חדש פה ומספר שאלות...

shimrit m

New member
אני מניחה שתגובתי דרושה כאן... קצת נסחפתם...

אני סטודנטית שנה ג' בנתניה ולכן... נראה לי שתגובתי נדרשת בשרשור הזה... לא זוכרת מי הגיב, מי השמיץ ומי הפריז את תגובתי אחלק לשני חלקים - יואב - אתה סטודנט שנה א' ועוד לא התחלת ללמוד במכללה. מאחר ולא למדת בשום מוסד אקדמי אחר אינך יכול לקבוע כי הרמה במכללת נתניה גבוהה יותר ממוסדות אקדמאים אחרים ואף הפרזת יותר מאוניברסיטאות. (אני לא מרחיבה את דעתי על המסלול של משפטים ומנהל עסקים אותו היללת - אף על פי שגם אני לומדת בו). אני לא מזלזלת במקום בו אני לומדת, יש לנו מרצים מעולים (שרובם מרצים במאוניברסיטאות במקביל) ותוכניות לימוד מעולות, רק נראה לי שבכל אפשרות מזדמנת אתה מפריז ב"איכותה" של המכללה - דבר אשר לי גורם גיחוך קל ולאחרים (וכמו ששמת לב רב יושבי הפורום הינם סטודנטים באוניברסיטאות) להבין עד כמה אתה לא מחובר למציאות. אני היום עומדת בפני ראיונות לקבלה להתמחות ובשלב הזה אני מבינה עד כמה ה"שם" של המכללה לא "הולך לפניו" (אם תגיב ותגיד שאני לא מדגם מייצג - אני יכולה לתת לך עשרות ובמקרה של המכללה שלנו מאות סטודנטים כדוגמא שיגידו לך את אותו הדבר). יש הרבה הבדל אם כתוב לך על ראש גליון הציונים "מכללת נתניה" או אוניברסיטה X או Y ואולי אף תתפלא אבל גם זה מניסיון אישי - לבוגרי הבינתחומי והמכללה למנהל יקראו לראיון לפנייך אפילו אם ממוצע הציונים שלך גבוה יותר. ולכם סטודנטים בכל המוסדות האוניברסיטאים למינהם וגם לסטודנטים שעדיין לא התחילו ללמוד וכבר מביעים את דעתם בנושא - נכון שהוצאתם פסיכומטרי גבוה והתמזל מזלכם והתקבלתם ללימודים באוניברסיטה. כמו שיואב מוצא בכל פעם "שעת כושר" להלל את מכללת נתניה, אתם מוצאים כזו כדי ללגלג עליה. לא מקובלת עלי הגישה של "אתם קונים את התואר", ישנם סטודנטים שלומדים במכללות ואינם נופלים ברמתם מאלו שיושבים בספסל הלימודים איתכם או מכם עצמכם. לאדון שאינני זוכרת את כינויו וביקר את תוכניות הלימוד במכללת נתניה - אני יכולה למצוא לך קורסים שלמים שמתנהלים במכללה בדיוק במתכונת שהם מתנהלים באוניברסיטה (ולא באוניברסיטת חיפה - לא שאני מזלזלת בה - אתם אמרתם שרמתה נמוכה יותר) ואף הבחינות דומות כמו שתי טיפות מים. נמאס כבר מההשוואות האלה - תלמדו לבחון אדם מהיותו אדם ולא עפ"י התגית שמוצמדת לו. אני מסכימה איתכם שאנחנו נמצאים בהצפה המונית בשוק העבודה ושעובדת ספי הקבלה הנמוכים למכללות פרטיות מוסיפה להצפה - אך זו לא סיבה לתייג ישירות את אותו סטודנט שיצא ממכללה כפחות מכם (אף על פי שזו כיום הדעה הרווחת ב"שוק"). מקווה שאתם כעורכי דין בעתיד תשנו את הגישה ותתנו צ'אנס גם לאלה שלא קיבלו 700 בפסיכומטרי וזכו ללמוד באוניברסיטת ת"א/בעברית נראה לי שאת המגילה שכתבתי אסיים בשבת שלום, סופ"ש נעים והמון הצלחה לכולנו!!!

flutter girl

New member
העיקר שאת מאמינה למה שאת אומרת.

ותאמיני לי שאף אחד לא קיבל מעל 700 בפסיכו ב"מזל". את כל כך מעצבנת שפשוט אין לי כוח לענות בהרחבה למה שאמרת.

flutter girl

New member
חשוב לציין

כדי שלא תיבהלי ולא תביני ממה אני מתעצבנת - אחרי שאת מתנהגת כמו "ילדה גדולה" ומודה שהמכללה שאת לומדת בה היא לא א"א (אחלה), את מעזה להתנהג בצורה בכיינית שאופיינית למי שלא קיבל ציון גבוה בפסיכו' וממורמר על כך (ע"ע לא כל מי שלא קיבל ציון גבוה ממורמר, אבל מי שכן ממורמר.. מתבכיין), ולהגיד שזה עניין של מזל.

shimrit m

New member
חשוב יותר לציין -

א. אני לא נבהלת כל כך מהר ב. אני לא מתרגשת מאנשים עצבניים ג. אני לא ילדה ואני כבר דיי גדולה ד. אני ממש לא מתנהגת בצורה בכיינית, אני לא ממורמרת אני רחוקה מלהיות כזאת. ה. לא התכוונתי שקיבלתם ב"מזל" 700 בפסיכומטרי. כל הכבוד למי שמוציא ציון כזה - מי כמוני יודעת שקשה להוציא כזה ציון... אני מודה שהמוסד האקדמי בו אני לומדת לא זוכה לתשבוחות רבות, פשוט נראה לי שהזלזול בו הוא קצת מוגזם. אולי את מהכיוון המתנשא שלך רואה את התגובה שלי כיבבנית ובכיינית - כנראה שאת תשארי באותה עמדה מקובעת. אני בטוחה שלומדים איתך באוניברסיטה אנשים עם הרבה פחות פוטנציאל ממני (וכדי לא להשוות לרמה שלך אני לא מתייחסת אלייך באופן אישי).

[אורן]

New member
פוטנציאל

זו מילה שמורות משתמשות בה בשביל לנסות להרגיע ילדים מופרעים בכיתה. בדרך כלל זה לא עובד כי הילדים לא יודעים מה הפירוש של המילה. אין לי שום בעיה עם מי שלומד במכללה (כמה מחברי הטובים ביותר וכו') ואני בטוח שחלקכם אוהבים את המכללה, המקצוע ומתאמצים בלימודים. ובכל זאת לא התמזל מזלי ללמוד באוניברסיטה העברית ולא זכיתי במקום שם כמו שזוכים בלוטו. עבדתי, למדתי והוצאתי את הציונים הראויים. את לא עשית את זה, ואת משלמת יותר בשביל השכלה טובה פחות. זו השורה התחתונה. בלי שום סנובית, ריאליזם היא תכונה חשובה במקצוע כל כך תחרותי... אני חושב שהדיון על ההתמחות הוא קטנוני ולא רלוונטי, אבל יואב בוודאי ישמח לשמוע שגם הנתונים היבשים מוכיחים שהוא טועה.

B L I M P

New member
מסכימה איתך

אבל בסופו של דבר, אם להיות כנים, יש סיבה למה מתוייגים יוצאי המכללות כ"פחות טובים" - בד"כ הם אלו שלא התקבלו למקום "יותר נחשב" - האוניברסיטה. ואגב, נא לא לזלזל במי שהתקבל לאוניברסיטה כמו שאת לא רוצה שיזלזלו בך - רובנו לא התקבלנו במזל, אלא התקבלנו אחרי עבודה והשקעה. אבל יואב שהחל לזרוק לכל עבר אמירות שלפיהן מכללת נתניה היא ההארוורד של ישראל, בהחלט דרש את התגובה. לא מכירה את המכללה אבל עדיין הדעה הרווחת היא שהאוניברסטאות עדיפות עליה בהרבה. יש להיות גאה במוסד הלימודים שלך ובהשגים שלך ויש להיות באשליות. בכל מקרה, אני בטוחה שיש סטודנטים שיהיו עורכי דין מעולים שלומדים במכללות ומאידך אני בטוחה שיש כמה אנשים שהקשר בינם לבין עריכת דין הוא מקרי בהחלט שלומדים באוניברסטאות. ואגב, סתם הערה קטנה, שמעתי כבר לא פעם ולא פעמיים ממרצים שהם מביאים בחינות יותר קלות במכללות או אותן בחינות עם בדיקות יותר מקלות. ותכלס יש בזה הגיון - למכללות חשוב שהבוגרים שלהן יצאו עם ממוצעים גבוהים כי אז הם יתברגו טוב בשוק העבודה וידחפו את המכללה קדימה.

shimrit m

New member
אני מפנה אותך לתגובה הקודמת שלי בעניין המזל..

כנראה שהניסוח שלי היה מטעה במקצת..

smart one

New member
תגובתי הצנועה

אכן נעשה עוול ללומדים במכללות, לא בטוח שהוא מוצדק. אבל, למכללה למינהל ולבינתחומי יש שם מצויין, גם בקרב משרדי עורכי הדין, ואני בהחלט יודע על מה לדבר. שאר המכללות - נתניה, שערי משפט, פיאט אונו וכד' - עדיין לא קנו להן שם גדול בקרב בעלי המשרדים. לא מעט מזה באשמת המכללות עצמן שאולי זקוקות ליחסי ציבור טובים יותר. גם בחינות הלשכה, שנכון שלא תמיד אומרות הרבה, מוכיחות כי פעם אחר פעם בוגרי המכללות שאינן בינתחומי ולמינהל, הם בעלי אחוזי הכשלון הגבוהים יותר והציונים הנמוכים יותר. אין מה לעשות, דרושה עבודת שטח וחפירות. למשל, אם המבחנים קלים יותר - זה רע מאד למכללות ולבוגרים ומזה לא יצא כלום. ולאלה הסטודנטים שמקטרים על כך שבמשרדי עורכי הדין עושים מהקו"ח שלהם מטוס מנייר: תבכו למישהו אחר. אתם בחרתם ללכת למכללה. אתם בחרתם לא להמתין לעוד פסיכומטרי; אתם בחרתם לא להמתין ולשפר עוד בגרות או שתיים. לכל אלה שלא מקטרים - הרבה בהצלחה. לבחור שיש לו גאוות יחידה ופתח את הויכוח - כל הכבוד. העיקר ההרגשה. שבת שלום.

B L I M P

New member
לא מכירה את הרמה של הבינחומי והמכללה

למנהל, אבל יכול להיות, ונא לא להתנפל עלי, ששמן בנוי גם מהאנשים שבאים ללמוד אצלם. יש לא מעט סלבריטאים/ילדי עשירים/ילדים של שופטים/שאר אליטות שלומדים במכללות הנ"ל. בודאי שלאותם אנשים יש קשרים, כך הם ממשיכים ומתברגים ולכן ממשיכים ושוכרים אנשים בוגרי אותו מוסד (כמו שהרבה בוגרים עושים). נראה לי שזה לפחות היתה ההתחלה של המכללות מה שגם למשיכה אליהן ומה שאפשר להן להעלות את ספי הקבלה (ואולי זו הסיבה לציוני הלשכה...)

אממ אבל

"...גם בקרב משרדי עורכי הדין, ואני בהחלט יודע על מה לדבר..." זה שאתה יודע סבבה, אבל נורא קל לזרוק הצהרות באוויר.. על סמך מה בדיוק? גם אני יכולה להגיד שאני יודעת בדיוק על מה אני מדברת.. "..לא מעט מזה באשמת המכללות עצמן שאולי זקוקות ליחסי ציבור טובים יותר"- אתה קולט מה אתה אומר?? מזאת, אבקת כביסה או מעדן חלב חדש?! מוסד להשכלה גבוהה לא רוכש את היוקרה שלו כתוצאה מיחסי ציבור. זה עניין של איכות ההוראה, של איכות האנשים היוצאים מקורותיו. אני אישית, דווקא כשרואה/שומעת את שלל הפרסומות/באנרים יותר מזלזלת במוסד, כי זה אומר שעד כדי כך לא הולך לו שהוא נאלץ לפרסם את עצמו ולעשות עצמו מותג, ודבר טוב נמכר מעצמו (לא ראית פרסומת דומה לאת"א או לעברית נכון?)

smart one

New member
יחסי ציבור זה לא פרסומות ובאנרים

בכלל, אני מסיק מהתגובה שלך שאת בחורה צעירה מאד. עוד תביני בהמשך כיצד הדברים עובדים.

B L I M P

New member
לא מבינה

למה כאשר אתה לא מסכים אתה חייב לתקוף את הכותבת? ואגב, אם תשים לב, אפילו בפורום הזה פעם, יש פרסומות למכללות שמלמדות משפטים - קריית אונו והמכללה למשפטים זה שתי פרסומות שאני זוכרת בברור שראיתי, ככה שהיא לא טועה. (למרות שכן, יח"צ זה לא פרסום, אבל זה כבר סתם דקויות)

smart one

New member
אי אפשר גם להגיב וגם לשמור על הכבוד?

תני לי לנחש את ממכללה ... : )

bonafides

New member
../images/Emo58.gifמתפרץ לדלת פתוחה

שלום לכל המתלהמים, אני חדש ועדיין מעוניין להגיב בקצרה: כולם צודקים (כמה פוליטיקלי קורקט), היום האונברסיטאות "נחשבות" יותר ובעיקר בגלל איכות המיון שהן מקיימות. הקבלה מבוססת ציוני תיכון ופסיכומטרי. להזכירכם, הפסיכומטרי נועד לנבא הצלחה בשנה הראשונה בלימודים והוא מנבא בהצלחה בכ- 30%. כיום, רמת הלומדים הממוצעת במכללות נמוכה מהלומדים באוניברסיטאות אבל, השינוי בדרך. לא ניתן להתכחש להתקדמות שחלה ברמת המכללות בכלל ובמכללה שאני לומד בה בפרט (גילוי נאות). אנחנו בדרך לסיטואציה הקיימת בארה"ב ואם מהללי האונברסיטה לא רואים זאת, חבל. כסף מביא חינוך איכותי. ניפוי מרצים וחוקרים חלשים מחד, והעסקת מרצים איכותיים מאידך יביאו למהפך שאנו עדים למהלכו. החינוך הציבורי במדינות מתוקנות (וישראל, לצערי, אינה חלק מהן) נמצא במקום נמוך בהרבה מההשכלה הפרטית. תהליך דומה מתרחש בארץ. נדרשת עדיין דרך לא קצר/ה אולם זה קורה אל מול עיניינו (ראו: תלמידי האוניברסיטאות לא לומדים כרגע ומטבע הדברים השכלה לא באה לקרבם ותלמידי המכללות הפרטיות לומדים ברוגע). מבחנים קלים ומבחנים קשים - עפ"י קריאה בפורום המעניין (ללא ציניות), רוב תלמידי האוניברסיטה תרים אחר קורסים שהמבחן בהם אמריקאי או שיש כבר מחברות והמרצה טוחן אותן שוב ושוב. אז מה השוני? תחושות הקונספירציה שאוחזת לעיתים בתלמידי האונבירסיטה לא ברורה לי. אתם טובים? מבלי לקבוע עמדה, תוכיחו את זה בשטח, כמו כולנו. בסוף הכל מתמצא באיכות הסטודנטים. שם היתרון, הממוצע, עדיין נמצא באוניברסיטה. לדעתי, ישנו תהליך מעניין, חברתית, של תנועה "דרומה". בחירת המכללות לא רק כאופציה אחרונה אלא לעיתים כאופציה ראשונה. ימים יגידו לאן פנינו מועדות. כרגע, אני מציע לכבד את הלומדים לתואר ראשון. לכו תדעו, בסוף נפגש כולם בבימ"ש.

B L I M P

New member
כמה דברים שמפריעים לי

ראשית, זה שתלמידי אוניברסטאות מחפשים אחרי מחברות בחינה ומבחנים יותר קלים לחלוטין לא אומר שתלמידי מכללות לא עושים את זה. עושים ועוד איך. "אתם טובים? מבלי לקבוע עמדה, תוכיחו את זה בשטח, כמו כולנו" - אני לא חושבת שמעולם הועלתה פה הנקודה שבוגרי האונברסטאות יהיו בהכרח עו"דים יותר טובים. לדעתי האישית אין יותר מדי קשר בין הנלמד באקדמיה לבין הפרקטיקה. מה שכן, היכולות של המתקבלים לאונ' כביכול גבוהות יותר אם נאמין למדדים כמו בגרויות ופסיכומטרי. אם כבר, אז תלמידי אונ' טוענים שהם טובים יותר במדדים הללו שכן ניתן לומר שהם מצביעים, לפחות באופן כללי, על יכולות שכליות כלשהן (ברור שיש גאון שיכשל בפסיכומטרי ואידיוט שיוצא מעל 750, אבל הם לא מייצגים את הרוב). ואני לגמרי בעד שמוסדות שיחשבו יותר יהיו אלו שיצעו את ההשכלה היותר טובה, אבל כרגע אין מה לעשות, כפי שאמרת בגלל שהאוניברסטאות יכולות להרשות לעצמן למיין הן "משיגות" את הסטודנטים היותר איכותיים. (ונא לא לצעוק עלי - יש וצאי דופן בשני סוגי המוסדות) כנ"ל לגבי מרצים. אולי יש מרצים שמרצים גם במכללות, אך על מעטים ניתן יהיה לומר שהם מרצים רק במכללות ולא באוניברסטאות (למרות שגם פה אפשר להתווכח מה עדיף - מרצה שהוא חוקר מבריק בתחומו או מרצה שהוא מורה נהדר). ה"תמיכה" שלי באוניברסטאות נובעת מזה ששם נמצאים המוחות הגדולים. העברית לדוגמא מדורגת במאה המוסדות הכי טובים בעולם. והיא היחידה בישראל (לגבי זה אני פחות בטוחה). אז כמובן שעדיף ללמוד במקום שהכי "נחשב". ואגב, בנוגע להשוואה ל"מדינות מתוקנות" - ההבדל בין מכללות פרטיות שם למוסדות ציבוריים הוא בין היתר תנאי קבלה. הרבה יותר קשה להתקבל למוסד פרטי נחשב - ובאופן הזה המכללות הפרטיות בחו"ל מקבילות לאוניברסטאות בארץ. ומה קשור שהאוניברסטאות שובתות? חלקנו הגדול לומד, ומי שלא, ילמד בהמשך השנה. לא זה מה שימנע ממנו להשיג השכלה השנה.

BlackUnicorn

New member
יקירתי, על אף שאיני מסכימה עם התגובה שנכתבה

לך, אין ספק כי מכללת נתניה נופלת ברמתה, אולי לא מבחינת התכנים הנלמדים בה אבל אולי מבחינת הסטודנטים (לא כולם, יש יוצאי דופן כמו בכל מקום, גם באוניברסיטה יש נפילות כמו שבמכללות יש עילויים). הדרך הפשוטה ביותר לראות זאת, לבדוק זאת, ולמעשה להוכיח זאת, היא להסתכל על אחוזי העובר-נכשל בבחינות הלשכה. העובדה היא, בואי לא נתכחש, שמכללת נתניה נמצאת איפשהו בתחתית הרשימה יחד עם עוד 2-3 מכללות אחרות מבחינת אחוזי המעבר. המספר הזה, אומר המון. הוא אמנם לא מעיד על אם הבעיה היא בסטודנטים או במכללה עצמה, אבל להערכתי זה שילוב של שניהם. אגב, יש לי ידיד מאוד קרוב מהמכללה למנהל, שנחשבת לאחת משתי המכללות החזקות שאינן נופלות מרמת האוניברסיטאות, לומד באותו שנתון כמוני. הרבה פעמים אנחנו מתייעצים זה בזה בענייני לימודים, שהרי אנו גם חולקים קורסים כאלו ואחרים. אני יכולה לומר לך שבמקרים רבים מאוד (כמו שאמרתי לעיל, תמיד יש יוצאי דופן) רמת העבודות והמבחנים שניתנת להם כסטודנטים נמוכה משמעותית מהרמה הנדרשת באוניברסיטה, על אף שהרבה פעמים התוכן לכאורה זהה. אין ספק כי מאז שהוא התחיל את שנה א' ועד היום, חל שיפור ברמת המכללה וכל הזמן נעשים שינויים כדי להרים את הרמה, אך עדיין לא נראה לי שניתן להשוות את הרמה. אציין שאני לא אומרת את זה מתוך נימה של התנשאות חס וחלילה, רק את האמת.

למעלה