"התשמע קולי"

אני לא מבין את השפה שלך כעת.

אני לא יודע מה זה"קונפורמיסטיות" אני לא משתמש במילים הללו לכן לא מבין את המשמעות אלה מנחש.
מה שאני הבנתי שאת היית צריכה לעשות את אותם הדברים כי העולם שלך הוא שונה מה שהחברה רוצה
וכדאי להתקרב לאמת שלך, ולכן פעם היית כך ופעם כך כמו שאמרת יצאת מארון בגיל 15 לא התגייס וכולי.
זה מה שאני הבנתי, שזה כמו אוויר לנשמיה,אבל צער לי לא מבין מזה המילה הזאת, זטאת לא השפה שלי.
אני לא משתמש במילים שהם לא בעברית בדרך כלל כלומר ביטוים משפות אחרות, אז אם תסברי לי אז יש
סיכוי שאני יבין ,

כלומר היית צריכה את הללכת נגד הזרם כדאי לחיות בזרם?

לצאת נגד הכללים כדאי לחיות בכללים? אני הבנתי נכון? וכך את יכלת לשרוד כי היה גם את הצד השונה, החריג וכולי?
אבל לא מממש כי את לא ממש חריגה לגמרי, אלה גם מפה וגם משם? זה מה שאני מבין משפט שלך, ואני בכלל לא
בטוח שהבנתי נכון, כי שוב אלו לא מילים שאני משתמש בהם.

anti is back

New member
לא בדיוק

קונפורמיזם זו באמת הליכה עם הזרם, אבל כאן דווקא יש ערך להוראה המילולית של המילה. קון=עם, פורמיזם=צורנות. כלומר, להיות בעל צורה דומה - להתאים את צורתך לצורתם של האחרים. ולכך התכוונתי. שההליכה נגד הזרם הייתה הכרחית בשבילי כמו אוויר לנשימה. אבל יחד עם זה, גם כשהלכתי נגד הזרם, עדיין חטאתי בהתאמה הצורנית שלי לזולת. כל זולת שהיה בקרבתי. בין אם רציתי ובין אם לא.
כפי שאמרתי, אני מסוגלת להיות "אני" באמת רק כשאני לבד. וגם אז, אינני חושבת שיש איזו צורה ברורה, מוגדרת, ל"אני" הזה.

אז- תהיה לבד מה הבעיה?

אראנה מספר שהיו תקופות שהוא חיי לבד שנים, גם אני כך ,אני לא מבין אותך, את יש לך סגנון שונה יש לך חשיבה שונה.
אני מרגע לרגע חושב שאנחנו חושבים שונה, אולי יש לנו אותו בסיס אבל לא ברור לי מאוד מי את ומה את רוצה את מבלבלת
אותי, ואני מספיק מבלבל את עצמי, ומה שאת אומרת להתאם את צורתך לאחרים כתבתי הן פה כמה פעמים וגם בפרטי.
על הדמיות שאני בונה שיתאמו לאותו אדם, אנחנו מדברים על אותו דבר לפחות לפי ראיתי ונראה לי שאת מבולבלת ממני כמו שאני ממך.

anti is back

New member
כי אני רוצה מגע אנושי

כי אני רוצה אינטראקציה, כי אני רוצה להרגיש איזשהו חיבור לעולם. גם אם אני צריכה ללבוש מסיכות בשביל זה, גם אם אני צריכה לכלוא את עצמי בשביל זה, גם אם אני מסתובבת חצי מתה חלק ניכר מהזמן - אני צריכה בני אדם. זה מה שאני צריכה, מה לעשות.

נו אז יופי אז כך תעשי

גם אני צריך בני אדם אבל אני לא רכוש שלהם ואני לא שייף לא למדינה, לא לדת, לא לחברה, לא להורי, לא לאף אחד.
יש רק אותי ,את אמרת שאת בסופו של דבר מבינה רק אותך, אני גם את זה לא אני לא מבין את עצמי את התחושות שלי
את הבסיס לפעמים אני מתלבל, אני נמצא התסביך נפשי ,קשה וגם לא מבין שאני מבין את השפה, את מה שאני רואה.א
ת הברור מעליו אני לא מבין וחוקר,לכן נכנסתי לדיכאון קליני קשה מאוד ולר תקשרקתי בכלל ולא הבנת וחייתי בעולמי,
בתוך המיטהה 24/7 , אני לא צריך אנטראקציה אם מי שלא דומה לי ואם אין כזה אז אני לא היה איתו בקשר, אלה
אם לא תהיה בריריה,כלומר לא מתוך רצון, כולם בני אדם שונים, את לט דומה לי ואני לא לך, אני שוב לא כל כך מבין אותך.

anti is back

New member
איפה אמרתי שאני מבינה רק את עצמי?

אני כל החיים מנסה להבין את עצמי, ולא נראה לי שאי פעם החקירה הזאת תסתיים. ודווקא לך היה הלילה תפקיד מאוד חשוב בתהליכים שאני עוברת עם עצמי. אני לא רואה איך אפשר להבין את עצמך, רק מתוך עצמך, בלי שום קשר עם העולם. אולי יש אנשים שמסוגלים, אני לא. ומצד שני, הזולת הוא גם האיום הכי משמעותי על החקירה הזאת.

אז כנראה לא הבנתי אותך דעתי קצרה

אמרתי לך מהתחלה זה מעגל אין סופי, אני חושב שאפשר לחקור את העולם דרך בני אדם וגם את עצמך.
לא אמרתי שלא, אבל אפשר גם להתרחק מהם מתי שאתה צריך קצת חופש, זה הכוונה שלי, ואת אמרת
לפי הבנתי שאת גם מתבודדת, אז יש לך קצת שקט. זהו ואני שמח שהדברים שלי מעוררים אותך, לא הייתה
לי כוונה כזאת בכלל, לא כי לא רציתי כי לא ידעתי שאני מעורר מי שהוא, אולי -אני שקרן ואולי לא אבל
חשבתי תחילה שפשוט אולי אמרתי דברים לא בסד. בגלל זה נשארת חסרת מילים, קרה לי הרבה
גם בחיים שהיו המומים מה שאמרתי. שהיה רק טוב.

arana1

New member
זה גם בערך הכשרון היחיד שלי

כשהייתי ילד אנשים אפילו היו צוחקים כי אצלי זה ממש ברמה שאפשר לחוש ולראות ולהרגיש אותה
אופס, הבן אדם נעלם, נבלע בתוך חור במרחב.

וכן, סבילות, זה הדבר שאני הכי טוב בו, לפני כמה ימים קראתי מאמר על צוות 6 של הנייבי סילס והוסבר בו שמי ששורד את המסלול שם, שזה ממה מעטים, זה לא החזקים או בעלי הכושר הכי טוב, אלא אלה שמסוגלים לסבול הכל
יתכן וזה קשור ליכולת להעלם, לוותר על הכל, תמיד ובכל מקום, פשוט לשהות ולחכות

גם אני לא רציתי ילדים אבל נולדה לי ילדה מדהימה ואני שמח על כך מאוד
והיחסים שהיו לי תמיד היו ללא מגורים משותפים
משער שזה גם בגלל שאני מסוגל להודות בפני עצמי וכנראה גם בנות זוגי שהיחס שלי למרחב, ולזמן, ולנוכחות ולנראות של אדם אחר, ושלי, רחוק מאוד מלהיות פתור
אלה שאלות הכי פתוחות, וגם הכי פותחות, בשבילי
לאחרים
לרוב
נראה שחשוב דווקא לסגור את השאלות האלה ולא להתעסק איתם, אולי כי סדר העדיפיות שלהם, הכוונות שלהם, מוקד הזהות והאישיות שלהם מוכוונת ליעדים שונים מהתשוקה לדעת את האדם,
הצרכים שלהם אחרים,
לפחות ככה נראה לי

גם אני כך אומרים שאני חיי מעולם משלי

שאין ממש כניסה לאותו עולם שיש חומות ושיש מוקשים ואני בפנים חיי לבדי, זאת גם הסיבה שלקחו אותי לטרפיה בציור
ולכן גם הם כל כך התרשמו, כי הם ראו שיש לי דרך חלופית לתקשר, בעזרת ציורים אלגלורים וגאונים כלושנם, לא אמרתי
מילה ממש על מותה של אחותי או התעללות וכולי ציירתי, לפעמים הם הבינו אותי לא נכון כמו הציור עם המלך שחשבו שאני הוא זה שרוצה
&nbsp
לשלוט בעולם. בזמן שזאת הייה ביקרות חריפה נגד החברה, והפך הוא הנכון, אני תמיד סבלתי ולא אמרתי כלום, פציעות.
קללות, השפלות, לפני כמה זמן אמרו לי בוא תספר מה עברת בבית, אמרתי שאומנם הורי יכולים להיכנס לכלא לא למעט
שנים. אבל אני לא אספר לעולם זה הולך איתי לקבר, אני לא ילשן עליהם. בגלל זה אבי מנצל אותי, כי הוא יודע שאני לא
ילשן, ואם כן הוא ינסה להגן על עצמו בעזרת סבי, ואני לא ילשין במילא אז הוא לא צריך לפחד. למשל היה תקופה שהייתי
נחמד והכל ,הולך איתם, ופתראום אני חצי שנה לא מדבר בכלל, איך מה קרה? לפני כמה חודשים הינו ביחד, ועכשיו לא
אני לבדי. בחדר שלי, יצאנו ביחד טילנו עכשיו אמרתי סטופ, אנשים נעלבים ממני, חברים וכולי, אני גם לא מנמק' להם,
אני נעלם. כמו שהול בלילות לטייל ברחובות, לא ידעו איפה אני, נוסע לתחנה מרכזית בגיל צעיר בלילה, ועוד ועוד.
אבי מאוד פחד, וכגםפ הזימנו כמה פעמים משטרה כי נעלמתי להרבה זמן. אבל כך אני כם פה וגם שם.

אני חושב שזה קשור לזה שאני אומר מה שאני חושב באותו מצב תמיד

או מתעלם, אם למשל אני רואה מצב מסיום ועובר לי בראש מחשבה, הכי מזעזעת שיש, והכי כזאת שלא אמורה לאמר.
אני יואמר בכל זאת, אני חיי לפי המצבים ואני לא עוצר -או שאני פשוט לא היה באותו מקום, למשל אחי רצה להביא את
חברה שלו ושאני ילך מהבית אז אמרתי לו והיא יודעת " מה אתה מביא את הזו* שלך לפה? מזה בית -זו-? מה אני
יצא מפה מה אני כלב שלך, קח אותה למקום את הש*ר וכולי וכולי" בצעקות, הוא כעס עלי, ואני מחבב אותה באופן כללי
ודברתי איתה וכולי, היא ילדה נחמדה, אבל לא רציתי שתבוא ובאותה רגע כך חשבתי אז כך אמרתי, אנשים שונאים
את זה וגם אוהבים, את למשל חושבים שאני בן אדם מופרע על כל הראש,שהייתי יותר צעיר, אמרתי להם תראו אני
אתחפש, לאישה שמתי חזיה, אודם, והבאתי פאה, וירדתי למטה, איתם, זה היה קורע, הם לא שכחו את זה אף פעם.
או בית חולים ,שהייתי ממציא דמיות, כמו הומלס, או הגרוזני, או השיכור, או הייתי עובר אז אמרו " לך מפה אני רק
רואה אותך אני צוחק, נו לך טוס מפה" אחד אומר ," אתה בול כמו בסימסון האבא" המורה שלי הכי רעה, הכי אכזרית
פעם אחת נהייתה אדומה כמו עגבינה, הייתי עושה הרבה שטויות, בגלל זה חברי אוהבו אותי, אני חושב שהם ראו בי ליצן.
גם אמי אמרה כך הם לא צוחקים איתך אלה הם צוחקים עליך, אני חושב שהם עשו את שניהם יחדיו, אבל כך הייתי וגם היום.
אני מוזר מאוד, ציבעוני מאוד מאוד מאוד, אבל לא שם לב לזה בכלל ומתנהג רגיל. זהו אז הנה דוגמאות.

אין הגדרות זה מה שאמרתי לך

תקראי אותי שוב. אמרתי לך יש לך מאפיינים דומים לנו. לא משנה אם את אוטיסטית או לא. זה לא משנה בכלל
מה את אלה מי את, אם את מזדהה עם הגישה שלנו אז יש לך מקום ואם את חושבת שאנו טועים תחלקי עלינו.
תביעי את דעתך ,בגלל זה מהתחלה אמרתי הגדרה או האבחון מעניינים כליפת השום, אין להם שום ערך נפשי
ורגשי, זה בסך הכל דרך שכך נוכל לדעת מי חריג ואז הוא יקבל " את הטיפול המושלם" מין סינון של החרגים
לא מזכיר משהוא?מקווה שעכשיו אני ברור. כי אוטיסטיות זאת לא הגדרה מובנת זאת אישיות זאת מהות זאת נשמה .
אני לא יודע איך אפשר להגדר דבר כזה, על פי מה? סעייפים? יש לו בעיות חברתיות ברמה כזאת ,חוסר קשר
עין לא מדבר וזהו? זה דה פשיטה, זה מה שהם עושים הם חוקרים את היש ולא למה, וגם היש לא מבינים כלל.
והלוואי שנוכל להגיע להגדרה מדיוקת וטובה אבל לצערי זה רחוק מאיתנו והגישיה הדרסנית שיש לה גיבוי
מלא על ידי החברה ,חוץ מבאמת יחידי סגולה שיכולים להבין ,חלק הורים אולי פה ושם איש מטפל אחד או שניים
גם לא בטוח. שהם לא אוטיסטים והם נוגעים בקצה של הקרחון ן בהבנה של איך להתנהג לאוטיסט איך לגשת עליו
לא מבינים אותו על כל בוריו אלה ממש בקצה המזלג, וזה גם התחלה מתפתחים לאט לאט ובהדרגה ,כמו שאומרים
מי שעולה מהר מידי גם נפול מהר, צריך לחשוב, לתכנן, לצפות במה שמתרחש מכל הבחינות, ואז לנסות לעזור ותרום
מקווה שכעת אני מובן.

חשבתי שאמרת שהיה ריבי זהות לא?

או לא הבנתי אותך? חשבתי שאמרת שאתה חושב שהוא כמה עולמות בעתיד,. אני אשמח שתרחיב למה
היקום הנטי יעלם ואיך.תודה מראש.

arana1

New member
אלא שיקום נ"ט מבוסס על שלילת האפשרות הזאת

כל הזמן מטיפים לי כאן סובלנות גם לנורמטיביות
אבל יש עם זה ממש בעייה מאוד קשה
כי נורמטיביות מבוססת בעיקרה על חוסר סובלנות מאוד אלים
ולהערכתי אין ספק שחברה מבוססת נורמטיביות, זאת אומרת, כזאת שנשענת על איזה ממוצע כמותי כאינדיקציה לאמת, לראוי, לנכון, הולכת ודועכת, הולכת ונעלמת
לקראת חברה המבוססת על ההקשרים שנוצרים ממרחב שבו לכל קול יש משקל מהותי
ולכן היצוגי, היחס בין המסמל למסומל, הוא הרבה יותר מיידי ומדוייק בה

את חושב שעם הזמן אנחנו נצעד לעולם טוב יותר? עולם אוטיסטי?

את רואה ארת התפתחות החברה צועדת לעולם כזה? אני מאוד מאוד מקווה שכן אבל אין לי ממש תשובה
שמסבית רצון ומנמוקת.

arana1

New member
כן, גם לא ממש בעייה לנמק את זה ולהראות את זה אבל חבל על הזמן

שמע אני זוכר שאלתי את אמי למה לא ספרת על היכולת בחשבון

שהייתי ילד על הבנה בחישובים, וכולי ,שאלתי אותה היא ענתה לי כך" לשם מה מה זה חשוב בכלל ומה זה היה תורם"
ואז המשיכה " אני לא הייתי רוצה להפוך אותך לילצן שמתרשמים מאיזה יכולת, לא התרשמתי בעצמי כמעת" אז אתה
מבין מה היא אימי?: היא יכלה לבוא להכניס להם בפנים שיש לי כישרון שהוא די נדיר בחשבון שאני יודע לחשב,שאני
מגיל צעיר משרטט לעצמי ומחשב, והיא לא עשתה כך, אפילו שהם היו יכולים לחזור בם, אל כך שיש לי קשים
סכל התחומים הלימודים, היא יכלה להראות שזה לא נכון, שיש גם יכולת אותו דבר שהייתי לומד מאנקלופדיות
הם אמרו שאני ברמה של כיתה נמוכה.

אז שאלתי אותה אמא את יודעת שאני לומד תחומר שאת למדת לבגרות , ,אז היא ענתה" מזה היה עוזר, אתה לומד"
לבגרות בית ספר? הם יתנו לך חומר כזה? בם יתנו לך את החומר של הכיתה,

אין צורך לספר כלום, תלמד מה שאתה אוהב באופן עצמאי " כך היא ענתה לי, בשתי שורות ולא חזרה על זה שוב עד היום, והיום
מה שהולך שלילד יש טיפה כשרון, ואז הוא כבר אנשטיין יש הדרדרות ,מסתכלים על הילדים בצורה תחרותית, בצורה
שלי יותר חכם, שלי יותר יפה, אמי ר'ק משפט אחד אמרה לו בו הזכירה תחכמה שלי " אתה חכם אל תפעל באלימיות
אלה בעזרת המוח ולא בעזרת האגרוף" זהו ככה מש/פט כזה כל הזמן, רקאחר היא אמרה שהיא חשבה שאני חכם, וידע
את זה. אבל לא רצתה לומר לי, אבי ההפך אבי מכנה אותי המפגר, הוא חייב את הדגשה, הייתי מקבל 95 היה כועס
עלי. אם הוא היה יוד ע שיכולתי להתחיל תואר ולא הלכתי הוא היה זורק אותי שוב מהבית, אמי הצילה אותי לא זסיפרה לו.
הוא כמו הרוסים של פעם, רואה ציון נמוך זהו סוף העולם, אותו דבר סבתי אבל היא לפחות אומרת טוב פעם הבא תשתפר.
הו א חייב ירידה כדאי להמתיק את זה, והוא ערבי אני לא מבין מה ולערבים, ליוצאי ערב ולציונים, הוא בעצמו היה אמן,
התעסק באומנות, ובציור, ובנה כל מיני אוניות גדלות, עירים, הוא לא למד, והוא רוצה שאני ילמד, קיצור מאוד מורכב.

למעלה