הרהורי כפירה

noa_f

New member
כן ולא. היה שירות אימייל לפני האייפון

אבל הוא היה רק בתשלום (דרך שירות me שכלל הרבה יותר).
&nbsp
והענין הוא בדיוק הענין: גוגל היא מלכודת דבש.
&nbsp

amitp

New member
עדיין לא בדיוק ברור מה מלכודת הדבש בדרישה לחשבון גוגל כדי

להשתמש בשירותי גוגל.

BravoMan

Active member
אני אשאל אותך שוב:

קראת את הסכמי השימוש והפרטיות של רישותי Apple?
&nbsp
את קוראת ל-Google "מלכודת דבש", אבל שוכחת ש-iMessage מופעל ברירת מחדל ומעביר את כל ההודעות של המשתמש דרך שרתים של Apple.
ואת מאמינה, מסיבה שאינה ברורה לי כלל, ש-Apple נותנת את השירות החינמי הזה מטוב ליבה, למרות שהוא עולה לה הון תועפות, או שאיכשהו היא מגלמת שנים של עלויות iMessage בתוך מחיר חד פעמי של המכשיר.

BravoMan

Active member
עברית שתיעלם לאחר איפוס, פרושו יבואן קיקיוני

במיוחד.
&nbsp
יבואן מקבילי שמכבד את עצמו ידאג שעברית לא תיעלם באיפוס (כלומר התמיכה העברית מוטמעת ב-ROM ולא נפתחה דרך אפליקציה מהחנות).
הרציניים שבהם (ועדיין מקבילים ולא רשמיים) דואגים שלא תעלם גם אחרי העדכון.
&nbsp
בכל מקרה, כדאי להזכיר, שכדי לפתוח עברית "חסומה", לא צריך לעשות root למכשיר.
זה אכן מעט מסובך, וידרוש קצת הבנה טכנית, אבל לפחות לא צריך לשנות את מערכת ההפעלה ולהריץ קוד שמנצל פרצות אבטחה...

noa_f

New member
אתה יודע איך היבואנים פותרים את זה הכי בקלות: לא מעדכנים...

AYELET1

New member
אפל אמנם מאפשרת לעדכן אבל זה דבר לא תמיד רצוי.

את ה-4S שלי לא עדכנתי מאז IOS 7 נקודה משהו וכיום אינני יכול לעדכן ל-IOS 7 האחרון!
&nbsp

noa_f

New member
לא הבנתי: אם לא רצוי, למה את רוצה לעדכן?

ואם העדכון הזה כן טוב למכשיר - למה לא עשית אותו בזמנו? היית בקומה? על אי בודד? הרי היה מספיק זמן מאז שהעדכון הבא יצא, שיכולת לבדוק ולקרוא ולהחליט...
&nbsp
אפל לא תומכת אחורה זה דבר ידוע. כבר כתבתי פה כמה פעמים: דוקא ללקוחות של מערכות אחרות היא נותנת תמיכה יותר טובה. בחלונות היא תמכה אחורה, בגרסאות ישנות יותר מאשר במערכות מק מקבילות. ואני לא כותבת את זה בתור מחמאה - אלא כעובדה. כמו ״השמש זורחת ביום״. (שלא אומר שאני עובדת את אמון)
&nbsp
ואני מצטערת, לא חושבת שחוסר עדכון בכלל כמו באנדרואיד הוא שוה ערך לחוסר יכולת בחירה בגרסה המדוייקת בכל זמן עתידי שיתחשמק לך, שיש ב-ios

AYELET1

New member
כלומר את סבורה שיש להחליף את הלקוח הסורר?

noa_f

New member
איפה כתבתי את זה?

אני רק חושבת שאם את מחליטה ב-2015 שדוקא בא לך מערכת מלפני שנתיים, אז זבש״ך אם את לא מוצאת אחת.
&nbsp
הייתי היום עם בת 90 בחנות אופטיקה. גנבו לה את המשקפיים והיא זקוקה לחדשים. היא רצתה מסגרת ״כמו שהיתה לה״ (ובטח גם באותו המחיר), רק מה, ההם היו בני 30 בערך... והיום אין עיצובים כאלה. בכלל אין עיצוב כמו שהיא חלמה - פלסטיק בהיר וחצי שקוף - כי השנה האופנה היא לפלסטיק כהה או למתכת דקיקה. אז מה? טנטרום באמצע החנות? להאשים את האופטומטריסטית שהיא עובדת את דת ה״ווג״? נראה לך?

BravoMan

Active member
כרגיל - שכחת מי הלקוח...

אין שום דבר פסול בלדרוש מוצר שהלקוח רוצה.
לחברה מסחרית אין זכות קיום מלבד לשרת את הלקוחות.
&nbsp
נחשי מה?
לפני כחודשיים התפרק סופית שעון Casio ששירת אותי נאמנה כמעת 2 עשורים.
הדגם הזה כבר אי אפשר למצוא בחנויות כמובן, גם לא באתר הרשמי של Casio, אבל מה לעשות - יש דברים שאני מקובע בהם, ולא מצאתי שעון אחר שהתאים לי.
&nbsp
למזלי, רוב העולם השפוי אינו נוהג כמו היקום של Apple שברא ג'ובס ישתבח שמו לעד.
אז הלכתי ל-ebay, ומצאתי חנות - אמריקאית, לא סינית! שמחזיקה את הדגם הזה.
רק המשלוח מז*** עלה לי כ-40$, אבל קיבלתי בדיוק את מה שרציתי.
&nbsp
כן - תתפלאי, אבל יש לאנשים שחיים בחברה קפיטליסטית זכות לקבל את המוצר שהם רוצים, ולא להתפשר ולהיכנע לגחמות של חברות מגוחכות שחושבות שהן המשיח ודבריהן הן דברי אלוהים חיים.

noa_f

New member
אני בטוחה שתוכל למצוא באיביי מישהו שמוכר אייפון 4S עם המערכת

שאיילת רוצה. אבל לא בחנות של אפל. מה ההבדל?

noa_f

New member
אגב, אני רוצה להפעיל מחדש את הפאלם שלי. למה אני לא יכולה

לדרוש מ״כלנית״ דיסק עם העברית שקניתי (בכסף רב!) ולמה החברה לא מחזיקה חלקי חילוף? אני הלקוח! אני רוצה!
אני גם רוצה לקרוא ספר שאין בהוצאה. תדפיסו לי!!! אני הלקוח! אני רוצה! אני אלוהים.

BravoMan

Active member
והנה באות הדוגמאות הלא רלוונטיות...

למה היא חייבת לקנות מכשיר חדש, אם כל מה שהיא רוצה זה להחליף את מערכת ההפעלה?
היא יכולה למצוא רק את גרסת ה-iOS ב-ebay או אתר אחרת ולצרוב אותה?
&nbsp
ספר שאין בהוצאה דווקא אפשר לקנות, יש אפילו אנשים שמתמחים במציאת ספרים נדירים (לא ענתיקות ששוות המון, סתם דברים שאי אפשר למצוא בחנויות).
&nbsp
כל עוד זה ספר אמתי - לא רמאות וגזל "מוגן" ב-DRM, דווקא אין בעיה.
&nbsp
זמן קצר אחרי שקניתי את האוטו שלי, הצלחתי לשבור את קליפס הפלסטיק שמחזיק את המוט שתומך במכסה המנוע.
(הקליפס מחזיק את המוט כשהוא סגור, והמוט דואג שמכסה המנוע לא ייסגר לי על הראש כשאני בודק סמן \ מים וכו').
&nbsp
לו זה היה האוטו בשיטה של Apple \ נועה כנראה הייתי צריך לקנות אוטו חדש, או לכל הפחות מכסה מנוע חדש.
&nbsp
למזלי, האוטו של שוורולט, אז קפצתי למחסן היבואן וקניתי את החלק. עלה 5 ש"ח בדיוק.
וההחלפה לא דרשה מוסך...

noa_f

New member
מאותה הסיבה שאני לא יכולה למצוא בחנות של סוני סוללה חדשה

למכשיר הישן שלי. רק באיביי. אולי.
&nbsp
ואתה חושב שהיית יכול לקנות את הקליפס הזה 8 שנים אחרי שהדגם יצא? בחלומות שלך. ״זמן קצר אחרי שמערכת 7 יצאה״ גם איילת יכלה לשדרג.
אני, לעומתה, גם שנתיים אחרי שקניתי אנדרואיד - שכבר היתה גרסת שדרוג רשמית שלו !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ורק בגלל זה קניתי אותו!!!! - לא קיבלתי את העדכון!!!!!!!!!!!!!!

BravoMan

Active member
ראיתי בתוכנית טלוויזיה אנשים מוצאים רכיבים למכוניות

זקנות יותר ממני, אז הייתי אומר שהכל אפשרי.
&nbsp
כאמור, את מערכת ה-iOS הרצויה איילת לא תמצא גם ב-ebay, וגם אם תמצא - לא תוכל לעשות איתה דבר, וגם לא בעזרת מעבדה.

noa_f

New member
ובאותה המידה, בנזוגי חובב מכשירי הצדפה לא ימצא מכשיר חדש של

נוקיה בפורמט צדפה עם סוללה שמחזיקה שבועיים, כמו שהוא אוהב.
כשאתה משתמש במוצרי טכנולוגיה, אתה נכנס למסלול המהיר. מיצמצת - הפסדת. אתה לא רוצה? אין בעיה. תמיד אפשר שתי כוסות אשל עם חוט על גבעה עם פרה ושתי טבעוניות.

BravoMan

Active member
תתפלאי - אם הוא חובב דווקא נוקיה, מצבו מצוין!

נוקיה יצרו את הסוללות שלהם לפי מספר סטנדרטים מצומצם, במקום לייצר סוללה ייעודית לכל מכשיר.
כתוצאה מכך, הסינים למדו ליצור תואמים ממש טובים, וגם די קל לאתר סוללות חדשות למכשירי נוקיה ישנים.
&nbsp
כשהיה לי N900, מכשיר איזוטרי, שרכשתי די מאוחר אחרי שכבר לא נתמך, לא היית לי שום בעיה לרכוש סוללות נוספות בשבילו.
יותר מזה - כשקניתי נגן MP3 בצורת רמקול (כחלופה לטייפ עבור קרובי משפחה מאותגרים טכנולוגית) גיליתי שגם הוא עובד על סוללה סטנדרטית של נוקיה (תוצרת סין כמובן) למרות שאין שום קשר בינו לבין אותה חברה פינית.
&nbsp
סיפור "המסלול המהיר" הוא שקר שחברות אמריקאיות מוכרות לצרכנים כדי להצדיק רכישה שלא לצורך ולצבור צמיחה, אחרת כל השיטה הקפיטליסטית המסריחה שלהן תקרוס. זה נקרא "planned obsolecense" וזה כינוי מכובס לרמאות צרכנים.
&nbsp
בתחלס, לא חל שינוי של ממש בין דור מכשירים אחד למשנהו (כן, גם באנדרויד, וגם בווינדוס פון), ולפעמים טכנולוגיות עתיקות זוכות לפופולריות מחודשת: ביפן, טלפונים צדפה עם אנדרויד עכשיו באופנה...

noa_f

New member
לא מותק. ״רמאות צרכנים״ זה מה שעשו לי עם האנדרואיד שלי

שנקנה חצי שנה אחרי שגוגל הוציאה גרסת מערכת הפעלה, וחודשיים אחרי שסוני כבר התחילה ״לגלגל״ את העדכון - ונקנה רק בגלל שידעתי שהוא יקבל עדכון והוא לא קיבל עדכון רשמי. זו הונאה.

BravoMan

Active member
מה זה "ידעתי"?

Sony פרסמה הודעה רשמית שהמכשיר שלך יקבל עדכון ולא עמדה בהבטחות?
אם כן, זו אכן רמאות, ואני מניח שאפשר לגלגל נגדם תביע ייצוגית.
&nbsp

noa_f

New member
כן. סוני רשמה אותו ברשימת המכשירים שיקבלו עדכון

וגם התחילה להפיץ את העדכון חודשיים לפני שקניתי אותו. העדכון הגיע להודו, לצ׳כיה ולכל מיני מקומות, אבל המכשירים הבריטיים לא קיבלו את העדכון הזה עד היום.
קניתי אותו מתוך ידיעה שהוא יעודכן, זו היתה הסיבה שבחרתי דוקא בו, וקיבלתי קדחת. וזו ה-בעיה עם אנדרואיד: לא סופרים את הלקוח. בשביל היצרניות, אנחנו טובים רק כצרכני חומרה, הם רק יפסידו מתמיכה ארוכה. בשביל גוגל אנחנו לא הלקוח אלא המוצר.
&nbsp

למעלה