"התשמע קולי"

גם אני לא בטוח שאני אוהב מי שהוא

יכול להיות שבגלל זה אני כך, לפי דעתי אני אוהב בצורה שונה ממה שמקובל, אני לא חביב על אהובי להפך.
כמה שהם יותר קרובים עלי כך הם סובלים אותי, כך פחות אני מתייחס עליהם, ולאלו שלא קרובים? כמו שאמרתי
הם צליליות, לא גרועים ולא ממש עוזרים הם משלמים את הצל הם חלק ממנו, אהבה זה דבר מאוד מורכב בעני.
ומי שמצהיר על עצמו כאדם אוהב בעני זאת הצהרה מאוד כבדה, והתוצאה היא שבסוף מי שמצהרים על עצמם
לפחות מנסיוני כטובים מתגלים כרעים, לסיכום: אני חושב לכך שאני מדבר עם עצמי, כי אני למען האמת לא מרגיש
צורך לדבר עם בני אדם אחרים, מעטים באמת מעטים הם אלו שהצליחו להזיז בי איזה תחושהה של רצון לפתח
קשר, לכן אין מגבלות כי מכתחילה אני לא רוצה לפתח שום קשר, אז אין לי מה להפסיד, כנראה עומד מאיזה פסיכלוגיה
אני לא יודע להצביע על מה. אבל כנראה שזה לא קורה סתם כמו כל דבר אחר בחיים.

Yemeth

New member

תיארת בדיוק את הצורה בה אני חושב.
אני לא בטוח שאנשים אחרים מסוגלים להבין מחשבה כל-כך פתוחה ובלתי-מוגבלת שפשוט נוגעת בהכל ומכל זוית.
כשאני ליד אחרים בכללי, כולל משפחה - אני "מקטין" את עצמי רק כדי להסתדר.
זה נותן הרגשה של זיוף והחמצה.
עם החברה לפחות אני מסוגל להיות יותר חופשי.

arana1

New member
ומה אם נפגוש מבט חיצוני לא ממית ?, לא מצמית ?

אם וכשיותר ויותר אנשים חווים זהות רבת פנים אז אפשר שאדם שחווה כזאת גם יכול להביט בלי להמית
לפחות בתיאוריה

אני מאמין בזה
וכשזה יקרה אז נוכל להנות מ2 העולמות, מהביחד והלחוד,בו זמנית,
ולדבר יש משמעות מאוד גדולה להתפתחות שמטבעה זקוקה לאיזה שהיא קוהרנטיות שאינה אפשרית למי שחווים כל הזמן קריסות כתוצאה מהצורך להתממש מול ועם מבט ממסגר

אדישות לזולת אינה אפשרית
וגם לא נחוצה ולא טובה
השחרור מהצורך להגיב, לציפיותיו ורעשיו, אפשרי, אבל לדעתי באמת בתנאי שיש ולו מבט אחד ששוזר בתוכו המון פנים

לדעתי זהות רבת פנים אינה חסרת גבולות או לא מוגדרת
להפך
יש בה הזדמנות לגבולות הרבה יותר מהותיים, יציבים, פחות פרדוקסלים
אבל ההזדמנות הזאת משוועת להדדיות
כי זה חלק מהעניין

הרבה אוטיסטים יודעים להיות בדיוק האיש שכל אחד מצפה לו
בדיוק בגלל שהם רבי פנים
אבל להיות אם אדם שהוא רב פנים בעצמו
זה משהו שכדאי לחלום עליו לדעתי

אני המון שנים הייתי מתוסכל מזה שאני רואה ומרגיש את כולם ואף אחד לא מרגיש אותי
שאני מצליח להיות האדם הנכון לאחרים אבל אף אחד לא מצליח להיות האדם הנכון בשבילי

כמו הרבה אוטיסטים זו אחת הסיבות שגם די ניתקתי קשר עם משפחתי

זה שניסו להגדיר אותי כרב פנים או כאיש בעל אלף פרצופים

לא עזר לי מבחינה הקבלה, אפילו להפך : בגלל שהם חשבו שאני רב פנים הם חשבו שיש בי הרבה משחק, ואני בעל הרבה
דמיות, אמרתי לך חשבו שיש לי פיצול אישיות ניסו לאבחן את זה יצא אוטיזם, אבל כל הזמן ניסו למנוע ממני להיות ללט
גבול, ושלא הקשבתי להם ופעלתי בדרכי שלי : התרחקו ממני, חשבו שאני מנופלטור, שאני מלביש על עצמי דמיות ומפה
כבר הסיפור ידוע: השאלה שלי למה לא נותנים לאנשים רבי פנים שמראים את - זה כלפי חוץ, למשל - אצליי טוענים שזה
בולט: אני פשוט אני אני מתנהג איך שנראה לי נכון, אבל כל הגדרות השליליות הדיביקו לי וזאת בעיה, כי היא אומרת שהיא
רוצה להיות כמו שהיא, אבל לא יכולה היא מפחדת, זאת בעיה לא קלה לפי דעתי, כי זה מתחיל מהלב מהפנים שלה, ואם
היא לא תקשיב לרחשי ליבה ותהתר לבקשת הנשמה, בסופו של דבר היא תהיה -א רק כלפי פנים, מה היא דעתך אראנה?
ובחוץ תהיה כשאר בני אדם אשר גם הם מסתרים פניהם אך מבחינה מסיומת הם התרגלו לא לתת לעצמם להרגיש את
מה שהם מרגשים אלה את המכותב עליהם מגרום חוץ, וכאשר אתה אדם שחפץ בכך מאוד מאוד ונחשק לאמתיות.
זה קשה מאוד, לפחות לפי נסיוני.

ו אני עדיין מתלבט בקשר ליחס שלהם כי הוא לפעמים רב כווני, כי מצד אחד הם נורא מתרשמים, כותבים עלי דוחות
עבים, אבל מצד שני הם גם מנסים לשנות אותי על פי צורכם, למשל העניין לשוחח עמם על זה נראה יותר נכון מרגישש
שאניי שאני כמין שפן נסיונות שמצוי בתוך מעבדה.

שאדונו מדקר בי ומחשמל אותי כדאי להוציא ממני דברי סוד כדאי לקדם את עצמו, כמו שאתה מתאר
כלא מבינים אותי, ואני רוצה שיבנו ורק הם מבינים את עצמם ודורשים ממני להבין, זה לא הוגן העליל
זה חלק שמרפיע לי להנל קשרים עם בני האדם כי הם רוצים לקחת אך לא לתת בחזרה זה נושא
מעניין ואשמח לשמוע את דעתך,ותודה מראש.

arana1

New member
אבל לא על זה אני מדבר, אלא בדיוק על ההפך

לא חושב ששווה להשקיע מאמץ להתקבל אצל אנשים שרואים אותך ככה,
גם לי הייתה חברה שהשתגעה מזה שכל שניה אני אדם שונה לגמרי,
מבחינתי
אדם שרואה אותי זה אדם שבמבין שדווקא בריבוי הפנים יש אחדות מהותית יותר
מקבלת יותר
מהכלילה יותר

לא ביקשתי הבנה ממי שרואה אותך ככה
תהיתי איך זה יהיה להרגיש מישהו שמבין ורואה את האחדות בריבוי
האם יהיה לזה אפקט מייצב, מרגיע, משחרר, מחבר

המון שנים אני חושב על זה

בגלל זה גם עיסוק באמנות ובמדע כשלעצמם לא נורא מעניינים אותי
אלה דברים יפים ומרגשים ואולי לפעמים נחמד להשקיע בהם משהו
אבל לתחושתי אנשים רבי פנים הם דווקא כאלה שבניגוד למה שנכתב כאן הם הכי לא אדישים לאנשים
שבשבילם, מה שמהותי, זה קודם כל ומעל הכל הנסיון למגע אנושי
וכל היתר הוא לא בדיוק שולי אבל הוא נובע ממנו ונעשה למענו

אותי הדברים שמרשימים אותך מזמן לא מרשימים, באמת, בחיי, כל מה שהפסיכולוגים רואים כפוטנציאל עצום לא מעניין אותי בכלל, אלא כהיבט של מה שאני מנסה לתאר כאן
בגלל זה גם איני פגיע לנסיונות לשנות אותי
אין להם במה לפתות אותי
לא מתלהב מאנשים שמתלהבים ממני בכלל

איני מתלהב אני לא מבין על מה המאומה

על זה אני גם מדבר,ברור לי מה שאתה אומר: אני לא ישנה את עצמי ולא יתקרב לאותם בני אדם, אני שואל שאלה אחרת.
כמו שאתה שואל: איך נוכל להיות עצמנו למרות כל אותם מכשולים שכמלכדות מפזרות בתוך האזור שבו אתה ממוקם.
אני מתכוון לא על מאבק רק איתם אלה על אותם מכשולים כלעצמם: שאלתי איך אדם יכול לקבל את עצמו למרות כל
הדברים אשר מבחוץ מנסים לנקר בו? תשובתך היא לא להתייחס: וכך אני עושה, אבל מה הפתרון לאנשים אשר כן רוצים
להיות בקשר, ובגלל היותם שונים ורבי פנים אנשים דוחים אותם, גם כרובים ואוהבים בני משפחתם אשר דוחים אותם בגלל
זה אני מצביע על בעיה שבעני היא חשובה : נעזוב את הקרבה של האדם אשר מבין זאת, אלה נדבר על אדם שנמצא בתוך
אותו מוקש, ומתלבט,כמו הסיפור עם אותה חברה: מה היא צריכה לעשות כדאי להשתחרר? אני גם חשבתי על אותם
הדברים, שאם רבוי הפנים הבנתו יכולה להוביל לאותם הדברים שמנית, השאלה שלי אחרת מה יכול לאיץ את האדם
לקבל את עצמו, זאת היא שאלתי הבלעדית, ואת זה שאלתי אותך, כל העניין שמתרשמים ממני לא משוכת אותי, כי
איני מבין על מה המאומהף אדם אשר חיי את חייו כך באופן כזה שהדבר לא זר לו בכלל, אלה הוא חווה אותו כל הזמן
מכל כיווין ,לא רואה צורך שיתרשמו ממה שבשבילו מקובל ומובן, אני בכלל לא פגיעה, הדוגמה שלי עם השפן היא
פשוטה: אדם נפגש עם אדם אחר בעל אנטרס שלא נראה אולי מקצור הבנתו, כמו שהשפן בא אל הענוי ללא ידע
ממש שאדם יזיק כך גם אותו אדם, נגיד אני, עכשיו אתה אמרת, שאתה רצית שיבינו אותך, ואז נתתי את אותה
דוגמה, כדאי להראות שהרגשתי היא שאנשים מנסים לתפוס אותי בכל מילה, אות, נשימה, ואז אני אומר מה לעשות?
להתעלם, או לנסות ליצור הדברות? זה מה שאני שואל, ובקשר לאדשיות קרא הודעתי עליה, אני לא אדאיש להפך
אני רואה את העולם כמכלול שלם, כבפנים ובכחוץ, הכול טבוע ואני טובע בהכול, אני רוצה קשר הדדי לא הפרד
ומשול, לא שליטה, לא משחק, אלה כנות ואחדות, אני מקווה שאני ברור, כי אני לא חושב שאני מיוחד כל כך,
זה שהם רואים בי כך זה דבר שונה לגמרי לבין מה בליבי אני מרגיש, זהו זה מה שיש לי לומר.

arana1

New member
אז בדיוק על זה עניתי

שכיוון שגם אתה וגם העונות לך וגם הרבה אוטיסטים חווים חוויה דומה אז הגיוני שאפשר שמי שחש שמבטי הסביבה חונקים אותו ימצא סיכוי רב יותר למבט שאינו חונק אלא מאפשר אצל מי שחש בדומה לו

אדם רב פנים ימצא את פניו באדם רב פנים אחר
הדדיות אתה יכול למצוא אצל מי שזקוק להדדיות בדיוק בגלל שזה הדבר היחיד שיכול לקשור את ריבוי פניו למשמעות אחת
לא אגוצנטרית
אלא פתוחה
לזולת
לאחר

אנשים טועים לזהות בפתיחות זאת תמימות, או חוסר יכולת סינון
זה ממש לא ככה בכלל

אני אישית ? פשוט לא יוצר קשר ולא מדבר.

כן את זה אני הבנתי

אני הבנתי שרב פנים יוצר עם רב פנים אחר קשר אמיתי, זה ברור לי, אבל אני הבנתי מממך שהפתרון הוא פשוט לא ליצור קשר.
גם כך אני עושה, תודדה על תשובתך אראנה.

אני כל כך רוצה למצוא קשר עם אדם שדומה לי

ואני מדבר עם אוטיסטים: אבל כמו שאמרת שאמרת פעם הם לא ממש דומים לי, לא יודע אני ממש נמצא בברוך.
אני רוצה קשר, אבל לא מצליח למצוא פרטנר, זה ממש חיפוש ארוך, אני מקווה מאוד ש/אני יכר ממש אדם
שהיה בנינו קשר הדדי ומאוחד: והיה לי סוף סוף טוב.

אגב דיברתי באופן כללי על התופעה ולא עלי כפרט בהכרח

אני נוטה לדבר על הכלל ואני גם בבתוך הכלל : כי רק בקטע הזה אני אתן הבהרה: אני לא מתלהב מה אנשים חושבים עלי
אני אכפת לי מה אני חושב על עצמי, מה שאני שאלתי מה האדם צריך לעשות כדאי לקבל את עצמו בתור אדם רב פנים, ולא
להסתגר בתוכו, וו להיות הוא עצמו, זה בסך הכל השאלה, ושאלה השנייה למה מבחינה מסיומת זה מרשים אנשים
אבל גם הם נרתעים ורוצים לשנות אתותך, בגלל זה נתתי את הדוגמה על היחסס המשתנה של מטפלי.
כנראה לא הייתיי כי כהרגלי פרטתי יותר מידי.

arana1

New member
חלק מהעניין בריבוי פנים זה שהכללי והאישי הם אחד

זה גם מה שמצד אחד מפתה אנשים ומצד אחד גורם להם לרצות לכלוא אותך בתבנית שתאפשר להם לעכל אותך

בגלל זה אוטיסטים, שסובלים הרבה פחות מהשאר מהנטייה ליחסי משיכה דחיה מושכים אליהם את הצורה הכי קיצונית של יחסים כאלה
כי מצד אחד הפתיחות והאפשרויות שבה מושכות אנשים אבל מצד שני על מנת לשהות לידה ואיתה הם מרגישים שהם חייבים למסגר אותה

הם לא מבינים שברגע שהם משנים אותך אז בדיוק מה שכל כך נפלא בך יעלם

מטפלים זה דבר מיותר לגמרי
בכל מקרה

אוקי,

תודה על התשובה, והמשפט בלפני אחרון שלך הוא כזה נכון ,אני מסביר לאנשים שאם אני ישתנה אז אני לא אהיה
אני פשוט כך, גם להורי שלפחות בקטע הזה כבר הם בסדר, זה ממש לקחת אבר מהגוף שלך, לתלוש לך חלק מהנשמה.
ממש כך, לא מבינים שזאת התעללות, זה ממש אכזרי השנוי האוטיסטי כדאי להתאם לאופי הנטי, ועל מטפלים באמת
לא נדבר .

anti is back

New member
כבר מזמן ויתרתי על הכמיהה הזאת

פעם חלמתי על חברות - ובעיקר על זוגיות - שבה לא אהיה מודעת כל כך למתח בין סובייקט לאובייקט ולחלקיות שהמבט החיצוני כופה עלי. אבל עם הזמן, הבנתי שזה פשוט בלתי אפשרי בשבילי, ושהדרך היחידה לקיים יחסים עם חברים ובני זוג מבלי להפוך לזומבי היא לשמור על גבולות ברורים בין מי שאני עם עצמי לבין המישהואים שאני עם אחרים ולהקדיש מספיק זמן להתבודדות.
גם אני הפסדתי הרבה - שתי מערכות היחסים הארוכות והמשמעותיות שהיו לי נגמרו משום שבני הזוג לא הצליחו להבין את הצורך שלי לגור לבד ולבלות זמן ממושך לבדי. וגם לי אין כמעט יחסים עם המשפחה מלבד אמי. כשאני חושבת על זה, לפחות במקרה שלי, המבט של קרובי המשפחה הוא המבט הכי דכאני, הכי ממסגר בשבילי.

אני מוכרחה לומר משהו, כי אני לא רוצה להוליך שולל. מעולם לא אובחנתי כאוטיסטית, לא הכרתי מישהו שידעתי שאובחן ככזה, ויש לי באופן כללי מעט מאוד ידע על התופעה. הגעתי לפורום הזה לגמרי במקרה לפני כמה ימים, אבל מאז שהתחלתי לקרוא בו אני די מבולבלת. אני מאוד-מאוד מזדהה עם הרבה מהחוויות שאנשים כאן מתארים, ובכלל, השיח כאן מאוד מרתק ונוגע בהרבה סוגיות שמעסיקות אותי באופן אישי כבר הרבה שנים. מצד שני, אף אחד מעולם לא הציע שאני אוטיסטית (הואשמתי כמה פעמים, חצי בצחוק, בסכיזואידיות - אבל זה גם ממש לא נכון, כי אני דווקא חווה רגשות בעצמה גבוהה למדי, אולי גבוהה מדי).

בעקבות החוויה המשונה שלי כאן, ניסיתי לקרוא קצת על אוטיזם כדי לראות אם אולי פשוט התפספסתי, אבל זה רק בלבל אותי יותר. נראה שעל ה"ספקטרום" נמצאות הרבה מאוד תופעות והיפוכן, ויש לי תחושה שזה בעצם שם כולל לכל סוג של התפתחות לא "נורמטיבית". מחשבה אחרת שעלתה בדעתי היא שהסיבה שכל כך התחברתי לדיונים כאן היא שאנשים פה פשוט הרבה יותר כנים מבמקומות אחרים ומעזים לדבר על דברים שבעצם מעסיקים את כולם באופן הרבה יותר חופשי ופתוח. לא יודעת.

רני לא חשדתי שאת על הספרקטום

וזה לא משנה את את מאובחנת או לא, האבחנה לא משנה דבר, העיקרה הוא מהה את מרגישה, יכול להיות שאת אשת אמצע.
יכול להיות שאת פשוט אישה מורכבת. זה לא משנה אם את מאובחנת כאוטיסטית או לא, אני גם הבנתי את זה מהתחלה, ואני
יודע שלא כתבת פה לפני. כי לא זכרתי אותך ואני זוכר את רוב האנשים שאני רואה. אני חוץ מזה אין לי ממש מה לומר עלכל
מה שאמרת. אבל נקודה אחת : הפורום הזה הוא שונה משאר הפורומים, מכמה סיביות אנשים פה הם גם לפי דעתי יותר
דעתנים, יש פה באמת דיונים מרתקים, למשל יש פה דיון ארוך איתי ועם אראנה, יש הרבה טוב בקהילה הקטנה שלנו, אני
מציע לך לנסות להשאר, לא חייבים להגיב ,רק לקרוא ואם זה מתאים לך מה רע? ואם לא לפחות ניסית.

anti is back

New member
תודה

אני בהחלט אשאר כאן, ולו כקוראת פסיבית. זו חוויה מאוד משחררת ומעניינת בשבילי.

arana1

New member
לא חושב שאפשר לוותר על כמיהה

אפשר להפסיק לחפש דרכים למימושה, ואולי זה דווקא טוב כי בגלל מורכבות היחס בין אובייקט לסובייקט פעולה ותגובה זה דבר הרבה יותר מסתורי מכפי שנראה שאנשים נוטים להניח.

נראה שאנשים נורמטיבים זה אנשים שחיים בנוחיות יחסית עם המתח בין סובייקט לאובייקט
ואחרים, כנראה מרגישים שאפשר, וצריך, גם אחרת
בגלל זה אנשים נורמטיבים לא מבינים דברים כמו קשיי שפה וביטוי והתלבטויות מדכאות ומחרידות סביב נראות ונוכחות, בשבילם הקיום ההזוי, החלקי, הזמני שלהם הוא מובן מאליו, זה לא שהם לא סובלים אבל הם סובלים כי הם לא משיגים את מה שהם רוצים ולא בגלל דברים שמבוזים גם כאן כפילוסופים וחפרניים ובכלל לא רלוונטים לחיים.

אבל היחס בין סובייקט ואובייקט משתנה כל הזמן, אלא שזה דבר שאפשר לראות רק דרך איסוף אובססיבי של פרטים, היסטורים, טכנולוגים, פסיכולוגים ואחרים
והוא משתנה לפתרונו
כנראה גם דרך הלחץ והפעולות של חריגים שחשים את האפשרות לפתרונו ופועלים, גם אם לא תמיד במודע, ליישובו

מאז שאני ילד אני מנסה להבין למה המבט של המשפחה הוא הכי דכאני, הכי מגביל, הכי אטום, איך זה שכל אדם מקרי ברחוב רואה ומכיר אותי, בהרף עין, בערך פי אינסוף יותר טוב מבני משפחתי הכי קרובים, שחולקים, או לפחות חלקו, איתי מרחב פנימי, גנטי, וחיצוני, מאז שנולדתי.
הדבר מעלה המון שאלות, על היחס בין קרוב לרחוק למשל, אבל כמו שכתבת אלה דברים שאסור לדבר עליהם בכלל, נסיוני להעלות אותם כאן בעבר גרר מקהלה של זעקות עלבון מתחסדות,
הורים בטוחים שזה שהילד הוא "שלהם" וקרוב וזמין כל הזמן זה אומר שהם מכירים אותו, והאמת שבדיוק בגלל זה הם בכלל לא מכירים אותו,
גם כאן, היחס למרכיבי היסוד של המציאות, כמו קרוב ורחוק, וכמו שייכות, והצורה שבה דברים אלה קשורים ליחס בין סובייקט ואובייקט, מדבר בשפה שהיא מאוד חזקה ומשמעותית למי שמודע לה וסובל בזמן שלאדם הנורמטיבי אין שום גישה לשפה הזאת בכלל.

בגלל זה הורים יעדיפו לשמוע שהילד שלהם דפוק, פגום, לקוי, כי הסבר כזה לא משבש את עולם הערכים הפנימי שלהם, את תפישת המציאות, בזמן שמי שמנסה לספר להם שהילד שלהם דווקא נפלא חוטף על הראש.
הורים יעדיפו להשקיע עשרות ומאות אלפי שקלים בטיפולים ובאבחונים שכל מטרתם זה לאשר את תפישת המציאות שלהם, על חשבון סיכויי ההתפתחות של ילדם, בזמן שהם דוחים בתוקף כל נסיון להזכיר להם יש גם אפשרות אחרת, שהאחרות והזרות נובעים ממקומות שהם דווקא מאוד יפים ומבוססים על יחס מאוד עמוק ומבטיח לפרדוקס הקיומי.

אבל לי אין ספק שתוך דור או שתיים תעשיית המוות של הפסיכולוגים תצא מהאופנה
אולי קצת יותר

האבחון לא ממש משנה כולם, אין לו שום ערך, לא מדעי ולא רפואי ולא אנושי ולא כלום, סתם, היומרה לדיוק היא פרודיה על המדע, כל מיני צירופים של ראשי אותיות שנזרקים בחשיבות עצמית של אנשים שמעולם לא למדו דבר ולא מסוגלים לחשוב על כלום

פעם לא דיברו בפורום הזה על הדברים האלה
כל הדיבורים כאן היו על מכונת הטיפול הענקית ועל הדרכים לממן אותה ולאזוק אליה ילדים, עם הזמן האוטיסטים עצמם התחילו לכתוב כאן ואנחנו כותבים על מה שמעניין אותנו, שאלה דברים שבכלל לא מעניינים את רוב ההורים מן הסתם
אז רובם פשוט ברחו מכאן
למקומות שיכולים להמשיך לאשר ולתמוך בכל הדעות הקדומות שלהם

לדעתי, חלק מאוד גדול ומהותי מההיבטים היותר מחרידים וקשים של הקיום האוטיסטי נובע מהתהום האין סופית שנוצרת בנפשו של הילד שהכפוי כפי טבעו, כמו כל ילד, להזדהות עם הדמות הקרובה לו, וכשהדמות הזאת לא רק שאינה מבינה לו ואותו אלא קוראת אותו בדיוק הפוך, התוצאה היא ילד מפוצץ, ילד שהבפנים שלו בחוץ, שלא יודע לאין הוא הולך, שחושיו מסתבכים אחד בשני כי תפישת המציאות שלו שונה לחלוטין ממה שמתאים לציפיות ממנו, ממה ואיך שמדברים עליו ואיתו, מאיך שמסתכלים עליו,
לילד כזה אין שום סיכוי לווסת את עצמו.
אבל לכי תאמרי להורה שהוא לא מבין את הילד שלו,האגו של הורה לא יעמוד בזה, מה שהאגו של הורה יכול לסבול זה שהילד שלו לא מבין אותו, ואת זה אפשר לתקן בעזרת הרבה טיפול, יקר וממושך, והרבה תרגול ואילוף

ולכן אוטיזם מתבטא כיום כהרבה תופעות והיפוכן
שבחלק המקרים זה נכון
ובחלק המקרים מה שנראה כהפוך לאדם הנורמטיבי הוא פשוט הישר האוטיסטי

אגב
אמנם גם כל מערכות היחסים שלי כשלו, אבל אם למדתי משהו בחיים זה רק דרך מערכות היחסים האלה, הדבר היחיד ששינה בי משהו ומשנה בי, היה ונשאר מערכות יחסים עם נשים
וחלק מבנות זוגי דווקא קיבלו בהבנה את הצורך במרחק ומרחב
גם כי גם להן היה צורך כזה
בגלל זה אני כותב שבסך הכל כל מה שאת צריכה זה לפגוש מישהו עם תפישת עולם וצרכים דומים לשלך
ואולי דווקא עם מישהו שצריך מרחק יתברר לך שאת לא צריכה מרחק
כי גם מרחק זה דבר סובייקטיבי, תוצאה, של דינמיקה מסויימת, וברגע שהמבט לא דוחס אותך למקומות בלתי נסבלים אז גם הצורך להתרחק נעלם
וגם במקרה זה
אנשים נוטים להתבלבל בין סיבה לתוצאה
ולשייך מאפיינים קבועים למה שהוא בעצם רק יחסי וחלקי וחולף
ובכך להנציח את הסבל והיאוש וחוסר התקווה

מאוד אהבתי מה שכתבת

אני אגיב על דבר אחד: אני הבנתי מהיותי ילד שהורי הם לעולם לא יכולו לעזור, גם שזה נשמע נורא ,וזה התבטא
כלפי חוץ, שאני עברתי התעללות מינית, או הצקות ו8כן הלאה הם לא ידעו מכך, לא אמרתי מילה הם גילו את רק אחרי די
הרבה זמן. אז בתור ילד אני הבנתי שהורים זה לא הכתובת: אני חושב שהילדים חושבים כך לפחות חלק מאוטיסטים,אבל
הם בצפייה ותקווה שכן יבינו אותם, אני אבדתי את זה די מהתחלה, אולי בגלל מ ה שעברתי, אני כיום לא מצפה מאבי לגלות
אמפתיה על שאני עצוב, הוא יש ל מנטליות שונה משלי יש די תהום בנינו, הוא אמר לא מבין מזה בכגלל להראות אהבה לשם מה?
ממתי ילד צריך אהבה?ילד צריך חינוך/ אוכל*/ לדואג לבראיתו, הוא אשכרה חושב כך. אז מה אני יאומר לאדם בעל השקפה כזאת
שלא משנה מה אני עובר הוא אומר לי תהיה חזק אתה ציך להתמודד, הורים של השקיעו כמו שאמרת הרבה כסף, בטיפולים
אמי וותירה על ללימוד, היא במקום פעם אחת לשוחח איתי לקח אותי לקלנאי תקשורת, בקשר למכונת המוות בעני זאת מכונת
שחיטה, נפשית, ילדים מהיותם תינוקות מנסים לשונתם על פי מה שמקובל בחברה, אין אישיות, אין אופי, אין זהות, אלה זהות
אחידה, אתה אמרת לי תמיד על הנאציזים או הפאישזם אני לא זוכר, ואני לאהבנתי את מה שאתה אומר זוכר? היום אני בעצמי
משתמש במילה הזאת, כי יש בדברים שלך משהוא משכיל, את באמת ובתמים גרמת לי לבין יותר על עצמי ועל האוטיסטים.
באמת ועל זה אנ מודה לך.

arana1

New member
גם אני לא פניתי להורי אף פעם

מאוד יתכן שהרבה אוטיסטים מטופלים ונחשבים כמנותקים רק בגלל שהם פשוט מבינים, גם אינטואטיבית ועוד לפני שהם יודעים לנסח את זה במילים, שההורים לא רק שאינם הכתובת אלא שההתערבות שלהם רק מחמירה את המצב

זה גם היה הקטע שלי, ואז למשל כשכאב לי לא פניתי להורים, אז אנשים חושבים שלאוטיסטים יש תת תחושה, זה לא המצב, הם פשוט מעדיפים לא לפנות לאנשים עם הבעיות שלהם כי הם לומדים מהר מאוד שהסביבה רק מחמירה את הבעיות שלהם
חבל שזה כך
והלוואי שזה היה אחרת
אבל לפחות בינתיים זה המצב
אולי אם נכתוב את זה כאן משהו ישתנה
ואולי לא
ואולי זה לא משנה

וחלק מהבעייה זה מה שאתה אומר
שניכרת גם מחוסר היכולת של רוב האנשים שכותבים על אוטיזם
להבין בכלל שיש אפשרות לקבל קצבים שונים
שיש צורך להסביר ולהראות את הצורך בקצב שונה
שלדברים יש פירוש ומובן
אבל אדם נורמטיבי פשוט לא מסוגל להבין את זה
גם אם הוא מצהיר שכן אז התגובות שלו וההתנהלות שלו מוכיחות כל הזמן שכצפוי מדובר רק בהצהרה כלפי חוץ

כמה פסיכולוגים ופסיכיאטרים וניורולוגים מסוגלים להבין למה אדם מסוג מסויימים חייב להגיב בו זמנית להמון דברים ?
מה שנחווה כהפרעת קשב למשל ?
מה הבסיס לתופעה ?
ולמה צריך לכבד אותה ולהערך אליה במקום לנסות להכחידה ?
בערך אפס
למעשה הרבה פחות מאפס כי כל מה שהמימסד המקצועי יודע לתת לאנשים שזקוקים לפתיחות למורכבות ההדדיות הדברים לעצמם בעולם זה יחס שלילי, מדכא, חוסם, "מתקן", כריתת מח כימית, וגרוע מזה

וכל עוד זה כך אין ברירה אלא להודות, שבדיוק כשם שאין שום סיכוי לקבל עזרה מההורים כך גם אין שום סיכוי לקבל עזרה והבנה למי שנושאים את שם המקצוע לשווא

אצלי זה היה פשוט אני זה אני והורי זה הורי

כאילו אני מדבר על עצמי: הורי הם לא מקרה נדיר מבחינת האופי הורי, ממש לא רוב הורים כך אם לא כולם, רק לא מודים בזה
כמו הורי, כמו שאמרת אין דבר כזה הורה טוב ממש לפי מה שאני זוכר והבנתי, לכן כל העניין של לנסות שהורי יבינו אותי היה לי
תמוה: לא הרגשתי שיש שם מי שהוא שיבין אותי, לכן לא ניסיתי מכתכילה, אצלי זה לא היה אניטאוטיבי אלה גם שכלי ,הבנתי
שאני לבד וידעתי להסביר את זה: וגם אמרתי אני זה אני והם זה הם, זה אולי הבדל ביני לבין אוטיסטים אחרים, אבל המערכת
היא זאת שגרמה נזק בלתי הפיך פשוטו כמשמעו: היא גרמה לך להתחיל לחשוב לא באופן עקבי או באופן בולט, שרגע יכול
להיות אתה טועה? אולי האמת לא בכיס שלך?: אולי אתה כן לקוי אלו מחשבות שעברו לי בגיל 12 אחרי שראיתי בפועל שלא
רק הם כך: אלה גם חברי משנים עורם, שאני כואב לי או צער לי, הבנתי שאני בובה על חוטים שמזיזים לה את היד פעם לפה
פעם לשם, מקפצת ורוקדת, ואז נזרקת לאשפה, ובבמקום לבקר אותם רציתי להפוך לבובה תקנית, כזאת שחביבה וכולי, ואז
חזרתי להיות הליצן של הכיתה, אבל מה שמפתיע שעד גיל 12 לא חשבתי שאני דפוק בכלל, ואיני מבין מה גרם לשנוי, כי
הייתי אצל מטפלים מגיל 4, קלנאי תקשורת, מרפה בעיסוק, זה שאלה שאני לא מצליח לענות עליה, וזה מעניין אותי .

anti is back

New member
אתה צודק, כמובן. הכמיהה לא נעלמה

אולי אפילו גברה עם השנים, יותר ויותר חותכת בבשר. זו התקווה שאבדה לי.
אני מסכימה מאוד עם הדברים שכתבת על האופן שבו אנשים מקבלים את הקיום ההזוי, החלקי והזמני שלהם (בדיוק כך!) כמובן מאליו ושכל ניסיון לדבר על זה מתפרש כ"חפרנות".
(איזה מושג מתועב! למה לכל הרוחות חשיבה על דברים לעמקם נתפסת כהרגל מגונה? אנשים מתעקשים לעצור ברגע שנגמרות להם הקלישאות, במקום שבו הפורמולות, המשפטים המוכנים מראש, נגמרים, ומוכרחים למצוא איזו דרך אחרת לדבר על דברים, להמשיג אותם לראשונה, לנסות להפוך תחושות וידיעות למשהו שאפשר לחלוק עם הזולת).

אני מאוד אודה לך אם תרחיב קצת על האפשרות ליישוב המתח סובייקט-אובייקט, על השינוי של היחס ביניהם ועל הקשר בין זה לאיסוף פרטים. כי אני לא מבינה למה כוונתך, אבל מאוד-מאוד רוצה להבין מסיבות ברורות. הזדהיתי לחלוטין גם עם דבריך לגבי המשפחה. לא פעם הרגשתי שדווקא סוגים מסוימים של ריחוק יוצרים בשבילי את הקרבה הכי גדולה.

ויותר מכל – הדברים שכתבת על החוויה של הילד ועל המפגש הטראומטי שלו עם המבט ההורי היו בשבילי אגרוף בבטן. כמו בעניינים האחרים, גם כאן אני מרגישה שהחוויה של הילד האוטיסטי היא פשוט העצמה (נוראה, בלתי נסבלת, אני בטוחה) של חוויה שמשותפת לכל הילדים, שמובנית עמוק ביחסים המקובלים של הורים-ילדים. יש כנראה מי שמצליחים כנראה לשרוד את זה או להכחיש את זה, ויש כאלה (כמוני?) שלעולם לא ישתקמו.

אני לא יכולה לתאר לעצמי כמה גרוע יותר זה נעשה כשדברים לא מדוברים הופכים למרכז סדר היום. כשחוסר היכולת של ההורה להבין והתביעה (הלא נאמרת) שלו שהילד יתאים את עצמו למבט ההורי הופכים לסדרה של טיפולים ואבחונים ואכזבות מוצהרות.

כל כך חשוב שהורים לילדים אוטיסטים (ובכלל, הורים לילדים) ישמעו את הדברים שכתבת כאן, כפי שכתבת אותם כאן, בלי הנחות. אם זה היה תלוי בי, הייתי מדביקה את דבריך על התהום בנפשו של הילד כתשובה לאב ששאל כאן על בנו.

לגבי מערכות יחסים - אולי, אבל עוד לא פגשתי מישהו כזה. הצרכים שלי נתפסו כחוסר נכונות להתחייב לזוגיות, כ"סדר עדיפויות לקוי", כ"אנוכיות" ומה לא. וזה בשעה שזוגיות ואינטימיות רגשית היו בשבילי מאז ומתמיד הדבר הכי חשוב, הדבר היחיד שהעניק משמעות כלשהי לקיום, שהוציא אותי מדי פעם מהדכדכת התמידית שאני שרויה בה, ושההתעקשות שלי על ה"לבד" היא פשוט הדרך היחידה שאני מכירה לשמר את הזוגיות, את האינטימיות. אז כן, די התייאשתי.

למעלה