חדש פה ומספר שאלות...

sacrament

New member
השאלה היא האם תרצה לקחת את הסיכון

שהסכם יעלה... אני לא הייתי לוקחת אותו.

alnes

New member
אז אני מבין שאת ממליצה לשפר?

האם אני יכול ליצור קשר עם מישהו מהאוניברסיטה/פקולטה שיוכל לייעץ לי באופן פרטני? כי ממש לא בא לי לעבור את הפסיכומטרי מחדש, ועוד פחות לשפר איזו בגרות...

יש את ד"ר ראם שגב שהוא היועץ לענייני קבלה

אני לא זוכרת אם הוא של שנה א' או ב'.. אבל אני יכולה לחזות שהוא יתקשה להגיד לך מה יהיו ספי הקבלה של שנה הבאה..

sacrament

New member
כדאי לשפר בגרות חובה כלשהי

אזרחות, תנ"ך...דברים שהם 1-2 יחידות. הם יעלו את הממוצע יותר טוב.

sacrament

New member
תתפלאי

בגלל שהוא יחידה אחת ואין בונוס- כל נקודה חשובה תחשבי את זה ברור שכדאי לעשות 5 יחידות ולקבל בהם 95-100 אבל זה המון המון השקעה ואין הרבה סיכוי לשפר כדאי לקחת את הציון הכי נמוך ולעבוד איתו.

[אורן]

New member
מי שמשפר מ- 4 ל- 5 יחידות במתמטיקה

משפר את הממוצע שלו ב- 2.5 נקודות, אפילו אם הציון נשאר אותו ציון (כלומר- במקום 85 ב- 4 יחידות, 85 ב- 5 יחידות)- זאת לתעודת בגרות ממוצעת של 25 יחידות. ואם כבר לוקחים קורס שעולה הרבה כסף המאמץ שווה את זה. מי שרוצה לשפר באותה מידה את הציון שלו על ידי זה שישפר מקצוע חובה של 2 יחידות יצטרך לשפר ביותר מ- 25 נקודות. זה כבר הרבה יותר קשה.

yoav298

New member
עם הציונים שלך

אני ממליץ על אוניברסיטה...לא בגלל שהיא טובה יותר ממכלה פרטית....כי היא לא, אלא רק בגלל הכסף,אם כסף הוא לא אישיו לך על מכללה . אני עצמי לומד משפטים ומנהל עסקים במכללת נתניה ומסתדר עם זה נהדר ...ולחשוב שמסלול כזה היה פעם גולת הכותרת רק למצטיינים שבמצטיינים באוניברסיטאות. והיום הוא נפתח לציבור רחב יותר,בזכות המכללות הפרטיות.

[אורן]

New member
די נו, למה להטעות?

אני לא יודע מה אני חושב על הסנוביות של האוניברסיטאות לעומת המכללות. זאת אומרת- עדיין לא גיבשתי עמדה בנושא, אבל להגיד לבן אדם שאם הכסף הוא לא בעיה מכללה עדיפה זה פשוט לשקר. אתה באמת חושב שרמת הלימודים במכללת נתניה גבוהה יותר מבאוניברסיטה העברית? נו באמת! משפטים ומנהל עסקים זה עדיין מסלול למצטייני המצטיינים למי שרוצה ללמוד אותו באוניברסיטה.

B L I M P

New member
זה גם לא רק הרמה

גם אם הרמה זהה, השם של האוניברסטאות, ושל העברית בפרט, נכון להיום, הוא יותר טוב.

B L I M P

New member
התגובה שלך קצת תמוהה בעיני

אתה אומר שאוניברסיטה עדיפה רק כי היא זולה יותר, אבל מאידך לא נותן שום סיבה למה לדעתך מכללות עדיפות בכל היבט אחר. זה שאתה מסתדר עם זה נהדר לא מראה דבר על הרמה. אולי אפילו להפך- אם מסלול שלדבריך אמור להיות ל"אליטות" בלבד הוא קל עבורך אז אולי דווקא זה מראה שהרמה יותר נמוכה. ולמרות שיש לי תחושה זה הולך לעורר דיון נרחב אני אגיד את הדבר הבא - אולי זה טוב שיש דברים שפתוחים רק ל"מצטיינים שבמצטיינים". זה נחמד שיש השכלה גבוהה נגישה לכולם, אבל בסופו של דבר זה די מוריד מערך המקצוע. עובדה שהיום יש הצפה של עורכי דין, ולמה זה? בגלל שאפשר ללמוד את זה בהרבה מכללות. בסופו של דבר מי נפגע מזה? בעיקר תלמידי המכללות שנחשבות פחות טובות, אבל גם תלמידי המכללות הנחשבות וגם תלמידי האוניברסטאות.

yoav298

New member
אני באמת מצטער שאני דורך על יבלותיהם

של העילויים מהאוניברסיטאות, אבל מה לעשות רמת הלימוד במכללת נתניה גבוהה מאוד,ובשום מקום לא טענתי שהיא מתעלה על הרמה האוניברסיטאית. אינני יכול להעיד על המכללות האחרות כי איני לומד שם,אבל משום מה הסטודנטים שחובשים את ספסלי האוניברסיטאות מרשים לעצמם להעניק ציונים למקומות שכף רגלהם מעולם לא דרכה בם. מי אתם שתחליטו מהו ערכו של מקצוע וכמה יהיו זכאים ללמוד אותו? ההתייחסות המבזה והמתנשאת כלפי תלמידי המכללות עוברת כל גבול וטעם טוב אני מקווה בשבילכם שאולי במשך השנים תפנימו כמה ערכי מוסר חשובים כמו "ואהבת לרעך כמוך" אז אנא ממכם רדו ממגדל השן שלכם כי מה לעשות גוונו דהה עם השנים

B L I M P

New member
יש לי הרבה לומר

אבל זה בטח יגרור ויכוח ממש ארוך.. אני רק אצטט אותך: "אם כסף הוא לא אישיו לך על מכללה" - אם אתה באמת מאמין שמכללות עדיפות על אוניברסטאות בתחום, אני באמת מקווה שלא תתבדה כאשר תצטרך לחפש סטאז' ואז תצטרך ללכת לחפש עבודה. *אזהרה תגובה מתנשאת מאוד* - בסופו של דבר, תלמידי מכללות אלו תלמידים שרצו ללכת לאוניברסיטה (מלבד במקרים מסויימים) אבל לא התקבלו. וכן, כמה שזה מכעיס וכמה שזה מעצבן וכמה שזה הולך להרתיח אנשים מסויימים, זו בד"כ האמת. ואגב ,אין לי שום בעיה עם ואהבת לרעך, אבל כן יש לי בעיה עם קביעות מוטעות שמטעות אנשים אחרים. האוניברסטאות נחשבות יותר טובות. נקודה. שים לב שאמרתי נחשבות, כי כן, בסופו של דבר אף אחד (כמעט) לא למד בשניהם. להגיד שעדיף ללכת למכללה אילולא המחיר בעיני זה להטעות.

yoav298

New member
כדי להפנים ולחדד את מה שכתבתי

"אם כסף הוא לא אישיו לך על מכללה" הכוונה היא שאל תעש את עצמך עבד להשגת ציונים על מנת להשתחל לאוניברסיטה כי ישנן חלופות שאינן פחות טובות אבל אם הפרוטה איננה מצויה בכיסך אז נכון תעשה אם תשתדל יותר מבחינת דרישות הסף. עד כאן פרשנות

yoav298

New member
ודרך אגב

תתפלאי אך ישנן פקולטות באוניברסיטאות שרמתן נמוכה מזאת הקיימת במכללות ועדות חיצוניות מטעם המל"ג של מלומדים מחו"ל ומהארץ קבעו זאת מקווה שלא חשפתי כאן סוד

B L I M P

New member
אני לא מתווכחת על דברים שלא שמעתי

גם אם אתה צודק שים לב שלא רשמתי דבר על רמתן של הפקולטות.

../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה שלך, יואב

בלי להעליב, מכמה עו"ד הבנתי שרמתה של מכללת נתניה היא כזו שרוב האנשים שם אפילו לאונ' חיפה לא התקבלו- וזה לא אונ' שכ"כ קשה להתקבל אליה...

nicetry

New member
אתה לא דורך על יבלות

אבל ועוד איך זורה חול בעיני עצמך ובעיני אחרים שקוראים מה אתה כותב. על הניסיון להשלות את עצמך עוד מילא, תחשוב מה שאתה רוצה אם זה עושה לך טוב אבל עדיין חשוב שאחרים שקוראים את השרשור או יזדמנו אליו בעתיד ואין להם מידע או ידע בנושא לא ישארו עם הרושם המוטעה שאתה מנסה להותיר בהם. הרמה במכללת נתניה נמוכה ב-ה-ר-ב-ה גם מבאוניברסיטאות ואפילו מכמה מהמכללות האחרות. שנתיים הייתי בודק עבודות ומבחנים שם, עוזר הוראה של ארבעה מרצים שונים שמלמדים שם ובבתי ספר אחרים אז אל תמכור לי לוקשים של "אתם לא מכירים ולא הייתם שם אז אל תדברו סתם". אני חושב שאת הטיעון הזה אתה צריך לטעון מול המראה. *אתה* לא מכיר כנראה את הרמה במקומות אחרים ואין לך פרופורציה או השוואה. המרצים בעצמם מאצלכם שעבדתי איתם אמרו שהלימודים והרמה במכללת נתניה, בשביל מי שמגיע מהאוניברסיטה, היא כמו לחזור לתיכון. חומר הקריאה של קורס 6 נקודות במכללת נתניה נראה כמו חומר הקריאה של קורס 2 נקודות באוני' רצינית אחרי שהורידו ממנו את החומר באנגלית. וכמו שאמרו לפני - בהצלחה בראיונות הקבלה להתמחות...

למעלה