ואללה...אלו הם החיים

d a n i e l s 5

New member
קוראת שוב ורוצה להודות לך ....

אין ספק שבכל התגובות שלך אפשר לשמוע את הפחד שמעורב באופטימיות...וזה מעודד . השרשור הזה הוא מסר לכל הנשים באשר הן .....לבדוק את עצמם , לא לחיות על זרי הדפנה של "לי זה לא יקרה" ועל זה אני באופן אישי מודה לך ! אני גם מורידה בפנייך את הכובע על היכולת הזאת לש/מור על הומור .....בעיני גם הומור שחור הוא חיוני . רוצה לספר לך שיש לי דודה שעברה בדיוק את מה שאת הולכת לעבור, והיא ידעה לספר שלמרות שהמשפחה עטפה אותה והיתה איתה ...את העזרה והתמיכה האמיתית היא קיבלה מקבוצת התמיכה ששידכו לה בבית החולים, קבוצת נשים שעברה את אותם תהליכים....קבוצת נשים שכל אחת שם ידעה על מה השנייה מדברת ללא הרבה הסברים ....ואת יודעת היא כמוך הצהירה כ ..."יש לי עוד מלא דברים לעשות, לחוות" ....ההצהרה הזאת והידיעה הזאת... היתה חלק ניכר מההבראה שלה, היא אומנם עם שתל אחד אבל בריאה !!! מאמינה שגם שם כמו בארץ בטוח שבכל מחלקה כזו יש את המידע על קבוצות תמיכה ....שווה לבדוק . יאללה ...מחכה לראות תמונות שלך בבלונד גולש, או אדום אש.....או בכל צבע שתבחרי :) ושוב...אופטימיות היא חלק נכבד מההבראה !

המסר: לכו להבדק. אין דרך אחרת.

תשמעי: קודם כל הולכת לעשות פוזות מול המצלמה לפני כל טיפול. הכל לתיעוד. אבל שלא יחשבו כאן..שזה יהיה פוזות של..ערום וערייה..מספיק שחושפת את הנשמה. אחר כך..ניראה לפי בחירה..איזה פיאות. איזה שתלים. שמעתי ויקטוריה סיקרט יש לה חזיות מים משגעות ..מרגיש בלי ..וזז יופי. אז אולי כדאי לבדוק את הנושא. חוץ מזה. המסר הכללי הוא כזה. מגיל 38 לא הלכתי לבדיקות. בגיל 46 החלטתי שצריך למכור את הג'יפ צ'ירוקי שלי..למי שזכור לו..וירדתי לרכב פחות יוקרתי. את ההפרש השקעתי כל חודש בבטוח רפואי. לכל מקרה. ויום אחד אחרי ששוחחתי עם חברה על כוס קפה..והיא אמרה לי שאני חסרת אחריות..לקחתי אחריות והלכתי לבדיקות כלליות. בין היתר מפנים אותך לממוגרפיה. לגניקולוג..וכו וכו. מה שמצאו אצלי הרס אותי. החל בקולסרטול גבוהה ולא בגלל אוכל. וכלה בסוכרת שגם איננה בגלל אוכל. ועכשיו את הבן זונה הקטן הזה..שגודל לי שם בלי שמשיהו בכלל הזמין אותו. ואני..אני בכלל בריאה לגמרי. נשבעת לך. אף אחד לא יראה עלי שאני חולנית. בריאה כמו שור. ניראית 10. מרגישה 10. מקבלת מחמאות..ולא מבינה מאיפה הפילו עלי את התיק הזה. היום יש לי חברה שהולכת איתי כדי לרשום דברים. את יודעת ..שמפילים עלייך דברים לא הכל נקלט. בטח לא אצלי..סתום לי. אז שהיא תרשום. אחר כך נדע מה לשאול. בשבוע הבא אדע יותר. מה שניקרא עוד דיעה רפואית. מה שיהיה קשה ..זה להתמודד עם הילדים. זה מה שקשה.

../images/Emo25.gif תהיי חזקה

טוב ש"אפשר להחליף" שגילית בזמן וזה שהפסקת לעשן לשתות קפה והתחלת להתעמל הרווח כולו שלך
אני חזרתי עכשיו מחדר כושר
כואאאאאאאאאאאאאב לי המון בריאות

מאחר וזה נושא באמת חשוב

ברשותך מיכלי, הייתי רוצה לנצל את ההזדמנות ולהוסיף כמה עצות/תובנות בנושא גילוי סרטן השד. אין טעם לנשים עד אמצע שנות הארבעים לבקש ממוגרפיה, מאחר ורקמת השד עד גיל זה היא דחוסה ולא מאפשרת גילוי נאות בממוגרפיה. לקראת סוף שנות הארבעים השד משנה את מרקמו לשומני יותר ובכך מאפשר יכולת אבחון טובה יותר. גם אז בגיל המתאים, אם לאישה עם שד שהוא דחוס? יש לשקול את טובת העניין עם הגניקולוג האישי. במקרה של חשד, יש אפשרות טובה לנשים צעירות/שד דחוס והיא בדיקת MRI. בבדיקה זו מוזרק חומר ניגוד (מבוסס Gd) שאינו מזיק כלל!, מאחר ובדיקה זו יקרה מאוד, מטבע הדברים היא לא ניתנת ב"קלות". בארץ היא נעשת בתל-השומר. (אני מציע לנשים במצב הזה שמשלמים ביטוח בריאות אקסטרה לבדוק את האפשרות הזו). בנות, תעשו לעצמכם טובה! אם אתם כבר הולכות לעשות ממוגרפיה? שימו טוב טוב לב! מי עושה לכם את הממוגרפיה? היכן עושים לכם? ומי הרופא המאבחן? מאחר והבדיקה תלוי מאוד במיכשור, במפעיל ובמאבחן! המלצתי ללכת דווקא למקומות עם הציוד הפחות מודרני (שהוא היום יותר טוב (מכשור אנלוגי), כן!) וכמובן כמעט כמו בכל דבר אחר ברפואה, לצוות ולרופא עם ניסיון רב! לשאול נשים עם ניסיון, בהחלט מומלץ. מיכלי, תבקשי להבין (מאוד חשוב) את המצב בלימפות (תשאלי את הרופא!) המון המון בריאות ואושר

אולטרה סאונד

תודה עיפרון. בגיל ה 40 המוקדמות או לפני..הרבה לפני..היה אפשרי לבקש אולטרה סאונד. הם לא ממהרים לתת את האופציה. אבל כאן למי שיש שתלים בחזה..ועשתה לי הגדלת שדיים..רצוי ללכת לאולטרה סאונד. יש ממגורפיה שהיא ניקראת COMPRESSION משו דומה לזה שגם את זה עשיתי. ביחד הם מצליבים את כל הממצאים ורק אז מחליטים על ביופסיה. אצלי לקח המון זמן בגלל טעויות ועבודת חלמאים של חלק הפקידותי . ותראו פלא. קבלתי טלפון לראות אם בא לי לתבוע את הרופא הראשון ששכח להודיע לי ..שיש לי בעייה...לפני שנה. והראש שלי כרגע לא בזה. וזה שנעלם התקשר..ולא ברח מהנושא. נו..נתתי לו קצה חבל..שיברח. למה לו לעבור את זה שוב? אבל החליט לבוא היום לראות מה קורה. ישר שאל..רצה מייד לדעת. טוב. הולכת עכשיו לרופא. מי יכול לעזור לי עם הבלוג. לא מבינה איך לעבוד איתו...

סתםאני3

New member
מאוד לא נכון מה שכתבת

מאוד לא נכון לכתוב שנשים שעד אמצע שנות ה40 לא צריכות לעשות ממוגרפיה!!!!!!! יש לי חברה שבגיל 32 גילו לה סרטן שד במומוגרפיה. ואני אישית עושה ממוגרפיה כבר מגיל 35 בכל שנה!!!!!(בגלל סיפור משפחתי)...ובממוגרפיה מגלים גם מגלים דברים!!! בבקשה לא להטעות.זה עלול להסתיים באסון.

גילוי מוקדם זה שם המשחק.../images/Emo184.gif

יש כמה דברים פשוטים שאפשר לעשות על מנת לגלות בזמן . זה כבר הופך למגיפה באיזור שלי. ואלו הם הדברים שאני לא טרחתי לעשות, שאני זלזלתי ..עד שקבלתי איזה שטיפה מחברה ..על אחריות: 1. ממגורפיה עושים כאן מגיל צעיר...שלושים ..כל חצי שנה. 2. אפשר גם לבקש אולטרה סאונד אם לא מספיק ברור בממגורפיה. 3. יש גם ממגורפיה יותר ממוקדת שקוריאם לזה: COMPERSSION 4. בדיקת דם פשוטה..תבדוק עם יש סרטן שחלות ורחם: CA125.וזה סרטן שאין לו סמפטומים. שכואב זה אבוד. 5. בדיקה רגילה של גנוקולוג ומיכל שכל הזמן השקיעה באחרים מבינה היום שזה שלא הלכה..עשתה טעות גורלית. אז עכשיו אומרת לכל אשה מעל גיל 30 להבין שלא משחקים בבריאות....עושים מה שצריך על מנת לעשות גילוי מוקדם.

את לא קראת הייטב את שכתבתי!

מה שאמרתי הוא שבדיקת SCREENING כלומר בדיקה שיגרתית לא כדאי לעשות! מפני אופיין המירקם וכו' אם כבר יש חשש שבד"כ מגיע מתוך מישוש השד אז (כמובן) צריך לעשות ממוגרפיה ו/או כל צורת הדמייה אחרת בשביל לקבל הבחנה טובה יותר. במצב הזה משתמשים בהרבה מאוד קרינה בשביל חדור את השד הדחוס, שזהו מצב מסוכן כשלעצמו. למי שחוששים שיש סרטן כבר לא כלכך משנה כמות הקרינה הניתנת בהבחנה. אבל! לא לעשות ממוגרפיה כדרך חיים שגרתי של אישה בגלאים הצעירים יותר לעשות בדיקה. הגניקולוג האישי בכל מקרה לא ימליץ על זה (אם אין חשש מתוך מישוש) אפשר וגם רצוי לאישה בגילאים צעירים אשר יש חשש (שלא מגיע ממישוש!) אלה מסיפור גנטי משפחתי, לעשות MRI אשר בו אין השפעה של מרקם השד הדחוס יותר. ד"א, מה שנכתב פה הוא אחרי הרבה מאוד שנות ניסיון של רפואה רדיולוגית בתחום. לא כל דברים שנכתבו פה, ברורים אפילו לגניקולוגים ששולחים לבדיקות. מי שקורא לעצמו סתםאני יש להתייחס אליו כפי שהוא מעיד על עצמו!

מיכלי ../images/Emo24.gif

הודעתך היא מסוג ההודעות שמתירות המון מחשבות כבדות לאורך שעות בתוך ראשינו. מאחלת לך ש"הבן זונה" הזה שהחליט להתגורר אצלך, בגופך, ייעלם וכמה שיותר מהר, מבלי להשאיר אחריו עקבות. מאחלת לך שתהי חזקה, אופטימית וחייכנית כהרגלך. מאחלת לך שתעברי במהרה את התקופה הלא סימפאטית הזו ותחזרי להיות בריאה וחזקה!! וילדייך, לדעתי, כן צריכים לבוא ולהיות בסביבתך ולתמוך בך. אסור לך להיות לבד בתקופה זו. את זקוקה לעזרה ולתמיכה גם נפשית ואולי גם פיזית, של הקרובים לך ביותר. הייתי כל כך רוצה לשמוע כבר בשורות טובות! אמנם לא מכירות אישית, אלא רק בווירטואלית מקריאה בפורום הזה כבר שלוש שנים, וכואבת את כאבך, ועצוב לקרוא אותך. מאחלת לך יקירה שתתגברי ותחלימי ותחזרי לעצמך כמה שיותר מהר! רק בריאות!! אמן ואמן.....

ח ב ר מ ן

New member
מיכלי המון המון כח ובריאות../images/Emo24.gif

וכמי שהיה בסרט הזה .הילדים צריכים להיות איתך ברגעים הקשים ילדים נותנים כח!!!!!! ותשתדלי להמשיך רגיל בחייך ,וזה לא קל להגיד ,אבל עבודה ,יציאות חברים ילדים נותנים כח להמשיך ...בהצלחה!!!!! אורי

R a c h e li

New member
רק בגלל

"הציצים שגעון" שווה שזה יעבור בשלום רק בריאות מיכלי.....

הכל התחיל ערב אחד...

כך פתחת. ואני מאחלת לך שבסוף הדרך, כשהסיפור שלך יגמור להיכתב, תסיימי אותו ב: ואנחנו חיים באושר ועושר עד היום הזה... מכירה המון סופים שמחים לסיפור דומה. ואת, עם האופטימיות הזו שלך, עם שמחת החיים שלך, עם האומץ שלך, את תנצחי. הולכת לקנות כובע להוריד בפנייך על הפתיחות והשיתוף. רבאקקקקק, במחי פוסט אחד הקמת לך כאן קבוצת תמיכה נהדרת. שאפו. המון בריאות. והצלחה. ועוד הרבה חשיבה חיובית כזאת. את משהו מיוחד. בהצלחה.

../images/Emo41.gifאתם הקבוצת תמיכה הכי טובה.../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

בחייאת. זה נכון. שאלתי היום את הראדיולוג..אמר שיש בבית חולים.. האמת..אתם פי אלף. נכון שאתם לא כאן פיזית. למילים יש המון כוח לשנות וחושבת שנתתם לי המון כוח היום ..לעבור את זה לחייך לעולם לומר שהכל בסדר אפילו הייתי במשרד..טיפלתי בחוזים. הנעלם חזר שוב. נתתי לו אפשרות להשתחרר מהקשר הזה..כיוון שלא מזמן עבר כבר חוויה כואבת כזו. והחליט שלא בורח. בנתיים זה טוב. החליט שמגיע להיות איתי. חושבת שיש סיכוי ממש טוב ..אבל ממש טוב..שהכל יסתדר ממש טוב. הטיפולים לא יהיו ארוכים. וכן. כימו והקרנה בדרך..אבל כבר לא מפחדת מהם. החודשים של ההמתנה היו גרועים הרבה יותר. עכשיו שיודעת מה קורה..אני שקטה יותר..לפחות יודעת מי האוייב. והמסר שלי לכולכם..אפילו צעירים יותר. לכו לבדיקות ..אל תזניחו כמוני..10 שנים לא הלכתי לרופאים. יש לנו אחריות כהורים לדאוג לא לעשות אותם יתומים. ללכת לעשות בדיקות נשים כגברים ..זה המסר. נכון שלא רציתי לדעת. אבל זה פחדני. צריך לדעת. צריך לוודא שעשינו הכל כדי להיות בריאים. אז לבריאות.

קטי30

New member
../images/Emo23.gifאת מדהימה אותי בכל תגובה שלך

יקרתי כמה כוח עוצמה ותעצומות יש לך באים לעודד ואת יוצאת מעודדת יותר ממעודדת את מדהימה מקסימה מלאה באנרגיה חיובית וטובה פשוט לך שאנחנו כאן לתת כל מה שנוכל למרות המרחק הפיזי מתוקה , בקשר לקשר אני חושבת שזה בלי להתכוון יצא דווקא מבחן יפה לרציות והנכונות שלו כלפייך מ י כ ל י
תשארי ככה כמו שאת אוטימית חזקה אמיצה מתוקה חיכנית ומקסימה אוהבים אותך
ותמיד נהיה איתך

שלי 9

New member
הרבה בריאות מיכלי, את מפגינה

גישה מדהימה וחיובית..המון המון הצלחה בטיפולים, מחזיקה לך אצבעות מכל הלב ומאחלת לך רפואה שלמה

למעלה