חדש פה ומספר שאלות...

alnes

New member
חדש פה ומספר שאלות...

שלום לכולם, אחלה פורום יש לכם. אני מעוניין ללמוד משפטים בעברית בשנה הבאה, אבל לא בטוח שאני מתקבל (לפי האתר שלהם אני כן). ממוצע הבגרויות שלי עומד על 101.5 והפסיכומטרי על 712, אז לפי ניסיונכם זה יספיק? כמו כן רציתי לדעת אם באמת יש משהו מאחורי הטענה שכדאי ללמוד רק משפטים בשנה א', ורק אם מסתדרים עם זה לנסות ולהתקבל בשנה ב' למשפטים+כלכלה. שאלה אחרונה- אני לא כל כך פעיל חברתית, ומשיטוט בפורום ראיתי שכולם כאן מינימום מתנדבים במסגרות שונות מכיתה ב', ובעלי רקורד פעילות חברתית מרשים. עד כמה זה משפיע על עתידי?(הן מבחינת קבלה ללימודים, וגם לאחר מכן- בעיסוק במקצוע) תודה רבה.

B L I M P

New member
ברוך הבא לפורום

לגבי תנאי הקבלה קצת קשה לענות, רובנו לא יודעים בעל פה איזה פסיכומטרי דרוש לאיזה ממוצע בגרויות ובודאי שלא יכולים לנבא לגבי שנה הבאה. מה שכן לגבי לשלב עם כלכלה החל משנה א' - הציונים הנדרשים הם הרבה יותר גבוהים. תוכל להתחיל משנה ב' אם יהיה לך ממוצע מעל 82. אם רשום באתר שאתה מתקבל, אז רוב הסכויים (אלא אם כן אתה גבולי), תתקבל גם שנה הבאה. בנוגע להתנדבות - בקבלה מסתכלים רק על על ציונים, ככה שהתנדבות לא משפיעה. לגבי העיסוק במקצוע - לדעתי ניסיון עשוי להוות יתרון בקבלה לסטאז'. לפעמים הוא גם יתרון בקבלת מלגות. מעבר לזה, נראה לי שכאשר כבר תהיה עורך דין לאף אחד לא יהיה אכפת אם התנדבת או לא. אם מישהו חושב אחרת, הוא מוזמן לתקן אותי. ואגב, אתה תמיד מוזמן להתחיל להתנדב משנה א' עם בא לך. לא חסר התנדבויות בתחום המשפטים שהפקולטה מציעה.

alnes

New member
תודה על התשובות, והבהרה קטנה.

באתר "מידעת" רשום שחתך הקבלה למשפטים בעברית הוא סכם של 22.25, הסכם שלי הוא 22.85. מישהו במקרה זוכר אם זה מספיק? כי זה פשוט נראה לי גבולי למדי.

B L I M P

New member
אל תבדוק במידעת

תבדוק תמיד באתר של האוניברסיטה, זה הכי מדוייק. (האוניברסיטה לא משתמשת בסכם, לפחות לא כזה שהיא מודיעה עליו...) ולגבי החתך קבלה של שנה הבאה ניתן יהיה לדעת רק שנה הבאה. בכל מקרה, לדעתי תכנס לאתר של העברית, תבדוק אם היית מתקבל השנה, אם זה לא ממש גבולי (אם לדוגמא עם הבגרות שלך צריך 700 ולך יש 701 זה גבולי..)

alnes

New member
בדקתי באתר של העברית

ויוצא שאם הייתי מקבל 5 נקודות פחות בפסיכומטרי- הייתי נדחה(4 נק' פחות-הייתי מתקבל). אז כדאי לשפר בגרויות/פסיכו או שזה מרווח ביטחון מספיק לדעתך? את מכירה מישהו שהתקבל לפי האינטרנט ונדחה בסופו של דבר?

B L I M P

New member
האתר של העברית הוא מדד מדויק

(לפחות עד כמה שידוע לי) מה שכן, 5 נק' נראה לי יחסית גבולי. לא יודעת מה להגיד לך לגבי אם לשפר או לא. אני במקומך לא הייתי משפרת. אבל זה לא המלצה או משהו, פשוט אני הייתי מתעצלת לקרוע את התחת בפסיכומטרי בשביל הסכוי שאולי אני אזדקק לזה.

alnes

New member
אולי אתה מכיר מישהו שבאמת לא התקבל...

למרות שהיה לו מרווח ביטחון קטן לפי האתר של האוניברסיטה העברית? מבירורים שלי, בדר"כ מתקבלים בסופו של דבר גם אלו שחסר להם קצת לפי האתר, אז אני מניח שלא תהיה לי בעיה. אז אם תוכלו לחשוב על מקרים רלוונטים...

B L I M P

New member
הקבלה הולכת ככה:

יש להם X מקומות בשנה. לכן, הסף קבלה נקבע לפי X האנשים הכי טובים שמנסים להתקבל (זה לפחות מההכרות שלי עם הנושא). לקאת תחילת השנה, במידה ונותרו מקומות, הסף קבלה עולה. אם בשנה שתנסה להתקבל בה כל מי שינסה יהיו לו ציונים גבוהים ממך והוא יעבור את הרף, לא חושבת שתתקבל. אבל שוב, זה נשמע לי הכל כמו משחק ניחושים. בדקתי הרגע, ובתוכנית המשולבת עלה הפסיכומטרי שאני הייתי צריכה אם הייתי רוצה להתקבל השנה בנקודה אחת. יכול להיות שמשפטים לא משולב זה שונה.

eladr2003

New member
חשוב לדעת

שבשנת תשס"ח גדל מספר המקומות בשנה א' במשפטים בעברית מ250 ל280 סטודנטים. זה יכול להשפיע על סיכויי קבלתך.

תגיד, בערך באותו עניין, אתה יודע להגיד כמה

אנשים עברו לעברית מאוניברסיטאות אחרות לשנה ב'? (בדגש על אונ'!!) תודה

eladr2003

New member
רק השערה

מדובר בסטודנטים ספורים. משהו כמו 1-2 מכל אוני' אחרת (אולי קצת יותר מחיפה, מטעמי נוחות של ירושלמים). ממכללות כמובן יותר.

לא הבנתי

מקבלים יותר אנשים ממכללות מאשר אוני'? מקבלים יותר אנשים מחיפה? מה הקשר לטעמי נוחות??

eladr2003

New member
אנסה להסביר

מספר האנשים שרוצים לעבור לעברית מאוני' אחרת הוא קטן יותר מאשר מספר האנשים שרוצים לעבור לעברית ממכללות, לגבי הקבלה שלהם- אני כבר לא בטוח. התכוונתי לירושלמים שהתקבלו לאוני' חיפה והיו מעדיפים את העברית מטעמי קרבה.

alnes

New member
השאלה היא מה יהיה שנה הבאה...

כי יכול להיות שהם יחזירו את המצב לקדמותו, ואז סביר להניח יהיה יותר קשה להתקבל. או שבכלל לא הבנתי אותך נכון?

eladr2003

New member
לא נראה לי

במשך שנים, מ-20 סטודנטים, לאט לאט העלו את מספר המקומות בהתאם לאוכלוסיה/ביקוש גובר/יחס בשוק.. סביר שהמספר יישאר ואולי עוד כמה שנים אפילו ימשיך לעלות.

לי היו חסרות פחות מ20 נק' בפסיכומטרי

ודי ביררתי ביסודיות את הענין כדי כן איכשהו לנסות להתקבל.. אבל לצערי וכמו שבלימפ אמרה גם אם יש עוד מקומות וההרשמה פתוחה- הם ממש לא מוותרים בתנאים! הם אמרו לי שמבחינתם לפתוח חוג קטן יותר ולא להתפשר.. מעצבן אבל זה מה יש.. בקיצור חובה לעמוד בסף קבלה, אין התגמשות

[אורן]

New member
לא מהתחום של משפטים

אבל אני מכיר מישהי שניסתה להתקבל לתכנית מסויימת אחרת. שנה שעברה היא עברה את הרף ב- 20 נקודות (זה הרבה) והשנה היא התאכזבה לקבל דחייה. בכל מקרה זה היה בתכנית מצטיינים מסוימת. אני לא יודע איך באיזה קצב הרף במשפטים משתנה, אבל זה ידוע שבאופן כללי כל שנה יש מגמת עליה והתחרותיות עולה. קח זאת בחשבון. בהצלחה!

למעלה