וגר זאב עם כבש (TMA ו-MMA)

tessen

New member
../images/Emo150.gif../images/Emo24.gif איזה כיף

לקרוא אותך. אני מודיע כאן בפומבי, אם עוד פעם תתעלם ממיילים שלי אז
. ולא צורב לך יותר דברים!!!

מה הקשר לצניעות?

סכין אינה המצאה שלי - גם לא לחימת סכין כך שאין כאן תהילה... ניתן לעשות נגד סכין מס' פעולות יעילות: החל מלזרוק חפצים על התוקף ועד להילחם סכין מול סכין... רק לא יד ריקה - אם יש ברירה, כי אז הסיכויים מ-א-ו-ד לרעתנו...

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif בניגוד לאמירה הקודמת

יובל יש הבדל בין: "הסיכויים מאוד לרעתנו" לבין הניצחון לבעל הסכין מובטח. עם הראשון אני מסכים, על השני אני חולק. אמיר

דיסונאנס באמנויות הלחימה

תיראו חבר'ה: כדי להיות בעליו של צרור פתרונות לבעיות רב-תחומיות יש לשלוט בדיספלינה רב-תחומית. זו לוגיקה מסובכת מידי עבורכם
כלל לא מובן לי מדוע אתם חשים שלא בנוח בכל פעם שעולה נושא בו אין לשיטה שלכם מענה הולם: ואחת היא אם מדובר בקרבות SHOOT , בסכין וכד'. אני לא מתאמן במגע-מלא באופן סדיר. ברור לי שאם תעלו אותי לזירה מול זותי, בני,לירון ודומיהם: דיי ו'יל גו-נה ביט דה קראפ אאוט אופ מי
... זה לא פוגע לי בדימוי העצמי וזה לא עושה לי להרגיש כלום - חוץ מרצון לראות אותם עובדים ואולי ללמוד מהם משהוא חדש
... זירה אינה ההתמחות שלי... בניגוד אליכם
, אני לא יכל לדעת הכל... גיא חברי ושותפי בא מעולם המגע-המלא, אני באתי מהקונג-פו. שנינו (כל אחד לחוד - עדיין לא הכרנו) הסתכלנו על הסכינאות הפיליפינית וחשבנו: "שאפו". גיא אהב את מה את ההשרדות ואני את השינג-אי אבל היינו מספיק אינטלגנטיים וסתגלנים להבין שאם לא ניתן לנצח את זה - הרי שניתן ללמוד את זה. אז: כלל לא תוכנן שנעסוק בארניס כשיטה מלאה... רק עם הזמן ראינו שהשיטה ככללה, אמנם בעלת מנגנון - אך גמיש... לא מצאנו בה קיבעון מחשבתי משום שארניס בנוייה על לקחת מכולם - כבר 400 שנה... אצלנו אף אחד לא אמר: "אם אני לא יודע את התשובה, זה בגלל שלא הפנמתי את השיטה שלי במלואה"... חשבתם שאולי זה פשוט לא שם
? האם עלה על דעתם כי השיטה בה אתם מתאמנים היא אולי מקסימה אבל נבנתה לצרכים של מקום וזמן ספציפיים - כאלו שדרשו יידע מסויים ולא אחר? האם אני יכל להתמודד בוקן מול בוקן מול שמעון? אני הרי מפורק תוך 10 שניות
... שאכנס לבריחים וחניקות עם שלמה דוד? כן, אם אנירוצה שנעמי אישתי לא תשלם יותר משכנתא
... מה הברברת הזו עליכם? שימו לי סכין חיה ביד ותבואו את מי שאתם רוצים לפרוק לי אותה... ניראה מה יהיה
... השוואה בין שיטת-רחוב, לשיטה המכוונת לקרבות SHOOT - לשיטה מסורתית מאוד וסגורה מפני השפעות חיצוניות, הינה דבר לא אינטלגינטי שאינו עושה דבר חוץ מלהבליט רדידות ובורות מצד המשווה. כל אחת מהדיספלינות הנ"ל מכוונת אל מטרה ש-ו-נ-ה: ארניסדור לא יכל לנצח בזירה את החברה מ- BJJ ואוי להם לגרייסים אם ייכנסו לקרב במוט ארוך מול לוחם אייקי מיומן... כל אחד ומה שהוא טוב בו. למה זה תקוע לכם בגרון
מה אני מפספס
היכן הבעיה
יש לנו בארניס שני תלמידים שהם שחורות בקרב מגע - ואנו לוקחים מהם... יש תלמיד שהוא מתאבק סמבו ותיק - ואני הייתי תלמידו בתחום... שרק לא ייגמר: שתמיד יבוא מישהוא שיוכיח לי שהוא יותר חכם ממני בנקודה זו או אחרת - יאיר לי את הדרך
והיה לי למורה .

amir_aikido

New member
יובל - המסקנות נכונות רק הנחרצות לא

יובל כתבתי, וגם אחרים כתבו - תן לאדם סכין, וגם בלי ידע וניסיון, אני אשים את ההימור שלי עליו. אבל, הסכין, כמו כל אלמנט אחר בעולם, כולל להיות מאסטר וגאון בכל אמנויות הלחימה יחד ושלי בפרט, רק משנה את הסיכויים ולא מכתיבה מי ינצח ומי יפסיד. תן סכין לארניסדור שלמד אצלך חודשיים, ואני מולו ביד ריקה בקרב אימון ו-אני אהמר על הארניסדור הבלתי מיומן שינצל
אבל אני לא אהמר את הבית שאין לי! . מה לא ברור כאן ? סכין הוא מכפיל כוח אדיר בקרב
ושילובו עם ידע עוד מקצין את המצב
וזה עדיף בהרבה על ידע בכל אמנות לחימה של יד ריקה
אבל קרב הוא מטבעו ממלכת אי-ודאות וההפתעות קורות (אם כי לא בצורה בה זה נראה בסרטים). וכבר הבאתי יותר מדוגמא אחת ממקרים שבהם הצד הבלתי-סביר ניצח. לכן - כשאתה אומר ש"הסיכויים ינטו בחריפות לטובת מחזיק הסכין" - אני מסכים איתך. כשאתה הופך זאת ל"מחזיק הסכין תמיד ינצח" - אני לא מסכים. זה כל כך ברור - לא
בידידות
אמיר

alexko

New member
טוב יש לי די הרבה מה לומר אבל אין

כל כך זמן. נצא מנקודת הנחה שכולם צודקים. כבר נאמר אין שיטה טובה יותר. אני מתאמן בשיטה מסורתית (שוטוקאן) וכאן אני חייב שאפו גדול לשיהאן גליסקו שמאיר לפני את הדרך. אבל גם אני וגם ובעיקר שיהאן גליסקו מתבלים את האומנות בעוד דברים:סבמו, היאבקות,ג'ודו ועוד כל מיני אומנויות שאנחנו מצליחים לשים עליהם את היד. לפני מספר חודשים, קנצ'ו אוקוימה (מורהו של שיהאן גליסקו) היה בארץ, באחת ההדגמות הוא בחר בי. חלקכם מכירים אותי ויודעים שאני לא אדם קטן וגם לא פראייר, אבל, קנצ'ו אוקוימה העיף אותי לכל כיוון שהוא רצה מבלי שהיתה לי האפשרות לעשות משהו בנידון. לכן, כל לוחמי הזירות למיניהם, שהם לוחמים גדולים ועל כך אין ספק עדיין לא עמדו מול אדם ברמה כזו. לא קראתי את כל ההודעות אבל אני חושב שלאומני לחימה ברמה כזו יש איזושהי סלידה מתחרויות מעיין אלה וזו עבורם פחיתות כבוד להשתתף בה. אבל כמובן זו דעתי לילה טוב אלכס

Sensei

New member
אמרת דברים

בטוב טעם, ומורגש ההערכה שיש לך למורים שלך.

tessen

New member
לרוב האנשים

קל להכניס דברים לקטגוריות וגם לצפות שהשאר יפלו לאותה קטגוריה. נוח לך לחשוב שכל מי שיבוא מולך יפעל בדפוס אותו אתה מצפה לראות, אשריך. עבודה מול יריב, חמוש או לא. היא יותר לא לדבוק בצפוי אלא להיות לא צפוי. עזוב לרגע בצד יד ריקה מול סכין, למה אתה חושב שכשאתה תחזיק סכין ביד אני אעשה את הצעד קדימה אליך. למה שאני לא אקח כסא, שולחן, בקבוק, אבן , חול, או כל דבר אחר ותרתי משמע יוריד לך אותו על הראש. אני לא מכיר אף אחד שעומד מולי (חוץ מחברי שמתאמנים איתי) אבל גם זה שעומד מולי לא מכיר אותי. אדם אחד שאני מעריך אמר פעם, אני לא מאמין בעין תחת עין אני מאמין בזוג עיניים תחת עין. כל האמצעים כשרים ויפה שעה אחת קודם!

Sensei

New member
I would

tend to agree with you if you would have voiced it in this fashion."If you or your teacher would try to take the knive out of Gutmans hands I have no doubt that you and/ or your sensei would get hurt perhaps even badly hurt or killed".That I can (LIVE?) with.However the knive wielder WOULD be killed in the process. Our discussion of the quality of techniques or of the need for a system to adopt itself to new situations inorder to stay effective is an important one.However this has nothing to do with who at the end of the battle will be standing and who will be in body bags. The Native Indians of North America were a great warrior nation.The White man however defeated him.How? Starvation!Greater Fire Power and by Mans desire for control.The discussion of whose techniques are better is the discussion of "whose is bigger". However the question of adapting new techniques to newer challenges is a legitimate one .Do Traditional Koryu adapt to new challenges or do they not?I can only answer for KAR.The answer is yes! Our tradition is a living one. In KAR our council of Menkyo Kaiden decide upon adopting new techniques etc if the techniques go along the lines of the principles of combat of the system.Our Principles and Strategy of combat is what leads these decisions .For example: Our strategy is only based upon a multiple attack situation .We would not adapt a technique which would not allow for the use in a multiple attack situation.We develop fighting Instinct in a multiple attack situation.That is the origin of the unique TAISABAKI found in all the arts of the system. That is why Koryu have been secrative systems even considered at times CULTS .Each would try to steal and seek out new material inorder to adapt.We in KAR do not show publicy Menkyo Techniques.We do not show escapes developed to survive the techniques from other systems.For example we have a big curriculum of escape techniques from Jujutsu killing techniques,etc.I have been in the system since 1985 and since then we have adapted new techniques which have been underwaps for a good number of years untill they have been adapted to our needs and according to our principles.​

Sensei

New member
Kaze Arashi Ryu

is not an 'exhibit' in some Museum of Martial Arts.We have received a transmission of a whole system made up of different BUSHI arts. It is a living tradition which adapts according to its own principles of combat and Strategy which have been developed over hundred(s) of years of experiance.​

שמעון שלום.

כרגיל: נהנתי לקרוא את דבריך וכרגיל - עם הרוב אני מסכים. סכין ביד של ארניסדור ואתה תבוא ביד ריקה ואתה איש מת. נקודה. אם תצליח במותך לפגוע אנושות בסכינאי הרי שיש לך תיקו - ותיקו הוא מצב בלתי מתקבל על הדעת בהגנה עצמית העוסקת בהישרדות ברחוב. נ.ב - לכבוד ייחשב לי אם ניפגש פעם לצורך חילופי דעות וידע. בברכה - יובל.

Sensei

New member
Have you achieved

at such an early age the powers of deciding who lives and dies ? I thought that was left up to Hashem or to others who believe in luck? However if you believe in your personal talents ,that could be a disadvantage to you, NEVER underestimate the person in front of you even if he has no weapon in his hand.Many Goyim seeing me ,you know kipah,beard made the mistake of underestimating me.I once underestimated my wife and realy got the shock of my life ,we got married. With respect, Shimon​

../images/Emo45.gif

ו'אלה - גם אני פוחד מאישתי. איפו גפני שצריך דבר-חכמה מארון הספרים של הפולני הנשוי
וברצינות: לא הצלחתי להבין את הקשר לדת, אבל לגבי גיל (ואני עלי ורק עלי): כבר נתקלתי באמני לחימה טובים ממני שהיו צעירים יותר / התאמנו פחות שנים... הא לי שיעור בענווה
אפרופו דת, אנקדוטה נחמדה: בראם המורה שלנו (שהוא יהודי אמריקאי) היה כותב כתובות בשעתו
בברכה - יובל.

Sensei

New member
Things are

COOL,and being that your teacher is an American Jew like me, that is even cooler.​

דבר החשוב ביותר שאבקש לחדד:

לא רק שאינני מזלזל בך - אני מעריך אותך
אבל לא אני ולא אתה נינקה כשלהב חד ביד מיומנת יתיז את דמנו - מבתק איברים וחותך עצמות כמו מעבד מזון. אנו רק בשר ודם ולא צריך ניצוץ אלוהי
כדי לדעת מה יקה אם נכניס ס יד לתור פרופלור. אם השתמע מכתביי נימה של זלזול - משמע נכשלתי ואני מתנצל על עגמת הנפש. שלך - יובל.

Sensei

New member
Just to add

If Gutman or anyone else would want to see me take a knife out of his hands,he should make certain that there is not other weapon around .A warrior does not do what the other expects from him to do. IF there would have been a Daijo or Daito I would have used it without initially informing the attacker.Traditional Arts are not very different from street fighting mentality.It is different in its training,discipline,depth and structure.However the main theme is survival.That is the theme of Koryu arts.​

גוטמן אומר: כולם להרגע

קודם כל, לגבי אותו מקרה באימון הפורום: הדוד, ששמו פרח מזכרוני, אכן לא היה מודע למה זה עבודת סכין מהסוג הפיליפיני, ואני עשיתי את מיטב מאמצי לא להלבין את פניו ברבים מצד אחד (למען האמת, ועדים יעידו, שאלתי אותו פעמיים שלוש אם הוא רוצה שאתקיף בתנועות "קלאסיות" של הדגמת סכינים, ורק אחרי שהוא ביקש שאתקיף "איך שאני רוצה", התקפתי). עכשיו, אני מבין שאין הוא מייצג של כלל שיטות הקוריו למיניהן, וKAR בפרט, אבל בלי שום קשר, אני חושב שקשה מאוד להתמודד בידיים ריקות מול סכין, כאשר מישהו נחוש ויודע מה הוא עושה, אפילו ברמה בסיסית למדי. לא בלתי אפשרי יש אנשים שהם סופרמנים, אבל קשה. מי שמעוניין לעבוד על זה, אשמח לעזור (והכוונה כאן היא רצינית, כנה, וללא נסיון לנופף באבר מין זה או אחר.) ולא תקפתי אף אחד עם סכין, ולכן אין צורך להרביץ לי עם ג'ו או חרבות.
עכשיו, לגבי השאלה המקורית של אוהד: קודם כל, אתה צריך להגדיר באיזו צורה אתה מודד את האפקטיביות שלך? ברנדורי? בקרב רחוב? בקרב זירה? אני לא חושב שהשלושה מנותקים זה מזה, ואני חושב שמי שיודע לעשות רנדורי ולהלחם בקרבות זירה, יש לו סיכוי הרבה יותר טוב ב"רחוב" מאשר מי שלא. עכשיו, אני חושב שכמו כל מסורת, המסורת הטובה ביותר היא זאת אשר מכבדת את העבר, אבל מודעת למקומו. כמו שההלכה לא יכולה לקפוא על שמריה בלי לייצר אנכרוניזם, כך גם אומנות לחימה לא יכולה. ואכן, ביטוי אחד לבחינה המתמדת הזאת, לביקורתיות המכובדת הזאת, היא הפירמידה המתודית המפורסמת. אומנם בטעם מאוד אקב"ני, אבל עדיין שם. מצד שני, וזו שאלה מעניינת, המורה של המורה שלך, אתה מרגיש שחסר לו משהו? בברכת "סיגרים ווויסקי מסורתי" האפור

למעלה