בולט, הדרים טים, מנחם לס ומה שביניהם...
קודם כל מה שלדעתי שבר את גב הגמל אצל מנחם זאת העובדה שארה"ב דרסה באופן מובהק את שאר יריבותיה, לולא השיעמום ברבע הראשון מול ארגנטינה זה היה נגמר גם ב 40 הפרש. את ספרד הגדולה בקירוב 40 הפרש ולמעשה כל משחק שארה"ב באמת רוצה לנצח יכול להיגמר סביב ה 30-40 . משחק אחד מתוך 10 שהיא לא דרסה וכבר חוגגים על הנבחרת כאילו שהיא הפסידה. סטטיסטיקה פשוטה . גם לדרים טים שכזאת מותר פעם ב 10 משחקים ליפול לתוך משחק יחסית קרוב. צריך שילוב של כמה דברים שקרו בגמר הזה. הפער האמיתי בין 2 הנבחרות הוא באמת באיזור הממוצע של המשחקים ביניהם- 24 נק'. רק נבחרת מגובשת ואיכותית כמו ספרד בכלל יכולה להתקרב לאמריקאים וגם לה זה לא יקרה כל משחק. זה היה השיא, מפה תהיה רק ירידה. היתרון של הנבחרות האירופאיות שהן משחקות הרבה ביחד והתיאום שלהם ברמה יותר גבוהה משל האמריקאים. אך זה מתבטל מול אינטלגנציית המשחק של וויד , קובי , פול וחבריהם, והם משחקים בסגנון המתאים להם כפי שמנחם לס ציין. אין מה להשוות את הדרים טים הזאת לזאת של 92 . אז רמת הכישרון האירפאי והעולמי הייתה ירודה, והשחקנים היו באים להצטלם עם השחקנים. היום הם רואים בהם אתגר ורוצים לנצח אותם. גם הנבחרת של 92 הייתה טיפה מתקשה מול ספרד של הגמר האחרון. במשחק של 20 הפרש למשל מול הארגנטינאים סקולה באמת יכול לחגוג, לו זה היה משחק צמוד הוא היה מקבל טיפול הרבה יותר הדוק. אז להגיד שנבחרת שכוללת את גאסול, סקולה ושאראס או משהו כזה שהייתה מנצחת את האמריקאים... זה קצת... לא לעניין.. אני מאוד אוהב את גאסול אבל הסלטיקס שחטו אותו.. שאראס בכלל לא לרמות האלה וסקולה הוא שחקן סביר, קצת מגוכח להגיד שקבוצה כזו תנצח קבוצה הכוללת את פול , לברון, הווארד, קובי וויד. או כל תחלופה אחרת בין הנבחרת האמריקאית. לגבי יוסאיין בולט, גם זה נושא מרגיז. הגיח אצן לא מהעולם הזה שסומן מ גיל 16 כהבטחה בעל תוצאות של 9.76, .9.74 , 9.72 ומשפר את השיא ל 9.69 וקובעים חד משמעית שהוא לקחת סמים.. זה באמת מרגיז.. עד שהוא לא חף מפשע הוא זכאי לחלוטין. הוא כ"כ כשרוני וחזק שלא צריך דמיון מפותח מדי כדי להבין שתוצאה כזו הוא בהחלט מסוגל. הרי דיברו שקצה גבול יכולת האדם היא 9.5 , למה שבולט, בעל נתוני פתיחה לא אנושיים לא יכול לעמוד בכך? צודק מנחם לס שהוא מגחך וכועס על הציניות הנשפכת מפי הכותבים כאן.. למה ישר לשלול? למה ישר להאשים? למה לקבוע חד משמעית שזה לא הגיוני? אם ג'ונסון עשה את זה ב 92 למה שבולט לא יעשה את זה ב 2008 ? ההפרש ביניהם הוא לא 3 שניות אלא 2 מאיות. זמן סביר בהחלט לשבירת שיא. הרי השאלה הגדולה הייתה האם השיא שלו הולך להישבר, ובולט עמד בלחץ כמו ענק.. ורואים שהוא כזה. אחד במאני טיים התפוקה שלו עולה. כמו כן היה ניתן לראות ב 4X100 שגם לאספה פאוול יש יכולת פנומלית , הוא פשוט שרף שם את המשטח, פשוט כנראה לא היה מספיק מרוכז בגמר. לגבי מנחם לס, אחרי כ"כ הרבה זמן , ניתן להבין את סגנונו של האיש, הוא לא מסה להרגיז, הוא בא פשוט ממנטליות שונה מראייה שונה, וצרת ההתנסחות שלו היא שונה, הוא גם מנסה לחנך.. לא שזה רע.. אבל זה לא מתאים .. גם בפורום וגם במדינה.. זה זו מדינה ש"אני יודע הכל". רואים את זה עם אנשים בכל מיני תחומים.. אנחנו חבורה של ידענים.. מקובעים, אגואיסטים.. בגלל זה אף אחד לא נותן לשני לזוז.. והפורום הזה הוא , ושוב לא כולם.. ראי קטן למה שבאמת קורה. אף אחד לא רוצה להקשיב לדעה של האחר.. רק להתנגח כל הזמן. במקום שכל אחד יקבע עובדה.. יוכל להוסיף מילה קטנה "לדעתי" להקשיב לאחר.. להבין את הזווית ראייה האחרת ואולי לגבש דעה. גם כשאני קורא בפורום אני משתדל לבוא "נקי", יש לי את הדעה שלי אבל אני פתוח לשאר הדעות ואז אני רואה שמישהו אחר נותן לי זוית הסתכלות אחרת על נושא מסויים ואני מנסה לגבש דעה יותר רחבה ואולי באמת לקחת משהו משם. בכל מקרה זה אחלה פורום ויש פה כותבים טובים שמדי פעם לוקחים את זה לאיזור האישי. יש מה ללמוד מהם ויש מה ללמוד ממנחם, אז באמת חבל על כל האנרגיות השליליות שנשפכות מהמקלדת. כולם יכולים להנות אחד מהשני ולא שזה יהיה דעה אחת במקום הדעה השנייה. עם העובדות אי אפשר להתווכח. ארה"ב הכי טובה.. ועל זה אפשר להתווכח בכמה רמות היא הכי טובה.. ובולט הכי מהיר בעולם.. וגם על זה ניתן להעלות השערות האם זאת יכולת אנושית או משהו שחייב להיעזר בגורמים חיצוניים.