הרהורי כפירה

AYELET1

New member
ואם הגיבוי שלך לאייטיונס ולא סינכרנת?

(וזו אפשרות לא דמיונית בכלל. כבר היו לא פעם שאלות כאלו כאן בפורום).
בקיצור, אין לי מושג איך נגררתי לויכוח למי יש גדול יותר.
הפסקנות של כל הפאנבויס (או גרלס) מדהימה אותי כל פעם מחדש.
באופן אישי וכידוע יש לי אייפד וטלפון אנדרואיד.
לכל אחד מהם היתרונות והחסרונות שלו (של מערכת ההפללה שלו)

amitp

New member
אבל זה אותו הדבר עם מכשירי אנדרואיד...

כל סיפורי המעשיות לגבי צריבות רומים, התעסקויות עם עברית וכו' מזכירים לי את סיפורי המעשיות של משתמשי מק לגבי מסכים כחולים בחלונות - כבר שנים על גבי שנים שזה לא קיים, אבל ממשיכים להסביר לאנשים ש"מק זה הכי טוב כי הוא לא נתקע ואין מסכים כחולים".
&nbsp
מור"קים זה תמיד טוב.

BravoMan

Active member
אז זהו, שאני מכיר ועוד איך מכיר!

פעם ניסיתי להפעיל iPhone 4.
רציתי להתנסות בו כבר בדרך הביתה, באוטובוס, אבל הפלא ופלא - בלי חיבור לאינטרנט או למחשב, אי אפשר לעשות כלום עם מכשיר מאופס - אפילו לא לפתוח את המחשבון או לראות את מסך הבית, כי מה לעשות - הוא חייב להתקשר לספינת האם לפני שהוא מוכן לעבוד.
&nbsp
אז הגעתי הבית, וניסיתי לחבר אותו לרשת הביתית שלי.
אבל הופ - בעיה. אני לא יכול לראות את כתובת ה-MAC של המכשיר לפני שאני נכנס להגדרות, ואת זה אי אפשר לעשות לפני שמסיימים עם האתחול הראשוני.
אז הייתי צריך להוריד את סינון ה-MAC מהנתב שלי, אבל לא נורה... רק שהוא גם לא הסכים להתחבר לרשת מאובטחת WPA.
(בסוף גם לא ל-WEP).
אז הורדתי לגמרי אבטחה מהנתב. והמכשיר התחבר סוף סוף. ואז גיליתי שהוא בכל זאת מסרב לסיים אקטיבציה ללא SIM בפנים.
&nbsp
אגב, בגלל שהמהנדסים של Apple לא מסוגלים להוסיף כפתור "אחורה" שעובד כמו שצריך, בכל פעם ש-iPhone נתקל בחיבור לא מוצלח לרשת WiFi הייתי צריך לחזור כל הדרך לתחילת תהליך האקטיבציה, ולבצע אותו מהתחלה, במקום שיחזיר אותי לתפריט רשתות וייתן אפשרות להתחבר שוב.
&nbsp
ה-SIM שלי אז היה בגודל רגיל, ולא נכנס ל-4 שדרש Micro SIM.
וגם לא רציתי SIM, רציתי לבדוק את שאר פונקציונליות המכשיר, שאמור להיות "טלפון חכם", ולא לעשות שיחות קוליות.
&nbsp
בסוף פשוט התייאשתי.
&nbsp
אתה יכול לא להאמין לשום דבר שאני כותב פה, אבל את העובדות אני יודע - מכשירי iOS מסובכים להפליא להגדרה ראשונית, ודי מסובכים גם בשימוש השותף.
לולא חברי הכת וכמה גיקים טובי לב שמוכנים לעזור למשתמש הפשוט, ואם רוב המשתמשים לא היו מסתפקים בשימושים הכי בסיסיים והגדרות ברירת מחדל, אף אחד כבר לא היה משתמש בזוועה הזו.
&nbsp
אבל שיהיה לבריאות.
אני מעדיף מכשיר שמשרת אותי, לא מכשיר בו אני צריך לשרת אותו ואת אדוניו בקופרטינו

amitp

New member
דווקא זו לא דוגמא לכלום

מכשירי אפל מיועדים להיות פשוטים מאוד (מבחינת כמות האופציות שהם מאפשרים) ועקביים - כל עוד אתה ממלא את הדרישות הרשמיות. וכן, הדרישות הרשמיות מופרכות בהרבה מאוד מהמקרים, ופונות לאיזשהו מכנה משותף שאם אתה לא חלק ממנו אז די אבוד לך, ואין אפשרות לסטות מדרך המלך לימין או לשמאל - אבל זה לפחות עקבי וכל עוד אתה ממלא את הדרישות שלהם (במקרה הזה - נתב פתוח וכרטיס סים בגודל הנכון) - זה כמעט תמיד יעבוד. במכשירי אנדרואיד, מכיוון שיש יותר אפשרויות ואפשר (למשל) להתקין תוכנות שמתערבות בניהול התקשורת האלחוטית, יהיה לך לפעמים הרבה יותר קשה לדבג בעיות סינכרון, למשל. לא מכיוון שמכשירי אנדרואיד הם "בעייתים", אלא מכיוון שהם בנויים יותר כמו מחשב, בעוד שאייפון בנוי יותר כמו מיקרוגל משוכלל או טלוויזייה חכמה.
&nbsp
יש אנשים שרוצים טלוויזייה חכמה ולא מחשב. זכותם.

BravoMan

Active member
עוד לא נתקלתי במיקרוגל שמסרב לחמם את האוכל אם

לא הגדרתי את השעה הנכונה בשעון המובנה...
(לא שיש לי ניסיון עם הרבה דגמי מיקרוגל
)
&nbsp
הקטע עם האבטחה היה תקלה. זה לא שהמכשיר לא מיועד להתחבר לרשתות מאובטחות, הוא הציג את האופציה, הוא קיבל את הססמה, הוא פשוט נתקע.
&nbsp
אני מודע שזה לא קורה לכולם, כנראה גם לא לרוב המשתמשים, אבל ראיתי עוד כמה הודעות דומות כאן בפורום.
&nbsp
הנקודה שלי היא אחרת: אתה לא יכול לטעון שמשהו "פשוט לשימוש" אם יש לו דרישות מופרכות.
זה בדיוק העניין!
&nbsp
אנחנו לא מדברים כאן על תוכנות שאתה יכול להתקין, אנחנו מדברים על הצעדים הראשונים בהוצאת המכשיר מהקופסה.
אייפון, חד משמעית מסובך יותר.
אגב, בניסיון השני שלי, כשכבר צלחתי את עניין ה-SIM, ניסיתי לפתוח חשבון Apple ID דרך המכשיר.
&nbsp
על פניו, א' ב' של שימוש אלא מה - עם מה שפתחתי, לא הצלחתי להתקין יישומים, גם לא חינמיים.
מאוחר יותר, הסבירו לי בפורום זה שהחשבון שפתחתי היה מהסוג הלא נכון. WTF?
&nbsp
ואל תגיד לי "זכותם". לא כתבתי שאסור למכור אייפונים או משהו. אני פשוט בעד האמת - והאמת היא, שעבור משתמש לא טכני, אייפון הוא מכשיר הרבה יותר מסובך מאנדרויד, ודורש הרבה יותר עזרה ממבינים.
יש לי לא מעט סיפורי זוועה מ-Power User של iOS והניסיונות שלו לעזור למשתמשים "פשוטים" לארגן את המכשירים שלהם.
&nbsp
פעם פנתה אלי גברת מסכנה באוטובוס שאיבדה את המחשבון שלה (באייפון כמובן).
מה קרה לו? פשוט מאוד - הכי פשוט שאפשר - הוא גלש למסך חדש, שנפתח שם לחלוטין בלי ידיעתה, וכמעת בלי שום אינדיקציה שזה קרה. (מן הסתם פעם אחרונה שהיא התקינה משהו).
&nbsp
מה לעשות, שמבנה הממשק המבורד שבו האייקונים זרוקים כולם בערמת זבל יכול להטעות אנשים...

amitp

New member
אתה לא בכיוון, בדיוק כמו שבע.

וכמו שכתבתי לו לפני דקה וחצי - אם כל הסיפור הוא ההתקנה הראשונית, אז לעיתים יכולות להיות בעיות גם באייפון (שאותן ציינת בהרחבה) וגם באנדרואיד (אם קנית מכשיר סמסונג משום מה). השאלה היא לא מה קורה בהתקנה הראשונית (שבה אני כולל גם את התקנת היישומים העיקריים שידרשו למשתמש) אלא מה קורה בתפעול השוטף.
&nbsp
ומה, באנדרואיד קיצור דרך לא יכול להתחבא בתיקייה?? ומה היית עושה אם היא הייתה בכלל משתמשת בLAUNCHER מוזר שאתה לא מכיר (וגם היא לא, כי מישהו התקין לה אותו) ולא היית מבין את מבנה התיקיות שלו? (יש כמה כאלה).
&nbsp
דרך אגב, יש לנו במעבדה מיקרוגל שאם תצליח להפעיל בתוך פחות מעשר דקות (שזה כנראה הזמן שיקח לך למצוא מישהו לשאול...) תקבל צל"ש. (רמז - חייבים לקבוע את העוצמה לפני כל הפעלה...).

BravoMan

Active member
האמת שנתקלתי בדגם כזה

ובאמת לקח לי זמן (אם כי כנראה פחות מ-10 דקות) להבין איך מפעילים אותו.
&nbsp
העניין עם הגברת הוא, שהיא בחיים לא היית מתקינה לאנצ'ר.
ולא נתקלתי בלאנצ'ר שיוצר תיקיות אוטומטית, בטח לא אחד דיפולטיבי.
&nbsp
וכן, אני בכיוון.
בוא נדבר על התפעול השותף - העברת שיר לשמיעה?
קביעת שיר בתור צלצול?
הקלדה באנגלית (או שפות דומות) כשצריך להבחין בין אותיות גדולות לקטנות?
שמירת תמונה \ שיר \ סרטון מאתר אינטרנט (הורדת קובץ דרך דפדפן)?
שמירת Attachment של אימייל (בנפרד, כדי שאפשר למחוק את המייל עצמו)?
&nbsp
אגב, הבנתי שבעדכון הגדול האחרון נוספה אפשרות לבחור עם איזו תוכנה לבצע פעולה מסוימת כמו פתיחת קישור או קובץ.
האם זה אומר שכבר אפשר לגשת לקישורים מתוכנת המייל המובנית עם דפדפן אחר, שאינו ספארי?
אפשר לקבוע דפדפן אחר כברירת מחדל כדי שלא ישאל כל פעם?
&nbsp
אפשר בכלל להתקין דפדפן אחר? (שנינו יודעים שהתשובה היא - לא באמת, כולם חייבים לעבוד על אותו מנוע).

noa_f

New member
כל מיקרוגל גם ממציא ממשק משל עצמו

ואתה צריך ללמוד מחדש כל פעם שאתה קונה חדש, כולל הבזבוז של כפתורי הקיצורים (מעולם!!! מעולם! לא השתמשתי בהם. הם לא שימושיים)
&nbsp
דוקא מהבחינה הזו, אייטיונז שכולם משמיצים, עבדה נפלא עבור אנשים שכבר עבדו עם אייפוד לפני זה (והם גם היו קהל היעד המקורי של האייפון). הם פשוט המשיכו בדיוק אותו הדבר. זו אחת הבעיות איתה: היא תוכנת מוסיקה שהלבישו עליה עוד ועוד פיצ׳רים כדי למנוע מאנשים להצטרך ללמוד ממשק חדש.
&nbsp

noa_f

New member
אה, אבל תנור האפיה שלי למשל, לא עובד אם איזשהו כפתור בשעון

מהבהב - ככה שהדוגמה שלך לא עובדת.
לקח לי זמן לגלות את זה (וללחוץ עליו פעם בשבוע אחרי שהעוזרת העבירה עליו ויש).
גם המכונית לא מתניעה אם אתה לא בפרקינג. וחלק מהחדשות דורשות גם רגל על המעצור - גם זה משהו שמפתיע אותך לפעמים.
הידנית שלנו לא מתניעה אם אין רגל על הקלאצ׳. למה? האוטו בניוטרל! ככה.
&nbsp
ואני שוב מזכירה את החברה שלי, שבכלל לא מוגדר לה אימייל באנדרואיד, אבל יש לה 10 מופעים של וידג׳ט הג׳ימייל, כי הוא ״נגרר לה״ שוב ושוב ואין לה מושג למה ואיך לזרוק אותו.
&nbsp
ואת זה שהבאתי מחו״ל נקסוס 5 למישהו ורצינו לשחק בו קצת לפני שחוזרים לארץ. אני וחבר אחר בעל נקסוס 4. רצינו לשים וידג׳ט על מסך הבית והוא פשוט לא מצא איך עושים את זה (גוגל שינתה גירסה, מ-4.1 ל4.101 כנראה, והחליפה את ״השיטה״). ואנחנו מדברים על מתכנת ומשתמש ותיק. זה לקח חצי שעה למצוא!
&nbsp

BravoMan

Active member
לגבי הנקסוסים - אין לי מושג על מה את

מקשקשת - שום דבר שקשור לווידג'טים לא השתנה בין 4 ל-5 ואני מדבר גם על גרסאות חומרה וגם על גרסאות מערכת הפעלה.
במקרה יש לי שניהם במשפחה.
&nbsp
האוטו שלי מניע בכל הילוך, והוא שנת 2012.
זה דווקא יצא בעוכרי כמה פעמים שחניתי בירידה והשארתי אותו ברוורס ליתר בטחון.
&nbsp
הקטע עם הברקס באמת דפוק, נתקלתי בזה באותו מסוים, אם כי אני יכול להבין את ההיבט הבטיחותי והוא זה שעושה את ההבדל בין מגבלה שרירותית, לבין מגבלה שדואגת למשתמש.
&nbsp
לגבי התנור שלך - זה שקנית תנור שמתנהג כמו מכשרי של Apple -- זב"ש

noa_f

New member
כן, כי להכריח משתמש לסנכרן את התמונות של האבא

שנהרג בצוק איתן, לפני שהאייפד נגנב, זה לא ״לטובת המשתמש״... פחחחחח

BravoMan

Active member
לא, זה לא.

זה שאת מביאה לי דוגמא כביכול קורעת לב, אינו יותר מדמגוגיה זולה.
&nbsp
בואי נחשוב על מה אנחנו מדברים כאן:
למיטב זיכרוני, האייפון אינו מסנכרן תמונות לוקלית למחשב (לפחות לא ב-Windows, אולי ב-Mac זה שונה), אז את בטח מתכוונת לסנכרן לענן?
&nbsp
ממתי להכריח משתמש לזרוק את התמונות הפרטיות שלו לאינטרנט, גם אם כביכול במצב שאינו גלוי לאחרים (למעט עובדי Apple כמובן), זה דבר חיובי?
&nbsp
בכל ההשוואות לתעשיית הרכב את תמיד מתעלמת מהעובדה הפשוטה:
המגבלות שיש בתעשייה הזאת, והחוקים הרלוונטים כמו חגורות בטיחות, נועדו לשמור על חיי אנשים, כולל אלה שאינם נמצאים באותו רכב, לא לנהל את החיים שלהם.
&nbsp
בניגוד ל-Apple כאן לא יוצאים מנקודת הנחה שהמשתמש אידיוט ולא ישמור תמונות חשובות לו.
אלא מנסים לוודא שלא תהיה פגיע פיזית בבני אדם.
&nbsp
אבל מישהי מאוהבת בדיקטטורה כמוך לא תבין למה יש מקרים נדירים מאוד שמצדיקים הגבלות של חופש הפרט

noa_f

New member
בוודאי שהוא מסנכרן לוקלית למחשב חלונות. גוררים וזה שם.

ועם כל הכבוד: יש לאנשים היום את תמונות העירום שלהם, את הפרטים איפה הילד שלהם מסתובב, את הגישה לחשבונות הבנק, את הגישה לכל התכתובת העסקית והפרטית, את כל נתוני הבריאות ולעתים גם גישה למחשבים של העבודה - הכל על הטלפון ועוד לא פירטתי הכל.
&nbsp
ואתה מדבר איתי על מכשיר שלא נוגע בחיי אדם?
&nbsp
אנשים התאבדו בגלל מידע שדלף להם מהמכשיר. אנשים איבדו עבודה וחסכונות. אנשים הפכו לפרנואידים או חטפו דיכאון, כי גילו שמישהו מצותת להם או עשה להם איזה אאוטינג ואנשים נכנסו לכלא.
רוב תאונות הדרכים הרבה פחות מכאיבות.

BravoMan

Active member
מה גוררים?

לא הבנתי - הוא מסנכרן אוטומטית, או שהוא נפתח כמו "כונן" והמשתמש גורר?
או שהתכוונת שהתמונות נכנסות לגיבוי של iTunes?
&nbsp
בכל אופן, מה הקשר בין סנכרון אוטומטי של תמונות לכל שאר ההודעה שלך?
לא אמרתי שהמכשיר לא מכיל נתונים קריטיים, ולא אמרתי שאין דברים שחשוב שחברות יעשו כדי לאבטח אותם.
&nbsp
סנכרון אוטומטי של תמונות אינו אחד מהם.

noa_f

New member
כברירת המחדל במכשירים חדשים

כאלו שאין הגדרות אייקלאוד שהגיעו ממכשיר קודם - הוא מסנכרן תמונות לאייקלאוד. רק את ה-1000 האחרונות אם אני לא טועה, אלא אם יש לך מספיק מקום.
ועם כל הפחד הקמאי שלך מעננים - הענן של אפל (אגב, כמו הענן של גוגל) מאובטח כנראה יותר מהמחשבים הביתיים של כולנו והציל אנשים רבים מאבדן מידע בגלל אופטימיות יתר.
הבעיה היא רק ״בין המקלדת לכסא״, קרי: המשתמש שבוחר סיסמא כמו 1234 שכל אחד יכול לנחש אותה.
&nbsp
הבעיה שלי עם הענן של גוגל, שבניגוד לענן של אפל, הוא חלק מהמודל העסקי שלה: היא עסוקה בלנכס אותו ואת האישיות שלי לעצמה, ככלי לעשיית רווח ולשליטה עולמית. עוד 20 שנה נקום ונגלה שבכירי גוגל הם שליטי העולם, אם מישהו לא יעצור אותם ושחיינו נתונים בידיהם בלי שום חופש. כמובן שיהיה איזה ״ניו ספיק״ שיקרא לזה: הדמוקרטיה הפתוחה או משהו דומה, אבל לא תוכל לחרבן בלי שגוגל תדע מה וכמה ובאיזה צבע ומרקם.
&nbsp

BravoMan

Active member
הבנתי, Apple היא חברה פילנטרופית

שמחזיקה מערך שרתים ענק כדי לתת בחינם ערך מוסף למשתמשים שלה מטוב ליבה.
&nbsp
קראת פעם את הסכם השימוש ומדיניות הפרטיות של iCloud?
אם תעשי זאת, תתפלאי לראות שהיא לא ממש שונה מזו של חשבון Google.

amitp

New member
לא הבנתי, עכשיו גוררים = סינכרון?

יופי, אז גם מכשירי אנדרואיד מסנכרנים מוסיקה לוקאלית.
&nbsp
(אני נמנע במתכוון מלקרוא את שאר הדיון שלכם, זה פשוט שיעשע אותי שאחרי שבילית שעות בלנסות לשכנע אותי שגרירת מוסיקה אל המכשיר =/= סינכרון, כשנוח זה פתאום דווקא כן...)

למעלה