וגר זאב עם כבש (TMA ו-MMA)

אורי צודק... וזותי: ../images/Emo18.gif

ישנם אמני לחימה שבאו מהטאי-צ'י שלא היית רוצה להצליב איתם ידיים על באמת...

zoti

New member
לא קראתי לטאי צ'י סם.

הבאתי אותו כדרך טובה להירגע לפני קרב. "בדיוק (בערך) את אותן טכניקות של הג'יוג'טסו, מואי טאי, קארטה" ? אני לא יורד לסוף דעתך. מה בטאי צ'י דומה לאחת מהאומנויות האחרות שהזכרת ? זה שעומדים על שתי רגליים ?

orii

New member
זותי אתה לא צריך לרדת

לסוף דעתי או לריצפה או לכל מקום אחר...
הפורום הזה חוץ מלהחיות את השפה העברית ולדאוג לכלבים וחתולין הוא הזדמנות להכיר את העולם הזה של אומנויות הלחימה לרוחב. אני חושב שניצלתי את הפרום לא רע לראות איך ומה לומדים במקומות רבים ושונים. כמו שרבים וטובים כתבו אם אתה בודק את הטכניקות עצמן - אגרופים, בעיטות, בריחים... כמעט כל מה שתגיד נמצא בכל אומנות לחימה וכן כולל בלא מעט שיעורי טאי צ'י אצל מגוון מורים (אם כי כאמור יש המון מורים לטאי צ'י שלא מלמדים אומנות לחימה אלה משהו אחר). אתה מוזמן לשאול נציגי טאי צ'י נוספים, אתה בטח גם תהיה מוזמן לבקר בשיעורים כשתבקר בארצנו... לדבר בבורות בבטחון וזלזול זה לא גליק גדול. אני לא אומר שכל האומנויות הן אותו דבר. גוף האדם הוא אותו דבר ולכן גם מגוון הדרכים להרוס אותו ביעילות. איך לומדים? כאן ההבדלים והם ענקיים ומשמעותיים לאללה.

avshalomat

New member
תצמע זותי זה אומנם נחמד שאתה לומד

שיטות יעילות, אבל בכל זאת קצת חוסר בבורות, לא היה מזיק. לאצ שאני אומר שאתה לא צודק בקשר לזירה יכול הליות. אבל להגיד טת מה שאמרת מראה די בבירור שהדבר הכי קרוב שראית לאימון קונג פו או טאי צי הוא בפארק, או בסרט או משהו בסיגנון

crane

New member
מי הלוחם בסרטון?

איזה סגנון הוא למד וכמה זמן? זותי, ראית אמן קונג פו ברמה גבוהה במציאות? יש לי הרגשה שאתה שופט את עולם ה-TMA בעיקר דרך ההופעות שלו בזירות ה-MMA.

זותי: אני אישית פגשתי שניים

מעולם הקונג-פו אשר יש לי ספק רב מאוד אם מישהוא בעולם MMA יכל לעמוד מולם בקרב ללא חוקים... ויש כנראה עוד כאלו רק שהם בדרך-כלל לא מסתובבים בחוגים המתממשקים עם עולם הזירה... היכן אני בדעתך
במאסה הקריטית
אלו עליהם אני מדבר הם האלפיון העליון - גאונים ורובנו (מוכשרים וטובים ככל שעוד נהיה) - לא
החתך הרחב של המתאמנים ב- TMA לא יכולים בזירה (ולרוב גם ברחוב) על המתאמנים ב- MMA ועם עובדה זו להתווכח יהיה לא אינלגנטי EPPESS ...

zoti

New member
ולי יש הרגשה שאתה שופט את עולם

הTMA לפי אגדות. אני יכול להביא הרבה דוגמאות וסירטונים כאלו. אנא ממך, הבא לי דוגמא אחת של לוחם TMA שהצליח כנגד לוחם MMA ? הבא סרטון, טקסט או כל דבר אחר שמראה הצלחה. מצא לי את אמן הקונג פו המוצלח ביותר לדעתך (ולא משנה לי איזה סגנון הוא למד וכמה זמן). אגב, ראית לוחם MMA במציאות ? קח את סילבה כדוגמא. צפה בסרטון שלו וחזור אלי עם מסקנות.

crane

New member
זותי, ידידי היקר, אם כבר רבים, אז

כמו שצריך. איפה כתבתי משהו שממנו משתמע משהו לגבי גישתי למציאותו של עולם ה-TMA? אני לא מכיר מספיק את תחרויות ה-MMA. אין לי מושג איזה אמני לחימה מסורתיים השתתפו בתחרויות האלה. את סגנון הלחימה שלהם יצא להכיר מעט בחודשים שביליתי באקב"ן. את עולם ה-TMA אני מכיר רק מהמורה שלי ומהמורים של חבריי ושל חבריי לפורום. ובתור אחד שספג כמה וכמה מכות מהמורה שלי, כולן היו חלשות (בסטנדרטים שלו), אני יודע שמכה רצינית אחת ממנו, הייתה משאירה אותי מרוסק על הרצפה, במקרה הטוב. אני יודע שזה נשמע כמו אחת מאגדות ה-MMA, אבל זו ההתנסות האישית שלי. ואני בטוח שכל מי שלומד אצל מורה רציני וותיק חווה דברים דומים- באחד ממפגשי הפורום דיברתי עם רועי אבוטבול (שאני ישמח עם יתקן אותי במקרה והציטוט אינו נכון), שאמר לי שחיים בנדר הוא אמן הלחימה היחיד שהוא לא הצליח לגעת בו בקרב. רועי אבוטבול לומד ג'ו ג'יטסו מעל 20 שנה. חיים בנדר הוא מורה לטאי צ'י.

zoti

New member
בשביל להפסיד...

לא צריך אפילו להתאמן בטאי צ'י.

איך הולך להם לא מעניין אותי

מצדי שכולם יפסידו. זוטי, הנקודה שלי הייתה שכבר קראתי את הטענות הללו. קראתי גם מתגובות מאנשים שעוברים מסך כאילו יש להם מושג על מה הם מדברים. לא עד כדי כך מעניין אותי אם שחקני טאי צ'י יכולים להתמודד בזירות MMA או לא. מדהים אותי שלא קיים כמעט פורום א"ל אינטרנטי שלא דש בנושא לפחות פעמיים. הנה עוד אחד, לא מRMA. קרא את תגובותיו של shooter, וכן את התגובות לביל מהוני( bill mahoney במקומות אחרים הוא טען כי הוא מתחרה בזירות MMA - שמעת עליו?)

zoti

New member
זה אולי פשטני אבל זה נכון.

אנא ממך הבא כמה דוגמאות לאנשים שמתחרים בMMA או NHB שסיגנונם הוא טאי צ'י. שמות יספיקו. אני כבר אבדוק איך הלך להם. וזה לא חוכמה להגיד "אני מתאמן בטאי צ'י ונלחם בMMA" כשבזירה הוא עושה גרפלינג של BJJ ובועט כמו מתאגרף תאילנדי. מצא לי מישהו שמצליב ידיים בזירת MMA.

fusion boy

New member
אם כבר מדברים, אז ריקסון גרייסי

ואני לא חושב שמישהו יכול לא להעריך אותו כאומן לחימה בMMA עושה יוגה כול יום כחלק מתוכנית האימונים שלו לקרבות MMA... ולדעתי BJJ היא בכלל שיטה די TMA שמאוד מתאימה לקרבות MMA ואפילו לה יש חיסרון גדול אם לא משלבים בה שיטה של STRIKING...

יופי של סירטון

מי שראה ומבין קצת קרקע, יכול לראות שלרויס היו המון מצבי הכנעה (לבריח או חניקה) במהלך הקרב שהוא לא לקח, לא בגלל שהוא לא שם לב אליהם, אלא בגלל שהוא כנראה פשוט רצה להשתעשע ולהתגלגל עם הבחור... פשוט תענוג לראות. זותי: אשמח לקבל טעימות נוספות מהחומר הטוב הזה... ודעתי בנושא השירשור: אם אתה מחפש לשפר יכולות ויש לך את הזמן והיכולת (רצון כבר יש), אז תוסיף לאימונים בשיטה בה אתה מתאמן אימונים נוספים בשיטות מתמחות ביכולות בהן אתה מעוניין (ג'ו-ג'יטסו ברזילאי לעבודת קרקע, ארניס לעבודת סכין ומקל, קרב מגע ל"התגוננות רחוב", ג'ודו והיאבקות ללימוד הורדות לקרקע, איגרוף תאילנדי לעבודת עמידה, איידו/קנדו/קנג'וטסו לעבודת חרב וכו' וכו'). לדעתי ללימוד כזה שמתווסף לשיטה בה אתה מתאמן תהיה לא רק תרומה בתחום המסויים של האומנות המתמחה (כלומר תדע יותר מהתחום הנוסף), אלא גם תהיה לכך השפעה חיובית על התחום המקורי ממנו הגעת ובו אתה עדיין מתאמן. כך תרוויח פעמיים: גם תדע יותר, וגם תעשיר את הידע שלך באומנות המקורית בהיבטים נוספים שאולי לא היו בה, ואולי היו בה אבל חבויים מדי, ורק האימון הנוסף המתמחה נתן לך את האפשרות לראות זאת. שורה תחתונה: שילוב של אומנויות לחימה הוא לדעתי דבר טוב ומפרה (עירבוב DNA תמיד טוב על שימור הגנים בתוך המשפחה), גם אם אומנויות הלחימה המשולבות הינן "מסורתיות" ולא "מודרניות" או "קרביות" או כל הגדרה אחרת לצורך הענין. רן.

הודעת הפתיחה בשרשורים ההם

היא רק ספתח. יותר מעניין השרשור המלא. בכל מקרה הנק' שלי הייתה - יש כבר היום חברה מטאי צ'י שמתחרים בזירות MMA ו NHB שונות, והם לומדים ומתאמנים טאי צ'י. הנק' החשובה יותר - היה על זה ים של אלקטרונים, מכל הכיוונים. בינתיים, לא כאן ולא בCK ראיתי תגובה חדשה שלא ראיתי שם 3-4 פעמים לפחות. לסכם את כל המלל ההוא (שרשורים בני 500 תגובות שנמשכו על פני חודשיים ויותר) ב "רק אימון MMA יכול להכין לMMA, לאף אחד אחר אין מה לחפש שם" זה מעט פשטני.

Tonjin

New member
לא יפה, זותי...

ככה יפה להגיב לפני שקראת את כל התגובות...?
הוא בהחלט קבל גם דיעות אחרות.. ירביצו לו או לא? נראה לי שחסר קצת נתונים בשביל להחליט, מה שבטוח זה שיהיה מעניין..

zoti

New member
לא צריך לקרוא את כל התגובות

מספיק לקרוא את תוכנית האימונים שהוא הרכיב לעצמו. הוא מתכוון להיכנס לזירת MMA בלי לעבוד על שום דבר שנדרש בזירה כזו. התוכנית שלו כוללת ספארינג ועבודת קרקע אבל אם הוא איש טאי צ'י ואין לו הדרכה נכונה כיצד לעשות ספארינג שמתאים לתחרויות MMA הוא לא יגיע רחוק. בשביל לעשות ספארינג על הקרקע צריך לדעת את הבסיס של היחלצות ממצבים וכיצד להגיע לעמדות עליונות על היריב שלך ואיך לשמור עליהן. זה לא מספיק להגיד "כן, אני עושה גרפלינג" וכל שאת ללא כל ידע מוקדם. שים לב מה אחד הבחורים כותב לו: "Practice your escapes and reversals from ground positioning." בקיצור, אם הוא משקיע את רוב זמן האימונים שלו בטאי צ'י אני מאד מקווה שיש לו ביטוח רפואי טוב כי איך אומרים אצלנו "Somebody is going to fuck him up. Bad !"

instr

New member
אני מבין את השאלה שמדאיגה אותך

אותי מדאיג היבט אחר של הבעייה - איך ללמוד וללמד מכות "קטלניות", שבירות והטלות מסוכנות באותה יעילות כמו שמתאבקים ומתאגרפים מתאמנים. ולעצם העיניין - בתנאים הנ"ל הטכניקה השולטת - היאבקות + איגרוף (מואי טאי). להגנה עצמית לאנשים בעלי מימדים רגילים (ואף מאומנים פיזית) אני הייתי ממליץ סכין ונשק מאולתר. כמובן, תלוי בהרבה גורמים...

אלישיר

New member
כשהפסד הוא משוב שלילי...

בעזי"ת אני לא יודע מה הם התנאים לשמור על שיטה כמסורתית. נניח שהרכבנו את התנאים הללו. מי שיכולים לקדם אבולוציונית שיטה, הם המומחים שבה. האם עד כדי כך הזוי לחשוב על ראש שיטה שחוזר ללמוד, והפעם מעמת את דרכו עם מגוון אומנויות הלחימה שהגולבליזציה חשפה ופיתחה, ובונה את התשובה של השיטה שלו אליהן- (וכמו בכל אבולוציה מה שלא עובד מת, ומה שמחיה מאומץ בחפץ לב)? אם נלך בכיוון הזה, שיטה מסורתית שמלכתחילה תהיה עבודה בהתיחסות אל כל מה שיש שם בחוץ, ככל הנראה תענה על הדרישה המצופה.

אלישיר

New member
כאן מתקנים נוסח וכאן מקלקלים../images/Emo4.gif.

בעזי"ת תהיה עבודה בהתיחסות =תהיה בה עבודה שמתיחסת.

amir_aikido

New member
החוכמה היא ללמוד

לא צריך להיות ראש שיטה. כן צריך להיות בראש פתוח ומוכן ללמוד מההתנסות, ולמצוא בני-זוג מתאימים לניסוי, מבחינת החשיבה שלהם והמוכנות שלהם לעבוד גם תחת מגבלות שכאלה שבהן תוכלו באמת ללמוד, ולא רק תחת התנאים שבהם הם (או אתה) רגילים להתאמן. אמיר

למעלה