חדש פה ומספר שאלות...

magic mountain

New member
לפי דעתי

הרמה של המכללה למנהל והמרכז הבינתחומי לא פחות טובה מהרמה של אוניברסיטה.

אפשר גם"?

תרשו לי להביע דעתי בעניין אוניברסיטה/מכלה למרות שכבר סיימתי לימודיי? אכן מי שמתקבל לאוניברסיטה השיג ככל הנראה ציוני בגרות ופסיכומטרי גבוהים יותר. מקבלת גם את האפשרות שרמת הלימודים באוניברסיטה גבוהה יותר (לא יודעת אם בהרבה או לא).מאחר ויש להניח שמי שלומד באוניברסיטה לא למד במכללה ולהיפך, חושבת שקשה באמת לדעת האם יש הבדל ומה עומקו. מבקשת לציין כי אחוז לא מבוטל מתלמידי המכללות הינם בעלי תארים קודמים (רופאים/רו"ח וכיו"ב), או כמו במקרה שלי - M.A. בכלכלה, שכשביקשו להירשם ללימודי משפטים באוניברסיטה התבקשו לעשות פסיכומטרי ובחרו, בגילם המתקדם, לוותר על התענוג ולהקדיש שנת לימודים ללימודים ולא לפסיכומטרי. דברים אלו יפים גם לגבי חלק מהצעירים חסרי תואר קודם. וכן, חלק מהסטודנטים במכללות הם כאלו שלא היה להם כל סיכוי להתקבל ללימודים באוניברסיטה כלשהי. בסופו של דבר, לאחר כל האמירות, בדיקת אחוז עוברי בחינות הלשכה וכו', אין לדעתי אפשרות לנבא מי יהיה עו"ד מולצח יותר ומי פחות (בהנחה שאפשר בכלל להגדיר מי נחשב כ"מוצלח"). הדבר תלוי בגורמים רבים מאד וגם בתחום בו כל אחד בוחר לעסוק. ציוני הלימודים רלבנטיים לכל היותר לעניין הקבלה להתמחות וגם אז, משרדים "חכמים" יודעים שזהו רק אחד הגורמים שיש לקחת בחשבון בבחירת המתמחה. בקיצור...העובדה שמישהו למד באוניברסיטה לא בהכרח מבטיחה לו עתיד מזהיר כעו"ד כפי שמי שלמד במכללה לא נועד מראש לכשלון בתחום. ושוב...סליחה ש"התפרצתי" לפורום שלכם.

alnes

New member
עדכון...

אז יצרתי קשר עם האוניברסיטה העברית- והם אכן אישרו לי שמצבי גבולי, ואם רף הקבלה יעלה במעט יש מצב טוב שאני אדחה. אז עומדות בפניי שתי אופציות: 1) לשפר את הפסיכומטרי שלי(לדעתי אפשרי, השאלה אם יש בי את הכוחות להשקיע כמו שצריך). 2) לנסות להתקבל עם הנתונים הנוכחיים וכרשת בטחון להרשם גם למשפטים וכלכלה באוניברסיטת חיפה. אז מה דעתכם? נ.ב. מרבית האנשים שהתייעצתי בהם, אמרו לי שאם אדחה מהעברית, תמיד אפשר לשלוח מכתב לראש הפקולטה ואם אתה מספיק משכנע והמצב שלך באמת גבולי- אז בסופו של דבר יאשרו את בקשתי. מישהו מכיר מקרה כזה?

Atenolol

New member
דעה קטנה

אני חושב שלהרשם לעברית עם הנתונים הנוכחיים, ולחיפה בתור גיבוי, זו אופציה סבירה. תואר במשפטים מאוניברסיטת חיפה זה בסדר גמור. שקול להרשם גם לאת"א, לפעמים קורה שעוברים את הסף באת"א ולא עוברים בעברית, או להיפך.

למעלה