וואו. ראיתם את זה?

סניפטר

New member
יש לי חוש הומור אבל ....

מה שאני לא אוהב זה "לקטול" יש הבדל בין דיעה שלילית לקטילה . ההפך אני בעד שאנשים יגידו את דברם אבל לא לקטול זה ממש לא מכובד . אני לא בא לפגוע במישהו אני רק מבקש להתחשב במילים .

amircn1

New member
סניפטר...../images/Emo9.gif

לא התכוונתי אליך, אלא ל - LaDjA מצטער אם גרמתי לך לחשוב אחרת...

מצטער, אבל זה פשוט מצחיק ../images/Emo13.gif

לדעתי הוא פשוט מצחיק בהיסטריה, התגלגלתי.
והאמת? בתור לקוח, גם אני הייתי מעדיף אם רוב האנשים היו מבינים את (רוב) החוקים. אני רק לא מסכים לדבר אחד -- כשהשירות לא טוב, הטיפ לא טוב, וככה זה צריך להיות. אם הברמן רוצה לקרוא לי קמצן אח"כ, שיבושם לו. שיבוא איתי לבר עם שירות טוב וייראה שזה ממש לא המצב. כשיש שירות טוב נותנים טיפ טוב. כשיש שירות לא טוב נותנים טיפ בהתאם. חג עצמאות שמח לכולם, אני לא אהיה כאן עד אמצע מאי. צ'ירס.

D r a m b u i e

New member
בואו נגיד ככה

אני לא אדבר פה על גיא גיסר כי אני מקווה שהוא כתב את זה באמת בצחוק. מה כן? יש הרבה הרבה ברמנים בארץ, יותר מדי, שבאמת מאמינים בחוקים האלה, ולדעתי זה גועל נפש. הייתי ברמן מספיק זמן בשביל לראות כמה ברמנים דוחים יש, וזה פשוט מגעיל, אין מילה אחרת. ברמן זה בסה"כ נותן שירות, נקודה. לא מלך, לא תותח על, לא מגה סלב, לא שום דבר. זה נותן שירות שתפקידו לשרת את הלקוחות. תפקידו לעזור להם. לא, לא תפקידו להמליץ לכם על משהו מעושן ומגעיל אם אתם לא מבינים בוויסקי, תפקידו של ברמן טוב זה לשים לב ללקוח שיושב מולו ואם הוא טירון זה להמליץ לו על וויסקי מתקתק וקליל שיתאים לטירון. כן, תפקידו הוא לתת דיאט קולה וקפה הפוך, גם על הבר, וזה זכותו של כל אחד לשבת שלוש שעות על הבר גם על כוס בירה אחת. אולי זה לא כיף בתור ברמן, זה בטח לא מתגמל, אבל זה מה שנקרא שירות. אני שוב אומר, לא מאשים את גיסר, הוא, אני מקווה, כתב את זה בצחוק, אבל הלך הרוח הזה דוחה, ומה שברמנים חושבים על עצמם בארץ זה גועל נפש אחד גדול.

D r a m b u i e

New member
ד"א אולי המשפט שהכי מתאים

לכתבה הזו, זה שאם זה לא היה נכון (לגבי ההתנהגות המגעילה של הברמנים בארץ) זה היה מצחיק.

D r a m b u i e

New member
מה ז"א

מה שלאו לאו כתב (/ה?) "כשאתה קורא את הבר כאילו היה מגילת העצמאות אתה מעכב את הברמן"!!! הכל בסדר איתכם? מעככב את הברמן? מיהו בדיוק? אלוהים? הברמן עובד, בשביל זה משלמים לו, בדיוק בשביל שתעכב אותו, שתקרא את התפריט כמה פעמים שאתה רוצה, שתתייעץ איתו מה לשתות ומה לאכול ותעשה את זה בזמנך החופשי! מי שואל את ברמן בכלל כמה זמן לקרוא את התפריט. החוצפה פה היא פשוט לא נורמלית. אני חייב להגיד שאני ברמן במקום די נחשב, ובחיים שלי לא חלמתי להתנהג ככה. לקוח אולי יכול לעכב אותי שעות, זה מעצבן לאללה, אבל זו זכותו. אני מתייחס לכל לקוח בכבוד וגם זוכר שהמשקה שלו הוא לא סתם עוד משקה להכין, הוא ה-משקה שהאיש הזה יזמין. יש אנשים שיוצאים פעם בחודשיים לבר, אולי זה היום בחודשיים והוא חלם על המרטיני שלו כל החודשיים האלה? אולי אין לו הרבה כסף והוא ממש מתלבט אם להזמין שתי בירות או ללכת על וויסקי אחד טוב? חשבתם על זה פעם? חשבתם שלא כולם מגיעים כל יומיים לבר ויש להם כסף בשביל לקרוא את התפריט שתי דקות ולהחליט בקלות?? ובקשר לכסף הקטן. לפעמים זה מה יש, אז מה, לא להשאיר? ואחרי זה תקלל אותו שהוא לא השאיר? הרי הוא יוצא חרא בכל מקרה אצלך נכון? או שהוא משאיר מעט כסף, או שהוא משאיר הרבה אבל בכסף קטן, רחמנא ליצלן. והכי גרוע, הדרישה של גיסר מכל אחד לעבור בכספומט לפני שהוא הולך לבר. למה? מה קרה? אני עובד אצלו? יש לי ויזה, ואם הבר מקבל ויזה, זו בעיה של הברמן אם הוא צריך לשלם על זה מיסים. אני צריך לשלם על משיכת כסף מהכספומט, החיים קשים, כל אחד והבעיות שלו! פשוט הורג אותי ומעצבן אותי התחושה של הברמנים שהלקוח נמצא שם בשבילם לא הם בשבילו. שתפקידו של הלקוח זה לשתות מה שאומרים לו, לסתום את הפה, לבחור מהר, לשתות מהר ולפנות את המקום להשאיר טיפ גדול. פחות מזה לא לכבודם. מה אני אגיד לכם. לפעמים אני מתבייש שאני ברמן, לפעמים אני שמח שאולי בכל זאת אני עוזר לשפר את השם שיש למקצוע הזה בגלל ברמנים כמו גיסר.

hermis1

New member
מה ז"א מזתומרת?

ראשית כל, לא צריך לשפוט ברמן לפי טור סאטירי, (ע"ע ההערה "...בגלל ברמנים כמו גיסר..."). אני מבין שלעיתים אתה מתבייש בהיותך ברמן, ובצדק מוחלט, רק לא הבנתי מה הקשר של גיסר לזה. הערה/הארה המקום בו אתה מברמן הוא לא די נחשב, הוא פשוט לא נחשב. ורזומה מייגע בזמן אמיתי הוא לא האקוויולנטי להכשרה לכהן כשופט. שיקולי האורח הם לא מעניני וכל דקה שהוא מעכב אותי היא דקה שבה מישהו ששווה את השירות היה יכול לקבל אותו.

LaDjA

New member
אתה לא רוצה שמי ששווה את השירות

יקבל אותו! אתה רוצה שמי שעוד יותר שווה את השירות, גם כן לא ייקבל אותו. מהו השירות בעיניך? להכין קוקטייל? ואם הזמנתי סינגל מאלט, נקי? מה השירות אז?

Jack Daniel

New member
../images/Emo88.gif דרמבואי והרמיס.....

קודם כל דרמבואי "כל מלה מלמיליאן" כך צריך, והפגנת רמת שרות גבוהה ותודעה ללקוח,(למשל ענית בהרחבה על וויסקי בביקורת מסעדות למישהו סתם כך ברשת....) באמריקה מלמדים את זה ואצלך זה טבעי. בהחלט הייתי רוצה לשבת על הבר אצלך. והרמיס מז"ת "לקוח ששווה את זה"? לפני שהכרת את הבנאדם בכלל, אתה כבר קובע תוך שניה איזה יחס יקבל? אולי אתה מפסיד לקוח פוטנציאלי, ובכלל כל הלקוחות חייבים לקבל יחס שווה והולם (בלי דוגמאות על אידיוטים בבקשה). מסתמן מדבריך שלקוח קבוע ועשיר יקבל יותר תשומת לב ומענה לשאלותיו מסתם אחד שבא אחרי העבודה לכוס בירה או מרטיני ביאנקו.זה פשוט לא בסדר. ללא קשר לכתבה סטירית של גיסר, עצוב שהרבה לקוחות וכמה ברמנים לוקחים אותה ברצינות, ומתנהגים כך בחיים האמיתיים.

hermis1

New member
המחשת שווי לקוח

לקוח "ששווה את זה" אכן אמירה שאינה מנוסחת היטב, כולנו טועים במהלך חיינו (למרות שלדעתי זאת הטעות הראשונה שלי). הכוונה היא שהלקוח, שיכול להיות לצורך העיניין דוגמנית על או כפיל של שאול יהלום, הופך "שווה את זה" כאשר הוא משתלב לפחות עם המכנה המשותף הנמוך ביותר של באי הבר. אם הממוצע של המכירות הוא 110 ש"ח לאדם בישיבה, אז ב-18 ש"ח לשעה על הבירה שלך, את לא "שווה את זה" ועדיף לכל הנוגעים בדבר, פרט לך, שתלך למקום אחר. בעל המקום מרוויח פחות בגלל שאתה תופס כסא שלקוח ממוצע היה יכול לשבת עליו. ולהכניס יותר כסף גם למקום וגם לברמן. ולא מדובר פה על אצולת העיר, מדובר על הממוצע. תשתה ב-70 ש"ח, והופ, הינה כדאי, אתה נמצא בטווח סטיית תקן סבירה מהתוחלת. כמובן שאם תשתה בירה לשעה במקום בו ממוצע המכירה הוא 35ש"ח לאדם בישיבה, תקבל שם שירות טוב, כי שם אתה "לקוח ששווה את זה". ושוב אבהיר, לקוח ש"לא שווה את זה" אינו בהכרח טיפש/מעצבן/מכוער הוא פשוט לקוח שאם תחליף אותו בלקוח ממוצע אחר כולנו נרוויח יותר.

Jack Daniel

New member
../images/Emo121.gifהרמיס שליח האלים

תראה העניין הכלכלי שהזכרת הוא מאוד מעניין, בפרטים של הכנסה מלקוח אך לא התכוונתי לעניין הכלכלי רק.אלא גם ליחס. ולא אני לא חולק על דברייך בעניין לקוחות מעצבנים (הם עלו בכמה שערות שיבה בקייטרינג ובמסעדה והיה לנו אפילו כינוי מיוחד להם שאותו לא אזכיר כאן),למשל לקוח ביקש לטעום ובכמות נכבדה מכל המנות שאנו מכינים ואף לקחת לביתו "דוגמיות"ושנכין מנות בשבילו לפני שיזמין קייטרינג, וזה היה מעצבן הבהרנו לו שכך אי אפשר ושיטעם קצת מהמנות שמוכנות עכשיו...ואם יאהב את הטעם יזמין...ויכולנו גם לאבד אותו אם היינו מתנהגם בחוסר סבלנות... לפעמים אדם יכול לבוא בבגדים פשוטים ולהזמין משהו פשוט, לא יודע איך בת"א אבל בארץ הגברים לא גנדרנים גדולים
והוא יכול להיות לקוח אמיד ופוטנציאלי שדווקא בערב הזה לא רוצה לשתות הרבה.מה שנקרא "פוגשים לפי הלבוש ומלווים לפי החוכמה"... ו"דוקטור איבדנו אותו".... אגב קבל את ברכתי אם אתה לא "נאחז בשיניים" בכל לקוח פוטנציאלי כנראה שבעסק שלך הכל הולך חלק כמו סכין לוהטת דרך חמאה.... המטאפורות זה בגלל השעה...

hermis1

New member
יש פספוסים

והעיניין הוא כלכלי נטו. לפי חישוב פשוט תראה שגם אם תטעה ב10%-15% מהמקרים, ואתה לא אמור לטעות כל כך הרבה, זה עדיין עדיף כלכלית. היחס? זה קורלציה ישירה, יחס מושלם כמו של חלק מהכותבים, והינה הניג' מזמין את השליש השני שעה אחרי שהתישב, ויתפוס את המקום להמשך הערב תמורת עוד 18 שקלים. יחס שלא לטעמו, ישרת את המטרה בדייקנות של חיסול ממוקד. הלקוח הלך, (אולי גם לא השאיר טיפ, כפרה על השקל שמונים בתשע עשרה מטבעות שהתכוון להשאיר) ואם יש לו מספיק כבוד עצמי הוא גם לא יחזור. שתי ציפורים במכה אחת.

Jack Daniel

New member
נקודה מעניינת.....

אף פעם לא עבדתי בבאר, ובטח שאין לי נסיון בניהול אחד כזה... ואני לא אכנס לוויכוח עם אדם מהתחום. אבל עוד פעם אני מדבר על יחס ולא על כלכלה ! מה דעתך על הדוגמה הבאה: למה לא לשרת לקוחות לפי התור, במסעדה למשל אדם שהזמין משהו קטן יקבל שרות אחרי מישהו שהזמין ארוחה של מספר מנות ובא חצי שעה אחריו? זוהי כבר בוטות וחוצפה גלוייה.תסכים?!

hermis1

New member
הדוגמא שנתת הינה אכן חוצפה גלויה

אבל לא על זה אני מדבר. תשנה רגע פרספקטיבה ותחשוב ככה: אתה בעל מקום, השקעת הרבה זמן וכסף במקום והוא עובד נפלא, הכי 'אין' בעיר. אתה יודע היטב שהתקופה הזו תגמר תוך שנה או שנתיים לכל היותר. עכשיו זה הזמן לעשות כסף. עומדת בפניך הדילמה הבאה: אביגדור מגיע לבר, מהתנסות קודמת אתה יודע שבשביל אביגדור 2 גולדסטאר בערב זו התפרעות, אחר כך הוא יקנה נקניקיה בקיוסק ממול. ליד אביגדור עומד אדמונד, בחור חביב ששותה 6 מקאלן בערב ומזמין ייגר לכל בחורה שנראת לו טוב (ועם כל כוס מקאלן עוד ועוד בחורות נראות לך יותר טוב). אדמונד עכשיו נכנס, ואביגדור עומד עוד מהצהריים. את מי תושיב? תושיב את אביגדור? יצאת צדיק! אבל אדמונד שלא רגיל לחכות יעבור לבר אחר. תושיב את אדמונד? עוד 800 ש"ח בכיס ואביגדור שאף פעם לא יחזור לבר שלך. אופציה 1 יותר 'צודקת' אין ספק. אבל באמת, את מי אתה תושיב?

Benjamin Turner

New member
ומה אם:

תושיב את אדמונד. עוד 800 ש"ח בכיס ואביגדור שאף פעם לא יחזור לבר שלך. במקום זאת, הוא יספר למעגל החברים הנרחב ביותר שלו (שאולי אפילו כולל את אדמונד?) על היחס המזלזל שקיבל אצלך, וכולם מפסיקים להגיע וגם מעבירים את המסר הלאה. דודו של אביגדור, במקרה מבקר ברים ב"טיים אאוט", שומע גם הוא על היחס המחפיר שקיבל אחיינו בבר שלך ומפרסם זאת. במחי יד תקופת הזוהר שלך הצטמקה משנה-שנתיים לחודש-חודשיים. מה עכשיו?

Jack Daniel

New member
../images/Emo63.gifזה לא חוק כתוב

ואולי אני מפספס משהו ייחודי לבר, שאיני מכיר. ואני בטוח שבברים היקרים והמקצועיים בחו"ל כל לקוח יקבל יחס טוב ככל שהם יכולים לתת לו. ובארץ זה שהמקום אופנתי ויקר זה לא אומר שהצוות צריך להיות סנובי ומגעיל (יחי ההבדל הקט), כנראה תרבות השתיה בארץ עוד לא התבגרה מספיק וכמה אירוני שאני אומר זאת לקראת יום העצמאות ה-56. אתה כלקוח שבאת למקום X לכוס גינס, מה היית חושב אם היית מקבל יחס מתעלם ומזלזל? ואני שואל כאן ברצינות.

hermis1

New member
תשובה לשניכם:

אם באתי לשתות כוס גינס, זה לא יקח לי שעתיים, ולכן אין שום דבר פסול בכך. אין לי בעיה עם מי ששותה רק בירה או שתיים, יש לי בעיה עם מי שזה לוקח לו שעות לשתות בירה אחת או שתיים. ואביגדור יספר לכל מכריו, יופי. אדמונד יודע מה הוא שווה כלקוח ומבין שכדי להושיב אותו לפני אחרים, יש צורך באחרים. סביר שהאחרים הם לקוחות כדוגמת אביגדור. אם עוד לקוחות שכמהים לכוס ביאנקו אחת בערב ישמעו ויזדעזעו, מה טוב. אתם (רובכם) כועסים עלי ועל הגישה ה"מגעילה" שלי, אבל הכל בעצם מגיע מאותה נקודה שעליה אין הסכמה. אתם רואים בבר ובעובדיו גוף שתפקידו לספק את רצונכם בכל מצב, יהיו ביזאריים עד כמה שיהיו הרצונות ותהיה התמורה מגוכחת כפי שתקבעו. אני רואה את הבר כעסק שתפקידו ליצר כסף לבעלים והעובדים. אי לכך, מי שרצוי יקבל יחס של מלך ומי שלא יקבל יחס של שמבהיר לו שאולי כדאי לו בפעם הבאה לבחור מקום בילוי לפי ההעדפות שלו, ולא ינסה לכפות את ההעדפות שלו על מקום אקראי ואח"כ לרשום תלונות בפורום. אתה לקוח של שתי בירות בערב? תשאר בבר ותיק, בר שעובד עם קהל קבוע ולא אכפת לו מזה כי הוא יודע שתבוא גם מחר. בבר אופנתי וצפוף כולם יודעים שמחר (או מתי שהבר יצא מהאופנה) אתה כבר לא תגיע, ולכן כן ילחצו עליך להזמין עוד משקה או לפנות את המקום. בסופו של יום, הגישה הזו מיושמת ועובדת בכל מקום מהסוג המתואר לעיל.

Jack Daniel

New member
מקום אופנתי.....?

קודם כל בר\פאב זה מקום בילוי או מקום להירגע-כמו באנגליה למשל, ואם לוחצים עליי לפנות את המקום בבוטות זה הורס לי את הבילוי את הרגיעה. ואותי לא תראו יותר. אם במקום "אופנתי" היכן שאתה עובד (היכן אגב), זה נחשב לנורמה...ואם ואתה שלם עם זה המשך כך. אני לא אתווכח יותר כי אלו שתי נקודות מבט שונות,ואני בבר לקוח. עם גישה כזאת (כסף קל בזמן קצר) לא נגיע לסטנדרטים גבוהים של שרות כמו בחו"ל ותמיש נקטר בתמיהה למה שם השרות יותר איכותי.

hermis1

New member
כמו בחו"ל ?, בהודו אולי...

בניו-יורק/מיאמי אם לא יודעים מי אתה, או מחליטים שאתה "שווה את זה" לפי איך שאתה נראה, השירות היחיד שתקבל יהיה מהבאונסר, וגם זה לא יהיה אדיב.

למעלה