הרהורי כפירה

Powerball

New member
בראבו - זה שפעם ניסית ולא הצלחת להפעיל איפון 4...

זה לא אומר שאתה מכיר איפון.
זה למעשה די מעיד על כך שאתה לא מכיר.
ועובדה שכפי שאתה מעיד, מרוב שאתה מבין תקשורת ואבטחה וראוטרים וכתובות MAC ו WPA ו WEP בסוף לא הצלחת להפעיל את מה שמליוני משתמשים ברחבי העולם מפעילים ב 5 דקות של לעקוב בשלבים אחרי ההוראות שמופיעות בשפתך על גבי המסך.
ה״האיפון חייב להתקשר לספינת האם״ - לפחות יש לו ספינת אם להתקשר אליה. ובספינה יש צוות וקברניט שמוכנים לענות.
להתלונן שאין כפתור ״אחורה״ באיפון, זה כמו להתלונן שברכב חשמלי אין פתח למיכל דלק, או כמו להתלונן שברכבת אין קרון פחם. תכף תתלונן פה שלאיפון אין חוגה עגולה עם מספרים לחיוג...
ושפופרת - לא חסרה לך באיפון?

AYELET1

New member
הוא בטראומה כבדה מאז

BravoMan

Active member
הייתה רוצה להאמין בזה, נכון?

מה לעשות שזה לא הניסיון היחיד שלי עם אייפון, למעשה, אפילו ניסיתי לפתח תוכנות בשבילו.
אז כן - אני מכיר אותו מספיק טוב, ויודע בדיוק עד כמה הוא קשה לתפעול.
&nbsp
מליוני אנשים בעולם עושים הרבה דברים שדופקים אותם בסוף. עוברים באור אדום, נופלים בפח של מזימות ניגריות, שולחים את הססמה שלהם לכתובות דאו"ל אלמוניות ועוד.
זה אומר שזה מצב תקין? "צוות של ספינה עם קברנית שדואגים לך" אמורים לעודד את המשתמשים שלהם לעבוד בצורה לא מאובטחת שדפוק אותם?
&nbsp
החלק המטומטם עם כפתור אחורה באייפון זה שהוא למעשה קיים, וזרימת המסכים והניווט ברוב האפליקציות בנויות כך שיהיה נחוץ ושימושי, הבעיה היא, שהוא לא תמיד באותו מקום, וגם כשכן, הוא במקום שלא נוח להגיע אליו - אי שם בפינה עליונה כלשהי.
לפעמים כפתורים מחליפים אותו, ובקיצור - זו סבטוחה.
&nbsp
זה יותר כמו להתלונן שברכב אין רוורס, ואתה צריך להסתמך על איזו מערכת אוטומטית חצי בשלה שתבין מתי אתה רוצה לחנות...

Powerball

New member
יש מי שהולכים קדימה...

ויש המחפשים את הכפתור ״אחורה״.
בתפעול של האיפון אין צורך בכפתור אחורה. מדובר בתפיסת הפעלה שונה ממה שאתה רגיל.
לפעמים, אפליקציה, מצריכה הליכה לאחור, ואז מפתח האפליקציה דואג למקם כפתור מתאים.
גם אני הייתי שמח לו כל המפתחים היו שמים את הכפתור הזה באותו מיקום.
למה שלא תמליץ על כך לספינת האם?
בראבו, אני יכול להבין שעבורך האיפון מסובך לתפעול. אבל מכיוון שאמי בת ה- 85, חותנתי המבוגרת יותר, והבן של השכנים בן ה- 6 מסתדרים עם האיפון ממש טוב, יש לי מחשבה מסויימת לגביך.
תרצה שאבדוק אם מי מהם מוכן לסייע לך להתגבר על הסיבוכיות?

BravoMan

Active member
אני מעדיף לקבל ממך את דוח השעות שאתה משקיע בתמיכה בהם

וגם איך בדיוק הם מנצלים את המכשיר.
&nbsp
יש לי הרגשה שאתה לא בדיוק כנא במושג "מסתדרים ממש טוב"...
כי גם אני מכיר כמה בעלי אייפון מאוד מרוצים, רק שהם לא ממש סופרים כמה פעמים הם צריכים "עזרה מחבר שמבין".

Powerball

New member
מודה. פה ושם שואלים אותי...

אז מה ?
גם אני, אחרי 8 שנות שימוש באיפון והבנה ״מסויימת״ במערכות מחשב, שואל לפעמים. אפילו פה בפורום.
ונכון שלא מדובר על אותו סוג של שאלות. ונכון שהשלישיה שהזכרתי לא משתמשת כבדה ברמה גבוהה.
אבל על מה דיברנו? על הפעלה ועל פשטות. ובדברים הבסיסיים - הם מסתדרים ממש טוב.

amitp

New member
פה אתה דווקא טועה

בתפעול של האייפון יש המון צורך בכפתור "אחורה" (כמו בכל מכשיר אחר, דרך אגב). זה שבאנדרואיד יש לזה כפתור ייעודי, זה כל כך הרבה יותר נוח מאשר מה שיש באייפון, שאתה לא מבין עד כמה זה נוח עד שאתה מנסה להשתמש באייפון אחרי מספיק זמן של עבודה עם אנדרואיד ומבין עד כמה זה חסר לך.
&nbsp
זה לא רק העניין של הקלקה אינסטינקטיבית עליו שמאפשרת לחזור אחורה או לבטל את הפעולה הנוכחית (שבאייפון מצריכה למצוא את הכפתור הייעודי) - זה ממש חזרה שלב אחד אחורה - לדוגמא: אני נמצא בתוכנת המייל, פתחתי לינק משם (הופניתי לדפדפן) ואח"כ בדפדפן המשכתי לגלוש טיפה ופתחתי עוד לינק. לחיצה אחת על כפתור החזרה תחזיר אותי בדפדפן ללינק הקודם בו הייתי. עוד לחיצה ואני חוזר לתוכנת המייל ממנה התחלתי! (עוד לחיצה תחזיר אותי לאחור בתוכנת המייל, או שאחזור למסך הבית למשל, כתלות בתרחיש). לאייפון אין משהו דומה ולטעמי זה פשוט לא נוח.
&nbsp
בכל מקרה, גם אם אתה אישית לא מוצא לזה שימוש משום מה, האופצייה הזו באנדרואיד מצויינת על ידי רבים כיתרון משמעותי אל מול אייפון.

Powerball

New member
OK. ובמחשב - יש לך כפתור כזה?

תראה עמית, אני לא חושב שכל מה שיש באיפון מושלם ושאין מקום לשיפור.
אני גם לא טוען שהאיפון טוב יותר או טוב פחות מהחלופות הקיימות.
אני הגעתי לאיפון לאחר שנים רבות של שימוש בפאלם. בהתחלה , העדר כפתורי הפעלה וקיצורי דרך לאפליקציות השונות שגעו אותי. חשבתי שהאיפון זו תקלה גדולה בממשק משתמש. אבל אחרי שהתרגלתי, ראיתי- גם שהשד לא נורא וגם שיש לשיטה בה נקטו באיפון כמה יתרונות ביחס לשיטות אחרות. הכל עניין של הסתגלות, גמישות והעדפה אישית.
ולגבי הכפתור שחסר לך והדוגמאות שנתת- בשילוב של כפתורי ״רברס״ באפליקציות ומסך מולטיטסקינג בהקלקה כפולה על כפתור הבית, כל הבעיות שציינת נפתרות באיפון די בקלות.

amitp

New member
במחשב אני לא צריך כפתור כזה

כי יש לי מסך גדול, יש בו מקום למספר חלונות במקביל, ובכל זמן נתון יש לי קיצורי דרך אל כולם בתחתית המסך (וזו בדיוק אחת הטענות העיקריות שלי כלפי OSX, דרך אגב, שאין בה את זה).
&nbsp
גם במכשירי אנדרואיד אין קיצורי דרך "מובנים" לאפליקציות שונות, למרות שיש יותר דרכים ליצור כאלה מאשר באייפון, ולדעתי, דרך אגב, זו טעות, שכולם החליטו לחקות את מודל העבודה של האייפון - אני חושב שהיה הרבה יותר נוח עם קצת יותר כפתורים פיזיים, שהיו מאפשרים למשל להעביר שירים בנוחות כשהמסך כבוי, בלי להפעיל את המכשיר ולהשתמש בממשק המגע. אבל בגלל שסטיב ג'ובס החליט בזמנו שככה צריך להראות מכשיר שרוב האוכלוסייה תשתמש בו, ובגלל שזה תפס - אז אין. לא באייפון, לא באנדרואיד, ולדעתי גם לא במכשירי WINDOWS PHONE. עצוב.
&nbsp
אז נכון - לא סוף העולם, ואפשר להסתגל. תאמין לי - השתמשתי באייפון די הרבה שנים ולא יצאתי עם טראומה (קשה לפחות) לכל החיים. אבל זו בדיוק הנקודה - כן, _אפשר_ להשתמש "בהקלקה כפולה על כפתור הבית" - רק שזה הרבה פחות נוח.
אפשר גם למצוא את המקום שאליו אתה רוצה לנווט באפליקציית הניווט של אפל ואז להשתמש באפליקציית צד ג' כדי למצוא את הנתיב לשם בתחבורה ציבורית (כמו שהם חשבו שצריך לעבוד עד היום), במקום פיתרון מובנה "IN SYSTEM". אפשר, אבל זה פחות נוח.
&nbsp
(וכן, אפשר גם [לדוגמא] להעביר קבצי מוסיקה ידנית, ואני מבין שלך או למשתמשים אחרים זה פחות נוח. מקבל שלך המכשיר נוח יותר. אני רק מנסה להסביר שזה לא חד כיווני).

amitp

New member
גם לא חייבים מעבד

אפשר להשתמש בחשבונייה.
&nbsp
אין לי מושג מה יש במייזו. עד היום בכל מכשיר אנדרואיד שראיתי או השתמשתי בו אכן היה כפתור חזרה ייעודי. כמו שאמרתי בעבר, תמשיך להשתמש במכשירי השנקל הסיניים לצורך הדוגמאות (והלימוד שלך את הפלטפורמה. מסביר כמה דברים).

se7en77

New member
סתם הבאתי את המייזו כדוגמא , לגבי מכשירים

בוא תתחיל לרשום מה יש לי במלאי היומי

היחיד ששלי זה שיאומי רדמי 2 , זבל סיני במיטבו , כל היתר הם של העבודה והם משמשים לבדיקות ( ללא רוט וללא חרטא של החלפת רומים וכדומה )
יש עוד הרבה שלא נכנסו לצילום.

AYELET1

New member
אני אכן יכולה להעיד 2 דברים:

אין שום ספק שראית כמות רבה של מכשירי אנדרואיד מכל מגוון היצרנים, הדגמים וגרסאות מערכת ההפעלה.
וגם אין ספק שלא עשית הרבה עם הנקסוס שלך

amitp

New member
מכשירי אנדרואיד לא מצריכים צריבות רומים, אנטי וירוסים ושאר

ירקות שהוזכרו בתגובתך (מעבר לזה שאני חושב ששוש, כמשתמשת אנדרואיד ותיקה יודעת בדיוק מה הם מצריכים או לא, ומן הסתם לא צריכה טכנאי כדי לצרוב או לחרוך או לעדכן).
&nbsp
הם מאפשרים עידכונים ידניים, אבל ממש לא מחייבים. (כך שאם היום אני לא מרוצה מאנדרואיד 5 אליו עידכנתי את הOPO שלי, אני יכול לחזור לאחור. לכמה משתמשים בפורום _הזה_ שלא היו מרוצים מiOS 8 נאלצתם לספר שאין דרך חזרה? אני ספרתי לפחות 10).

se7en77

New member
אתה כן , האחיינית שלי לא .

האחיינית שלי גם לא תדע להתקין עברית וגם לא לגבות עם הליום .

amitp

New member
האחיינית שלך לא יכולה לחזור לאחור גם עם אייפון. מה הקשר?

אם זה מאוד יציק לה, היא תמצא מישהו שכן יודע לעשות את זה. עם אייפון היא לא תוכל לא כי צריך משתמש עם ידע טכני, אלא כי אפל הצפינה בכוונה תחילה את הממשק כדי למנוע את זה.
&nbsp
מעבר לכך שלא צריך להתקין עברית בשום מכשיר אנדרואיד, במיוחד אלה שנקנו בארץ. הדבר היחידי שצריך (לדעתי רק במכשירי סמסונג שנקנו בחו"ל) הוא לאפשר ממשק עברי, ויש הבדל גדול. זה בלי להזכיר שגם אם צריך לעשות פעולה חד פעמית עם קבלת המכשיר, זה לא קשור בשום צורה לתפעול השוטף, כך שאתה בהחלט מוזמן לעשות את זה עבור האחיינית שלך ולאחר מכן, אם מכל שאר הבחינות המכשיר מתאים לה יותר מאייפון - הרווח כולו שלה.

se7en77

New member
גם בעדכון או באיפוס המכשיר היא תצטרך לעשות את זה

ולגבי העברית החסרה , תבדור בסמסונג ותגיד לי אם זה עובד.
ולא היא לא , היא לא תשדרג ותשחק יותר מדיי , היא בכלל לא יודעת שקיים דבר כזה שנקרא רום , כמו מרבית האנשים בעולם .

BravoMan

Active member
גלקסי 3 \4 \5

רומים אירופאים, אסייתים וכו' עובד ועוד איך עובד (אנחנו מדברים על More Locale אני מניח).
&nbsp
יש עוד שאלות?

se7en77

New member
More locale לא עובד כבר מסמסונג s2

בדקתי על כמה וכמה מכשירים , אני דווקא התכוונתי לשינוי שמוסיף את העברית החסרה בתפריט.

BravoMan

Active member
להוסיף לתפריט השפות זו אכן בעיה.

אם זאת, אני לא יודע על אלו מכשירים בדקת, ואיזה ROM היה שם, אבל על המכשירים שרשמתי, ועם ROMים רשמיים מאזורים שרשמתי, More Locale 2 עושה את העבודה. זו מבדיקה אישית שלי.
כמובן, הוא צריך לקבל הרשאה דרך המחשב לפני שיוכל לעבוד, וזה מה שהופך את הדבר לבעייתי עבור משתמש לא טכני.

למעלה