זה הסוף שלי בתפוז

ikrmr

New member
זה לא אומר כלום, ברוב המשחקים ארה"ב תביס

בס"ד ספרד הייתה ביכולת שיא וארה"ב לא. במשחק נתון ביום נתון, זהיכול לקרות, אך בסדרת משחקים ביניהם ארה"ב תביס כמעט בכל משחק, גם אם לא ב-37, וגם הפרש כזה יכול להיות במשחק נתון. המשחק הצומד הזה לא אומר כלום. הפער הרגיל הוא אמנם לא 37 אך הוא באופן משמעותי יותר מ-11. ההבדל בין משחק ה-37 לגמר הוא ההבדל בין משחק שיא של האמריקנים לעומת יכולת ממוצעת של הספרדים, לבין משחק שיא של ספרד מול יכולת לא יותר מטובה של ארה"ב.

ikrmr

New member
לא פורשים מהפורום בגלל דברים כאלו

בס"ד לא צריך בגלל דברים כאלו ודעות שנראות מטומטמות בעיניך לפרוש מתפוז. אתה יכול להעלות דיונים שונום הקשורות בתחום של הפורום ולהגיב עניינית על תגובות שונות, וכאשר אתה רואה דברים כמו בעניין באתלטיקה הקלה, אז אל תמשיך להגיב לתגובה כזו, והגב למי שאתה יכול לדון אתו עניינית. כמו שאמרו אחרים, כל אדם יש לו דעה שונה, ואנשים רבים מקובעים בדעתם ובטוחים שהם צודקים, למרות שמכל בחינה אין לסה בסיס. לא צריך להגיב על כל דבר, ובמקרים רבים, אפשר גם לכבד דעות של אחרים (לא דבר כמו שהיה בעניין האתלטיקה), גם אם ברור שהם טועים, ולא להמשיך להגיב עם הטענות חוזרות על עצמן. בכל מקרה בגלל דבר זה לא פורשים מהפורום, כבר הייתה אמור לעבור את הגיל הזה מזמן, ושיהיה לך הרבה הצלחה בכל מה שתעשה ובריאות רבה לעוד שנים רבות.

הכפפה

New member
אני מקווה שזה לא

זה פורום NBA. לא ייתכן שתהיה כאן אנטי-אמריקניזציה מוחלטת, כי הרי כולנו אוהבי NBA. יש כאן אנשים שנושמים את הליגה 24 שעות ביממה גם כשהיא בעצמה ישנה את שינת הקיץ שלה. הסיבה היחידה ליציאה של חברים מסוימים נגד ארה"ב בטורניר האולימפי היא הרצון אולי שתהיה איזו סינדרלה. כולם הרי אוהבים Underdogs. חברים מסוימים גם מצפים כנראה מארה"ב להיפך הגמור - שתקרע ללא הבחנה את כל יריבותיה. לכן "כישלון" בעיניהם הוא ניצחון ב-11 הפרש בגמר. לגבי בולט - הרי זה וויכוח סרק. אנשים יכולים לכתוב בפורומים מה שהם רוצים, אין מה לעשות, זו מדינה חופשית. כתבתי שם כבר שבולט היה טוב ממייקל ג'ונסון בגילאי נוער. לצערנו אין לנו הבמה הכתובה/התקשורתית להעלות דברים "מעט" יותר אינטילגנטים וחכמים מהדברים שנכתבים היום בעיתונות. אני לא מכיר מקום טוב יותר לדבר על NBA מהפורום הזה, ונדמה לי שאם תיקח אותו בפרופורציות הנכונות, אז תיהנה ממנו יותר. בתגובות בהופס אי אפשר ממש לפתח דיון, כמו שאפשר כאן. בדרך כלל עוברים למאמר הבא.

מנחם תישאר!!

אני מאוד מסכים איתך וגם אותי זה מאוד מעצבן שיש אנשים(איש) שהחליטו שבולט על סמים שזאת טענה חסרת בסיס - זה פשוט ציניות לשמה! גם לגבי נבחרת אר"הב אני מסכים איתך, יש פה אנשים שהם צבועים ובגלל שנאה לאר"הב מנסים להוריד מערכה על פי משחק אחד שבו אר"הב לא היתה במיטבה וספרד נתנה את משחק חייה, אנשים מתעלמים מכל המשחקים בחודש האחרון שאר"הב שחטה כל מה שזז והרשימה עד מאוד!

ruller1234567

New member
לא הייתי פה הרבה זמן אבל תשאר פה

התרומה שלך לדיונים פה היא אדירה. יש אנשים שלוקחים כל דבר ללב המפגר שלהם, ונפגעים מזה שהדעה הלא נכונה שלהם, אבל אין להם ניסיון שיכול להוכיח. אתה יכול להוכיח טענות. נכונות או לא נכונות.

rapgamer4ever

New member
איש אחד ומשרד הספורט של אימפריית ספורט בעולם

אולי גם זה בגלל שהם נאצים כמו שנימק מנחם לס. אגב, למען הסר ספק- השנה נבחנתי על אותם נושאים שזרק לאוויר מנחם- אנרגיות, תאוצה זוויתית (המינוח הנכון למה שקרא לו ידידינו המלומד "מהירות זוויתית") או בקיצור מכניקה. אין מה להרגיש נחות אם לא יודעים את זה, זה לא מוסיף אפילו טיפה להבנה באתלטיקה. במקום להשתמש בביטויים המפוצצים האלה הוא היה יכול פשוט לשאול איך מתרגמים הקופצים במוט את המהירות שלהם לגובה, מה שכמובן בוחן הבנה במכניקה אבל לא בספורט.

דווקא מהירות זוויתית

תאוצה זוויתית, אם קיים דבר כזה (אני לא נתקלתי בכך על אף שיש לי נגיעות אקדמיות בפיזיקה), היא השינוי במהירות הזוויתית כפונקציה של הזמן. כמה מכם רוצים לסכול אותי עכשיו?

ובכלל,

אני לא רואה איך מהירות זוויתית יכולה להיות קשורה לאתטליקה, אלא אם מישהו שואל "איך זה שבולט מסתובב סביב צירו ובכל זאת נשאר שלם למרות שכל חלק בגופו נע במהירות קווית". למיטב הבנתי, לא זו היתה הסוגיה.

rapgamer4ever

New member
נבחנתי על זה השנה

"מהירות זוויתית" (מהירות קבועה שלא בקו ישר) היא למעשה תאוצה, זה המשמעות של הדבר ולכן בריצת 200 הכוח הצנטרפוגלי "דוחף" אותך ומקשה במסלול 1 יותר מאשר במסלול 8. כמובן שהכל תיאורטית כי במהירות של אדם המשמעות היא חלקיקי שנייה. בכל אופן כמו שאמרת וכמו שאמרתי גם אני זה לא קשור לאתלטיקה, זו הייתה סתם שחצנות מצד מנחם להשתמש בביטויים "מקצועיים" ולהתנשא על אלו שלא מכירים את משמעות המונחים האלה, במקרה אני מכיר. לא רלבנטי כמו שאמרנו שנינו.

the mnm factor

New member
וואוו

הנושא הזה יותר משעמם מריצת הגמר 100 מטר בבייג'ין
אני מחשיב את עצמי אדם סקרן אבל כל נושאי ה"מדעים" היסודיים גורמים לי לרצות לשכב בתנוחת עובר, לרייר על עצמי וללחוש "אני במקום השקט שלי".

s i l v e r a

New member
זה משעמם כי לא היה לך מרצה כמוני!

הייתי מת שתהיה סטודנט שלי (חבל שזה לא יקרה) כדי שאוכל ללמד אותך על השפעות פיזיות על מקצועות ספורט שהיו מטרפות לך את הדעת! זה היה מעניין אותך אפילו יותר מהנבא! היית יושב מהופנט, אני מבטיח לך. האם אתה מתאר לעצמך שפרופסורים מ-MIT חישבו שכששיא ההום-רן של בייב רות' נישבר ע"י רוג'ר מאריס ב-1961 ביאנקי סטדיום לפני 80,000 צופים, וקבעו את מרחק הנפילה של הכדור (הוא לא נפל ממשטח למשטח לכן היו צריכים לחשב את סוף הפרבולה), המרחק היה צריך למעשה להיות 40 ס"מ פחות, כי גלי הקול של 80 אלף שצרחו בטרוף מתחת למעוף הכדור, נתנו לו "דחיפה" של 40 ס"מ! כמובן שאת הציניים ביניכם זה לא מעניין, אך ישנם ספרים שלמים על השפעות פיזיות על סיבוב כדור, "עליית" כדור, KNOCKLE BALL, ריצת 100 מטרים, הסבת ארנרגיה פוטנציאלית לאנרגיה קינטית בקפיצה במוט ועוד. גדעון אריאל (בעל השיא הישראלי בהדיפת כדור ברזל בשנות ה-60) הוא אחד מגדולי המומחים בעולם בשטח הזה, והוא כתב עשרות מאמרים במגזינים מדעיים על עך. אגב, קראתי פה ש-"קבעו" שגבול יכולת האדם היא 9.5 שניות במאה מטרים. זה לא נכון, ואני יכול להוכיח זאת!

סלים וארזה

New member
מנהל
בדיוק הפוך לגבי קפיצה במוט אנרגיה קינטית הופכת לאנרגיה אלסטית שמוכנסת למוט, האנרגיה הזו משתחררת והופכת לאנרגיה פוטנציאלית שמרימה את הקופץ למעלה לרף. הנפילה למטה מעלה את מהירות הקופץ ולבסוף הוא נעצר במזרן כשהאנרגיה הופכת לאנרגיית חום ואנרגיה שדרושה לכווץ את המזרן.

s i l v e r a

New member
אני מדבר על הרגע מהפיכת האנרגיה הפוטנציאלית

אני מדבר על הרגע מהפיכת האנרגיה הפוטנציאלית לקינטית שמכופפת את המזרון (או שוברת לך רגל)

the mnm factor

New member
יכול להיות שאם היו מלמדים אותי פיזיקה בצורה

מעניינת זה היה מעניין אותי. אבל אני בספק- אני פשוט כל כך לא מתחבר לתחום שכל המספרים האלה פשוט לא מדברים אליי. אני פשוט לא מסוגל לקחת בשלווה כשמדברים איתי "בהוכחות". אבל אני משוכנע שהיה אפשר לעניין אותי ברמת הידע הכללי.

בסדר (אזהרת חפירה),

אבל המונח היא מהירות זוויתית. ברור שאם יש שינוי כיוון אז יש שינוי בוקטור המהירות ולכן זו תאוצה. אגב באמת לא חשבתי על כך שהשינוי בכיוון גדול יותר עבור רצים במסלול הפנימי, אני תוהה כמה זה משנה (בכל זאת, גם מאית שנייה היא לא כלום בריצת 200). ואם נבחנת על זה השנה אתה בוודאי יודע שה"כח" הצנטריפוגלי הוא כח מדומה ובסה"כ מדובר בהתמדה. אבל כמו שאמרת שאני אמרתי - מכניקה דווקא יכולה להיות קשורה לאתלטיקה. קשורה מאוד אפילו. אבל במקרה הזה אני לא מזהה את הקשר.

s i l v e r a

New member
שהם, אם הוא אומר שמהירות זוויתית היא תאוצה...

שהם, ישנו כאן איזה צעיר שכותב שמהירות זוויתית היא למעשה תאוצה. אז בוא, עזוב, אין מה להתווכח איתו כי הוא חסר מושג.

סלים וארזה

New member
מנהל
מהירות זוויתית היא ממש לא תאוצה הסימון של מהירות זוויתית הוא לרוב האות הקטנה אומגה. כשאתה מכפיל את המהירות הזוויתית ברדיוס (בעצם זו מכפלה וקטורית) אתה מקבל את המהירות הקווית של הגוף. אם סביבון מסתובב על צירו, אז המהירות הזוויתית בכל נקודה בו היא זהה. המהירות הקווית לא ולכן נקודה בצד החיצוני של הסביבון תעבור יותר דרך מאשר נקודה פנימית. אז אם כך, מה המשמעות של מהירות זוויתית? בדיוק כפי שהיא נשמעת, המהירות בה הזווית מול ציר האפס משתנה. לכן סיבוב של 90 מעלות תוך שניה (או פיי חלקי שניים רדיאנים בשניה) של הסביבון יהיה זהה לכל חלקי הסביבון. אין קשר לכוח הצנטריפוגלי שהוא בכלל לא כוח. הכוח האמיתי הוא הכוח הצנטריפיטלי שמחזיק אותך ברדיוס.

s i l v e r a

New member
שהם! אתה לא פוסק מלהפתיע אותי!

ומאחר ומומנטום זוויתי הוא מהירות זוויתית כפול MOMENT OF INERTIA, מאמן הא"ק יכול להסביר את כל העסק לאתלט בכל מקצוע ספורט הדורש מהירות מירבית!

ikrmr

New member
עכשיו גיליתי שסלים וארזה=זיו שוהם

בס"ד או שצריך להיות שוהם זיו, לא צורך מה השם הפרטי ומה שם המשפחה.

למעלה