים, חצאיות וחולצות. אני פרשתי כי הרגשתי שמיציתי. הן המשיכו עכשיו לחצאיות שלב ב. בכל קורס מכל סוג (לא רק בתפירה) אי פשר שכולם יהיו מרוצים במידה שווה. תמיד יש אחד שאומר "למה הגעתי לקורס הזה? זה לא בשבילי". אחותי הצעירה לקחה קורס ריקמה - ולמרות שהתוצרים יפים היא לא נהנתה, כי גילתה שזה לא מעניין אותה בכלל.. אז יש גם כאלה. אבל ההתרשות האישית שלי היא שמדובר בקורס טוב, בנוי היטב ועם הדרכה ברורה.

נכון - לא בכל מקום כולם מרוצים

אבל היות ותמכתי מקרוב ב2 שלמדו שם (אחרי כל שיעור הגיעו אלי - לקבל הסברים, לעזור ליישם ועוד) לדעתי, הקורס רחוק מאד מללמד. מאד מאד רחוק.... (די אם אתן דוגמא שהמדריכה הסבירה שבחצאית פעמון ההיקף העליון צריך להיות של מותן ולא של ירך!! כאמור....בלי רוכסן) בכל מקרה - הקורס גם מאד חפיף בהגדרה, והביגוד נראה בהתאם. אולי קורסי ההמשך טובים - אם כי אני לא נותנת כבר קרדיט

לא ראיתי עדיין מישהי שהתחילה ללמוד תפירה ולא

התייעצה עם טובות ממנה. אפילו פה בפורום בנות כל הזמן אומרות אני התחלתי/ באמצע .... קורס רציתי לשאול ... אני לא רואה בחומרה כ"כ את מה שאמרת וגם חושבת שונה ממך.

לא ידעתי שיש אצלכם אני גם ממליצה בחום אפילו

שלא למדתי אצלה אני בקשר ישיר עם יעל והיא עונה על כל השאיפות שלך ויותר כבר בקורס הבסיסי והיא עושה את זה בדרך פשוטה ונוחה כך שגם אחרי 10 שנים שלא נגעת במכונה תוכלי להוציא את החוברת וישר לצלול בחזרה בלי שום בעיה. אין עליה !! וחוץ מזה תמיד אפשר להשתכלל אצלה . אבל רק מי שלמד את הקורס הבסיסי .אני לדוגמא לא למדתי אצלה את גיזרה-בסיסי וגם אני במקום אחר כבר אבל הייתי רוצה לקחת את הקורסים המורכבים יותר ואין לי אפשרות והיום אני רואה כמה זה חבל . אם יש לך את ההשלוחה של יעל בסביבה ממש כדאי לך ללכת בחום. רציתי להגיד לך בואי לי-ם ....... -- למכון יעל. אני לא משווקת אותה אני פשוט מרוצה ממנה מאוד :)

למעלה