וואו. ראיתם את זה?

לילוש 1

New member
../images/Emo140.gif

זה בגלל שעוד לא ראית פרצוף נדהם כמו הפרצופים שאני נתקלת בהם, אבל שטויות. תיאוריות? בזה אני אלופה!

lao lao

New member
אוי אוי

אני לא ראיתי פרצופים נדהמים? ראיתי גם ראיתי, יקירתי. אני גם בדרך כלל מתעלל בהם לאחר מכן. במיוחד אם הם סובלים מפטרונות מחורבנת... (את בטוחה שאת רוצה לשתות כל כך הרבה?) בטח שהיא רוצה, יא בהמה, אם היית רק קצת פחות משעמם...

לילוש 1

New member
אז זהו, ש..

הכוונה היא לראות אותם מהצד השני, בתור החצי השני של הדייט

LaDjA

New member
אני זקוק שוב להסבר!

ביקשו ממך מאלט סקוטי - התכוונו למשהו מעושן וכבד? יש מאלטים נורא עדינים, נכון? ביקשו ממך להמליץ על מאלט - תנסה לדייק את הלקוח, תנסה לקלוט בדיוק את הכיוון! למה הסרבנות הזאת להגדיל ראש מול לקוח?

lao lao

New member
תשמע

אתה מתחיל לחפש במקומות שאין, וזה כבר ממש מרגיז מה הקטנת ראש, מה? כשלקוח שואל אותי מה ההמלצה שלי, הוא יקבל את ההמלצה שלי. אם הוא רוצה סקירה על המאלטים שיש לי בבר וההבדלים ביניהם, הוא יקבל גם. עכשיו, הרבה לקוחות בדייט ראשון, מתוך נסיון לעשות פוזה, לא ממש ששים שתתחיל להכנס איתם לקליל/עדין. שוב, הם משחקים אותה מבינים, כל שאלה שלך יכולה להפיל אותם... והם גם לא ממש נותנים לך להסביר. שוב, טל, ההבדל ביננו פשוט - אני חי גם את הצד שלך במטבע, אתה לא מכיר את שלי. עם כל הכעסים והתגובות החריפות שהיו פה אתמול, בענייני טיפים אני מבין את דעתך (לא ממש מקבל, אבל מבין), אבל בעניינים ספציפיים יותר של מתן שירות, (כמו הנושא הנדון כרגע), תרגיע את המתקפות, לפחות עד שתהיה שם במקומי פעם או פעמיים.

LaDjA

New member
אני שוב מתנצל אם אתה מרגיש מותקף.

אבל אני חש שכשברמן מבקש:"אל תבקשו המלצות - כי אנחנו לא ננסה לקלוע לטעמכם" (ואני חושב שתסכים איתי שבמקרה של המאמר הנידון - זה מה שנאמר) זה לא ממש כמו המקרה שאתה תארת, בו אתה מנסה לעזור לבנאדם וקולט שהוא לא ממש רוצה את ההכוונה. חוצמזה, אני כן חושב שאם אתה רואה בנאדם, ואתה רואה שהוא מנסה להעזר בך בשביל הפוזה, ומבקש את המלצתך למרות שהוא יודע שלא יוכל לעמוד בה - אין שום סיבה שלא תפרגן לו אותה ותתן לו איזה סינגל עדין.

hermis1

New member
אסביר לאט לאט ואולי סוף סוף תבין

אני לא מגיע לבר במטרה לצעוק על לקוחות ולגרש אותם החוצה. כולם, ללא יוצא מהכלל מקבלים שירות. אבל כמו שלילוש אמרה, יש הבדל בין השירות שיקבל נצר למשפחת רוקפלר כשיכנס לבנק לבין השירות שאתה (או אני) והאוברדרפט שלנו נקבל. ואם נבלבל לפקיד ההשקעות את המוח שעות לגבי "איך הכי כדאי להשקיע את ה130 ש"ח שחסכתי" הוא יאבד את הסבלנות אלינו ולכסף שלנו (אבל אנחנו עדיין לקוחות נכון? אנחנו עדיין משלמים עמלות נכון?). על אותה מידה לקוח כמו לילוש יקבל יחס בהחלט מועדף, למה? לא כי היא יפה או חכמה, כי היא לקוחה "ששווה את זה". בבקשה תגיד שהבנת.

Jack Daniel

New member
בבנק בגלל זה קיימת

הפרדה, בפועלים למשל יש את "בנקאות פרטית", ולקוח מועדף מקבל שרות שם ולא בתור עם כולם. ואם יחפוץ אז הבנק אפילו יביא יועץ השקעות בקרנות וכו... לא ממש דוגמה טובה... אז בואו נעשה גם הפרדה בבארים, המחיר כבר יסנן את אלו שאתה לא רוצה... ואם לא בואו ננפיק כרטיסי חבר אקסקלוסיביים עוד טרנד....

לילוש 1

New member
תראה, איך שלא נבסכל על זה...

כן קיים איזשהו "מדרוג", לפחות בחלק מהבארים. כן, יש בארים שמי שמגיע אליהם יודע שהוא הולך להשאיר סכום נכבד על הבאר, למה? כי האלכוהול יקר יותר או כי זה באר שידוע כבאר שבו לא מקפיצים טקילה (רצמנא ליצלאן) או שותים שנדי או מערבבים שליש גינס עם גולדסטר (אלוהים עדי, ראיתי את זה במו עיני, והתחשק לי לשבור שוב את לוחות הברית). מן הסתם בבאר מסוג זה, האוכלוסיה מעט שונה, ובו ההבדל יהיה חד יותר, מאשר בפארים מהסוג שאני קוראת להם "פאבים של עמק האלכוהול", שבו יושבים החבר'ה 6 שעות על בקבוק הייניקן ומקסימון קערה וקצת של זיתים ובסוף יושבים עם מחשבון של הסלולארי כדי לחשב כמה זה 10% מ 55 ש"ח חשבון... (אני כמובן מקצינה לשם ההדגשה, ברור, כן?) (ואגב, לילוש מקבלת שירות כזה כי היא יפה, חכמה ושווה את זה
...תתפלא כמה זה יכול לעשור בחיים..
)

D r a m b u i e

New member
עכשיו את בכיוון

לילוש. צריך לתת שירות מצויין, נקודה. אין פשוט מזה. לצערי גיסר לא מתכוון לזה, ובטח לא הרמיס. לא פעם דיברו פה על הקטע הזה, ובכל המקרים הם הבהירו שהלקוח תפקידו לממן אותם, זה הכל. אמרתי, המבחן הגדול של הברמן זה לא לקוח שמפזר כסף על הבר, יודע מה הוא רוצה, מזמין את זה מהר ובאלגנטיות. זה קל מאוד, בשביל זה לא צריך להיות ברמן. ברמן טוב יעזור ללקוח מתקשה, יעזור ללקוח בדייט, יעזור ללקוח מתלבט, ימזוג בדיוק את המשקה הנכון גם לגבר בדייט ראשון שמנסה להרשים (מה רע בזה? מי מאיתנו לא היה שם?? למה לא לעזור?) זה ברמן טוב. כמו בכל מקצוע, אתה נמדד בקטעים הקשים לא עם הלקוח האידיאלי.

לילוש 1

New member
אין ספק

ששירות זה שירות מא' ועד ת'. הכוונה היא שיש שירות ויש שירות מועדף. (מה זה אומר? הבנקאית האישית שלי בבנק תמיד תחייך אלי כשאני אגיע ותמיד תיתן לי את השירות כסטודנטית. אבל רק אם אגיע עם חשבון עיסקי מועדף, אני אקבל בנוסף תור מקוצר, כרטיס ויזה פלטינה וקפה במשרדו של מנהל הבנק. לא?) אני באמת חושבת שזו ורק זו היתה כוונתו של גיסר. לא מעבר.

Angel of Chaos

New member
../images/Emo45.gif, מסכים לכל מילה

ניראה לי גם לאורך כל השרשור. במקומות שאני נימצא בהם יש מספיק ברמנים בכדי לתת מספיק תשומת לב לכל הלקוחות על הבאר (ומחוצה לו מן הסתם), אם המקום לא מכבד את עצמו ומתקמצן בברמנים אז הבעיה היא של המקום והדרך להתמודד עם הבעיה היא לפי סגנון הברמן, אבל בכל מקרה גישה של מי שיש לו כסף צריך לקבל יותר שירות זו גישה ממש מגעילה, ולא הולמת את המקצוע. דרך אגב, הוזכר כאן עניין הטיפים או השירות שניתן לפי ההזמנה, אני באופן קבוע שותה או חצי ליטר גינס ב14 שקל או ליטר ב40 (מקום אחר), מה שלא מונע ממני לשים יותר מ10% או יותר לכיוון של 30-50% טיפ, מה לעשות שמחליפים לך חמוצים\זיתים\בוטנים\מאנציז למיניהם, הולכים וחוזרים למענך כמה פעמים מגיע מינימום של טיפ על השירות, ולא על החשבון וכך ד"א כשאני מקבל שירות מגעיל גם אם הוצאתי 250 שקל בערב אני לא משאיר יותר מ10% גג טיפ. בכל מקרה השירות שהברמן נותן חוזר אליו חזרה, וכמובן שאני לא אחזור למקום בו הברמן\ית מתייחסים ללקוחות חדשים בצורה מכובדת פחות מאנשים ותיקים ואו שמזמינים אלכוהול יותר יקר.

LaDjA

New member
כל הכבוד על ההתחמקות האלגנטית!

להשתמש בשפה ה"גסה" שלי כתירוץ בשביל לא לענות לי, זה פתרון זמני בלבד! אני לא אתן פרח בתמורה לשירות, מאותה סיבה שאני לא אתן פרח בתמורה לחצי קילו עגבניות - בעל מקצוע אמור לקבל כסף בתמורה לסחורה שהוא נותן! ירקן נותן סחורה שרובה ירקות וחלקה הקטן שירות. ברמן נותן סחורה שחלקה הקטן אלכוהול, ורובה שירות! ולכן הוא ייקבל ממני כסף! ואני עדיין לא חושב שהבנת שעל זה אני מדבר! ואני חושב שהסיבה העקרית שבגללה אתה לא מצליח לענות לי עניינית על זה, היא שאתה עסוק להכנס לפסים אישיים (ע"ע "ילד מתנשא"). אם תכתוב תגובה אחת אליי שלא כוללת ירידות זולות וחסרות בסיס - אני מבטיח לא להשתמש במלים גסות לידך יותר - אף-פעם!

lao lao

New member
שוב, אני חוזר, דמגוגיה

אתה זה שמוציא את המילים שלי מהקשרן ומניח אותן במקום שמתאים לך בתגובות. לא יום למריבות, בוא לא נמשיך עם זה. טענת שתשלם "איך שנוח לך" תמורת השירות, כנראה לא הבנת את תשובתי. זה שמקום מקבל כרטיס אשראי לא אומר שהעובדים מקבלים טיפ בכרטיס אשראי. כשלקוח טוען שזה מה שיש לו, הוא מעמיד את הברמן עם הגב לקיר - או לחרוג מנהלים ולקבל טיפ מופחת באשראי, או לא לקבל כלום. זה לא הוגן, גם אם זה נוח לך. למה ברמן שנתן לך שירות (בוא נניח שמשביע רצון), צריך לשלם מע"מ ועמלת אשראי מתוך הטיפ? הרי ברוב המצבים האלו לא נשאר לו אפילו ה-10% המקובל (מנסיון). זו הייתה הכוונה בסעיף של להפוך את העצירה בכספומט וגו'... שוב, כל הסעיפים מוקצנים בכוונה. מקווה שזו הייתה תשובה מספיק עניינית.

LaDjA

New member
אם רק היית מוותר על הכותרת...

אני אף=פעם לא מניח שאפשר לשלם טיפ באשראי, ותמיד שואל! תאמין לי - אם אין עליי מזומן, אני אלווה מחברים בשביל לשלם את הטיפ. בד"כ, כשאני שואל לגבי טיפ באשראי, אני נענה בחיוב. אם זה בגלל שהברמן מרגיש שהוא מחוייב להסכים - כל הכבוד לו (על הנאמנות ללקוח), אבל חבל בשבילו. ואם זה בגלל שאלו הנהלים של המקום - זה שיקול שהיה עליו לקחת בחשבון לפני שהחליט לעבוד שם! אני שואל, כי אני רוצה תשובה כנה. ואם יגידו לי שזו בעיה, אני אמצא את המזומן לשלם. לפי דעתי, דרך-אגב, מן הראוי שבמקום שמקבל אשראי, יהיה נהוג שגם טיפ יכול לבוא באשראי. וזאת בדיוק מהסיבה שלא נראה לי הגיוני לדרוש מהלקוח לעצור בכספומט בדרכו לכל יציאה. לגבי נושא הכסף הקטן - אני עדיין טוען שזו עזות מצח, וחוצפה בלתי רגילה לא להסכים לקבל טיפ עם הוא בא ככה. אם עד כדי כך לא חשוב לך הכסף, שאתה מעדיף לוותר עליו מאשר לסחוב אותו ביותר מטבעות - אז בשביל מה אתה עובד? אני יכול לאמר לך, שלמרות שאני אעדיף מטבע של שקל - אני לא אזרוק לפח עשרה מטבעות של עשר אגורות.

tanj

New member
יש לי רעיון

אם אין לך כסף קטן לטיפ, תשלם באשראי 10 יותר ממה שהיית צריך , תקבל עודף, ותיתן אותו כטיפ

Chewbacca

New member
לא פלא שרוב הברים שאני הולך אליהם

מגישים בעיקר יין, ואני רוצה לראות את הברמן מתלונן על זה שאני נותן ליין לנשום חצי שעה לפני שאני שותה אותו... (גם אם הזמנתי בקבוק יין ב60 ש"ח לארבעה אנשים וגם אם הזמנתי כוס שעולה 400 ש"ח דרך אגב) בבר היחיד שני פוקד באופן חצי קבוע אני מתיישב על הבר, מקבל את הבירה שלי עם חיוך של הברמן, עוד לפני שביקשתי אותה, יושב עליה עם חברים לפעמים יותר משעה (ובד"כ על בירה אחת, כן, אני גם צריך לנהוג אח"כ הביתה) אני מעיז ומבקש מדי פעם שיר שבא לי לשמוע, ובחיים עוד לא קיבלתי סירוב. ואני משאיר בד"כ יותר מ50% טיפ. כן, כי אני מקבל שירות מצויין. השירות גורר את הטיפ ולא להיפך. ואם במקרה נגמר לי המזומן, או שאני צריך כסף לחניון וחישבתי לא נכון כמה מזומן נשאר לי בארנק, הברמן שלי יודע שהוא יקבל את מה שמגיע לו פעם הבאה בלי לקרוא לי קמצן או שהוא יציע לקחת את הטיפ באשראי... ואם כל זאת, יש משהו להגיד גם על הלקוח הישראלי. כמו שישראלים לא יודעים לתת שירות ישראלים גם לא יודעים לקבל שירות. אני יושב כל יום מול לקוחות "קצת" יותר תובעניים מלקוחות בבר שמבקשים "משהו לדפוק את הראש". באופן תדיר אני נתקל בלקוחות חסרי אינפורמציה בסיסית, שלא יודעים מה הם רוצים, שמבקשים דברים סותרים, שדורשים הרים וגבעות כי הם שמעו שאפשר, למרות שאין להם שום שימוש באותם הרים וגבעות, שמתלוננים על כל הדברים הלא נכונים ושמשנים את דעתם שלוש פעמים בדקה.שמנסים להרשים בלי ידע, וגם, ואיתם הכי קשה להתמודד, עם אלה שבאמת יודעים יותר טוב ממני. כי זה לא המקום שלי לחנך אותם כיצד להיות לקוחות. התפקיד שלי כנותן שירות הוא לתת שירות, להסביר, לנסות להעביר אינפורמציה, לקחת את הנסיון שלי והידע שלי וליישם אותו בצורה בה הלקוח יצא הכי מרוצה שאפשר וככה אני נמדד וככה אני מודד כל נותן שירות שעומד מולי, ואם הברמן מולי מתעקש לגרום לי להיות לא מרוצה, ולא משנה אם זה מכוון או כי פשוט היה לו יום רע, אז זאת באמת בעיה שלו.

למעלה