זה הסוף שלי בתפוז

תאוצה זוויתית

בתנועה צנטריפטלית (בתאוצה או שלא בתאוצה) יש שני רכיבים, הכח השקול שפונה אל כיוון מרכז המעגל ותאוצה זוויתית שפועלת במאונך לכח השקול בכיוון הריצה.... התאוצה הזוויתית היא וקטור שערכו אפסי מפני שהוא לא משפיע על הגדלת מהירותו של הגוף הנע אלא רק על כיוון הריצה שלו...

אני לא מבין מה הולך כאן

אני חושב שאתם משוגעים. פעם בשבוע מישהו מודיע על עזיבה מהפורום. מה לעזאזל? אגב בנוגע לבולט - אני רוצה לחדד משהו שלא אמרתי לפני כמה שבועות כשדנו בנושא. ברור שבולט מסומם ברמה כזו אחרת, כי גם אצנים נערצים כמו מייקל ג'ונסון או קרל לואיס ככל הנראה היו, ובטח ובטח שכמעט כל מי שזוכה בטור דה פראנס. היכולת לצרוך סמים שלא ניתן לזהות בבדיקות או בתקופות בהן לא נערכות בדיקות (גם זה אפקטיבי) קיימת, והתמריץ חזק מדי מה גם שאין לאף אחד סיכוי אחר. אתם עיוורים אם אתם מתכחשים לזה. מה שאני טוען הוא שבולט לא מסומם יותר מאחרים, אחרת כבר בוודאי היו עולים על זה. ואם בן ג'ונסון היה יותר מסומם מבולט ורץ עשירית לאט יותר, זה כבר מרשים.

s i l v e r a

New member
גם אתה אומר "ברור"?

לרגע התבלבלתי וחשבתי שאתה ידידי שהם זיו. אז אני זורק אליך שאלה: איך אתה מסוגל לכתוב את המילה "ברור" כששום דבר לא ברור? מה זאת אומרת "ברור שהוא מסומם ברמה זו או אחרת"? היית רוצה שופט כמוך במשפט רצח עליו אתה נאשם לשוא? זה בדיוק מה שאתה עושה לצערי. קובע עובדות בלךי שתהיינה לך עובדות. זורק מילה לחלל, ואתלט שכבר מגיל 16 היה עילוי חייב להוריד כתם מגבו שנידבק על ידי חסר אחריות כמוך. ומה עם מייקל ג'ורדן? הוא הרי התעלה על כולם בספורט שלו יותר מכל אתלט אחד בכל ספורט שהוא. אז גם הוא היה מסומם משך 6 שנות האליפות? גם ד"ר ג'יי היה מסומם כשניתר 20-30 ס"מ ל-פ-נ-י קו הפאול לדאנק אדיר באליפות הדאנק? אני חושב שאין בכל רחבי העולם ציניים כמו שישנם במדינת ישראל. פשוט שכחו מהרצל. שכחו מ-"אם תרצו אין זו אגדה". מסרבים בכל מחיר להכיר במצויינות ובמיוחדיות. אם כל מנצחי הטור דה פראנס היו מסוממים (כולל ארמסטרונג שלא העלה במשקלו גרם אחד משך כל 6 אליפויותיו וניבדק בדיקות דם ושתן מ-א-ו-ת פעמים) כיצד זה שלא ניתפסו? בישראל המירמה והרמאות חוגגים. מי שעובד יותר על השני הוא היותר חכם והיותר מצליח. לשקר ולזייף באווירה הישראלית זו חוכמה, לא בושה. אבל ישנם אנשים ישרים בעולם, וביניהם עשרות אלפי ספורטאי-על. תגידו שאני נאיבי. אני אגיד שאתם עריצים המאשימים כל אתלט-על עד שהוא מוכיח את חפותו. בולט הוא פריק של הטבע. מעולם לא היה רץ כמוהו. מעולם לא היה גוף מסוג זה בספורט. אבל דבר לא ישכנע ציניים כמוכם, ולכן אני יורד לחלוטין מהנושא. אגב, כמה שנים אתם מבקשים עד שתודו שהאשמתם אתלט מהולל באשמת שוא?

הכפפה

New member
אתה צודק, אבל האשמה היא אצל האתלטים

שכן נתפסו. ריצת מאה המטרים היתה גולת הכותרת של כל תחרות, אך ג'ונסון, מריון ג'ונס, גאטלין, מונטגומרי ועוד הפכו את התחרות הספציפית הזאת לתחרות שעננה כבדה רובצת מעליה. לכן, אין קשר לפלפס, ג'ורדן, ד"ר ג'יי או כל שאר ענקי הספורט בעבר ובהווה - התחושה הזו היא כלפי המיאוצים הקצרים בלבד. אני לא חושב שיש מה להתסכל על בולט כ"אשם" במשהו, הוא בהחלט תופעה פיזית יוצאת דופן ואין טעם לדוש בטיעונים שדשו בהם כבר. אך בהחלט יש הסבר לאווירת החשדות הללו - שהיא לעיתים מוגזמת - וההסבר הוא שהאתלטים הביאו את זה על עצמם. האם האתלטים הנקיים צריכים לשלם את המחיר על טעויות של חבריהם הלא-נקיים? בעולם מתוקן התשובה היא לא, אך לצערנו זו המציאות.

אבל זאת כל הנקודה

אני לא שופט ברצח. אם הייתי שופט ברצח, הייתי נאלץ לשחרר את בולט מחמת הספק ע"פ "עדיף עשרה פושעים חופשיים מחף מפשע אחד כלוא". אבל כאמור, אני לא. אני בסה"כ אדם משועמם שמעביר את זמנו בכתיבה בפורומים עד לתחילת הסמסטר הקרוב. אני לא חש מחויבות לגבות כל מילה שיוצאת מהפה שלי בהוכחות. ולמעשה מעטים הם הדברים שאני באמת יכול להוכיח. זה לא שולל מני את הזכות להביע דיעה נחרצת. בסופו של דבר הדיעה שלך לא יותר מבוססת משלי. זה נכון שאני הוא זה שחובת ההוכחה מוטלת עליו, אבל זה לא שאין יסוד סביר לטענה שלי. היה לי מאמן אתלטיקה שאימן בעבר ברמות הגבוהות ביותר ואמר שאחת הסיבות שגרמה לו לפורש היא שאי-אפשר להגיע לצמרת בלי להשתמש בחומרים אסורים. ידוע לי שבמלחמת החתול והעכבר בן פיתוח החומרים לבין היכולת לאתר אותם, הספורטאים והמפתחים נמצאים כמעט תמיד שלב אחד לפני הבודקים. ידוע לי שניתן לצרוך חומרים אסורים מבלי שיתגלו וידוע לי שצריכת חומרים אסורים בתקופת אימונים אפקטיבית מאוד ולהרבה מאוד מאמנים ואגודות מקומיות, בניגוד לועדים האולימפיים למשל, יש אינטרס מובהק להעלים עין. בהתחשב בכל הנתונים הללו ובהיכרות שטחית עם הגזע הקרוי "בני אדם" קיומו של אצן שאינו משתמש ב"חומרים אסורים" הוא מאוד לא סביר. וכל זה מבלי להתייחס לעובדה שהתזונה של אתלט צמרת מורכבת מהרבה מאוד גורמים שהם אמנם חוקיים אבל לא בטוח שהם יותר "טבעיים" מסטרואידים אנאבוליים. אני מאמין שבולט הוא פריק של הטבע ושהוא האתלט הגדול שהיה בכל הזמנים. אני מאמין שהוא לא נהנה מתנאים עדיפים ביחס לשאר האתלטים. אני פשוט מאמין שכולם מרמים באותה מידה, כך שהיתרון מתקזז. אני ציני, לא שאני מבין איך זה קשור. אבל אם החלופה היא התמימות הרומנטית הזו, אז אני מאוד שמח להיות ציני.

ikrmr

New member
על סמך מה אתה טוען?

בס"ד על סמך מה אתה טוען שמייקל ג'ונסון היה ככל הנראה מסומם? רק בגלל שהיו לא תוצאות מדהימות ביחס לאחרים? זה לא רציני! וגם לגבי קרל לואיס, הוא נדק לפני 88 ואחרי 88, ורק ב-88 במבחנים האמריקנים הוא נתפס על חומרים אסורים, שזה בכל מקרה מגונה ומאוד מאכזב, אך ברור לי, ועל זה אפשר לומר ברור, שאחרי הגילוי הזה, הוא לא העיז יותר לקחת חומרים כאלו.

Orenseg

New member
אז זהו, שהאמריקאים לא כבשו כמו שהיו אמורים

ההרכב הזה היה אמור לרמוס כל שחקן ונבחרת שניצבים מולה. ממשחקי ההכנה ידעתי שזה לא יקרה, וצדקתי. מהבחינה הזו, האמריקאים נכשלו. האמריקאים רצו לשחוט כל נבחרת יריבה כדי שהאירופאים הנכים והמטומטמים שלא יודעים לקפוץ לא ירימו את ראשם בגאווה בשנים הקרובות, אבל גם זה לא קרה. לפני ואחרי ה37, אמרתי שהספרדים לא יפחדו מהאמריקאים ויכולים לקחת אותם - והם אכן לא היו רחוקים מהזהב (ועוד ללא הרכז הפותח ושחקן מפתח). עצם העובדה שהאמריקאים לא רצחו את הספרדים מהווה כשלון, שהרי מעבר לזהב המטרה לא הושגה. ב2010 הספרדים שוב יהיו שם וינסו להגן על תואר אליפות העולם, והם לא הולכים לפחד מהאמריקאים כמו שחשבת. התסכול שלי לא נובע מההפסד של ספרד (אני דווקא מאוד מרוצה מרמת המשחק שנתנו בהתחשב בחסרונו של קלדרון). התסכול שלי, מנחם, נובע ממך: * מההכרזות שלך על ההפרש הדו-ספרתי בגמר ועל התגובות בשרשור המשחק, בהן ענית לכותבים שכן צפו במשחק כאילו הם לא יודעים מה ראו הרגע ונפנפת באיזה הפרש אידיוטי ולא משקף. * מכך שאתה לא מוכן להכיר בכך שגם אם לא נהנינו מהאמריקאים בטורניר האולימפי, אנחנו לא "שונאי אמריקאים". אני מאוד מאוד אוהב את פול, בוש, וייד, פרינס, לברון... אם לא אהבתי לראות את הנבחרת האמריקאית, זה אומר שאני שונא את השחקנים? ואם כן, אז מה אני עושה בפורום NBA? * מההפרזה בתוצאות משחקים שלא היו (האמריקאים ניצחו ארגנטינה ביותר מ30 הפרש? פעמיים? הקיץ? עם ג'ינובילי?) * ובעיקר מהזלזול בכל שחקן שאינו אמריקאי, גם אם עוד לא ראית אותו (ולמה להסתכל עליהם בכלל? הרי הם חיוורי פנים שלא יודעים לקפוץ, לעולם לא יבחרו ראשונים בדראפט ובכל מקרה יכולים להיות רק רול-פליירס). איך אתה יכול לשפוט אירופאים שמעולם לא ראית? מותר להניח משהו מסוים ואחר כך להודות בטעות. אני, לדוגמה, חשבתי שמארק גאסול יהיה רע מאוד בטורניר הזה על סמך משחק מול ישראל שראיתי לפני שנה, אבל בפועל הוא נתן טורניר טוב שציפיתי והתקדם מאוד בשנה האחרונה. גם חשבתי שהזימון של וייד לטורניר היה טעות של קולאנג'לו בגלל ריבוי הפציעות, אבל פלאש היה המצטיין בנבחרת האמריקאית. להבדיל, אתה ממשיך להטיף לכותבים בפורום ולא מראה רצון לפתח דיון פורה. למה האריזונה ריפאבליק (עיתון אמריקאי נאור, בניגוד לעיתוני הארץ החובבניים) יכולים לפרגן לג'רי קולאנג'לו על תפקידו בנבחרת ובאותה הפסקה לכתוב שהגמר יכול לפתוח יריבות גדולה בין ארה"ב לספרד בטורנירי הכדורסל הבינלאומיים, אבל ברגע שאני כותב משהו דומה אלה שטויות? בגלל שגילי עדיין לא רבע משלך? אם זה המצב, עדיף שפשוט אתעלם מההודעות שלך. אני לא מוצא אותן מועילות כבר יותר מדי זמן.

s i l v e r a

New member
ואני לתומי חשבתי שהיה הפרש דו-ספרתי בגמר!

איזה דפוק אני! חשבתי על הפרש דו-ספרתי במשחק הגמר!

ikrmr

New member
במשחק נתון יכול להיות צמוד נגד ספרד

בס"ד במשחק נתון של התעלות ויכולת שיא כמו שהיה לספרד בגמר יכול להיות צמוד, אך אין ספק שברוב המחקים שישחקו ביניהן ארה"ב תביס את ספרד, אמנם לא ב-37 (ובאותו משחק קלדרון, שחקן המפתח כן שיחק), אך משהו באמצע בין שני המשחקים. עודה היא שהמשחק בגמר היה המשחק היחיד שהיה פחות מעשרים הפרש (ממוצע ההפרש של שבעת המשחקים ללא הגמר היה 30.3 [ההפרשים במשחקים: 21, 31, 23, 37, 49, 31, 20]), כך שבסופו של דבר האמריקנים הביסו בכל משחק חוץ מהגמר וגם את ספרד הביסו בשלב הבתים. לשחוט ולרמוס כמו ב-92 לא היה אפשרי כי הנבחרת הנוכחית לא ברמה הזו, וספק אם תהיה נבחרת אמריקנית ברמה כזו אי פעם, וגם עם גארנט ודאנקן היא לא הייתה ברמה של נבחרת החלומות המופלאה מאולימפיאדת ברצלונה.

EizoTop

New member
רק אני שמתי לב לניקים חדשים פתאום?

או שניקים כפולים =\

ikrmr

New member
s i l v e r a זה כינוי חדש של מנחם

בס"ד זה שם המשפחה של בתו שנולדה לה בת, כלומר למנחם נולדה נכדה (שיהיה במזל טוב עד 120 שנים ו-120 נכדים ונכדות).

ofir50

New member
מנחם היקר...

אתה הסיבה שאני נכנס לפורום הזה.. אני מאוד מאוד אשמח אם תישאר לכתוב כאן.. אתה מבריק ומצחיק ומאוד אינפורמטיבי גם לגבי תקופות שאני לא חייתי בהן . אני מאוד רוצה שתישאר באתר...על כל אחד שמתנגח איתך יש המון כאלה שתומכים בך. אז זהו..מקוה שתישאר איתנו כאו ..

s i l v e r a

New member
כמובן שאני נישאר באתר!

קבלתי הבוקר מכתב אישי ארוך מאחד המשתתפים כאן, מכתב שפקח את עיני והראה לי שאני סתם מתנגח עם כמה כותבים, ואז חליפת המסרים הופכת עוקצנית ולעתים, אני בטוח, גם פוגעת. הבעייה היא שישנן אצלי כמה 'פרות קדושות' בספורט, וכשלדעתי מישהו כותב בצורה מעוותת (שוב, לדעתי!) אני מרגיש צורך "להחזיר" ולהתנגח. זה הילד שנישאר בי אחרי 71 שנות חיים, ואולי "הילד" הזה הוא הדבר היחיד באופיי המחזיק אותי קשור ושרוף לספורט כמו כל אחד מכם. אך אם הייתם מכירים אותי אישית הייתם פוגשים אדם מאד נינוח, רגוע, ומאד לא אגרסיבי יותר (פעם, בגילכם, זה היה אחרת...רובי יאנג, שהיה כוכב נבחרת ישראל משך שנים לפני שבא לשחק אצלי באוניברסיטת אדלפיי אמר לי פעם שאני הייתי המאמן הכי אגרסיבי שהיה לו!...). אז החלטתי לתת לדברים שעד עתה לא יכולתי לוותר על תגובה עליהם "לעבור", ואם מישהו יכתוב היום שספרד היתה מנצחת את ארה"ב ב-4 מתוך 10 משחקים, הייתי עונה "אולי אתה צודק. הכל יכול להיות!".

בוא נבדוק את זה...

ספרד הייתה מנצחת את ארה"ב 8 מתוך 10 פעמים

s i l v e r a

New member
Anything is possible my friend!

אני בטוח שבלאס וגאס יכולים לחשב גם את הסיכויים למקרה כזה של 8 מ-10 לספרדים למטרת הימורים. אולי יקבעו סכוי של 1 ל-20,000 (תשים דולאר על ספרד מנצחת 8 מ-10, תקבל $20,000 תשים $20,000 שזה לא יקרה, תרוויח דולאר אחד), אבל זה י-י-ת-כ-ן!

למעלה