זה הסוף שלי בתפוז

OrEl74

Well-known member
מנהל
מכתב אישי ליושבי הפורום ולמנחם לס במיוחד

הרגשתי שאני חייב לפרוק משהו מהלב ולעיניי כולם. משום מה חלק מהאנשים פה חושבים שיש לי משהו נגד מנחם לס ואף טרחו לציין זאת לפני במסרים אז חשוב לי להבהיר שלמרות שאולי זה נראה ככה לפעמים הדבר רחוק מאוד מהמציאות. מנחם לס הוא אדם יקר מאוד, אחד מחלוצי כתבי הספורט בארץ שרבים מהעיתונאים הצעירים יחסים של היום גדלו על הכתבות שלו. כשהייתי קצת יותר צעיר, בתקופה שה-NBA כמעט ולא היה משודר בארץ מנחם לס היה פחות או יותר מקור המידע היחיד שלנו על מה שקורה בליגה הקסומה הזאת וכמו רבים אחרים גם אני הייתי קורא את הכתבות והתאורים הציוריים שלו בידיעות אחרונות ובעיתון "חדשות" (הי"ד) וחלקן אפילו נמצאות אצלי עד היום (פעם הייתי שומר כתבות על איזה ג'ורדן אחד). אני גם זוכר תקופות שכשהיינו משחקים היינו משתמשים בביטויים של מנחם כגון בונבונים, סוכריות, קרשים וכו'... זו מורשתו של מנחם וזה מה שלמדנו ממנו כצעירים. למרות הכבוד הרב שיש לי למנחם אני משתדל מאוד לא להפלות בינו ובין הגולשים האחרים שזה אגב, ע"פ בקשתו האישית ממני עוד בתחילת דרכו כאן. נכון שלפעמים אני סלחן כלפיו אבל אני חושב שבאותה מידה אני גם סלחן כלפי אחרים ולא נראה לי שאני עושה פה אפלייה כלשהי כלפי הפרופסור ובמקרים רבים גם אני מתעצבן מהניסוחים שלו ובמקרים כאלה אני בהחלט מרגיש את הצורך להפליק לו בישבן.. מנחם, אתה חייב להבין דבר אחד חשוב... מה שטוב לפורומים אמריקאים לא בהכרח טוב לפורומים ישראליים, ניסוח כזה או אחר יכול להתקבל בהבנה בפורום מסויים אבל בפורום אחר (כמו זה למשל) הוא מתפרש כעלבון או כזלזול ואין לי ספק לרגע שזאת לא הכוונה שלך אבל בכל זאת כנראה שאין ברירה וצריך להתאים את עצמך למקום בו אתה נמצא למרות שאני מניח שבגיל 71 זה קצת קשה
ברור לי לחלוטין שהתשוקה שלך והאהבה שלך למשחק היא זו שגורמת לך להתעצבן פה לא מעט כי קשה לך להשלים אם זה שיש כמה חבר'ה שחושבים שהם יודעים טוב יותר אבל אין מה לעשות ידידי, ככה זה בדור הנוכחי ובעידן האינטרנט, כולם יודעים הכל או לפחות חושבים שהם יודעים. גם לי לפעמים קשה לקבל את זה שכל ילד מנסה ללמד אותי מי היה מייקל ג'ורדן, כאילו שהקעקוע שיש לי על הזרוע לא משמש עדות מספיק טובה לגבי האהדה שלי לשחקן הזה
לכן עצתי אלייך היא לקחת את הפורום הזה יותר בקלילות, אחרי הכל כולנו פה למען מטרה אחת והיא לדבר NBA ולהינות מזה. לסיום אני רוצה להגיד באמת לכל הלב: אני אוהב אותך ואני אוהב כל אחד ואחד מיושבי הפורום, הפורום חשוב לי אבל אם לא היו בו אנשים כאלה לא היה לי מה לאהוב בו. גם לי יש עליות וירידות במצבי הרוח ולא תמיד אני בסדר (כמו תגובתי למנחם אתמול) אבל מותר לי לפעמים לא?
זהו, עד כאן רגע של כנות ומעכשיו והלאה בואו נתמקד בסיבה שלשמה התכנסנו והיא ה-NBA. בהערכה ובחיבה גדולה לכולכם, ניר. אההה כמעט שכחתי...מייקל ג'ורדן שולטטטטטטט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

s i l v e r a

New member
תודה לך ניר

אני מעיריך מאד את מכתבך. לכל אדם יש את החולשות שלו, וחולשתי הגדולה היתה תמיד להגיב לפני שאני חושב. מצד שני ישנה בי גם "חולשה" (שאולי היא תכונה שלילית לפעמים בישראל) שאני חייב לתקן דברים שאני יודע שאינם אמיתיים. דוגמא קטנה היא המאמר אתמול של רון עמיקם על גיא עזורי שכאילו שיחק פוטבול באוניברסיטת "פוסט". משך כל שנותיו בארה"ב הוא היה כאילו בן חורג שלי, ואני יודע בדיוק מה שיחק (כדורגל) או מה לא שיחק (פוטבול). זוהי דוגמא קטנה. דוגמא הרבה יותר רצינית היתה התפטרותי ממעריב. בוקר אחד אני מקבל צילצול בדירתי השכורה (אז) בלב הפארק, רעננה, שהניקס החתימו את עודד קטש והם רוצים מ-י-ד 1200 מילה על כך. אמרתי "רגע, רגע, תנו לי לבדוק". בידיעות ובמעריב כבר נירמז על כך ביום הקודם. אני הייתי אז ראש מחלקת מנהל הספורט לתואר מאסטר באדלפיי (בנוסף לביומכניקה) ואחד מהסטודנטים שלי היה אד טפסקוט (אח"כ מנכ"ל וושינגטון ויזארדס כשמייקל שיחק שם) שבאותו זמן עשה את הסטאז' בניקס, והיה למעשה עוזר אישי של נשיא הקבוצה והמנכ"ל של הניקס אז. הוא אמר לי "דוקטור לס. הניקס לא החתימו את קטש. הם רק הזמינו אותו למחנה האימונים שלהם". הדבר הגיע עד בעל העתון ונאמר לי ברורות שעלי לכתוב על זה סיפור. אז כתבתי. וכמובן הוא לא פורסם. ואני התפטרתי. וכמובן קטש לא חתם אף-פעם עם הניקס. אז אם אני קורא דבר שלדעתי הוא לא נכון כאן בפורום, אני מרגיש צורך להגיב. אבל הבוקר קבלתי מכתב מאחד מכם, ואז מכתבו של ניר, ואני עכשיו מבין שבפורום הזה עלי להיות הרבה יותר זהיר, נינוח, רגוע, ולתת לכמה דברים שמרגיזים אותי פשוט לעבור, ולהבא תגובותי תהיינה הרבה יותר מתונות ופחות פוגעות ומעליבות. אני למעשה לא התכוונתי להעליב אך ככה זה נראה. כשכתבתי במעריב נתתי חידונים (כך גיליתי את ערן סורוקה). היו כמה נערים מישיבת "ירדן" הסופר-אורטודוכסית בבני ברק שבכל חידון דפקו את "מועצת החכמים של גבעת-חיים מאוחד". עליתי על הקיבוצניקים בעתון. העלבתי אותם וצחקתי על הקיבוצניקים "חסרי המושג", ואף פעם לא היתה לי בעייה של "נעלבים". חשבתי שבאותה שטנצה אוכל לכתוב גם כאן תוך שאני "עולה" ו-"מעליב" תגובות מסויימות. אבל כאן זה לא עובד ואנשים מקבלים זאת בצורה אישית (אולי גם משום שאתם מכירים אחד את השני, לפחות בכינויים). אז מעתה אהיה זהיר בהרבה, ואפילו אם "אעלה" על אחד מכם, הצעירים, אעשה זאת בטעם יותר טוב ובסגנון פחות בוטה. אני בס"ה נהנה לכתוב כאן ובהופס (אגב, אגדת השבוע לפי ה-א' ב' הוא חאכים אולג'ואן, ואתגר השבוע הוא להרכיב חמישיית שחקני נבא ששיחקו כמקצוענים בספורט אחר). אני הרי בפנסיה מלאה ויש לי המון זמן חופשי , והכתיבה כאן היא מין הובי לשעה-שעתיים ביום. אבל הרי אין טעם לכתוב ולא ליהנות, אז אני מתנצל בפני כל מי שפגעתי בו, ורציתי שוב לומר שלא היתה כאן כל כוונה זדונית. מקסימום הומור מעוות. אז אני ממשיך לכתוב ולהיות חבר של כולם!

TheMrM

New member
../images/Emo45.gif לשניכם

אני אמנם לא מגיב פה, אבל אני קורא לא מעט וטוב לדעת שיהיו ויכוחים ענייניים ולא אישיים. מנחם - אמנם לא הכרתי אותך לפני שהתחלתי לקרוא בהופס (גם לגיל צעיר יש חסרונות
) אבל לדעתי אתה אחד הגורמים לדיונים המעניינים שיש פה בד"כ (אתה ועוד כמה כותבים, אני חייב לציין). אז מזל טוב על הנכדה, והעיקר הכיף (והבריאות
)!

עומר ד

New member
מנחם תראה..

מעריב וידיעות הם עיתונים נגועים - אבל לא רק בנושא הסיקור של הספורט אלא גם בחדשות, כלכלה אופנה וכיוב'. הרבה פעמים אתה מרגיש שאתה קוררא בצהובון. זה בולט במיוחד בנושאים בהם לכתבים לא נדרשת שום השכלה. כקורא של הארץ מזה שנים, אני מזמין אותך לתוח את מדור הספורט שבשנים האחרונות הפך מ2 עמודים מצוקמקים למדור בפני עצמו. עדיין, מדביר על הפלוץ שהפליץ אוחנהאו על הגרעפס שתקע גיידמק - במינונים יותר נמוכים, והייתי רוצה שתופעוטת כאלו לא יקבלו בכלל חשיפה. אבל מצד שני יש כתבים - כגון יואב בורוביץ לדוג', שהשלימו השכלה במדינות עם מסורת ספורט (אני חושב ארהב במקרה שלו אבל לא בטוח), שתענוג לקרוא את כתבותיהם. כמו כן ישנם הרבה סיקורים מעיתונות זרה - מהוושינגטון פוסט, מניו יורק טיימס, מהגרדיאן באנגליה ועוד ועוד וכן כתבים זרים במדינות שעליהן נושא הכתבה (פאביו ליקארי מאיטליה על כדורגל איטלקי וכו' - פרילנסים אמנם אבל מהמקום עם הפרספקטיבה הנכונה, ולא מהאינטרנט). אתה רואה אנשים כמו אבי מלר בערוץ הספורט, או שיגא כהן - בכדורגל (אתה בטח לא מכיר אותם) - ומעולם כאחד שמתעניין בכדורגל אנגלי לא שמעתי מהם אף סקופ שלא קראתי עליו כמה ימים קודם לכן באינטרנט. בשורה התחתונה, להארץ יש מדור ספורט איכותי בהרבה משאר העיתונים, זהו אולי הסטנדרט שאתה מחפש מבחינת כתיבה ( ולא רק בספורט ,אגב). למען הסר ספק, חוץ מהיותי מנוי אין לי שום קשר לעיתון הזה. גם אני התקנאתי במסורת הספורט של ארה"ב כשהלכתי לצפות בפוטבול מכללות, או בפנווי פארק, או כשנכנסתי בשער יהאולד טראפורד במנצ'סטר. גם אני מרותק ל-PRE GAME SHOW בNBA ונNFL בESPN, ויכול לצפות בפרה גיים שואו של שעה וחצי, כשבארץ אני רק מחכה שמהשחק יתחיל כבר. מה שאתה רוצה שישתנה כאן טבוע במסורת , או חוסר-מסורת, ספורט שיש למדינה הזו. הייתי משקיע יותר אנרגיה במקומך באפיקים אחרים (חינוך, מע' בריאות וכו'). הספורט כאן חולה. קבוצתי (ה' חולון) זכתה באליפות המדינה - ובכללל לא היה ברור, עד לפני חודש, אם תפתח את העונה ההבאה! עומר

s i l v e r a

New member
מכיר את הארץ, כתבתי להארץ

אחרי שפרשתי ממעריב כתבתי שנתיים שלמות בהארץ. מאמרי "האינטיליגנטיים" ביותר הופיעו שם, ושני פרקים מספרי (על דוויין גרצקי בהוקי קרח ועל הגולף על הירח) הם העתים ישירים ממאמרי בהארץ. היתה לי שם תקופה נהדרת. נתנו לי עמוד חיצוני שלם פעם בשבוע, ויכולתי לכתוב מאמרים אינטיליגנטיים ולהימנע כליל מהשפה הג'חג'חית שלפעמים הייתי משתמש בה במעריב וידיעות. אבל עורך הספורט היה איזה טיפוס מוזר בשם רון קופמן שקינא בהצלחות כתבותי (ולא הבין שזה רק מוסיף לו כעורך הספורט) והוא החליט לפטר אותי בטענה שמשכורתי גבוהה מדי ולא עומדת ביחס לשאר הכתבים, אז נעלמתי בשקט (גם אני רצון היה שם. לא יודע בדיוק מה עשה שם, אבל הוא היה שם). אני כבר לא זוכר את שמם אבל היו להם בשנות 2000-2001 כמה כתבים מ-ע-ו-ל-י-ם ביותר. אני גדלתי על הארץ וזה תמיד היה העתון מס' 1 שלי. אבל מאחר ואיני גר פה ואין לי חלוקה שנתית של העתון, זו ממש בעייה להשיג אותו. אני חייב לרוץ לסטימצקי כי אף קיוסק ואף סופרמרקט לא נושאים אותו, ולפעמים אין פשוט חשק לרוץ לקניון כאן בהוד השרון לקנות את הארץ. אני יודע בדיוק למה אתה מתכוון, ואני מסכים אתך ב-100%

OrEl74

Well-known member
מנהל
תגיד מנחם, עם יד על הלב

נכון שאחרי מיאמי הוד השרון היא העיר הכי מגניבה בעולם???

s i l v e r a

New member
מיאמי - הוד השרון

אני לא גר במיאמי. אני גר בפאלם-ביץ', וכמו פאלם-ביץ' - מה לעשות? אין! אבל האמן לי שאילו רק הייתי יכול הייתי מחליף את הקונדו שלי המשקיף על האוקיאנוס והאינטרקוסטל באיזו דירה קטנה ברחוב צורן או עמיגד (להוד השרון שמות רחובות הכי מוזרים בארץ!) או רח' יהלום (סוף-סוף שם נורמלי). רק לא רחוב הבונים! הייתי הולך לארוחת בוקר ב-"צבעים בקפה", צהריים ב-"אנג'ליטה" וארוחת ערב במסעדה החדשה "דודתי" שיש לה - סימכו עלי כשאני אומר זאת - את השניצל הטוב במדינת ישראל! כשאני הייתי ברחוב הבונים לפני 60 שנה קראו לשכונה רמתיים!

s i l v e r a

New member
שניים מטובי שחייני העולם יהודים!

האם ידעתם ששניים מטובי שחייני העולם, ג´ייסון לזק (זה שפיגר אחרי שיאן העולם ב-100 מ´ חתירה בגוף שלם אחרי 50 מטר כשגרטל צורח "הצרפתים מכים את האמריקאים שוק על ירך", ולבסוף גבר על הצרפתי כשהוא קובע את הזמן המהיר ביותר בתולדות ה-100 חופשי, אך בשליחים אין שיאי עולם!) ודרה טורז בת ה-42 (שתי מדליות כסף) הם יהודים? בגלל לזק למייק פלפס היו את 8 מדליות הזהב

TheMrM

New member
נראה לי שהיה עוד שחיין יהודי במשחה עם לייזק

משהו גארת' עד כמה שאני זוכר...

k i d a n

New member
גארט וובר-גייל

גם הוא וגם ג'ייסון לאזק הוזמנו למכביה הקרובה..

סלים וארזה

New member
מנהל
נתקן אותך בשליחים יש שיאי עולם, אבל רק לשחיין הראשון כי אפשר למדוד בודאות את הזמן מהרגע בו הוזנק עד לרגע שנגע בקיר

s i l v e r a

New member
MY FRIEND, I KNOW THAT!

אגב, שוהם, בשנת 1947 ניצחתי את אליפות הארץ בשחיית חזה ל-50 מטרים בין שני מצופים בכנרת (שחיתי אז במכבי חיפה!) עכשיו, קשה מאד להאמין שזה כך, אך קראתי בכמה מקומות שמשניית הזינוק עד שנגע בקיר הוא שחה את ה-100 בפחות מ-45 שניות!

s i l v e r a

New member
תאמין או לא, ישבתי שני מטרים ממנה

ישבתי אולי 2 מטרים ממנה (היו בינינו שני אנשים) בזירה בקרב בין טייסון לספינקס באטלנטיק סיטי (קרה ה-90 שניות). בשחיית מאה מטר חזה היא לא תצטרך לקבוץ למים. רק להוריד את החזייה!

ikrmr

New member
מנחם, יש לך כמה טעויות:

בס"ד 1. במשחה השליחים 4X100 מטרים חופשי (=חתירה) לאזאק שחה בזמן של 46.06 שנ´ שהוא אכן המהיר בהיסטוריה, וביחידים שחה 47.67 שנ´ שזיכו אותו במדליית ארד ביחד עם הברזילאי סזאר פיליו.פיטר ואן דן הוגנבנד הותיק ושיאן העולם לשעבר, בהופעתו האולימפית האחרונה, פספס במעט את המדליה עם 47.75 שנ´ שהוא שיא אישי (שיפור של 9 מאיות לשיאו האישי שהיה שיא העולם מאולימפיאדת סידני עד שברנאר קבע 47.50 שנ´ במרץ השנה שהיה השיא עד אולימפיאדת בייג´ינג. 2. השחיין הראשון בשליחים שמזנק כמו ביחידים יכול לקבוע שיא עולם רשמי כמו שעשה סאליבן בבאותו גמר שזכתה בו ארה"ב. מהשחיין השני הזינוק לא ע"י מזניק אלא מרגע שהשחיין הקודם נגע בקיר והפעיל את השעון האלקטרוני בסיום השחייה שלו, וזינוק זה מהיר יותר באופן משמעותי מהזינוק הרגיל, לכן הזמנים מהירים יותר באופן משמעותי ממה שעושים אותם שחיינים ביחידים וזו הסיבה שאין מהמשחה השני שיאים רשמיים. סאליבן שחה ראשון לאוסטרליה באותו גמר שליחים וקבע שיא עולם רשמי של 47.24 שנ´ שהחזיק מעמד עד מקצי חצי הגמר ב-100 מטרים חופשי שבו ברנארד ששחה קודם קבע שיא עולם חדש של 47.20 שנ´ וסאליבן קבע שיא עולם מדהים של 47.05 שנ´, אך השחה בשיא מוקדם מדי כי ברנארד זכה בזהב בזמן איטי רק במאית השנייה משיאו האישי מחצי הגמר וסאליבן שיכולת השחייה שלו היא המהירה ביותר ו-15 מאיות מהר מברנארד זכה רק בכסף בזמן של 47.32 שנ´ (25 מאיות לאט משיאו בחצי הגמר). 3. דארה טורס היא בת 41 ולא 42 והיא זכתה ב-3 מדליות כסף. 4. לגבי ההצהרה של גרטל, היא הייתה הגיונית ומתבקשת לאור יתרונו המשמעותי של ברנארד על לאזאק, כאשר באנארד הוא בעיקרון שחיין טוב מלאזאק כפי שראינו ביחידים. גרטל ל יכול היה לצפות את הסיומת המדהימה של לאזאק שקבע את הזמן המהיר בהיסטוריה ויותר ממהר מברנארד (סאליבן שחה ראשון לאוסטרליה ואי אפשר לגעת כמה מהר היה שוחה אם לא היה ראשון).

rapgamer4ever

New member
לידע כללי:

זמן התגובה הנורמלי לשחיין הוא כ60-65 מאיות השנייה. המשמעות היא שבהערכה גסה, ההבדל בין תוצאת שליחים לתוצאת יחיד היא 55 מאיות. התוצאה של לאזאק "שווה" בערך 46.60, תוצאה נדירה באיכותה וצפויה להיות אחת התוצאות האחרונות שישברו בשחייה (לטעמי, כולם ישברו בעשור הקרוב).

למעלה