זה הסוף שלי בתפוז

Orenseg

New member
ארה"ב לא צריכה הגנה מפחידה שתעצור את גאסול

על 5 נקודות בגמר, היא צריכה להזכיר לו שזה משחק גמר
גארנט לא יהיה בנבחרת, צאו מזה. מאז 2000 הוא לא מעוניין לחזור למשחקים הבינלאומיים, בטורקיה 2010 הוא יהיה בן 34 ובלונדון 2012 בן 36. אני מאוד אוהב את גארנט אבל פשוט לא רואה אותו חוזר לנבחרת בשלב הזה של הקריירה.

הגובה הממוצע של הג'ירפה והחתול.

בממוצע, ג'ירפה וחתול בית, מתנשאים לגובה של 3.05 מטר. ובמילים אחרות, לומר שההפרש ההמוצע של שני המשחקים בין הדרים טים וספרד, באולימפיאדה, הוא עשרים ושניים הפרש, זוהי אחיזת עיניים וזריית חול. הספרדים לא יכולים לנצח את האמריקאים בסדרת משחקים, זה ברור, אבל הם יכולים לעקוץ אותם במשחק נוק אאוט. זה מה שהם ניסו לעשות, והם פשוט שמרו את נסיון העקיצה למשחק החשוב יותר. לכן, יש כאן שני משחקים שונים לגמרי, ועריכת ממוצע ביניהם שקולה לעריכת ממוצע הגובה בין ג'ירפה לחתול בית: יש לך כאן אולי ממוצע מדעי לחלוטין, אבל פילוסופית הוא פשוט פיקציה.

ikrmr

New member
הממוצע בין שני המשחקים אינו פיקציה

בס"ד ברור שבמשחק נתון של משחק שיא של הספרדים ומשחק לא יותר מטוב של ארה"ב עם בעיית הגבוהים, ספרד יכולנ לתת משחק צמוד, אך עדיין הפער האמתי בין ארה"ב לספרד הוא פחות או יותר הממוצע בין ההפרשים בשני המשחקים ואולי קצת פפחות.

Orenseg

New member
לדעתי החמישיה האמריקאית היתה נמוכה

גם בגלל ענייני אגו (אני לא רואה את לברון ולא את אנתוני מסכימים לעלות מהספסל) וגם בגלל המחסור בגבוהים, שנובע בין השאר מריבוי פציעות של שחקנים שהתחייבו לנבחרת (אמארה, אודן, בראנד ומאוחר יותר גם צ'נדלר), אבל גם מתופעות הלוואי של מייק ד'אנטוני. מקורות בנבחרת מספרים לתקשורת האמריקאית שד'אנטוני כנראה יכנס לנעליו של ששבסקי, אז אל תתפלאו אם גם בשנים הקרובות הגבוהים לא יהיו דומיננטיים בנבחרת הזו...

ikrmr

New member
בכל מקרה לא להשוות, אך לא היה כל משחק צמוד

בס"ד בכל מקרה אי אפשר להשוות לנבחרת של 11 כוכבים גדולים שמהם 9 כוכבי-על, זה צירוף נדיר של כל כך הרבה כוכבים גדולים בקבוצה אחת, אך בכל מקרה עם גבוהים כמו דאנקן, גארנט וצ'נדלר, לא היה לארה"ב כל בעיה בעמדות הגבוהים, ולא היה סיכוי לכל משחק צמוד וגם לא ביכולת שיא של הספרדים.

זו לא הייתה התעלות בלתי אפשרית של הספרדים.

ראה את תגובתי הסמוכה "הגובה הממוצע של הג'ירפה והחתול". עברתי עכשיו על התגובות, בפתיל על המשחק בשלב הבתים. הרבה מהתגובות לאחר המשחק, משקפות בעיני אשליה רגעית, אשליה שגם אני רציתי להאמין בה. רציתי להאמין שההייפ סביב וינס קארטר בסידני כבר עבר מהעולם, והייפ סביב הנבחרת באתונה התחפף, ועכשיו באמת יש נבחרת שמזכירה במשהו את הדרים טים האמיתית. בפועל, מתברר שזו הייתה אשליה. אלו שני משחקים שונים לגמרי, וכו' וכו' - ראה את התגובה בסמוך. אתה לא צריך למנות את השחקנים של הדרים טים המקורית, בתור טיעון כלשהו. אפשר סתם להזכיר אותם בשביל התחביב, אבל אין בכך טיעון נוסף על מה שנאמר כאן. אבל כן, תוך כדי הדיון הזה, עלתה אצלי טענה על ההבדל האמיתי בין התקופות, חוץ מהנחיתות בעמדת הסנטר (בעמדת הפאואר, הטופ אנד - גארנט ודאנקן - לא היו בנבחרת הנוכחית, אז למרות שגם בעמדה הזו הייתה נחיתות, היא לא מאותו הסוג, כמו הנחיתות בעמדת הסנטר, עד שאודן לא יתברר כגוליית החדש, והווארד לא ישפר את משחק הפוסט שלו). ההבדל הוא, ביכולת לעשות את השחקנים סביבך טובים יותר. פוטנציאלית, לה ברון ג'יימס יכול להיות אפילו הטוב ביותר בכל הזמן, או לפחות בשלישיה הראשונה. אבל הוא עדיין רק בשלב של ג'ורדן הראשון, זה של ימי הבאד בויס ולפני כן - השלב בו הוא הכניס ממוצעים מהחלל, אבל לא הצליח להגיע אל הבאר ולשתות ממנה. מכל הנבחרת הנוכחית, אולי רק בראיינט (נשאיר לרגע את כריס פול ודרון וויליאמס, כי בעמדת הפוינט גארד אתה מצפה ליכולת הזו כדרישת בסיס. פוינט גארד חייב להיות פוינט. אבל פוינט סנטר או פוינט פאואר, זה כבר שלב מתקדם יותר), התחיל להגיע לשלב הזה. בדרים טים האמיתית, ג'ורדן, בירד, מג'יק, בארקלי וכו', היו כולם בנקודה הזו, ומעבר לכישרון האינסופי - זה מה שעשה אותם למה שהם.

ikrmr

New member
לא אמרתי התעלות בלתי אפשרית

בס"ד אך ברוב המשחקים ביניהן ארה"ב תביס את ספרד בסביבות 20 הפרש, והנבחרת של 92 הייתה מביסה במשחק רגיל בסביבות 40 הפרש.

DDN

New member
חבל. . ..

כנראה אין לך נסיון רב בפורומים, אבל כמעט תמיד יש את אלו שלא מסכימים, ואין מה לעשות בנדון. אני בתפוז מ2002, ונתקלתי לא אחת באנשים שפשוט מנסים לדרוס את כל מי שלא מסכים איתם. וישנם אנשים שלא משנה מה תאמר להם, זוהי דעתם, והם זכאים לה. בסופו של דבר לומדים שחבל להתווכח. כמו שכתבו אחרים כאן, 1000 אנשים = 1000 דעות, ומאוד יכול להיות, שבין האלף האלה יש את זה שהדיעה שלו מנוגדת לשלך והוא יודע ב100% שהוא צודק (למרות שגם אתה צודק, כי הדעות זה דבר סובייקטיבי, לא עובדות). חבל בגלל דברים כאלה לעזוב פורום, במיוחד שהיה נראה שאתה כן נהנה לכתוב כאן.

../images/Emo8.gifלא הבנתי מי גונב לי את הפרישה החודשית

מנחם, קודם כל, המון בריאות, ושתמשיך לכתוב ולהנות, כי זה הכי חשוב. אני יודע שאני הייתי מהמתנגחים, אבל ה"יציאה" באמת הבהירה לי כמה דברים, ואני הפסקתי להתנגח. אני קורא, ולרוב אם אני לא מסכים, אני כותב בדיוק את זה, ולא הרבה יותר. אם אתה כאן בשביל לחנך, זה לא יצליח. כשגלילאו (להבדיל אלפי הבדלות) הוכיח שכדור הארץ עגול, זה לקח לו כמה שנים טובות כדי שאנשים יבינו, ועדיין יש כאלה שלא מסכימים איתו (ראה היפה והחנון). הויכוחים האלה התחילו הרבה לפני האולימפידה, וימשכו עוד הרבה אחרי. למה? בן אדם מעדיף למות צודק ולא להודות בטעות. האמריקאים שיחקו קבוצתי, תיקנו המון טעויות מלפני שנתיים, וזכו בזהב בצדק. לספרדים מגיע שאפו על הפייט שנתנו בגמר. ועדיין גם אני כיביתי את הטלויזיה כי לא בא לי לראות את חלוקת המדליות. גם אני מקווה שעוד 4 שנים ספרד תתפתח לרמה גבוהה יותר, ואפילו תנצח את ארה"ב(בהרכב חזק של זו). ודבר אחרון לי אליך. אתה מבלבל ביקורת עם שנאה. אני אישית לא שונא את האמריקאים. אני הרי צורך את הטכנולוגיה, התרבות, והכל בשקיקה. אני צורך NBA בכמויות מטורפות. יש לי ביקורת, יש דברים שלא מנוצאים חן בעיני. זה לא אומר שאני שונא. וכמו שאמרתי, העיקר הבריאות.

s i l v e r a

New member
עוד דוגמא לתסכולי

עבוד, ראשית אני רוצה שתדע שמזמן התחלתי לחבב אותך, ועתה אני מעריך אותך יותר ויותר. אתה נישמע כאדם הגיוני ביותר, אז אני מבקש שתגיב לי לדבר הבא (אגב, תישכח מזה שספרד תנצח את ארה"ב בעוד 4 שנים. זה יכול לקרות, אך הסבירות לכך היא כמו נצחון אורוגאויי על בראזיל בריו בגמר המונדיאל (1948? 1950? משהו כזה). אז הנה שאלתי אליך: אתמול ראיינו את גיא עזורי במעריב. גיא עזורי הוא כאילו בן מאומץ שלי. אני עזרתי לו בזמנו לקבל סטפנדיה בכדורגל באוניברסיטת C.W.POST (שהיא חלק מלונג איילנד יוניברסיטי בלונג איילנד). הוא הגיע הנה עם חברתו, שהיא הבת של חברי הטוב ביותר. אני אימנתי אז את אדלפיי והיו לי שחקנים כנמרוד דרייפוס, רוני שניידר, יזהר נוז'יק, ישראל גולדשטיין (כולם שחקני הליגה הלאומית אז) ולא היתה לי סטפנדיה נוספת עבור גיא, גם שלא חשבתי שהוא מספיק טוב לשחק בקבוצתנו (שזכתה אז באליפות ארה"ב במכללות דיביזיה II). אבל הייתי חלק מחייו כאן בארה"ב משך כל שנותיו כאן, נשואיו לאמריקאית, ועד חוזרו לישראל. פתאום אני קורא בכתבה של עמיקם שגיא בעט בעיטות פוטבול עם הקסדות של האוניברסיטה. זה לא נכון. הוא לא בעט אפילו בעיטה אחת כי הוא שיחק כדורגל, וכדורגל ופוטבול הם משחקים המשוחקים בעת ובעונה אחת. הוא אף פעם לא בעט בעיטת פוטבול (פילד גול) בחייו. אז מה עלי לעשות עכשיו? לסתום את פי ולתת לכל קוראי מעריב לחשוב שהוא היה פעם שחקן פוטבול? בארה"ב (כן, שוב ארה"ב!) דבר כזה לא היה ניכתב ללא בדיקה, ואם היה ניכתב ומישהו היה יודע שזה לא נכון, היה בא מיד מכתב למערכת עם בקשת תיקון. כאן בישראל בעתונות הכתובה (ויש לי עוד ועוד דוגמאות) לא עושים חשבון לאף אחד וכותבים מה שרוצים, נכון או לא נכון, ואין פוצה פה ומצפצף. עכשיו, אולי גיא אמר זאת לעמיקם. איני יודע. ולכן לא אעשה דבר מלבד ליידע אתכם על עוד עובדה לא נכונה בעתונות הישראלית. מבחינת תקשורת ישראל נראית לי לבנטינית לא פחות מלבנון, ולכן הביקורת שלי על התקשורת הטלוויזיונית, והתקשורת הכתובה, לא תוסיף ולא תיגרע דבר. כשכתבתי על הקטסטרופה של שידורי הטלוויזיה מהאולימפיאדה, רוב החברה הסכימו אותי, אך הצרה היא שדבר לא נעשה בנידון ולכן אותם שדרים מלפני 35 שנה יישארו בטלוויזסיה עד יום מותם (היכן נחמיה בן אברהם כשצריכים אותו?). רק צעירים כמו הכותבים כאן יוכלו (אולי) לשנות משהו. אבל מישהו צריך להעיר אותם. חשבתי שבכתבותי אולי אצליח לגרום לאיזו שהיא התחלה. אבל כנראה שטעיתי. כנראה שאני מבזבז ובזבזתי יותר מדי אנרגיה לנסות "לחנך" את הדור הצעיר, וזהו למעשה לא תפקידו של איזה סבא אמריקאי. אז אני לוקח עכשיו את שתי נכדותי לחוף מנדרין (חוף הצוק?) לתפוש קצת גלים ולהירגע, וכאן החלטתי לא להתרגש יותר ולא לנסות יותר להבעיר בעירות שהופכות לשריפות ללא טעם, שרק גורמות לטעם רע.

DDN

New member
../images/Emo32.gif לגבי החלק האחרון

יש משהו בדבריך, הבעיה היא שגם הצעירים שכאן, חלקם הגדול לומד שאי אפשר לשנות משהו, ומתייאשים. הבעיה היא שיש לנו גופים כ"כ בעייתיים במדינה הקטנה שלנו, וכמה שלא מנסים לשנות, הכל נשאר אותו דרעק. אז עם הדרעק, אנשים מפתחים אדישות ולומדים להשלים עם המצב הקיים. זה עצוב, אך זו המציאות שלנו כאן, וזה פולש לרוב תחומי החיים.

Malcolm X

New member
DDN, אף אחד לא מנסה כלום

המדינה הקטנה שלנו מפונקת ואדישה. והרוב הדומם לא עושה כלום. אני חוזר...כלום. להתבכיין באינטרנט...לא השפיע, לא משפיע ולא ישפיע על אף גוף. לא מזיז להם. לא מעניין אותם. אבל אם אנשים יתחילו להחרים את 5+ לייב (למשל) בכמויות, אז דברים יזוזו. אבל אנשים עושים מנויים ו"מתכופפים". וזה לא רק בספורט. גם גם מחירי הדלק, מחירי המזון...ראית פעם חרם כללי של הצרכן בארץ? לא קיים. אף אחד לא מנסה לשנות כלום פה. אנחנו מדינה של פרייארים.

DDN

New member
בדיוק מה שהתכוונתי

אף אחד לא עושה כלום כי התרגלנו להידפק. כולם חיים בתחושה של "גם אם אני אעשה, מה זה ישנה?" אז אף אחד לא עושה, וכולם ממשיכים להידפק. 5+ לייב זה ערוץ בתוספת תשלום? אם אנשים יתנתקו בהמוניהם אולי זה יעזור. אם זה ערוץ כחלק מחבילה ורק בו לא יצפו, זה לא משנה. היום אנחנו לא מנסים לשנות כלום גם בעבר כשניסו לשנות, זה לא תמיד הצליח. וכמו שכתבת בהתחלה: אנחנו אכן אדישים ומפונקים. היי, אפילו לבחירות לכנסת אנשים לא הולכים להצביע. עד כדי כך לא אכפת להם (זה לא יפריע להם אגב אח"כ לבכות על מי שבשלטון) ונחזור לדיון - אם הבנתי נכון את כוונותיו של מנחם, הפריע לו שאנחנו מוכנים לקבל את מה שקורה כאן, והוא לא מבין איך אנחנו לא מתרעמים על זה. הוא צודק, אבל זה פשוט לא האופי והדרך של מה שהולך כאן אצלנו.

ברוך הבא לישראל

להגיד שאין תרבות ספורט בישראל, זו טעות קשה. יש תרבות כזאת, היא פשוט קלוקלת. שינוי זה דבר ארוך ומייגע שדורש זמן ומאמץ. שרון ושגיא רצו לשנות והקימו את הופס, וכל הכבוד להם. ההשקעה שלהם בכך היא עצומה, ולא לכולנו יש את הזמן הזה. רובינו בסך הכל אוהדים, שעובדים קשה כל יום, ומשקיעים בעוד מליון דברים. תשקיע שבלחנך את הנכדים. אני בטוח שיש עוד אבות וסבים, ורק כך השינוי יגיע.

ה מרקיז

New member
בולט, הדרים טים, מנחם לס ומה שביניהם...

קודם כל מה שלדעתי שבר את גב הגמל אצל מנחם זאת העובדה שארה"ב דרסה באופן מובהק את שאר יריבותיה, לולא השיעמום ברבע הראשון מול ארגנטינה זה היה נגמר גם ב 40 הפרש. את ספרד הגדולה בקירוב 40 הפרש ולמעשה כל משחק שארה"ב באמת רוצה לנצח יכול להיגמר סביב ה 30-40 . משחק אחד מתוך 10 שהיא לא דרסה וכבר חוגגים על הנבחרת כאילו שהיא הפסידה. סטטיסטיקה פשוטה . גם לדרים טים שכזאת מותר פעם ב 10 משחקים ליפול לתוך משחק יחסית קרוב. צריך שילוב של כמה דברים שקרו בגמר הזה. הפער האמיתי בין 2 הנבחרות הוא באמת באיזור הממוצע של המשחקים ביניהם- 24 נק'. רק נבחרת מגובשת ואיכותית כמו ספרד בכלל יכולה להתקרב לאמריקאים וגם לה זה לא יקרה כל משחק. זה היה השיא, מפה תהיה רק ירידה. היתרון של הנבחרות האירופאיות שהן משחקות הרבה ביחד והתיאום שלהם ברמה יותר גבוהה משל האמריקאים. אך זה מתבטל מול אינטלגנציית המשחק של וויד , קובי , פול וחבריהם, והם משחקים בסגנון המתאים להם כפי שמנחם לס ציין. אין מה להשוות את הדרים טים הזאת לזאת של 92 . אז רמת הכישרון האירפאי והעולמי הייתה ירודה, והשחקנים היו באים להצטלם עם השחקנים. היום הם רואים בהם אתגר ורוצים לנצח אותם. גם הנבחרת של 92 הייתה טיפה מתקשה מול ספרד של הגמר האחרון. במשחק של 20 הפרש למשל מול הארגנטינאים סקולה באמת יכול לחגוג, לו זה היה משחק צמוד הוא היה מקבל טיפול הרבה יותר הדוק. אז להגיד שנבחרת שכוללת את גאסול, סקולה ושאראס או משהו כזה שהייתה מנצחת את האמריקאים... זה קצת... לא לעניין.. אני מאוד אוהב את גאסול אבל הסלטיקס שחטו אותו.. שאראס בכלל לא לרמות האלה וסקולה הוא שחקן סביר, קצת מגוכח להגיד שקבוצה כזו תנצח קבוצה הכוללת את פול , לברון, הווארד, קובי וויד. או כל תחלופה אחרת בין הנבחרת האמריקאית. לגבי יוסאיין בולט, גם זה נושא מרגיז. הגיח אצן לא מהעולם הזה שסומן מ גיל 16 כהבטחה בעל תוצאות של 9.76, .9.74 , 9.72 ומשפר את השיא ל 9.69 וקובעים חד משמעית שהוא לקחת סמים.. זה באמת מרגיז.. עד שהוא לא חף מפשע הוא זכאי לחלוטין. הוא כ"כ כשרוני וחזק שלא צריך דמיון מפותח מדי כדי להבין שתוצאה כזו הוא בהחלט מסוגל. הרי דיברו שקצה גבול יכולת האדם היא 9.5 , למה שבולט, בעל נתוני פתיחה לא אנושיים לא יכול לעמוד בכך? צודק מנחם לס שהוא מגחך וכועס על הציניות הנשפכת מפי הכותבים כאן.. למה ישר לשלול? למה ישר להאשים? למה לקבוע חד משמעית שזה לא הגיוני? אם ג'ונסון עשה את זה ב 92 למה שבולט לא יעשה את זה ב 2008 ? ההפרש ביניהם הוא לא 3 שניות אלא 2 מאיות. זמן סביר בהחלט לשבירת שיא. הרי השאלה הגדולה הייתה האם השיא שלו הולך להישבר, ובולט עמד בלחץ כמו ענק.. ורואים שהוא כזה. אחד במאני טיים התפוקה שלו עולה. כמו כן היה ניתן לראות ב 4X100 שגם לאספה פאוול יש יכולת פנומלית , הוא פשוט שרף שם את המשטח, פשוט כנראה לא היה מספיק מרוכז בגמר. לגבי מנחם לס, אחרי כ"כ הרבה זמן , ניתן להבין את סגנונו של האיש, הוא לא מסה להרגיז, הוא בא פשוט ממנטליות שונה מראייה שונה, וצרת ההתנסחות שלו היא שונה, הוא גם מנסה לחנך.. לא שזה רע.. אבל זה לא מתאים .. גם בפורום וגם במדינה.. זה זו מדינה ש"אני יודע הכל". רואים את זה עם אנשים בכל מיני תחומים.. אנחנו חבורה של ידענים.. מקובעים, אגואיסטים.. בגלל זה אף אחד לא נותן לשני לזוז.. והפורום הזה הוא , ושוב לא כולם.. ראי קטן למה שבאמת קורה. אף אחד לא רוצה להקשיב לדעה של האחר.. רק להתנגח כל הזמן. במקום שכל אחד יקבע עובדה.. יוכל להוסיף מילה קטנה "לדעתי" להקשיב לאחר.. להבין את הזווית ראייה האחרת ואולי לגבש דעה. גם כשאני קורא בפורום אני משתדל לבוא "נקי", יש לי את הדעה שלי אבל אני פתוח לשאר הדעות ואז אני רואה שמישהו אחר נותן לי זוית הסתכלות אחרת על נושא מסויים ואני מנסה לגבש דעה יותר רחבה ואולי באמת לקחת משהו משם. בכל מקרה זה אחלה פורום ויש פה כותבים טובים שמדי פעם לוקחים את זה לאיזור האישי. יש מה ללמוד מהם ויש מה ללמוד ממנחם, אז באמת חבל על כל האנרגיות השליליות שנשפכות מהמקלדת. כולם יכולים להנות אחד מהשני ולא שזה יהיה דעה אחת במקום הדעה השנייה. עם העובדות אי אפשר להתווכח. ארה"ב הכי טובה.. ועל זה אפשר להתווכח בכמה רמות היא הכי טובה.. ובולט הכי מהיר בעולם.. וגם על זה ניתן להעלות השערות האם זאת יכולת אנושית או משהו שחייב להיעזר בגורמים חיצוניים.

סלים וארזה

New member
מנהל
מסכים שבולט זכאי עד שיוכח אחרת אבל אנחנו נכוונו עם פלורנס גריפית' ג'וינר שהגיחה משום מקום, רצה כמו משוגעת ונפטרה בגיל צעיר. השיאים שלה נחשבים, אבל יש מעליהם עננה. אני מאמין שהרבה ספורטאים מותחים את החבל עד היכן שמותר ויש כאלה שאף עוברים את הגבול, אבל לא נתפסים. אני לא יודע אם בולט כזה או לא, אבל דווקא מי שמחשיד אותי יותר הוא דווקא טייסון גיי שאפילו לגמר ה-100 לא הגיע. אתה צודק שכולם זכאים עד שמוכחת אשמתם, אבל זכותם של אנשים להטיל ספק. לא לקבוע, להטיל ספק.

ikrmr

New member
טייסון גיי רק החלים מפציעה

בס"ד טייסון גיי רק החלים מפציעה מלפני האולימפיאדה, וכמעט לא התאמן לקראת האולימפיאדה.

gambit forever

New member
לגבי נבחרת ארה"ב מול "נבחרת הטורניר"

אם ספרד שבחמישייה שלה היה רכז בין 17.5 שלא מסוגל לקלוע, קרלוס חימנז, פליפה רייס וברני רודריגז שהם נגרים רציניים הצליחה להשאיר את האמריקאים צמוד עד 2 דקות לסיום המשחק, אז לדעתי נבחרת הטורניר שמורכבת גם מסקולה, וויד ושאראס בהחלט יכולה לנצח את ארה"ב בנסיבות מסוימות.

למעלה