זה הסוף שלי בתפוז

מנחם הנכבד.

יש לי המון כבוד אליך, ובלי קשר אני משתדל תמיד לקיים דיאלוג ענייני ומכובד. אין זה הוגן מבחינתך לקשר אותי אל דיון לא מנומס שהתפתח - דיון שלא לקחתי בו כל חלק, ולא הייתה לי כוונה כזו. עכשיו לנושא שהתחלנו לדון בו: הדרים טים האמיתית, באמת הייתה דבר מיוחד. מאג'יק, ג'ורדן, יואינג, מאלון ובארקלי מפסיקים לרגע במלחמת העולם שלהם, והולכים להראות לכל האירופאים החצופים האלה, איך בדיוק כדורסל אמור להיראות. הבדל ניכר לעין, באופן מיידי בין התקופות, חוץ מג'ורדן וחבורתו - הוא הנחיתות בעמדת הסנטר. אבל חוץ מזה, אני רואה עוד הבדל בולט, והוא במשפט סיסמה: "פוינט! פוינט! פוינט!". נבחרת שכל השחקנים המרכזיים שבה, מעבר ליכולת האישית שלהם, ידעו לעשות את השחקנים שלידם לטובים יותר. בירד, לא היה סתם פוורוורד. הוא היה פוינט פורוורד. כך גם ג'ורדן, למרות שלא היה פוינט גארד, יכל באותה מידה להיות. ובטח ובטח מאג'יק ג'ונסון, הפוינט גארד הטוב ביותר בכל הזמנים. האציל, לא היה סתם פאואר, הוא היה פוינט פאואר. כל זה, קצת חסר לי היום, אצל רוב הסופרסטארים של הנ.ב.א. הנושא הזה חסר לי, ודווקא אצל האירופאים, המוכשרים הרבה הרבה פחות - אני רואה אותו מופיע יותר. אני רואה יותר קבוצות הכוללות שחקנים עם הרבה יותר יכולת, שמצליחות להוציא מעצמן הרבה יותר. עכשיו אתה מבין מה ציפיתי מששבסקי, בתור קואץ' קי הגדול? למה התאכזבתי ממנו? כי זה מה שרציתי ממנו. להכניס ללהברון ג'יימס את ההבדל בינו ובין לארי בירד. למה כמה שהוא אתלט פי מאה יותר מהציפור, הציפור עדיין אחת משלשת השחקנים הטובים ביותר בכל הזמנים, ולהברון ג'יימס פוטנציאלית יכול להיות אפילו הטוב מכולם - אבל רק אם הוא יהפוך לפוינט-סמול-פורוורד אמיתי. וזהו זה: מנחם! כאמור, אין לי שום שנאה ליו.אס.אי. התקצירים היחידים שראיתי באולימפיאידה, זה של הנבחרת הזו. המשחקים היחידים שראיתי, היו שלהם. עם כל הכבוד לשארונאס יאשקוביציוס או פאפאלוקאס, כריס פול ודווין וויד מעניינים אותי הרבה יותר. ורציתי מהם יותר, ואני טוען שפוטנציאלית אפילו במשחק בודד, עם ג'ונגל שלם של קופים על הגב, הם יכלו לגרום לספרדים לסיוטי לילה בשביל עשר השנים הקרובות. אני טוען שהפוטנציאל הזה לא התממש במשחק הגמר, ופשוט חבל לי.

תיקון טעות בניסוח:

אני רואה יותר קבוצות הכוללות שחקנים עם הרבה יותר יכולת, שמצליחות להוציא מעצמן הרבה יותר = אני רואה יותר קבוצות הכוללות שחקנים עם הרבה פחות יכולת, שמצליחות להוציא מעצמן הרבה יותר ממה שהן שוות באמת.

מנחם כמה דברים

אנשים אטומים ? זהו פורום NBA ובפורום מתדיינים על נושאים רבים ומשונים לא חייבים להגיע להסכמה בסוף ומותר לאנשים להיות מחופרים בעמדתם כל עוד הם הציגו טענות ענייניות ואמיתיות. (וגם אם לא זכותך להתעלם ןלא להגיב) תפסיק להתייחס להפרשים - הם באמת לא פקטור לשום קביעה רצינית . ברור שהאמריאים גם עם הנבחרת השלישית הרבה יותר מוכשרים ממה שהעולם יכול להציב מולם אבל עד הטורניר הנוכחי זה ממש לא השתקף כבר כמעט עשור . לדעתי ,הדבר היחיד שמנע מהספרדים לנצח את הגמר זה חסרונו של קלדרון אבל ברור שהם לא יכולים לתת פייט רציני לאמריקאים למשך תקופה של עשרה משחקים כאחד שעוסק הרבה בהימורים ,חייב לציין שההסתברות שתפגע כל כך קרוב להפרש הממוצע היא מדהימה - אבל זה כל מה שזה היה הימור !!! לא באמת הכרת את הנבחרות האחרות ,סגנון משחקן או היסודות שניסית להטיף לנו עליהן אלא סיגלת לעצמך( לפחות לדעתי) זחיחות אמריקאית וזלזול מסיבי בכל היתר . אני כותב דיעה רק אם יש לי משהו ענייני להוסיף לשולחן ולא לצאת להגנת משתתף זה או אחר - מעריך שגם כל היתר זכותך המלאה להפסיק לכתוב אבל לדעתי אתה עושה זאת מכל הסיבות הלא נכונות נ.ב: המשחק המדובר של ברזיל הסתיים בניצחון 2:1 לאורגוואי ולא מה שכתבת לברזיל אפילו הספיק תיקו עקב היות המשחק חלק מבית הגמר ולא גמר אמיתי

ikrmr

New member
עם נבחרת שלישית הם הפסידו

בס"ד לכן הביאו את הטובים ביותר שיכולים היו להביא.

מממ

הם הפסידו כי הם לא שיחקו נכון ממש לא כי הם היו פחות מוכשרים(ואגב מתי זה היה בדיוק) ברור שמגיע כל הכבוד - אבל על הימור מוצלח ולא על משהו אחר בעניין גיא עזורי - לא קראתי את הכתבה במעריב אבל לפני כמה חודשים הוא התראיין אצל דני ענבר(תוכניות ראיונות שבועית בת 40 דקות בטלויזיה עם אנשי ספורט מעניינים) ושם הוא דיבר על פוטבול בנעוריו בצורה מקיפה , לפי דעתי הוא גם נראה בתמונה מהעבר עם קסדה

ikrmr

New member
עיקר התגובה פה היא למנחם לס לא אלי

בס"ד לגבי מתי זה היה בדיוק זה היה כאשר לא הביאו את הטובים שבטובים, ואף כאשר זה היה מהנבחרת מהדרג השני כולל הנבחרות מ-2002 ו-2004 שהיו אמנם בהם שחקנים כמו לברון, וייד ואנת'וני, אך הם היו צעירים יותר ופחות טובים, וחלק נכבד מהנבחרת היו שחקנים מהדרג השני לכל היותר. כדי לנצח את הנבחרות הטובות ביותר משאר העולם כמו ספרד וארגנטינה, צריך שיהיו האמריקנים הטובים ביותר שאפשר להביא ושכל הנבחרת תהיה מבוססת על הטובים שבטובים, שחקנים מהשורה הראשונה/הדרג הראשון, ולא דרג שני ובוודאי שלא שלישי.

s i l v e r a

New member
לשליח האל

גם אתה יכול ללכת לחדר האפסנאות של מחלקת הספורט, לתת שמך ומספר זהות, ולקבל לא רק קסדה אלא גם תלבושת מלאה. גיא לא שיחק פוטבול. אני מכיר כל דבר משנותיו בארה"ב. הוא גר באוניברסיטה לידי ואני ידעתי כל דבר עליו. צר לי על הסיםור שהוא סיפר, אבל זאת הבעייה: בישראל כותבים הכל ללא ביקורת וללא חשבון, ולכן אנשים לא חוששים לשקר. ידיעות או מעריב הם עתוני המדינה. הם צריכים להיות אמינים לא ב-99% אלא ב-100%. כשאני קורא את הניו-יורק טיימס או הוושינגטון פוסט, אני יודע שכל דבר שניכתב ניבדק ואני יכול לסמוך על הכתוב (שוב...אמריקה...). כאן אין לי בטחון שמה שאני קורא הוא מסמך שאפשר לסמוך עליו. לי ישנם חברים טובים במדיה. השנה העתונים שלחו רק 3-4 כתבים (בזמני היינו 6-7) ושלושת רבעי ממה שכתבו ניכתב בבית העתונאים כשהם יושבים לפני איזה 20 טלוויזיות ומקבלים דו"ח שוטף. אתה יכולת לעשות כמעט אותו דבר מהבית. אני לא מאשים אף אחד, אבל אם אני הייתי עורך העתון, הייתי דורש מכל כתב לראות שני ענפי ספורט ביום ולכתוב עליהם ספורי צבע וספורי אנוש (אני לא יודע אם היית מספיק מבוגר לקרוא את כיסויי האולימפיאדה שלי בשנות 1984-1996), ואת השאר לקחת מ-AP ולא תחת שם כתב כאילו היה שם וראה מה שהוא כותב. בנוסף, במקום הרבה בולשיט, הייתי מקדיש עמוד אחד ל-"תוצאות היום באולימפיאדה" כפי שעושה כ-ל עתון אמריקאי. לחצי מהישראלים אין אינטרנט או הם לא יודעים לאן לפנות כדי לקרוא דברים. אם מישהו היה רוצה לדעת מי ניצח את האגרוף במשקל כבד באולימפיאדה, הוא לא היה מוצא זאת בעתונות או בטלוויזיה. חשבתי לכתוב על כמה פאשלות רציניות ביותר בסיקור האולימפי בעתונות הכתובה, אך החלטתי לרדת מזה. מה יש לתייר כמוני לבוא ולבקר את מה שקורה פה? החלטתי לא לעשות זאת יותר. אך רק צעירים כמוכם יכולים להביא לשינוי בעתיד בעתונות הספורט הישראלית העלובה מכל הבחינות, אם תעמדו על זכותכם לקבל אינפורמציה נכונה עבור הכסף שאתם משלמים. אחרת הבארדק יימשך כאן עוד מאה שנה (אני לחמתי ולחמתי על כך משך כל שנות הכתיבה שלי. לכן אין לי הרבה אוהדים מקרב הבראנז'ה העתונאים הישראלית כי אף אחד לא רצה לשמוע מה שהיה לי לומר משך כל שנות הכתיבה שלי!

rapgamer4ever

New member
ועל זה אמר מרק טווין:

"First get your facts, then you can distort them at your leisure." קודם שיהיו לך העובדות, אז תוכל לסלף אותן כאוות נפשך. הנקודה היא שדוקא אפשר למצוא כל מנצח (ואפילו מקום שני ושלישי) בכל תחרות שהיא באולימפיאדה בעיתון, לעיתון הזה קוראים "הארץ" ולבקר את העיתונות הישראלית מבלי להתייחס אליו הוא אקט חובבני.

הוא הימר שיצא ככה ויצא.

תן לו שאפו על זה ולא משנה מאיזה סיבה זה הגיע וזה שזה לא משמעותי. אגב אם זה לא היה ההפרש כל אלה שהתווכחו איתו לפני (וטענו בכלל שהאמריקאים לא יקחו את הזהב) לא היו שותקים ולא היו מפסיקים להגיד אמרנו לך..

carmelo

New member
פרננדז שחקן מחליף סוג ג'?

הוא היה אולי השחקן הכי טוב באירופה בשנה האחרונה, והולך להיות מעבר לרול פלייר בNBA. הסאנס גם לא בדיוק העיפו אותו, אתה יכול באותה מידה לומר שהם גם העיפו את רונדו ודנג בשנים האחרונות...הם פשוט מוותרים על בחירות סיבוב ראשון בשנים האחרונות מטעמי חיסכון, במקרה של פרננדז הטרייד עם פורטלנד אפשר להם לנפות גם את החוזה של ג'יימס ג'ונס, שירד מהחמישיה לקצה הספסל. גם ביחס לגאסול אתה משתמש בדמגוגיה. לא נשמע כאילו אתה שונא את האמריקאים, אלא את האירופאים.

הולך להיות...

אני קצת רואה סתירה פנימית בדברים שלך: אם פרננדז הולך להיות אולסטאר, אז למה הסאנס שלחו אותו כאילו הוא עובד במקדולנדס? אף אחד לא שולח אולסטאר כמו חבילה של צ'יפס. אבל החבילת צ'יפס הזו, נתנה פייט שקול מול נבחרת האולסטארים. ואני טוען שלא פחות מאשר יש כאן גושפנקא ליכולת של פרננדז, יש כאן הצהרה שהאולסטארים לא מיצו את הכישרון שלהם, לא כמו מה שהם יכולים. זו לא דמגוגיה כלפי גאסול, פשוט לקחתי את העליונות שגארנט הפגין עליו בסדרת הגמר, כדי להצהיר שאפילו האולסטאר היחידי של האיספניוליז - הוא לא מהטופ אנד. בכבוד.

carmelo

New member
אני רואה הרבה עיוות דברים בתגובתך

לא אמרתי שפרננדז יהיה אולסטאר. אבל הוא בהחלט מסוגל להיות שחקן שישי ברמה גבוהה מאוד. על משקל השאלה שלך, אני יכול לשאול למה הסאנס מכרו את הזכויות על דנג (בחירת לוטרי ולא 23 כמו פרננדז). אם כבר, תשאל איך פרננדז החליק עד השליש האחרון בסיבוב הראשון של הדראפט, בעוד שבדראפט האחרון הוא היה נבחר בלוטרי על בטוח? זה בגלל שסיטואציית החוזה שלו בבדאלונה היתה לא ברורה, אחרי מקרה פראן ואסקז קבוצות NBA נרתעו ממצבים כאלה. בטח כשמדובר בסאנס הקמצנים. אתה מתאר את הטרייד עליו כאילו זה הדבר הכי משפיל בעולם...להזכירך, שחקני NBA עוברים בטריידים כמו כלום, ופרננדז עוד לא היה כזה אז אלא רק בחירת דראפט, שחקן NBA בפוטנציה. נכון, גארנט שיתק את גאסול בגמר. לנבחרת ארה"ב לא היה שומר פנים ברמה של גארנט, או הגנה ברמה של הסלטיקס אם כבר נכנסים לזה.

מקבל, חלקית. אבל בינכה זו הייתה רק דוגמא.

בעזהי"ת בטח ובטח שלא אני אטיל ספק בפוטנציאל של רודי פרננדז. הדוגמא של הטרייד שלו לבלייזרס הייתה להדגים, שעם כל כמה שהוא מוכשר, וכל כמה שהחברים האחרים לנבחרת ספרד מוכשרים - הם עדיין לא אולסטארס. תחשוב על רודי בתור מאנו ג'ינובלי מסוג אחר, שחקן שישי - נניח, בקבוצת נ.ב.א כלשהי, ועכשיו תחשוב על הדרים טים, שהשחקן השישי שלהם הוא ווייד-ג'ורדן! פשוט אי אפשר להשוות. סדר גודל אחר לגמרי של יכולת.

Orenseg

New member
הטרייד על רודי פרננדז לא דוגמא לכלום.

אם כבר, זו דוגמא לכך שסטיב קר סמרטוט ורוברט סארבר קמצן אידיוט. מאז שג'רי קולאנג'לו מכר את הסאנס והמשיך הלאה (לנבחרת ארה"ב), הקבוצה החלה למכור את בחירות הדראפט שלה: ב2004 לואול דנג (/אנדרה איגודאלה), ב2005 נייט רובינסון, ב2006 ראג'ון רונדו וסרחיו רודריגז וב2007 רודי פרננדז (יחד עם ג'יימס ג'ונס, שהיינו צריכים בפלייאוף האחרון). עד הבחירה באלאנדו טאקר (שעדיין לא עשה כלום מעבר לדי-ליג ולליגת הקיץ) הסאנס מכרו 5 בחירות דראפט רצופות! בגלל שסארבר היה טוב לב והסכים להחתים הפעם את הרוקי החדש (פחות ממיליון דולר העונה), הוא היה צריך לשמור על האיזון הכלכלי ולכן שלח את קרט תומאס יחד עם בחירות הדראפט של 2008 ו2010 תמורת בחירת סיבוב שני, שגם היא conditional. אני כל כך שונא את רוברט סארבר בגלל המהלכים האלה. בתוך פחות מחודש מכר 3 בחירות סיבוב ראשון ו2 שחקני רוטציה שהסאנס היו צריכים בפלייאוף (תומאס היה נותן עומק ברוטציית הגבוהים ולא היה גומר את העונה בספרס, וג'ונס היה הקלעי והSF שהסאנס היו צריכים כשהיל נפצע), והכל בגלל בצע כסף. הוא מכר את רודי פרננדז בטענה שהפיירול העונה היה גבוה מדי, אבל למעשה רודי נשאר העונה בבדאלונה והשתחרר תמורת בייאאוט מזערי שאפילו לא נכנס לפיירול של הבלייזרס. לדעתי רודי היה נעול העונה על הטופ10 של הדראפט, ובפורום של אוהדי הסאנס כמה מהכותבים שראו אותו באולימפיאדה מאמינים שהוא יהיה אבידה גדולה יותר מדנג/איגודאלה. אני מאמין שהוא יצליח בNBA דווקא בגלל שהוא מגיע על תקן כוכב, אבל כוכב שנבנה מההצלחה הקבוצתית (זה בלט בבדאלונה ובנבחרת של רנסס, ובולט גם בבלייזרס של מקמילן).

ikrmr

New member
ארה"ב ניצחה את אותה נבחרת 37 הפרש

בס"ד עובדה שבשלב הבתים ארה"ב ניצחה את אותה ספרד ועם קלדרון ב-37 נקודות הפרש. בגמר זאת הייתה התעלות של הספרדים, ומשחק שיא שלהם, אך ברוב המשחקים שהנבחרות האלו ישחקו ביניהם זה זה לא יסתיים רק ב-11 נק', וגם לא ב-37, אלא משהו באמצע. כך שלמרות הגמר הצמוד, אין פה השפלה. כמו שאין באירופה נבחרת כמו קרואטיה הגדולה, ואף יותר מכך כמו יגוסלביה לפני שהתפרקה למדינות, כך אין נבחרת ארה"ב ברמה שהייתה בין 92, הטובים שבטובים בנב"א היום אינם ברמה של הטובים שבטובים אז. כדי לרענן את זכרונך אביא שוב את השחקנים ב-92 (ללא לייטנר): רכזים - מג'יק וסטוקטון. קלעים - ג'ורדן ודרקסלר. שחקני פינה - בירד, פיפן ומאלין. פאוור פורוורדים - בארקלי ומלון. שחקני ציר - דייויד רובינסון ויואינג. האם יכולה להיות נבחרת כולל הנוכחית שיכולה להיות השוואה לנבחרת המהוללת הזו, באף נבחרת כולל הנוכחית לא היה ואין צירון של כוכבי על כמו שהיה ב-92, וזה מתבטא גם בתוצאות ובהפרשים.

למען האמת

לנבחרת הנוכחית לא באו כל הטופ של הטופ של הNBA כמו לנבחרת של 92.. אי אפשר להתעלם מהעובדה שגארנט,דאנקן וסטודמאייר למשל הם גבוהים שהיו מאוד יכולים לחזק ת'הגנה ואת המסה מתחת לסל! ולאמריקאים היתה דלילות בין הגבוהים..(אנתוני פתח כPF כל משחק ועל הספסל היו רק 2 גבוהים כשאף אחד מהם לא סנטר) אז למעשה רוב המשחק הם שיחקו או בלי PF אמיתי או בלי C (כשהווארד נח וזה קרה הרבה בגלל עבירות) אז בוא נגיד שאם על חשבון בוש,בוזר ורד למשל הם היו מביאים את גארנט,דאנקן וסטודמאייר/צ'נדלר אז היתה להם נבחרת מפחידה והיה אפשר להשוות הישגים אל מול זו מ-92

ikrmr

New member
זה מחזק שארה"ב יותר חזקה משמעותית

בס"ד גם הנבחרת הזו עם בעיית הגבוהים מביסה בכ-20 הפרש את ספרד ברוב המשחקים ביניהן. בגמר הייתה התעלות ויכולת שיא של הספרדים (נכון שעם גבוהים כמו גארנט ודאנקן המשחק בכל מקרה לא היה ממש צמוד).

נכון זה מחזק את הדעה שלך

אני חושב שמספיק גארנט בפנים ובוש בחוץ ויש להם הגנה מפחידה שעוצרת את פאו גאסול על 5 נ"ק בגמר.. כבר ראינו שגאסול ממש לא פונקציה מול דאנקן וגארנט שאוכלים אותו בלי מלח בשני צידי המגרש.. אז אם ארה"ב באה עם סנטר טבעי אחד ועם איטרייה כמו בוש בתור PF ועדיין מפרקת את כולם ככה אז זו באמת נבחרת מעולה וכל התלונות על קושי בגמר זה בולשיט..הם ניצחו ונתנו כללית טורניר סופר מרשים והחזירו את הכבוד הביתה.

למעלה