וואו. ראיתם את זה?

hermis1

New member
גיסר ה../images/Emo47.gif

פרולוג; גיא גיסר הינו חבר (גם שלי), היכרותינו התחילה ביחסי ברמן-לקוח כאשר כל אחד מאיתנו לעיתים היה הברמן, ולעיתים הלקוח. אני לא ידעתי שהברמן/לקוח הנ"ל הינו גיא גיסר, וספק אם יודע גיסר מי עומד מאחורי הרמיס. לעיניין, הכתבה המדוברת שלו (יחד עם המלחן הזה) הומוריסטית משעשעת ומאוד נכונה. שימו לב שמטרת העיצות היא לספק לכם את הכלים לקבלת שירות הולם מהברמן, כמו כן נאמר שברמנים חושבים באופן די דומה, ולדג'ע, לא איכפת לי אם אתה מוזג משקאות, ממרום 21 שנותיך, ברמן אתה בטח שלא. תבינו, הדבר היפה כל כך בלהיות ברמנים (בפיק-אפ בר סטייל) זה שכולם, כולל הבעלים, יודעים שחמש עשרה הדקות באור הזרקורים לא אורכות הרבה זמן, ונאמנות הקהל תקפה עד לפתיחת המקום האופנתי הבא. אי לכך, את כל הלקוחות הלא ידודיתיים לסביבה (סביבת הקופה הרושמת) לא צריך. פשוט. איך תדע שלא רוצים אותך? אם יותר מידי פעמים במהלך קריאת הכתבה חשבת לעצמך "המממ.... ואני הייתי בטוח שהם מתים על זה שלוקח לי 50 דקות לשתות בירה/להזמין משקה/לקרוא תפריט" או "מה??? הם לא נהנים לשמוע סיפורי זוועות על חמותי/למזוג לי יותר ממנה/לתת לי סיגריה/להשמיע דיסקים שאני מביא מהאוטו/שאני מארח להם חברה בסגירה" ומחשבות אחרות בסגנון, אל תתפלא אם עד שיתרוקן המקום כליל ישיבו הברמנים לקוחות שבאו לפניך לדברם, גם עם הגעת בשש וחצי עם השוטף כלים. אפילוג; איזו עבודה אלוהית. שותים במשמרת, לא קמים מוקדם, עובדים ארבע פעמים בשבוע וסוגרים את החודש עם 5 ספרות בשחור. אה, כמעט שכחתי, אפשר להתנהג כמו שגיסר מתאר ולהגיד את מה שהוא כותב. בפעם הבאה שאתם מבלים בעיר הגדולה (הבהרה לירושלמים: העיר הגדולה=תל אביב), בשביל הצחוקים, נסו לעקוב אחרי לפחות חלק מהחוקים ותרגישו בהבדל. הנאה מובטחת.

LaDjA

New member
נתחיל בזה שברמן אני לא!

לקוח - אני כן! נמשיך בזה, שאולי הם לא צריכים אותי, אבל אני - ממש לא צריך אותם. יש מקומות, ויש ברמנים, שייתנו ללקוח יחס הולם גם אם הוא מזמין חצי טובורג, וזהו! 1) ברמן שמרגיש שאם אני מתמזמז עם התפריט, הוא לא צריך אותי - שיתנהג בהתאם, ויקבל טיפ בהתאם. ושלא יחשוב לרגע לקרוא לי "קמצן". אם הוא רוצה טיפ - רצוי שאני אחשב מראש כמה כסף יש לי, ועל מה אני הולך להוציא אותו. לא חבל שאני אתקע בסוף בלי כסף בשבילו. 2) ברמן שקיבל טיפ, שיחייך, יגיד תודה, לילה טוב, ולהתראות. שלא יספר לי שה עצירה בכספומט היא חלק בלתי נפרד מהיציאה - היא לא! אם היית הולך לחנות וקונה מערכת סטריאו, היה נראה לך הגיוני שהמוכר לא היה מסכים לקבל את התשלום באשראי, כי הוא צריך לשלם על זה מסים? 3) ברמן שלא רוצה לקבל 10 מטבעות של 10 אגורות - יקבל שקל פחות בטיפ! 4) ברמן - תפקידו לשרת! יש הרבה כבוד במקצוע כזה, כאשר הוא נעשה כהלכה. לתת שירות היא אומנות נדירה. ובדיוק כמו שאף-אחד לא ישלם בעבור ציור שלי - אני לא הולך לשלם בעבור שירות של בנאדם שלא יודע לתת אותו. כתיבת כתבה כזו היא העלאה על נס של נתינת השירות הזוועתי - והיא בעצמה מהווה עילה מספקת להתיישב לגיסר על הבר ולהתעלם במכוון מכל אחד מהכללים שכתב.(להוציא מהכלל את אלה שנוגעים לצורת נתינת הטיפ - אותו הוא לא הולך לקבל!)

hermis1

New member
ונסיים בזה ש...

אכן ישנם הרבה מקומות והרבה ברמנים שיתנו לך יחס הולם ושירות טוב גם אם תזמין חצי טובורג וזהו. נכון. ישנן גם הרבה בחורות שיעניקו לך הרפייה תמורת 50 ש"ח, אז מה? זה לא אומר שכולנו צריכים להיות כאלה. 1) אם אתה קמצן, ואני מקווה שאתה לא, אז אנשים יקראו לך קמצן. חלק מאחורי הגב וחלק בפניך. 2) כשהטיפ הולם, זה בדיוק מה שהברמן יעשה. 3) תשאיר שקל פחות, נתמודד עם זה, את המטבעות של ה10 אגורות תשאיר בארנק או בחניון. 4) ברמן תפקידו לשרת. זה נכון. אבל תפקידו גם לשרת את המקום בו הוא עובד, בוא לא נשכח שלא שכרת באטלר אלא ביקשת שירות ממי שמקבל משכורת שלא אתה משלם. אי לכך, אם אתה לא ריווחי תפקידו של הברמן להמליץ בחום על הבר ממול או על חבילת הסרטים של תבל או כל דבר אחר שיפנה את הכיסא שעליו אתה מונח. בשבילך זה לא שירות, בשביל לקוח שעומד ומעונין לשבת ולשתות או לאכול זה כן שירות, ובשביל בעל המקום זה השירות. קיבלתם בכתבה הצצה חטופה למה שקורא בתוך הבר, למה שאומר ברמן אחד לשני כשהם מסתכלים אליך. אתה יכול לבחור מה לעשות עם זה. ראית פעם שלקוח מקבל שירות יותר טוב מלקוח אחר? מתישב לפני לקוחות שהגיעו לפניו? מקבל איזה צ'ייסר? תנסה לחשוב למה. זה לא צודק, זה לא יפה, המועצה להגנת הצרכן ממש נגד זה, אבל בשורה התחתונה, פשוט ככה זה.

lao lao

New member
ואני אחזק את הרמיס

צאו כבר מהבועה שלכם. ברמן הוא נותן שירות, הוא לא נותן השירות הבלעדי שלכם, יש לו עוד אנשים על הבר. אז כן, אדון לדג'ה, כשאתה קורא א התפריט כאילו היה הכרזת העצמאות, אתה מעכב את הברמן. בכלל, התקיפות שלכם רק מראות איזה סוג לקוחות אתם. מאלה שמדברים אל הברמן כאילו הוא עובד אצלכם, והוא לא. אתם חייבים להבין שאתם מתארחים בדיוק כמו שהברמן מארח, וגיא כתב את זה. יש חוקים ונורמות שאולי לא מקובלים עליכם, אבל זו כבר בעיה אישית של כל קשקשן וחרטטן מביניכם. קל לשבת ולהעביר ביקורת בלי להיות גם בצד השני (מלבד כמה מתחסדים שכנראה עובדים בקיוסקים מורחבים שמגדירים את הדלפק של הקופה כ-בר). אלו אינם חוקים לישיבה על הבר (צריך להיות ממש סתום או צבוע כדי לחשוב כך), אלא המלצות והצצות למה שעובר בראשם של הברמנים. אף אחד, גם לא גיא גיסר, לא אומר לכם את זה בפנים, אבל מ-10 שנות נסיוני- זה מה שחושבים רבים. אז אל תדאגו, פגועים שלי, אנחנו נמשיך לחייך אליכם גם כששאריות הקצף ירדמו לכם על הכוס מרוב שעמום. את מה שאנחנו חושבים בפנים כבר קראתם...

LaDjA

New member
מה הקשר בין ברמנים לזונות?

1) אם אני קמצן - שיקראו לי ככה. גם אם אני לא. לי לא ממש איכפת. 2) אם הטיפ הולם את השירות - זה לא בגלל שאני קמצן. 3) מה זאת תחושת העליונות הזאת??? לא יאה לך לקבל כסף קטן. לא יאה לך לקבל כרטיסי אשראי. לא יאה לך לא לקבל כסף. מי זקוק לתיקון של הגישה? 4) ברמן תפקידו לשרת. זה נכון. גם בר תפקידו לשרת. אם בר רוצה לקבוע מינימום, שמגדיר לו מהו לקוח רווחי - שיעשה את זה בגלוי. יותר סביר שאני אעמוד במינימום שמישהו מכריז עליו, מאשר שאני אקנה יותר מתוך פחד שהברמן יתייחס אלי מגעיל. יותר סביר גם שאז הברמן ייקבל יותר טיפ. (שימו לב, שוב הקשר המפתיע הזה בין גובה דמי השירות לשירות... הממ... תמוה.) אם בעל המקום מצמפה מהברמן לנפנף לקוחות שלא משלמים מספיק לדידו, הוא עושה שירות רע לעצמו ולברמן. בנוסף, אני חושב שהנקודה העקרית שלי הובהרה יפה בשורה התחתונה שלך - אני לא אמרתי שגיסר שקרן - ופה בדיוק הבעיה - ככה זה!

hermis1

New member
לא הכל נאמר בגלוי, אבל...

להכנס לחנות בגדים ולבלבל את המוח למוכר משך שעות על מנת לקנות זוג גרביים אפשר? באיזה שהוא שלב, סביר שבשלב די מוקדם המוכר יפסיק להתייחס (=לתת שרות) אליך. אז למה לא רשום בגלוי על שלט"נא לא לז** את השכל מעל 30 דקות על כל זוג גרביים, תודה, ההנהלה." למה? כי הרוב מבינים את זה לבד, ואלה שלא מבינים לבד, לא יבינו גם אם תסביר להם כל בוקר. וכן, אם תעשה את זה המוכרת תחשוב שאתה קמצן. לא יאה לי לקבל טיפ באשראי כי המקום מוריד מזה אחוז נכבד (חיוב אשראי חייב במע"מ ומיסים אחרים) ולא יאה לי לקבל מטבעות של 10 אגורות כי גם אם תמלא בהם את הארנק, עדיין לא יהיה שם "הרבה כסף" (לצורך העיניין נקרא לחמישה שקלים הרבה כסף). הקשר בין גובה דמי השירות לטיב השירות תמוה ? תמיהתך תמוהה בעיני. שילמת יותר עבור שירות, קיבלת שירות יותר טוב, מתחיל לראות את ההיגיון? . אתה קובע את ערך הטיפ, זכותי לקבוע את ערך התמורה שאתן לך עבורו.

LaDjA

New member
אם הוא יפסיק להתייחס - אני כנראה

אאלץ לעבור חנות. ושיעור נוסף בהבנת הנקרא: "תמוה" - שימש פה כהתבטאות צינית! איך בדיוק אתה יכול לקבוע את התמורה עבור הטיפ שאת ערכו אני מחליט, אם אני מחליט (או לפחות מידע אותך באשר להחלטתי) רק כשאתה, את תפקידך כבר סיימת?

amircn1

New member
לגביי עניין התשלום

אני אשלם את החשבון ואת הטיפ בכל אמצעי שנראה לי מכובד מספיק, ואם אין לי כסף זמין בכיס, אני אשלם עם כרטיס אשראי, גם אם זה לא כל כך מוצא חן בעינייך - מצידי שתגרום לבעל העסק שלא יכבד כרטיסי אשראי אני לא אהפוך את הקפיצה אל הכספומט בבנק לחלק מהבילוי שלי ! וזה ברור שמטבעות של 10 אג' וחצי שקל אני לא אתן כטיפ

tanj

New member
טיפים

נהוג לתת טיפים בשקלים ולא בעשרות אגורות

סניפטר

New member
אני מאוד נהנתי מהכתבה ווווו

ולמי שלא קרא עד הסוף(
LADJA) הכתבה היא היא סטירית ! "הערה: הטור הוא סאטירי, כל קשר בינו ובין המציאות איננו מקרי בהחלט." אתה סתם התנפחתה לחינם ! גיא הוא כותב מוכשר ומביןבמה שהוא כותב ! לא יודע עם שמתה לב אבל גיא גם מדי פעם כותב אצלנו בפורום ומספר על כתבות שהוא הכין או מכין. אף אחד לא אמר שאתה ספציפית חייב לאהוב את מה שהוא כתב אבל גם לא להשמיץ לחינם !!! חוץ מזה 90% מהישראלים לא יודעים מה הם שותים ותתאר לעצמך מה הברמן מרגיש עם כל השאלות "המפגרות" שחוזרות על עצמן כל ערב????? במדינה שיש בה תרבות אלכוהול הרבה סעיפים היו יורדים לצערי אני לא רואה פה תרבות אלכוהול למרות כל הבארים המהממים המעוצבים והמושקעים . אולי עוד כמה שנים אנשים יבינו שלשתות וויסקי/קוניאק מיושנים במחיר מפוצץ בשביל הדאוין זה בזבוז זמן וכסף . בקיצר תקרא שוב את הכתבה אולי בפעם השנייה יתבהרו לך מספר דברים נסתרים.

LaDjA

New member
בהבנת הנקרא

למי שלא יודע, סאטירה וקומדיה הן שתי מלים נפרדות. סאטירה היא קומדיה שנועדה להעביר מסר וביקורת חברתית. כשאתה כותב מאמר סאטירי, אתה מתכוון לתוכן המאמר - אתה פשוט כותב אותו בצורה הומוריסטית. אי לכך ובהתאם לזאת, משמעות המשפט: "הערה: הטור הוא סאטירי, כל קשר בינו ובין המציאות איננו מקרי בהחלט." שונה לחלוטין מ: "הערה: הטור הוא קומי, כל קשר בינו ובין המציאות מקרי בהחלט." משמעות המשפט שגיסר כתב הייתה:"אם לא הבנתם, למרות שאני כותב מצחיק אני עדיין מצפה שגם אם הייתי זבל ברמן - תתנו לי טיפ, לא תנסו לברר מה אתם שותים, לפני שאתם מזמינים את זה, וגם לא כמה זה עולה." לדידי, תפקידו של הברמן הוא לעורר את תרבות השתייה בארץ. אם בגלל שאין תרבות כזו, אנשים לא יודעים מה כל משקה - זה בדיוק מקומו של הברמן להסביר (בפירוט) על מה מדובר. איך מצפים שתרבות השתייה בארץ תשתפר כשמי שמובילים אותה, לא מוכנים לעזור לה לעלות?

lao lao

New member
דמגוג

אם כבר אתה מתכוון להרחיב כאן על איפיוניי הסאטירה, בוא לא נשכח שדרך נפוצה לכתיבתה, היא על ידי הקצנה. אלה הנפגעים מהסאטירה הם, לרוב, אלו הרואים בה משהו מעצמם... ראית את עצמך דרך העיניים של הברמן, וקשה לך? תקוף את הברמן, הרי הוא המשרת האישי שלך, לא? ואיך מעז המשרת לצאת כנגד אדוניו, הלא הם בעצמם, ממרום כסאות הבר ה"קצת קשים בישבן" שלהם, מקיימים אותו, העלוב... לקוחות כמוך לא הייתי רוצה גם אצלי. צא מהרגשת העליונות הפאתטית שלך, הטיפ שלך לא קנה לך אף אחד, וגם לא יקנה. אם היית עובד בתחום הזה, ובמקום מצליח, שתפוסת ותחלופת הבר שלו גבוהה, היית (אולי) מבין משהו מכל זה. ומשהו על המשפט שציטטת - ציניות לשמה, משחק מילים שבא להדגיש את ההקצנה. הבנת הנקרא דורשת לעיתים גם מעוף...

LaDjA

New member
הרגשת עליונות?!?!?

תעיין תגובה אחת למעלה (התגובה להרמיס) ותנסה להפנים. מעולם לא התייחסתי רע לברמן/מלצר/כל נותן שירות אחר. גם לא כשהיחס מצידו היה גרוע. אני לא לוקח את הברמן באופן אישי, אלא באופן מיקצועי לחלוטין. הדבר היחיד שעשיתי במקרים כאלו - טיפ נמוך יותר! אני לא מרגיש שאני מעל לברמן. אני רק מרגיש שמגיע לי לקבל ממנו שירות מושלם. לאורך חיי עבדתי בעבודות בהן נתתי שירות, ונתתי שירות (מושלם) שכזה לכל אחד ששרתתי, בין אם האדם הזה היה בעל איזושהי השפעה על הרווח שלי, ובין אם לא! בעיקר כשכן! אם הייתי עובד בתחום הזה, ובמקום מצליח, שתפוסת ותחלופת הבר שלו גבוהה, הייתי (כנראה) מבין, שההצלחה של המקום באה לו רק מקוחותיו, ואל כל אחד מהם יש להתייחס כאילו הוא, לבדו, מקיים את המקום הזה. אנשים כמוך גורמים לי לרצות להיות מבקר בארים! ומשהו לגבי ההודעה הזאת שכתבת - לי אתה קורא דמגוג?!?

lao lao

New member
או, הנה עוד נותן שירות מושלם...

ממש חברה לסיפוק מושלם, פתחתם כאן אתה ודרמבוי. להצהיר שכל שירות שסיפקת היה מושלם, מעיד על אחד מהשניים, שחצן או שקרן. אני מעדיף לחשוב ששקרן. אם באמת היית עובד בתחום במקום מצליח, היית מבין שסוג העובדים גם מושך את סוג הלקוחות, ושעובדים הם פקטור גדול יותר להצלחה... אבל אתה לא עובד בתחום, אז את תיאוריות המגירה, תשאיר בכוננית בבקשה.

LaDjA

New member
לא אמרתי שהשירות היה מושלם.

נתתי שירות בצורה מושלמת - כלאמר, עשיתי כל שביכולתי, על מנת לעשות את הלקוח מרוצה! ושוב אני אגיד, למה הכל פה כ"כ אישי? למה לא מדברים על הנושא הכללי?

lao lao

New member
למה?

כי אני ברמן, ואני רואה את רוב הדברים עין בעין עם גיסר (את הכוונה שלהם, לפחות, אני עוד מסוגל לחייך למראה ההגזמות). אתה ועוד כמה תוקפים כאן את הברמנים שרואים כך את הדברים, לכן אתה תוקף אותי. מספיק אישי לטעמך?

LaDjA

New member
זה שהנושא נוגע לך אישית - הבנתי.

אבל אתה נכנס לעלבונות אישיים במקום להצמד לנושא. וזה נראה לי מוגזם!

siete

New member
תרגע, זה לא כלכך מזעזע

זה אמור להיות מצחיק. כנראה. לאנשים מסויימים. עם חוש הומור... מסויים. לדעתי זו סתם כתבה מיותרת. חבל לכתוב משהו כלכך מטופש ליום העצמאות. שיחזור לכתוב על משהו מעניין. חסר נושא לכתוב עליו? שיכתוב על בירה למשל. או לכבוד יום העצמאות, על אלכוהול ישראלי. ההסטוריה המפוארת של לורד ג'ין, וקפטן רום...
נ.ב. סקוטש זה לא בלנד! בושה!

tanj

New member
זו דמגוגיה זולה!

גיסר? לכתוב על בירה?....זה כמו לבקש מצרפתי לדבר על יין אדום יבש של סגל

amircn1

New member
תגיד...

אין לך קצת חוש הומור ?! גם אני לא ממש הסכמתי עם חלק קטן מהכתוב אבל ברור לי שרוב הכתוב הוא מוקצן ונכתב עם המון ציניות וקצת הומור שחור, ורוב הלקוחות לא מתנהגים בצורה כזאת(כולל אני בתור לקוח), אבל... יש כאלו שכן וצר לי שנפגעת חבל שאתה לוקח את זה כל כך ללב

למעלה