דיסונאנס באמנויות הלחימה
תיראו חבר'ה: כדי להיות בעליו של צרור פתרונות לבעיות רב-תחומיות יש לשלוט בדיספלינה רב-תחומית. זו לוגיקה מסובכת מידי עבורכם
כלל לא מובן לי מדוע אתם חשים שלא בנוח בכל פעם שעולה נושא בו אין לשיטה שלכם מענה הולם: ואחת היא אם מדובר בקרבות SHOOT , בסכין וכד'. אני לא מתאמן במגע-מלא באופן סדיר. ברור לי שאם תעלו אותי לזירה מול זותי, בני,לירון ודומיהם: דיי ו'יל גו-נה ביט דה קראפ אאוט אופ מי
... זה לא פוגע לי בדימוי העצמי וזה לא עושה לי להרגיש כלום - חוץ מרצון לראות אותם עובדים ואולי ללמוד מהם משהוא חדש
... זירה אינה ההתמחות שלי... בניגוד אליכם
, אני לא יכל לדעת הכל... גיא חברי ושותפי בא מעולם המגע-המלא, אני באתי מהקונג-פו. שנינו (כל אחד לחוד - עדיין לא הכרנו) הסתכלנו על הסכינאות הפיליפינית וחשבנו: "שאפו". גיא אהב את מה את ההשרדות ואני את השינג-אי אבל היינו מספיק אינטלגנטיים וסתגלנים להבין שאם לא ניתן לנצח את זה - הרי שניתן ללמוד את זה. אז: כלל לא תוכנן שנעסוק בארניס כשיטה מלאה... רק עם הזמן ראינו שהשיטה ככללה, אמנם בעלת מנגנון - אך גמיש... לא מצאנו בה קיבעון מחשבתי משום שארניס בנוייה על לקחת מכולם - כבר 400 שנה... אצלנו אף אחד לא אמר: "אם אני לא יודע את התשובה, זה בגלל שלא הפנמתי את השיטה שלי במלואה"... חשבתם שאולי זה פשוט לא שם
? האם עלה על דעתם כי השיטה בה אתם מתאמנים היא אולי מקסימה אבל נבנתה לצרכים של מקום וזמן ספציפיים - כאלו שדרשו יידע מסויים ולא אחר? האם אני יכל להתמודד בוקן מול בוקן מול שמעון? אני הרי מפורק תוך 10 שניות
... שאכנס לבריחים וחניקות עם שלמה דוד? כן, אם אנירוצה שנעמי אישתי לא תשלם יותר משכנתא
... מה הברברת הזו עליכם? שימו לי סכין חיה ביד ותבואו את מי שאתם רוצים לפרוק לי אותה... ניראה מה יהיה
... השוואה בין שיטת-רחוב, לשיטה המכוונת לקרבות SHOOT - לשיטה מסורתית מאוד וסגורה מפני השפעות חיצוניות, הינה דבר לא אינטלגינטי שאינו עושה דבר חוץ מלהבליט רדידות ובורות מצד המשווה. כל אחת מהדיספלינות הנ"ל מכוונת אל מטרה ש-ו-נ-ה: ארניסדור לא יכל לנצח בזירה את החברה מ- BJJ ואוי להם לגרייסים אם ייכנסו לקרב במוט ארוך מול לוחם אייקי מיומן... כל אחד ומה שהוא טוב בו. למה זה תקוע לכם בגרון
מה אני מפספס
היכן הבעיה
יש לנו בארניס שני תלמידים שהם שחורות בקרב מגע - ואנו לוקחים מהם... יש תלמיד שהוא מתאבק סמבו ותיק - ואני הייתי תלמידו בתחום... שרק לא ייגמר: שתמיד יבוא מישהוא שיוכיח לי שהוא יותר חכם ממני בנקודה זו או אחרת - יאיר לי את הדרך
והיה לי למורה .