וגר זאב עם כבש (TMA ו-MMA)

אלישיר

New member
לוחם צריך לסלול את דרכו

בעזי"ת נכון הוא שכל אחד צריך לסלול לעצמו את הדרך, בבחינת "אם אין אני לי מי לי". אבל ברור שמי שבקי ברזי השיטה הוא זה שיוכל להצעיד אותה קדימה, לעומת הפחות בקי שיצעיד רק את עצמו אל תוך עוד צורה של MMA. הידע שנוצר דרך הגלובליזציה ראוי לקבל את הכבוד הראוי. בכל תחום אחר הוא מקבל, ובזירה הוא מקבל, מדוע שלא יקבל זאת גם באומנויות המסורתיות? כל אומנות ראויה לשמה מדברת על לא להיות מקובע.

instr

New member
הצלחה

ופני השיטה תלויים ביישום. אם אתה רוצה לעבוד לפי כללי MMA ו TMA אין מנוס מטכניקה רלוונטית. אותה הטכניקה טובה מאוד גם להרבה מצבים ברחוב וגם למסגרת משטרתית, להוסיף עבודת מקל. אין חשיבות יישומית היום באימוני חרבות, כלי סייף וכידונים - זה מסורת. מקלות, נשק קר ובמיוחד מאולתר זו מסורת של היום. לספארינג לפי כללי הנ"ל היאבקות + איגרוף (או תאילנדי) הכי טוב זו עובדה. להגנה עצמית להוסיף מקלות, סכינים ונשק מאולתר. אבל, הרבה מאוד אם לא רוב האנשים לא היו מתמידים בענפים אלה כי קשה, אין צ'י (דווקא מלא) וכ"ד. עובדה - מספר זעום של מתאגרפים, יחידים בהיאבקות יוונית-רומית...

amir_aikido

New member
אוהד - אולי תשובה

ראשית, לגבי המוכנות בתוך שנתיים - זהו תנאי שהרבה אמנויות לחימה לא יוכלו לעמוד בו, אלא אם אתה מוכשר באופן קיצוני ויוצא מהכלל, וזה כמובן לא מעניין. אבל ברמה שלי ושלך, דווקא יש לדעתי תשובה חלקית - קרבות/משחקי אימון אם אנשים מאמנויות אחרות. ואולי עדיף לצלם זאת בוידיאו ואז לבדוק את עצמך. אם המאמן שלך מספיק פתוח, רצוי לבחון את הקרבות בדיעבד גם ביחד איתו, ולקבל את ההערות שלו, כיצד עליך להשתפר, בתוך השיטה שלך. תזכור רק שבסופו של דבר, הניצחון לא מובטח לאף אחד, וגם אחרי שתשתפר, תפסיד מדי פעם ורצוי שתדאג לראש, כדי שתמיד תוכל ללמוד מההפסדים. אמיר

שיטה מול גישה

ע"מ לחדד את הדיון , האם המנצחת היא השיטה או גישת האימון ? האם מאבטח בעל ניסיון של מספר חודשים , אותו הכשירו ללחום כל מצב ותנאי , אחד כזה שכל תפקידו הוא " לחסל " במידת הצורך האם הוא נופל ברמתו הטכנית , מלוחם/אומן לחימה המתאמן עשרות שנים וללא ניסיון " שטח " מוכח ? לעניין לחימה תחרותית מול לחימה ברחוב עם כל הכבוד ללחימה בזירות ( קרבות חופשיים הרשו לי להצטנע ולא להישמע גאוותן אולם לי ישנם שני תלמידים אלופי עולם בקרבות "פנקרטיון " ( שיף אלדד משקל כבד , בכר יוסי משקל בינוני ) כאשר האימונים הם למטרת הלחימה בזירה הם יהיו שונים מאוד בתכלית באופי ובצורה מהכשרתם ללחימה ברחוב , שוב הגישה !!!! תהיה שונה לחלוטין. הכשרתו של אומן לחימה / לוחם תהיה בהתאם לנלמד במועדון וכמובן ע"פ גישתו של המאמן האישי . האחד ישים דגש על הצד הרוחני והטכני השני לצד הפרקטי והמעשי ( בטווח הקצר/ טווח הארוך ) וכו'... כהן חיים התגוננות רחוב

אליקום

New member
MMa מול TMA

האומנויות שנראות mma הם בעצם שילוב של איגרוף תאילנדי עם ג'ו ג'יטסו אז כל המסורתיות נשמרת אבל הקונספט נשבר. האומנויות המסורתיות הסתגרו בפני עצמן וחשבו שהן מושלמות וללא טעויות. במשך השנים המסורתיות נשברה ואיתה הקיבעון. אנשים התחילו לשלב וללמוד שיטות אחרות ולמדו עוד דברים. היום המורה שלי אמר לי בדיוק בקשר לזה. הוא אמר לי צריך לשלב לעולם לא לקפוא על השמרים אומנויות לחימה כיום לומדים מכאן ומכאן אין שיטה יותר טובה. מבן אדם חדש אני יכול לקחת טכניקה יפה שלעולם לא ראיתי ולהסיף אותה לתכנית הלימודים. טכניקות נמחקות ומתווספות והשיטה מתייעלת בידע כי באומנות לחימה אין דבר כזה סיימתי עם חומר הלימוד.

למעלה