וואו. ראיתם את זה?

D r a m b u i e

New member
מסכים איתך ג'ק!

הרמיס, הגישה שלך ממש דוחה אותי, אבל לפחות הבהרת אותה, עבורך בר זה מכשיר לייצור כסף. עבורי זה אולי מקור פרנסה, אבל קודם כל אני זוכר שזה מקום שאנשים אמורים לבלות בו. אדם לפעמים חוסך הרבה זמן בשביל לצאת בכיף, ואני לא אהיה זה שיהרוס לו את זה, גם אם הוא שותה רק בירה אחת. שכל אחד ישתה מה שנוח לו. זה מה שיפה, יש לקוחות שמתמזמזים על בירה אחת, ויש כאלה שיושבים חצי שעה על שלוש כוסות סינגל מולט ומשאירים מאה ש"ח טיפ. זה חלק מהמקצוע, ואני משרת הכי טוב שאני יכול את כולם. האם בסוף היום אני מרוויח פחות ממך? סביר. אבל זה שווה את זה.

Jack Daniel

New member
הייתי באנגליה........

וראיתי אנשים שמתמזמזים שעה עם בירה אחת והם סתם יושבים ומעבירים את הזמן או סתם מדברים עם חבריהם. וכן יש כאלה ששותים הרבה. ואנגליה זה האמא של כל הפאבים.

rustynail

New member
הממ אם כבר אז כבר באירלנד לא נהוג

גם לתת טיפים על הבר.... כל מקום ודרך ההיתנהלות שלו.... אני עובד במקום שמקובל לשבת זמן ממושך על חצי ליטר...ומשום מה וזו התרעמותי היחידה...לא נהוג להשאיר טיפים על הבר.... ולתמהוני אנשים מסתכלים עלי בעיני עגל כשאני מגיש להם פתקית שרשום עליה סך החשבון לא כולל שרות... רק פעם אחת בשנתיים האחרונות כעסתי על מישהו שלא השאיר טיפ... וזה רק משום שנפל עליי ערב סגרירי משהו והוא ביקש עודף ואמר לי שאין לו כדי להשאיר לי טיפ וזכה בשתיקה רועמת ומבט צונן... לשמחתי ישנו תשלום מעבר לטיפים ולדעתי חלק נכבד מהמשכורת הינו הטיפים אך הם בגדר בונוס... מלבד זאת ממש נהניתי לקרוא את הכתבה השבועית...משעשעת מאוד סוג של מה הייתי עושה אם היתה לי יד חופשית... הייתי מוסיף גם כמה כמו: 1.הבלנדר הוא רק ליופי אז תפסיקו להכריח אותי להשתמש בו! 2.מכונת הקפה ראו סעיף 1 3.תפנימו סעיפים 1,2 4.נכון היום כבר אין חובה להשאיר טיפ אבל זה לא אומר שאין חובה להזכיר לך שאתה לא משאיר טיפ(עיין ערך קמצן) שהזוג לידך מקבל צ'ייסרים וקוביות בולגרית:) 5.ברור שאם תחייך ותבקש מאזה כמו הזוג לידך אני אחייב אותך(עם חיוך כמובן) 6.just the two of us....לך הביתה אני עייף(עוד שיר לא במקום) 7.המוזיקה קקה הא? נו לא הבנת זה מוזיקת לקוחות אתם צריכים ללכת 7 בבוקר!!!! 8.איזה חמוד הבאת לי את הדיסק החדש של XXXX לשים לך אז לך בקש מנימוס מהבחור עם הקוקו והזקן הגדול להחליף את השיר של רייג' 9.גם אני אוהב את הדורס לד זפלין פינק פלויד אבל אפשר לא לשמוע את אותה הבקשה לאותו שיר כל 5 דקות.... 10. אין פה די ג'יי כי זה לא מועדון!!! יש ג'אז רוק ובלוז!!!ובשביל זה לא צריך דיי ג'יי ! 11. לחזק את הקוקטייל אין שום בעיה(להגיד לבוס ששוב גמרתי את ה95%) 12. שיט הוא הקיא בשירותים(להפסיק לגמור על טמבלים את ה95%) 13.השוטף מתלונן על ההקאות בשירותים(הנה הנה הבירה שלך שתוק ונקה אני אשם אני יודע) 14. אאה סוגרים קופה על כוס וויסקי...(שיט הוא לא מבין שהוא צריך ללכת) 15.חרא טיפים אפילו אין מספיק לבירה...נו טוב אז נמזוג... ולסיום סיומת : כן אני יודע שהיית בחו"ל ושם לימדו אותך לשתות יין...אז למה לא לימדו אותך נימוסין שם גם??? ולא לא כאב לי הלב ששמת קולה בת 12 יום בוויסקי בן 12 שנה....

LaDjA

New member
אני לא כופה את העדפותיי על שום מקום

אקראי, או לא. מעולם לא הזמנתי משהו שאינו בתפריט, וגם אף פעם לא שילמתי פחות מהמחיר שצויין. אני לא מכיר אף אחד שעשה את זה. אז למה בעצם הכוונה ב:"אתם רואים בבר ובעובדיו גוף שתפקידו לספק את רצונכם בכל מצב, יהיו ביזאריים עד כמה שיהיו הרצונות ותהיה התמורה מגוכחת כפי שתקבעו."? בר נועד להיות מקום לבילוי, ולא לקניות! הרכישה לא אמורה להוות חלק משמעותי מהמניעים שלי ליציאה! אני אקנה בירה, או וויסקי, או מה שבא לי, ואני אשב איתו, ועם החברים שלי, עד שיימאס!

LaDjA

New member
לעשות את מה שיותר רווחי, זה די

מגעיל. אבל להטיף לזה - זה חוצפה! להתרגז כשאחרים מתרגזים על זה שאתה בוחר להיות מגעיל-אך-רווחי, זה פשוט מגוחך! אתה מסכים איתי שהשיטה הזאת היא לא צודקת. אבל אתה לא מסכים לכך שאני מתבטא נגדה? נשמע לך סביר? אתה מנסה להגן על השיטה הזאת - אבל לא אמרת שום דבר שגורם לה להשמע הוגנת יותר.למעשה, לא חידשת כלום - הרי ברור לכולנו שהסיבה היא כלכלית גרידה, באמת שאין צורך להסביר את זה.

lao lao

New member
אתה פשוט מקסים, דרמבוי

המניפסט המקוון שלך כאן ריגש אותי עד דמעות. קודם כל, תרשה לי באמת לברך אותך על כך שאתה עובד כברמן (מי שפספס, יכול למצוא את העובדה המצערת הזו בעשרות ההודעות כאן, שבהן ציינת את זה... אולי אפילו אתה לא האמנת?) אני גם שמח שזה מקום נחשב. נחשב בעיני מי? לא תמיד יש זמן להתעכב דקות ארוכות אצל כל לקוח, מה לעשות. הסביר לי את זה, אגב, גם מנהל הבנק שלי, ומשכורת באמת שיש לי רק אחת לחודש... לא ישב אצלי לקוח שיתלבט, ולא יקבל את כל העזרה שאני יכול להגיש, אבל צדקת, אינני אלוהים, ואיני יכול להיות בכל מקום בו זמנית. לכן, אם הוא מתעקש לעיין בתפריט זמן ארוך, שימתין עד שיהיה לי זמן אליו שוב. אל תשכח, דרמבוי יקר, שגם ללקוח ליד מגיעה תשומת לב. שירות טוב, לעד יהיה מושפע מכמות הלחץ בזמן נתון (ואם אתה עובד במקום שנחשב, אתה גם יודע את זה, גם אם אתה באמת מאמין שהינך התגלמות הברמן) אין שום סיבה שברמן יקבל טיפ בויזה. אתה מרצה לנו פה על השירות ותשומת הלב המידיים, אבל את התגמול אנחנו צריכים לקבל בהקפה? אני נגד כל הגישה הזו שהברמן צריך להגיד תודה ללקוח שהוא בא, הלקוח בא מאינטרס שלו (הנאה), ולא כי הוא החליט בבוקר שהיום הוא צריך לעשות מעשה טוב ולפרנס עוד ברמן. אני אעשה הרבה כדי שיהנה, אבל לא הכל. אני באמת מקווה בשבילך שאתה מגשים ללקוחותייך את חלומות המרטיני הדו חודשיים שלהם. האידאולוגיה שלך מרגשת. אני אפזם לי עכשיו "אידיאולוגיה וכסף לא הולכים ביחד, ועובדות החיים הן חדות כמו סכין", בזמן שאני מחכה להתחסדות הבאה. שלך מחכה

LaDjA

New member
למה הכל כ"כ אישי?

למה התגובות שלך כוללות כל-כך הרבה עלבונות אישיים? מה הקשר בין מידת ההצלחה של מקום העבודה של דרמבוי לנקודה שהוא ניסה להבהיר? ולעניין: אף אחד לא ביקש ממך להחזיק לכל לקוח שמעיין בתפריט את היד. תן לו לקרוא לבד. תענה לו אם ישאל - כשיהיה לך זמן. אבל תן לו להשקיע זמן, כאוות נפשו, בפעולה זו. אין שום סיבה שברמן לא יקבל טיפ בויזה. לא מדובר על תשומת לב יותר. מדובר על סחורה. אם אני קונה בסופר, ומשלם באשראי, האוכל הוא עדיין מיידי. הברמן נותן לי סחורה (השירות, אם עדיין לא ברור) מיידית, ואני משלם עליה - איך שנוח לי!!! ממש לא נתבקשת להגיד תודה! גיסר, לעומת זאת, כן ביקש ממני להגיד לו תודה. אולי פספסתי משהו, אבל לא נראה לי שהוא בא לעבודה כי הוא החליט בבוקר שהוא הולך לעשות מעשה טוב ולהגיש עוד אורגזמה. אז תעשה טובה, אל תזיין לי את המוח על אינטרסים!

lao lao

New member
חוצפן

להרצות לי על עלבונות אישיים ולרדת לשפה כזו, זו חוצפה. אם אתה משלם על השירות (לקח לי כמה ימים אבל הבנתי בסוף שעל זה אתה מדבר... ילד מתנשא) איך שנוח לך, למה שלא תיתן לי פרח במקום? או אולי שווה ערך לכסף, נאמר קופסת סיגריות?

D r a m b u i e

New member
קודם כל יש לנו

את הרמיס שבטוח שהוא יודע איפה אני עובד וטוען שזה מקום לא נחשב, על זה באמת אין לי מה להגיב. דבר שני, כן, אני בטוח שהגישה שלי היא הגישה הנכונה ועצוב שאני במיעוט מבין הברמנים. אין לי מילים להסביר כמה השרשור הזה מרגיז אותי ויעיד הרמיס ששלחתי לו בעבר הודעות אישיות על כך שאני חושב שהיחס שלו בפורום ולפי מה שהוא אומר ללקוחות, הוא דוחה. כל הגישה של הברמנים שחושבים שהם מרכז הבר ושהכל על הבר נועד בשביל לעשות להם כסף היא גישה דוחה. כן, אני מדגיש שגם אני ברמן, ואני אדגיש את זה עוד מאה פעם, בשביל להראות שיש אנשים אחרים. שיש כאלה שעובדים על הבר ובאים לשרת את הלקוחות, לעזור להם, לשרת אותם, ולא בשביל לסחוט מהם כמה שיותר כסף תמורת מינימום זמן. הרמיס כותב "אני מקבל פחות כסף, אני נותן פחות שירות". זו בדיוק הבעיה שלך הרמיס, ושל עוד מאות ברמנים כמוך, אתה יכול אולי לתת יותר שירות על המון כסף, אולי לפנק מישהו שמזמין חמישה משקאות בעוד משקה אחד - אם יש לו מקום - אבל לתת פחות שירות?? על מה ולמה? באתי? הזמנתי בירה אחת? שילמתי עליה? מי אתה שתקבע שאני חייב לך יותר? ברמן טוב יסתום את הפה שלו, או להיפך, יפתח את הפה שלו, יחייך, וימשיך לתת שירות מעולה. למה? כי לעומת מה שקורה בארץ, הוא מקצוען! כי הוא יודע שהמקצוע שלו לא תלוי בטיפ כזה או אחר. כי יש לו כבוד למקצוע וכבוד ללקוח! כי הוא ישרת לקוח בצורה הכי מקצועית ומחוייכת שהוא יכול גם אם הוא יודע שהוא ישאיר לו שני שקל טיפ במטבעות של סנט! כי זה ברמן, ככה עובד ברמן, ברמן משרת את כולם, לא את מי שמוצא חן בעיניו. יש ברמנים שחושבים שהם סלקטורים, תפקידם לסנן את הבר לאנשים נחמדים, פוטנציאל לטיפים ולאנשים שמה לעשות, לא יתנו להם הרבה טיפים. שוב אני אומר, אין לי מילים להסביר את הדחייה שאני מרגיש מכל הקטע הזה, זו אחת הסיבות שאני ממעט לצאת לברים הנחשבים בעיר ומעדיף לצאת למקומות קטנים וגם שם לשבת על שולחן עם יש. פשוט קשה לי וכואב לי ההתנהגות של הברמנים שם ואני מניח שאני לא היחיד.

לילוש 1

New member
אם יורשה לי הקטנה....

ככה, בין לבין לזרוק איזו מילה (אה, חרוז...). אני עוקבת מדי פעם בפעם אחרי התנהלות הפורום, ועוקבת בחיוך אחרי ההתדיינות הארוכה בנושא הכתבה של גיסר, ואני פשוט לא מסוגלת לשתוק יותר: ראשית, נחזור ונדגיש כי הכתבה היא לא תורה מסיני. אף אחד מאיתנו לא מצופה לשנן אותה בע"פ פן תתקיל אותנו "משטרת הבארים" או פן יצוץ לנו גיסר עם בוחן פתע על אם הדרך. בסה"כ מתוארת פה נקודת ראיה של ברמן, ש(ותקנו אותי אם אני טועה) לא לגמרי תלושה מן המציאות. שנית, גם אני אוחזת בשני קצוות החבל- כלקוחה וכברמנית לשעבר- ואני חייבת להג\דגיש- אנחנו לא משרתים! אנחנו נותנים שירות, וההבדל- יום ולילה. כן- על שירות טוב יותר משלמים יותר. בדיוק כמו שאני טסה עם אל על ולא חברה אחרת (סתם דוגמה-למי יש כסף???), או בוחרת לקנות חולצה בקסטרו ולא בשוק, או בוחרת לאכול במסעדה טובה ולא בדוכן פלאפל. שימו לב כי הדגש הוא על "בוחרת" ולא "מחוייבת". אני בוחרת במודע לגשת למקום שבו אני מקבלת שירות טוב יותר, בהיותי מודעת לחלוטין לכך שאני משלמת יותר עבורו. שלישית- כן. אני מצפה שכלקוחה שמוציאה בערב ממוצע 400 שקלים טובין ותקילין על אלכוהול (ולא...לא ב5 שעות רביצה על הבאר) והרבה יותר מ 10% טיפ, אני אקבל יחס מסויים, כי הברמן יודע "מה אני שווה" ו"כמה אני שווה" למקום. זה- בדיוק כמו שאני מצפה ליחס מסויים במסעדה הקבועה שלי, או בחנות הנעליים הקבועה שלי או בכל מקום אחר, לצורך העניין, בו אני לקוחה "טובה" ו"כבדה" או כל כינוי אחר שנהוג לתת ללקוחות שמוציאים סכומים נכבדים. לבסוף, חשוב לציין שזהו האינטרס שלי כברמנית ליצור לעצמי קהל לקוחות קבוע, "כבד" (אני מצטערת, עוד לא מצאתי מינוח מתאים יותר) ו"מכניס" שמהווים את עיקר המשכורת שלי, מעבר לקהל ה"מזדמן". אני מסכימה שאולי בקריאה ראשונה הכתבה גרמה לי להרים גבה, אבל למה להקצין את רוח הדברים? אנשים-תירגעו, תשתו משהו, ו..יהיה טוב

D r a m b u i e

New member
את כותבת דברים יפים לילוש

אבל כושלת במסקנה. כן, זכותך כברמנים לקהל קבוע. כן את נותנת שירות אבל לא, את לא יכולה לתת לאנשים שירות חרא. אם בא מישהו קבוע, שותה קבוע ומשאיר גם טיפים נדיבים? יופי, תצ'פרי אותו, תפנקי אותו, אבל זה לא אומר שלקוח אחר יקבל שירות חרא. יש סטנדרט ברור, ומהסטנדרט הזה גיסר ושכמותו חוזרים. הסטנדרט הזה אומר שירות מושלם לכולם, מושלם זה אומר טיפ טופ, סבלנות, חיוך, מזיגה מקצועית, עזרה מקצועית לבחור משקה (ולא כמו המשפט הדוחה שבו גיסר כותב שנשמח לבחור עבורכם את הוויסקי הכי כבד, לדפוק אותכם, ואני שואל למה??), עזרה מקצועית עם התפריט, ומתן ללקוח הרגשה הכי טובה כשהוא יושב על הבר. פינוקים וצ'ופרים? זה באמת לבחירתך, זה באמת כבר בהתאם ליחס שנותנים לך, זה יופי. אבל כל השאר הוא בגדר חובה לדעתי.

Jack Daniel

New member
../images/Emo22.gifלילוש אם את סטודנטית....

שמוציאה רק על על אלכוהול 400 ש"ח לערב, את לא שייכת לקהל הממוצע.אלא לאותו קהל קבוע ואמיד שהרמיס מדבר עליו. ובטח שתקבלי יחס מועדף. סמסטר פורה שיהיה לך

לילוש 1

New member
תשובה משולבת: נכון...

אני סטודנטית, אבל עובדת קצת הרבה יותר מסטודנט ממוצע כדי שארשה לעצמי להוציא 400 שקל בערב (היי! לא כל ערב! זה לא שיש לי זמן וחיים לצאת כל ערב
), אבל גם כשלא הוצאתי כאלה סכומים- ההבחנה היתה ברורה (ובזה אתייחס גם לדרמבוי): יש את אלה שיושבים של הבר, מזמינים את ה"סטנדרט" (סיבוב-שניים-שלושה גג של חצי/שליש הייניקן/גולדסטאר/מכבי/טובורג וכו' וכו' וכו'), מקסימום שני קוקטיילים לדייט הנוכחי, מחשבים את ה 10-15% בממוצע טיפ, וסוגרים את הערב אחרי 4 שעות. ויש את האחרים...כן, כן...האחרים...אלה ששותים את הדברים ה"שווים" (ככה לפחות זה נראה לי אז, כשהייתי צעירה. אופס...בעצם- צעירה יותר), משלמים בהתאם ומקבלים יחס בהתאם.. כשבגרתי קצת יותר, והבנתי את חוקי המשחק, העדפתי להמנות עם ה"אחרים", על כל הכרוך בכך. זה לא אומר שאני חושבת שלקוח- מציק/טוחן/שורף כיסאות/"קמצן" ככל וכל שם תואר אחר שתבחרו (או לחילופין, סתם סטודנט תפרן שבא לו להוציא את הראש מהקונכיה והספרים) ככל שיהיה, זכאי ליחס ושירות שהוא פחות ממצויין. לכל לקוח מגיעים האדיבות, והחיוך והסימפטיה והעזרה (ולפעמים התמיכה הנפשית- god help us all...), אבל אין מה לעשות, ולא ניתן להתעלם מההבחנה שיש לקוחות שזוכים ליחס מצויין, ויש לקוחות שזוכים ליחס מ-צ-ו-י-ן. קשה לי להאמין שכוונתו של גיסר היתה "וכל מי שאינו עונה בשלמות על כל החוקים- היאורה השליכוהו",ממש לא. אני באמת ובתמים מאמינה שאני אקבל שירות סביר פלוס גם אני אשב אצלו בבר עם ג'ינס וקפקפים ואשתה אה....מן שתיה כזו של כוסיות, נו...כזו עם מיטריה ודובדבן (לא להרוג אותי!!בצחוק!) וגם אם אשב אצלו בבר במצברוח קרבי ומוכן לשתיה ואגלח 500 שקל על הבר. אבל כן יש טעם בדברים שנאמרו, שבמקרה השני, אני אקבל שירות ויחס, קצת-קצת-טיפונית-איצי-ביצי-פיצי יותר "מושקע". ותקנו אותי אם אני טועה

hermis1

New member
נאה דרשת, מסכים איתך. מצד שני

ואת זה אני מנסה להסביר ליפי הנפש שכאן, על כל לקוח שהתישב 5 דקות אחרי שהגיע (כמוך לדוגמא) ישנו לקוח שימתין יותר זמן לכסא. כל זמן מעבר לזמן שירות ממוצע שישקיע בך הברמן, בהכרח יגרום לו להשקיע פחות זמן בלקוח אחר (חוק הממוצעים, בבקשה אל תיתווכחו עם המשפט האחרון). כל אלה שמקבלים פחות בגלל שאחרים מקבלים יותר (יחס ושירות) מתבכיינים וכועסים, וחבל. תבינו, לברמן יש זמן מוגבל שהוא יכול להשקיע בלקוחות, בהתאם ללחץ העבודה, ורק הגיוני שמי ששותה ב500ש"ח בערב יקבל יותר זמן שירות מאשר לדג'ע והבירה שלו.

lao lao

New member
אתה מוציא מהקשר...

" עוד גברים בדייט ראשון: אל תזמינו משהו שאתם לא מכירים בשביל הרושם. רוב הסיכויים שאנחנו נמליץ לכם דווקא על משהו חזק, מעושן שממש לא יהיה לטעמכם." הדגש במשפט הזה הוא על החלק הראשון. קורה הרבה שגברים בדייט ראשון, מתוך נסיון להרשים, מבקשים המלצה על מאלט סקוטי, רוב הסיכויים במקרה כזה, שהברמן ימליץ על משהו חזק ומעושן, אם הלקוח לא רגיל, זה לא יהיה לטעמו. הסעיף הזה ממש לא דוחה, הוא אמיתי לגמרי. זה לא נולד מתוך נסיון להיות מניאק עם הלקוח, אלא בדיוק ההיפך, למלא את מבוקשו. רק שאם הוא מבקש מהסיבות הלא נכונות, העזרה תהיה לרועץ...

לילוש 1

New member
ועכשיו אולי תוכל להסביר לי../images/Emo9.gif

למה לעזאזל כשאני בדייט, הברמן בד"כ מציע לי "משהו עדין...אולי...שמיים?"?!?!?!?

lao lao

New member
כי הוא אידיוט...

אני, אגב, נוהג להציע דווקא לבחורה וויסקי, כשאני מבין שזה דייט.

lao lao

New member
תראי

יש לי תיאוריה שלמה לגבי דייטים... אני לא אשטח אותה כאן (נטיית התלהמות קלה, שגם אני חוטא בה, וזה לא היום המתאים לכך) הרעיון המרכזי הוא לתת לבחורה את הלגיטימציה לשתות מעבר לכוסות השמנת הצבעוניות, הגבר כבר לא ישאר מאחור...

למעלה