הרהורי כפירה

BravoMan

Active member
את יודעת, זו לא בושה להודות אם את לא מבינה משהו

ולבקש הסבר... זה אפילו עדיף על לכתוב שטויות!
&nbsp
אין פה שום "חצי קוד פתוח".
Google כמו חברות תוכנה גדולות אחרות מוציאה הרבה מוצרי תוכנה שונים ונפרדים.
חלקם, אני מנחש 50% או יותר מהם, הם תוכנה חופשית - לא סתם קוד פתוח, אלא קוד ברישיון שנותן את כל הזכויות והחופש הדרוש לאחרים להשתמש בו, לשנות אותו, להפיץ הלאה עם שינויים או בלי.
&nbsp
כל מוצר ש-Google משחררת בקוד פתוח, משוחרר בצורה מלאה, שמאפשרת למי שמוריד אותו לבנות אותו מהקוד.
אין חצי ואין רבע.
&nbsp
מצד שני, כמו לחברות אחרות, אפילו Red Hat, יש לה מוצרים שהם בקוד סגור, והיא אינה מפרסמת אותם בתור קוד פתוח.
כאמור, אין צורך במוצרים אלה כדי שמוצרי קוד פתוח יעבדו.
&nbsp
Apple לאומת זאת, בנתה את כל התשתית שלה על קוד פתוח, מערכת הפעלה, הדפדפן, כלי הפיתוח - שום דבר מזה היא לא יצרה בעצמה, אלא פשוט לקחה מפרויקטים שונים של תוכנה חופשית.
אבל בניגוד ל-Google, לא רק שהיא לא מחזירה קוד לקהילה - היא אף אסרה להכניס תוכנות בקוד פתוח לחנות שלה!
&nbsp
זה נכון, שהיו מספר יישומים, חלקם אפשר לומר "יישומי מפתח" ב-Android ש-Google הפסיקה לפתח את גרסת הקוד הפתוח שלהם ובמקום זה התחילה להפיץ גרסת קוד סגור, ויש אנשים שמאוד לא מרוצים מזה.
אבל, אין כאן שקר, ו-Google עדיין מוציאה המון קוד פתוח שימושי ביותר לעולם (אני לא טוען שהיא עושה זאת ממניעים אלטרואיסטים, רק מציין עובדתית שהיא עושה זאת).
&nbsp
Apple יודעת רק לנצל ולפגוע.
&nbsp
אבל בסופו של יום, הסגידה היא שלך, לא שלי.
את זו שמגינה על Apple בחירוף נפש, לא משנה מה הם עושים.
&nbsp
אין לי נאמנות ל-Google. אין דבר שהיה משמח אותי יותר, אם מחר Canonical, או Mozilla או מישהו אחר היה מרים חלופה יותר ראויה, ועם פחות תוכנות סגורות ל-Android.
&nbsp
למעשה, ביליתי כמה סופי שבוע בניסיון להמיר את ה-Nexus 7 שלי ל-Ubuntu touch אבל גיליתי שבגלל שמדובר במכשיר ישן (גרסת 2012) הוא כבר לא ממש נתמך בגרסאות החדשות.
&nbsp
כרגע, אנדרויד היא האופציה השפויה היחידה. זה מצב רע, אני מסכים, אבל זה מה יש.
שימוש במוצרי Apple הרבה יותר גרוע.
תהית פעם למה הם לא מאפשרים דפדפנים עם מנוע חלופי בחנות שלהם?
&nbsp
הרי משתמש פשוט, אם בכל זאת מתקין דפדפן אחר, הוא מצפה לדפדפן אחר, לא לספארי בתחפושת.
אז מה התירוץ? אלא אם הם רוצים לרגל אחרי הרגלי הגלישה שלך?

se7en77

New member
מזמן לא ראיתי מוצר שגוגל הוציאה ומאפשר שימוש

בכתובת אימייל לא של גוגל או אפילו כדוגמאת תוכנת התמונות בגירסאת האנדרואיד האחרונה שמחייבת סנכרון עם גוגל+ .
פתוח או לא , היא עושה מה שטוב לה כמו כל דבר וחברה אחרת .
סוף סוף היא הגיעה להבנה שלא צריך לאפשר לכל אפליקציה את מה שהיא מבקשת , באמת הגיע הזמן .
מערכת התראות נורמלית אני מאמין שתגיע עם הזמן כי מה לעשות , לא הכל זה כן או לא .

BravoMan

Active member
מה הקשר?

כתבות דוא"ל קשורה לשירותי רשת שלה, שהם אכן עיקר מוצריה, אבל מה זה קשור לקוד תוכנות?
את הדפדפן Chrome שלה היא משחררת בקוד פתוח, והוא לא צריך שום כתובת דוא"ל כדי לעבוד.
את מערכת ההפעלה Android היא משחררת בקוד פתוח - שים לב, אני מדבר על מערכת ההפעלה עצמה, לא על תוכנת תמונות או יישום משתמש מסוים אחר.
גם היא לא צריכה שום כתובת דוא"ל כדי לעבוד - יותר מזה - אתה לא צריך SIM במכשיר וחיבור לאינטרנט רק כדי להגיע למחשבון (זאת בניגוד גמור ל-iOS כפי שכבר כתבתי בשרשור הזה).
&nbsp
היא גם משחררת המון ספריות למפתחים בקוד פתוח, היא שחררה שפת תכנות שלמה עם כלי פיתוח ותיעוד, ועוד ועוד.
בלי שום קשר לשום כתובת דוא"ל או שירותים שלה.

se7en77

New member
תבדוק שוב את הספריות ותראה שחלק גדול מהדברים

מסתמכים על שירותים שלה , זאת אומרת שאם ה-services שלה לא פועלים לא תוכל להגיע להרבה דברים , כנ״ל לגבי כניסה לחנות , לתוכנת התמונות ולעוד דברים .
&nbsp
הם חוסמים שזה נוח להם , אל תשלה את עצמך .

BravoMan

Active member
דוגמה ספציפית?

protobuf לדוגמה, דורש שירות של google? לא פעם אחרונה שבדקתי, זו ספריית פרוטוקול שכל אחד יכול לנצל...
ומה הקשר ל-"כניסה לחנות"?
Apple נותנים להיכנס לחנות שלהם בלי חשבון Apple?
Amazon נותנים להיכנס לחנות שלהם בלי חשבון Amazon?
&nbsp
לא מבין מה אתה רוצה מ-Google...

se7en77

New member
כן , אפל נותנים להיכנס לחנות לכל אחד

להוריד תצטרך חשבון .
גוגל לא נותנים להיכנס לתמונות שיושבות אצלך במכשיר ללא חשבון גוגל+ , נשמע לך הגיוני ?
תוכנות שהתקנת במכשיר לא מסוגלות לפעול ללא חיבור אינטרנט , למה ?

BravoMan

Active member
זה פשוט לא נכון!

יש אפליקציית גלריה ששולבה לפני כמה גרסאות באפליקציית מלצמה. היא עובדת לחלוטין off-line ובלי שום חשבון.
יש אפליקציה של Google שנקראת Photos והיא בעצם client של שירות התמונות המכוון שלהם, והמטרה שלה היא לסנכרן תמונות לענן, למי שמעוניין להשתמש בזה, מה שלפי דברי נועה, ה-iPhone עושה אוטומטית בלי לשאול את המשתמש בגרסאות האחרונות.
&nbsp
ועדיין, אתה יכול לעבוד באפליקציה הזו בלי לחבר אותה לחשבון Google!
בדקתי את זה כרגע ב-Nexus 4 המעודכן שלי - בפתיחה ראשונה, אתה בוחר "Use without an account", מקבל אזהרה שהרבה פיצ'רים לא יעבדו (מן הסתם גיבוי לענן וכו') וממשיך להשתמש בפרטיות המכשיר שלך כרגיל.
&nbsp
בקיצור, אתה אוהב להמציא סיפורים על אנדרויד שפשוט לא עומדים במבחן המציאות. צר לי.
אני לא יודע על אלו מכשירים נפלת ומה לא מצאת שם, אבל הדברים שאתה כותב פשוט אינם נכונים.

se7en77

New member
ברור , אפליקצית תמונות של מערכת הפעלה נקייה

הרי אמורה להתחבר לרשת של גוגל , גם ההאנגאאוט זאת אפליקציה נקייה שדחפו אותה למשתמשים.
הם מנסים ולאט לאט יורדים מהעץ.
&nbsp
ד״א כבר קינפגת את my account כדי שגוגל לא יעקבו אחריך .... שזה הדיפולט שלהם.
&nbsp
בכל מקרה , אם טוב לך עם הזוועה שנקראת נקסוס 4 תבלה ,תבחר מה שבא לך .
&nbsp

BravoMan

Active member
גם במערכת מלוכלכת!

אני מדבר על אפליקציית Google Photos שזמינה בחנות לכולם ומגיע מותקנת ברוב המכשירים:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.photos
&nbsp
אפשר להשתמש בה בלי להיכנס לחשבון Google!
&nbsp
האנגאוטס הוא שירות של Google. אתה יכול להתחבר ל-Facetime בלי Apple ID? נראה אותך!
ו-iMessage ממש לא דחפו למשתמשים...
&nbsp
לגבי נקסוס 4 במקומך לא הייתי ממהר ללכלך. המגרעות היחידות שלו זה שהוא דומה מדי ל-iPhone 4: גב זכוכית, מגירת SIM שדורשת כלי דק לפתיחה, סוללה שלא נשלפת, וחוסר בכרטיס זיכרון.
לולא bootloader פתוח ויכולת להריץ Ubuntu לא הייתי בוחר במכשיר הזה.
&nbsp
אבל למרות מגרעותיו התפוחיים בעליל, בסוף הסתדרתי איתו לא רע, כי לפחות מערכת ברירת מחדל שלו לא מנסה לדפוק אותי מכל כיוון אפשרי.

se7en77

New member
שמה , שגוגל דוחפת אותך להירשם לגוגל+ בגירסא החדשה אם

את רוצה סדר בתמונות .

AYELET1

New member
נכנסת ללא קושי לתמונות שלי

במכשיר דרך הגלריה עליה דיבר בראוו

se7en77

New member
יש שתי אפליקציות שונות , גאלרי ופוטו.

אני לא זוכר בדיוק מי זאת מי , באחד העידכונים אחת מהתוכנות הוסרה ואחרי לחץ הקהל היא חזרה.

amitp

New member
כניסה לחנות מחייבת חשבון גוגל,

כי זה מן הסתם החשבון שלך בחנות (כמו חשבון אפל בחנות אפל...). לא מבין מה לא הגיוני בזה.
דווקא באפליקציית ג'ימייל הוספה האפשרות לסנכרן שירותי דוא"ל שאינם של ג'ימייל לאחרונה.

se7en77

New member
תמיד יש תירוצים , זה לא קשור למן הסתם .

זה קשור לחיוב בשירותי גוגל services .

amitp

New member
סליחה, אבל אתה מדבר שטויות.

אני יכול להתחבר לחנות של אפל עם חשבון לא של אפל?

noa_f

New member
אתה יכול להתחבר לחשבון אפל עם אימייל לא של אפל.

אתה יכול להתחבר לחנות של גוגל עם אימייל שאיננו ג׳ימייל? (ובואו נזכור למה משמש האימייל של גוגל: לרישום של נושאי הענין שלך לצורך דחיפת פרסומות אליך ויצירת פרופיל אישי שלך עבור המפרסמים).
&nbsp
נכון, אפשר ליצור חשבון עם אימייל שפתחת רק לצורך הענין. אפשר לפתוח אלפי חשבונות ג׳ימייל. אני מנהלת לפחות 4 חשבונות זבל. אבל באיזשהו שלב הענין מתחיל להיות טרחני ומעיק. כמו סורגים.
&nbsp

amitp

New member
זה לא קשור

לא מדובר על חשבון אימייל. זה חשבון גוגל לצורך שימוש באילו שירותי גוגל שתרצי, כשביחד איתו את גם מקבלת גישה למייל של גוגל. תרצי תשתמשי. לא תרצי לא תשתמשי.
&nbsp
זה בדיוק כמו שחשבון האפל שלי נותן לי גישה למייל של iCloud. אז מה? אני חייב להשתמש בו? זה נחשב חשבון זבל? מה הקשר?

noa_f

New member
נותן לך גישה - אבל לא מחייב להשתמש בו למשהו. לעומת זאת

כל חשבונות גוגל מבוססים על חשבון אימייל של גוגל. אתה לא יכול להכנס ל-device manager שלהם עם אימייל של יאהו...

amitp

New member
שוב - אין הבדל לצורך העניין

אם אפל היו מציעים קודם את האימייל של iCloud, ורק אחריו (אבולוציונית) היתה מגיעה החנות, גם שם זה היה נראה לך כ"פתיחת אימייל כדי לקנות בחנות", שזה פשוט המקרה של גוגל - קודם כל התפתח שירות המייל ורק אח"כ רוב השירותים האחרים, כך שזה נראה כ"כתובת הג'ימייל". זה לא - זה שם המשתמש בשירותי גוגל.
&nbsp
לא מחייבים אותך להשתמש באימייל של ג'ימייל יותר משתפוז מחייבים אותי להשתמש באיזשהו אימייל רק כי פתחתי יוזר אצלהם. גם הם לא מקבלים יוזר שהוא אימייל (כלשהוא, במקרה שלהם) ודורשים יוזר ספציפי שלהם.
גם גוגל דורשים אחד כזה, ובמקרה שלהם היוזר (הספציפי שלהם) גם יכול לשמש כאימייל (שלהם). שוב - את לא רוצה, אל תשתמשי.
&nbsp
דרך אגב, גם במייקרוסופט עובדים ככה.

למעלה