זה הסוף שלי בתפוז

s i l v e r a

New member
זה הסוף שלי בתפוז

החלטתי להמשיך לכתוב ולענות לתגובות רק בהופס, ולצאת מתפוז. זו לא "יציאה" כפי שעבוד מהונג קונג עשה. זוהי יציאה בגלל דבר אחד בלבד: ישנם כאן כמה מתוסכלים מנצחון האמריקאים באולימפיאדה בהפרש ממוצע של 27.85 שתסכולם מעבירם על דעתם והם הפכו לכותבים בלתי הגיוניים שמסרבים לקבל את נצחון האמריקאים וכותבים כאילו שהספרדים (שהפסידו פעמיים בהפרש ממוצע של 24 נק') ניצחו את האולימפיאדה. ששבסקי ניכשל. קובי ניכשל. לברון ניכשל. כל האמריקאים המטומטמים ניכשלו. הייתי מסתדר עם זה, אבל לצערי אני היחידי העונה לכל המתוסכלים, בעוד שהרוב השקט נישאר שקט. אז אלה המתוסכלים שימשיכו להינות מלנצח את האמריקאים בכתיבתם. האמריקאים באו, כבשו, וחזרו הביתה, ושימותו כל הקנאים. להתראות בהופס למי שמעוניין (מאמרי השבוע "התקשורת הכתובה - עלבון לספורט" וחאכים אולג'ואן)

דבר אחד אני לא מבין אותך

יש פה כאלה שיש להם דעה והם בחיים לא יזוזו ממנה כי הם לא יורידו מהכבוד להגיד טעינו. מנחם אתה חייב להבין שהיום זה לא כמו פעם היום כל ילד בן 17 עם מקלדת חושב שהוא גאון עולם וכולם מטומטמים לכן כולם שותקים ואתה מתווכח כי אין מה להתווכח עם מישהו שמקובע בדעתו גם אם תגיד שעכשיו יום הוא יתווכח איתך על זה ולא יזוז מדעתו. לכן עצתי לך תכתוב כרגיל ואם אתה רואה מישהו מקובע בדעתו ויש כמה כאלה כאן אז אל תתווכח כי זה אבוד מראש לא תצליח לשנות את דעתו כי הוא חושב שהוא חכם ממך.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אני לא מסין איזה זכות יש לך או לכל אחד אחר

לשפוט דעה של מישהו אחר. זכותו של כל אחד לחשוב מה שבא לו. נכון שבחלק מהמקרים ישנן דעות הנובעות מבורות אבל אם הבן אדם אטום ולא מוכן ללמוד מאחרים זאת כבר הבעיה שלו ולא שלנו. להגיד "שברו את הכלים ולא משחקים" בגלל שלאנשים יש דעות שונות (מטופשות ככל שיהיו) זאת בעיניי קטנות של אדם. אם אני מצביע לביבי ואתה מצביע לברק, לא תדבר איתי כי דעתי הפוליטית מנוגדת לשלך? מנחם לס היקר (ולא בציניות) מעדיף להתנגח עם גולשים ולריב איתם כמו ילד בגלל שהם לא חושבים כמוהו, אנחנו פה כדי להשמיע דעה, לא כדי לכפות אותה על אחרים. אם מישהו חושב שקובי טוב יותר מג'ורדן, שיחשוב...מי אני שאגיד לו אחרת?

OrEl74

Well-known member
מנהל
מסין = מבין (אני לא מסין אבל עבוד כן ../images/Emo3.gif)

שמע אתה צודק בזה שגם מנחם מקובע

בדעתו לפעמים רק שבמקרה הספציפי הזה הוא צדק ועדיין אנשים מתווכחים איתו זה שמישהו אומר לו שהוא לא מבין באתלטיקה וכשהוא שואל אותו שאלות אז הוא מתחמק מראה לך מי באמת מבין ומי חושב שהוא מבין. רק שמנחם צריך להבין שאי אפשר להתווכח עם אף אחד כי כולם חושבים שהם חכמים וזהו. וגם להיפך גם מנחם הרבה פעמים מקובע בדעתו ולא מוכן לשמוע ואלה שמתווכחים איתו לא צריכים להתווכח.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אז מה לעשות? אנשים אטומים!

אם תתווכח איתם זה יעזור למישהו? בן אדם אטום יהיה אטום גם אם תנבח פה מהיום עד מוצאי ראש השנה. יש לי חבר קרוב מאוד, אחד החברים הטובים ביותר שלי אבל מה לעשות הבן אדם הזה גם אטום ופנאט לדעותיו ברמות שאי אפשר לתאר (אגב, הבחור בן 31...לא ממש ילד). אז אני יודע שאיתו אין טעם להתווכח על כלום כי הוא חושב מה שהוא חושב ואי אפשר לשנות את זה. לכל אחד יש את האמת שלו, אין מה לעשות נגד זה
ובייננו, מבלי לפגוע חלילה באף אחד, איזה סיבה יש לאדם מכובד בן 71 להתנגח עם בחור בן 17? ההגיון שלי אומר שהידע שמנחם לס צבר במשך שנותיו כעיתונאי ובכלל בחיים עולה עשרות מונים על הידע של כל אחד אחר פה אבל זה עדיין לא אומר שאנשים חייבים להסכים עם דעותיו והוא אמור לדעת את זה לא?

ikrmr

New member
דברים שנוגדים את העובדות מרגיזים

בס"ד לומר שקובי טוב מג'ורדן זה נגד כל העובדות והסטיסטיקות, ויכולתו בגמר האחרון תוכיח שהוא לא יכול להיות טוב מג'ורדן ואף לא כמו ג'ורדן שלא היה יכול להיות גרוע בכל סדרת גמר שהיא. אמנם קובי הוא שחקן מעולה, והקרוב ביותר לג'ורדן מהשחקנים של היום ודי דומה לו בסגנון, והוא בחמשת הקלעים הטובים בכל הזמנים, אך ג'ורדן הוא לא, ולטענה שהוא טוב מג'ורדן אין כל בסיס ולא הוכחה ולא אף עובדה אחת שתומכת בה, וכל העובדות והנתונים מראים שג'ורדן טוב ממנו. כך שטענה כזו שנוגדת כל עובדה וכל נתון בעניין, היא בוודאי מרגיזה.

אני אגיד לך

אני נכנס לפה קבוע. באמת, כל הזמן, בעיקר להתעדכן וגם לקרוא הודעות של גולשים שאני מאוד נהנה לקרוא את ההודעות שלהם. אגב, אתה 1 מהטובים :)(ואין לי שום סיבה להתחנף),ושניק כמובן ועבוד ומנחם ועוד רבים וטובים. אבל אנלא יכול לכתוב פה כשעושה לי אישית רושם שיש יותר מדי כאלה שיעלו לי את הלחץ דם אם נכנס לאיזשהו ויכוח, כלומר יש פה יותר מדי אנשים שחושבים שהם אלוהים(מה שמצחיק זה שבהרבה מקרים מדובר באנשים אטומים, לא יודעים יותר מדי, וקיצור- ממש לא ברור לי איך הם הגיעו למסקנות המשעשעות שלהם). זה פשוט מוציא לי אישית את החשק להשתתף באופן פעיל, וחבל לי, זה לא שאני פוסל אותם, אין לי בעיה אם תצביע ביבי או ברק, מבחינתי יהודי או נורבגי זה אותו דבר, וככה מצביעי מקיין ופולנים שאוהבים צ'רקסיות, כולם בסדר, אבל כולם גם בפוטנציאל להיות כאלה שאין מה לדבר איתם... כאלה שזה פשוט לא כיף. וזה מה שהפורום אמור להיות, לא? מקום שכיף להיות בו.. אם לי אישית הוא לא כזה, אין לי מה לכתוב פה..כי זה לא יהיה לי כיף. אנלא ארגיש שאני תורם(גם ככה ליד גדולים(לא ציני) שיש פה אני מרגיש בור לפעמים..) אז לפחות לא להיקלע לכל השטויות שלהם. זהו. זה מה שיש לי הקטן לומר בנושא גדול זה. לא מאשים אף אחד, אגב. אין ממש מה לעשות בעניין. אלא אם כן אפשר לפעול בשיטה שפועלים נגד הפושעים. לתפוס אותם על דברים אחרים ולהעיף אותם על זה.. סתם נו. יהיה בסדר גם ככה, תמשיכו לכתוב דברים יפים :)

תגובתי שם, רלוונטית גם כאן.

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1981&msgid=120885356 מנחם הנכבד. זכותך לפרוש מהפורום הזה, אך אין לך זכות להעמיס על דברי תוכן שאינו קיים בהם, כוונה שכלל לא חשבתי אודותיה. אני לא שונא את להברון, לא את בראיינט, בטח לא את וויד, כריס פול, הווארד או בוש. זו הנבחרת הפייבוריטית שלי באולימפיאידה, זו הנבחרת היחידה שמשחקיה עניינו אותי באמת, וזו הנבחרת שרציתי שתמשיך עד לזהב. אבל מה? רציתי שהיא תדרוס כל יריב שיעלה מולה. אולי לא 32 הפרש כמו הדרים טים האמיתית, אבל בטח לא להיות בהפרש חד ספרתי מול ספרד, דקה וחצי לסיום. זו נבחרת עם כל כך הרבה פוטנציאל, וסלח לי -- אבל אם חמישיה של רול פליירז בנ.ב.א (במקרה הטוב!) מחוזקת באול סטאר מפוקפק (פאו גאסול) שרק לפני חודשיים גארנט עשה ממנו פאנקייקס, נשארת צמוד צמוד (האחת עשרה הפרש נוצרו רק ברגע האחרון, ולא משקפים את ההפרש במהלך רוב המשחק) לקבוצה שכמעט כולם שם חתומים על חוזי מקסימום - שחקנים שכל אחד מהם מקבל לפחות פי חמש יותר כסף מהשחקנים הספרדיים, אז יש כאן בעיני, כאוהד יו.אס.אי -- השפלה. קבוצת פאר שרק ברגע האחרון מצליחה לפתוח פער 11 על קבוצה מדרג ב, זו לא תבוסה, זה לא קריעה, זה פשוט כשלון. איך יכול להיות שרודי פרננדז, שחקן מחליף מסוג ג, שלא מזמן הועף מהסאנס לבלייזרס כאילו הוא איזה עובד במקדונלדס, מצליח להציג כזאת הצגה מול שחקנים שמקבלים עשרים מליון דולר לעונה? וכן, ששבסקי אכזב אותי. הוא המאמן של נבחרת המליארדרים, שלא הצליחה להביס, במשחק הכי חשוב, נבחרת של שחקני יורוליג. אם ה- BEST OF THE BEST של הנ.ב.א לא מצליחים לברוח, במשחק הכי חשוב, לנבחרת של רול פליירס, זה מעיד כאלף עדים שהכשרון שלהם לא בא במשחק לידי מיצוי - וחוסר מיצוי כזה, לנוכח הציפיה הגדולה מקואץ' קי, שיכנס לעניינים בצורה יותר רצינית מלארי בראון או ג'ורג' קארל, הוא פשוט אכזבה. קרואטיה הגדולה, שעל הנייר הייתה עושה קציצות מספרד הנוכחית (טוב - לא קציצות, אבל בהחלט פייבוריטית), הובסה בידי הדרים טים האמיתית ביותר משלושים הפרש, וספרד הנוכחית החזיקה מעמד עד דקה וחצי לפני הסיום בהפרש חד ספרתי, ובלי התעלות של בראיינט לך תדע איך זה היה נגמר. לסיכום: אתה מבין בכדורסל פי מליון יותר ממני, אבל בנקודה הזו אני חושב שהצדק נמצא בטענות שלי. וממש אל תפנה את היסוד לטענות שלי, כאילו אני שונא את האמריקאים. זו טענה לא קשורה לנושא, וגם לא נכונה בכהוא זה.

יש הרבה סיבות. הנבחרת הזאת הרבה

יותר צעירה מההיא ב 92 וחוסר ניסיון זה דבר שמכריע במיוחד במשחקי גמר שעל כל זריקה אתה חושב פעמיים. הראייה לזה היא שבשלב הבתים זה נגמר ארבעים הפרש. וחוץ מזה מתוך כמה משחקים בין ארה``ב לספרד אתה לא מצפה שבכולם יהיה ארבעים הפרש. אז פעם ככה פעם ככה ופעם אולי גם הם יפסידו גם קבוצות חלשות ב NBA מנצחות קבוצות חזקות לפעמים ביום נתון הכל יכול לקרות. ואסיים במשהו שעופר שלח אמר על הנבחרת האמריקאית שזה לא פשוט ליהיות במעמד שלהם כי כולם מצפים שהם כל הזמן יביסו אפילו אם הם יפסידו רבע אחד יעשו מזה סנסציה וכשאתה נמצא בלחץ כזה עצום טבעי שמדי פעם זה יבוא לידי ביטוי.

קצת לא מסכים, ברשותך...

באמת, אין לקנא בנבחרת ארצות הברית. לא רק קוף אחד יש לה על הגב, כדברי מנחם לס, אלא ג'ונגל שלם של קופים. ואם לא די בכך - אז משחקי נוק אאוט הם אידיאליים כדי לעקוץ באופן חד פעמי את הענק המאיים. למרות זאת, אני טוען שפוטנציאלית אפילו הדרים טים הנוכחית, שלמרבה הצער נעדרו ממנה כמה מהטופ אנד (רק לחשוב על גארנט ודאנקן, במקום פרינס ובוזר), יכלה להביס ולרסק גם את המארב הספרדי במשחק הגמר. כבר כתבתי בתגובה נוספת למנחם לס, שההבדל הגדול בין הדרים טים האמיתית, לזו הנוכחית, הוא לא רק באיום האימתני מתחת לצבע, בדמותם של יואינג, רובינסון, בארקלי ומאלון. יש כאן הבדל נוסף: היכולת לרכז את המשחק מהעמדה שלך, היכולת להנהיג, היכולת לעשות את מי שסביבך לטובים יותר. וכשמתאספים אלה לנבחרת אחת, באמת נוצר מסע חורבן הרסני, נבחרת יחידה במינה. וזו הייתה הדרים טים המקורית. תראה את בראיינט, שרק בעונה האחרונה (הרבה לפני הטרייד של גאסול!) באמת התחיל לפתח את היכולת הזו - לשפר את השחקנים סביבו, להנהיג אותם. לא רק לדפוק שמונים ואחת נקודות על הראש של טורונטו, אבל בפלייאוף נגמר האוויר. אבל אז תראה את להברון, שעוד לא נמצא באזור חיוג הזה. ותראה את הווארד שבטח לא שם. ולא נדבר על כרמלו אנתוני... אתה בעצם צודק. הנבחרת הזו הרבה יותר צעירה. וההתבטאות של הגיל היא לא סתם ב'חוסר נסיון', אלא בהבדל בין ג'ורדן של תקופת הבאד בויז ולפני כן, ובין ג'ורדן של שנות התשעים. להברון, עוד נמצא בתקופה הראשונה, והדרים טים הנוכחית ברובה, עוד נמצאת שם. כשלהברון יתקדם לשלב שבראיינט רק עכשיו נכנס אליו, הדרים טים הזו תרמוס את הספרדים בכל יום נתון, בכל משחק נתון, ואפילו אם כל הקופים בעולם יטפסו להם על הגב בדרך לאולימפיאדה. בכבוד.

ikrmr

New member
בסוף דבריך אתה בעצם מצדיק עקרונית את מנחם

בס"ד עם היות רובם צעירים יותר ושהם עדיין לא הגיעו לשיאם, וגם ללא סנטרים טבעיים וללא הפאוורים הטובים בליגה, גארנט ודאנקן הם מצליחים לנצח , וברור שהפער בינם לבין ספרד גדול משמעותית ממה שהיה בגמר, גם אם הוא פחות משמעותי מ-37 הפרש, אז זה אומר שהאמריקנים טובים בהרבה מהטובות שבנבחרות שאר העולם (וכל שאר שבעת המשחקים כולל נגד ספרד בשלב הבתים, ארגנטינה, יוון וליטא היו מ-20 הפרש ומעלה, ובחלקים מהמשחקים האלו ארה"ב לא שיחקה טוב). לגבי האוויר שלבראיינט הוא נגמר בגמר הפלייאוף בכל שאר השלבים כולל גמר המערב עוד היה לא אוויר, אך מצד שני לקבוצות האלו לא הייתה הגנה כמו של בוסטון וכמו שבראיינט עצמו הודה שזו ההגנה הטובה ביותר שהוא שיחק נגדה.

גם הדרים טים באתונה, הייתה טובה הרבה יותר.

גם הדרים טים באתונה, זו שהסתפקה בארד, הייתה טובה יותר, בהפרש ענק, מהמתחרות. וגם הנבחרת הנוכחית, בגירסה הקודמת שלה - באליפות העולם, שנוצחה על ידי יוון בשלב הנוק אאוט, הייתה טובה יותר מהמתחרות, ובהפרש ענק. על הנייר, ולא רק עליו, האמריקאים הרבה הרבה יותר טובים מכולם. זה לא שחקני המכללות, שאתה יכול לומר לפעמים שהם עוד לא, אלא כמה מהטופ אנד של הכדורסל (באתונה), אם לא כמעט כולם ביחד (בבייג'ין). אבל מה, הפוטנציאל המפחיד הזה, כבר כמה פעמים לא בא לידי מיצוי. וחוסר המיצוי הזה לא הופיע בהפתעה גמורה, כי כבר בסידני היו חריקות וקירקושים, כבר אז הכתובת הייתה על הקיר. אז נכון שבבייג'ין הדרים טים דרסה את כולם, אבל משחק הגמר הוכיח שעדיין יש כאן הרבה עבודה, בדרך לשחזר באמת את מסע החורבן של הדרים טים האמיתית בברצלונה - ואני טוען שאפשרי מאוד לשחזר אותו, אפשרי מאוד להביס ללא תנאי, גם במשחק הגמר, כל נבחרת שתעלה מול היאנקיז. העבודה כאן, היא לא רק לשחק קבוצתי. לשחק קבוצתי כבר ניסו באתונה. לארי בראון ישב על הראש של אייברסון, שלא יחשוב אפילו על הזריקה לסל, כאופציה לפני או אפילו שוות ערך לאסיסט. העבודה כאן היא לעבור משלב הג'ורדן הראשון, לשלב הג'ורדן המבוגר יותר. זה שבדיוק פיל ג'קסון - בכתבה באתר ספורט5, אומר אודותיו: "הוא היה החבילה המושלמת כשחקן. הוא היה צריך ללמוד כיצד לכלול בתוכה את חבריו לקבוצה". ברייאנט של העונה האחרונה, ממש התחיל לעשות את הלימוד הזה, אבל חלק גדול מהדרים טים הנוכחית, עוד לא נמצאים בשלב הזה. וכאוהד נ.ב.א, וכאוהד יו.אס.אי, אני רוצה שהם יגיעו אליו כמה שיותר מהר. וציפיתי שהם יגיעו אל השלב הזה כבר בבייג'ין, ואז גם המארב הספרדי בגמר היה מתנפץ לרסיסים, והאספניוליז לא היו חוטפים 11 ברגע האחרון, אלא שלושים הפרש כבר ברבע השלישי, וגארבג' טיים במשחק הבינלאומי החשוב ביותר. כן. אני טוען שברוב נקודות היחס, האמריקאים (פוטנציאלית) יכלו להעמיד נבחרת שקולה לדרים טים האמיתית, נבחרת שהייתי מסרב להמר מי תנצח בסדרת הטוב משבע. הדרים טים ההיא לא הייתה משהו מיוחד במינו רק בכישרון ענק, אלא בחכמת משחק - וחכמת משחק אפשר ללמוד ולפתח.

s i l v e r a

New member
אני אמשיך להגיב רק בשירשור הזה

אני אמשיך להגיב רק בשירשור הזה, אלא אם כן אשתכנע שאולי כדאי שאמשיך כאן. הצרה הגדולה של רוב המאוכזבים מארה"ב היא שהם לא מבינים שבספורט הכל יכול לקרות. הייתי צעירים מדי כדי לדעת שאורוגואי הקטנטונת ניצחה את בראזיל בגמר המונדיאל בריו דה ג'נירו בשער מקרי ומלחמה בלתי אנושית ממש. היכולים אתם לתאר לעצמכם מה קרה שם? אנשים קפצו מראש המרקנה והתאבדו. ארה"ב נגד ספרד בגמר היה משחק גבר אחד ויחיד. האמריקאים באו עם קוף אדיר על שכמם בידעם שמוטב שינצחו למחוק את בושות העבר. הם כמובן היו בלחץ אדיר. הספרדים שהפסידו לאמריקאים ב-37 הפרש במשחק הראשון (למה איש לא מדבר על משחק זה?) באו חופשיים, ללא כל מתח כי כולם ציפו שהם ייקרעו שוב, והם נתנו את משחק חייהם. במשחק גמר הכל יכול לקרות. הדרים-טים האורגינלית (שבוודאי היתה טובה יותר מנבחרת זאת - אולי לעולם לא נראה קבוצה טובה כזאת יותר) ניצחה את 7 או 8 משחקי האולימפיאדה בממוצע של 34 הפרש. הקבוצה הנוכחית ניצחה את אותם משחקים ב-27.85 נק' הפרש, וזה אחרי שכל "המומחים" הירבו לדבר על כמה שהכדורסל האירופאי "התקרב" לאמריקאי - תראו הפרשי נצחון אמריקנים ותחליטו בעצמכם - והנה כולם טעו. האמריקאים הטובים ביותר הם עדיין ב-28 נקודות טובים משאר העולם, אם כי במשחק אחד נתון הם עלולים גם להפסיד לספרדים כפי שבראזיל הפסידה 1-0 לאורוגוואי במשחק החשוב ביותר בתולדות הכדורגל שלה! ששבסקי לא אשם שלא "הביסו" את הספרדים במשחק הגמר. אני בטוח לחלוטין שאילו היו משחקים עשרה משחקים, ההפרש היה צומח בהדרגה ל-28 נק' שנבאתי שיהיה נצחון האמריקאים הממוצע. הנה, כבר תגובתך זאת היא הרבה יותר נינוחה ופחות בומבסטית. מישהו לפניך הציע לי שאין לי מה להתווכח עם כותבים עקשנים שלא יודו בטעותם ולא משנה מה. משום מה חשבתי שתפקידי כאדם מנוסה בכדורסל להעמיד דברים במקומם. ציפיתי שיהיו עוד צעירים החושבים כמוני, והתאכזבתי שהייתי היחידי שלא הסכים לקרוא דברים לא מקובלים (עלי) ולהגיב. אותו מקרה היה לי עם מישהו שענה על בולט. הוא "החליט" שהאדם היה מסומם. למה? כי הוא לא מסוגל להאמין במצויינות ובאבולוציה, והוא לא מבין שיש כאן מקרה עם פריק אנטומי. לא היה אף פעם ספרינטר שאפילו התקרב לגובהו, עם אותה מהירות זוויתית שישנה לו. אז זה שהחליט שבולט היה מסומם, גם החליט שאני לא מבין בא"ק ומנסה למרוח את אי-ידיעתי במונחי ביומכניקה (שכל הא"ק מבוססת עליהן). לימדתי בוינגייט הרבה אלופי ישראל בא"ק בכל המקצועות בשלוש שנות שבתון שהיו לי ב-40 השנים האחרונות, וכולם למדו ממני, התפעלו מהחומר שלא היה ידוע להם, והודו לי על הארת עולמם בא"ק. והנה מופיע איזה ירושלמי שטוען שאין לי מושג, שבולט היה מסומם בטוח (אפילו ספרינטר גרמני טען ככה...הספרינטר הגרמני המעוצב והג'נטלמני ראה איש קריביים משתולל משמחה כפי שרק הם יודעים כיצד לשמוח, ומאחר ובגרמניה היו מכניסים אותו לבית משוגעים כי הם לא מכירים שימחה טבעית כזאת של בן איים שגדל על "דונ'ט וורי! בי הפי!", הירושלמי הזה קבע שבולט השתמש בסמים!). הוא לא כתב "ההישג כל כך אדיר שפשוט נראה לי שהוא השתמש בסמים, ואשמח אם אני טועה!". הוא ק-ב-ע שבוךט היה מסומם. אז כיצד אפשר לא להגיב על דבר כזה? ואז הוא טוען שהוא "מכיר שני שחייני-על ישראלים שגם הם מסוממים". צילצלתי היום להתאחדות השחייה והשארתי הודעה שישנו צעיר (הוספתי את שמו, אם כי אני בטוח שזה לא שמו האמיתי!) שכתב בתפוז שהוא יודע על שני שחייני ישראל מסוממים, אבל החליט לא להלשין עליהם. כיצד הוא "יודע"? האם ראה אותם מזריקים? האם שמע זאת מחברים שלהם? אם שחיין מזריק לעצמו זה אצלו סוד שאפילו להוריו או חברתו הטובה ביותר, או אשתו, הוא לא מספר. זהו סוד כמוס. אבל הירושלמי "יודע בוודאות על שני שחייני ישראל מסוממים". אז אולי עלי פשוט לשתוק ולא להגיב, ולחזור עוד חודש וחצי לפלורידה, לחזות במיאמי היט מחודשת ומשופרת, ולהניח לאנשים בתפוז לכתוב מה שהגיגי ליבם מחליטים.

OrEl74

Well-known member
מנהל
בחיית מנחם!!!

מה אכפת לך מה הם חושבים? רוצים לחשוב שבולט מסומם (אגב, גם אני מפקפק בתוצאות שלו) שיחשבו. הכל תאוריות והכל דיבורים בעלמה, לאף אחד אין הוכחות שלא ולאף אחד אין הוכחות שכן. אין מה לעשות, 1000 אנשים = 1000 דעות. ככה זה היה וככה זה ישאר תמיד.

סליחה?

מה זה לאף אחד אין הוכחות שלא? הוא צריך להוכיח שלא לקח סמים??מה הבולשיט הזה

אוראל אתה צריך להבין שהמנטליות

של מנחם שונה מאיתנו. הוא גם בא ממקום אחר וגם הרבה יותר מבוגר מכולם אז הוא לא יכול להבין שירושלמי מסויים מחליט משהו. וכשאני קורא דיעה שמצחיקה אותי אני מגחך בהנאה וממשיך הלאה. מה אתווכח איתו? לא! כי ברור שהוא צודק!

למעלה