הרבנים מכים שוב.

beatman

Member
היכן אמרתי פחד או כפייה ?

היהדות אינה דת מסיונרית, היא מקבלת רק אנשים שבאמת רוצים להתגייר.
במקרה של "זרע ישראל", מדובר באנשים שזורם בהם דם יהודי והם בקשר קרוב לעם ישראל ולכן יש פחות הקשחה כלפיהם בגיור ולא חלילה כפייה\הפחדה או גיור לא לפי ההלכה.

בדלנות ושמרנות הוא עקרון חשוב ביהדות, "עם לבדד ישכון".

M a r U s k A

New member

Wishful Thinker

New member
קראתי את מה שצירפת

וראיתי שהיא רשמה שם שהיא לא רוצה גיור מזורז, למעשה לא רוצה להתגייר כלל.
איזה פתרון אתה מציע למישהי שאינה יהודיה על פי ההלכה (ולא רוצה להיות) אך רוצה להנשא על פי ההלכה? זה לא נוגד קצת אחד את השני..?
וכמובן זה ללא קשר לכך שהיא אזרחית נהדרת והלוואי עלינו עוד כאלה אזרחים..
אני חושבת שהפתרון שהם מצאו לעצמם (חתונה רפורמית) זה פתרון יחסית טוב. ואני דוגלת בכך שתהיה אפשרות לנישואים אזרחיים למי שאינו מעוניין /יכול להנשא על פי ההלכה (וגם למנוע "גיורים מזורזים" ומיותרים).

אנטוליו

New member
היא לא רוצה רוצה להנשא על פי ההלכה.

המדינה כופה על אזרחיה נישואין דתיים, סידור שהיה מקובל עוד מימי קדם. הגיע הזמן להתקדם ולהפוך למדינה נורמלית ככל המדינות, חוץ כמובן מאירן או סעודיה, שכרע אנו נמצאים בחברתן.

ואז נהיה מדינה דמוקרטית

ולא מדינה "יהודית ודמוקרטית". אין גם וגם. והגיע הזמן להתקדם לנישואים אזרחיים.

beatman

Member
המדינה נוסדה בתור מדינה יהודית

מדינת הבית של העם היהודי והיא בעלת צורת שלטון דמוקרטית.

ivgy1980

New member
לא נראה שזה מה היא רוצה, וגם לא בן זוגה

רוצים למסד - בלי בית כנסת ובלי כנסיה - פשוט למסד את הקשר. מה כ"כ מסובך?

AlabamaW0rley

New member
אבל למה הבחורה הזו צריכה לחפש דרכים עוקפות

במקום להתחתן כמו כל אזרח שווה זכויות?

Astroo

New member
גם אני בעד נישואים אזרחיים

דיברתי על הפתרונות שקיימים היום

היא התראיינה בתקשורת ואמרה שהיא איננה

מעוניינת להתגייר בשום מצב. היא גם אמרה שאין לה שום טענות לרבנות אלא למדינה שבה היא חיה ולא מאפשרת לה להתחתן בחתונה אזרחית.

אני אישית לא מבין את הלהיטות הזאת של אדם "חילוני גמור", כדבריה, לבוא בברית הנישואין. מה הבעיה שלה להמשיך לחיות עם חברהּ לחיים כתמול-שלשום גם במשך העשורים הבאים. מה הערגה הבלתי נלאית הזאת לפיסת נייר שבה תהיה איזושהי חותמת שתקבע שהללו נשואים. מילא אנשים שרוצים איזשהו טקס דתי צבעוני כדת וכדין, כמו שעשו הוריהם, הורי הוריהם וסבי סביהם, אבל היא הרי בסה"כ מעוניינת לסמן V ולעבור הלאה, אז מה בעייתה להשאיר את המצב כמות שהוא?

Astroo

New member
לאישה זה חשוב, לגבר פחות

לאישה חשוב להתחתן, כדי להבטיח את עתידה הכלכלי ואת עתיד הילדים. כמו כן, אישה לא נשואה שיולדת. נתפסת כמופקרת בחברה.

היום הכל השתנה

יש הרבה זוגות שלא התחתנו וחיים כ"ידועים בציבור". האם היא רוצה להתחתן באופן רשמי עם בן זוגה רק כדי "להבטיח את עתידה הכלכלי"? אם זה כך, אז רצוי באמת שלא תתחתן ללא שום קשר לדת. אם לא ובכל זאת מדובר כאן באשה ענווה וצנועה, הרי שהסטטוס המשפחתי (נשוי, רווק, אלמן) לא צריך להטריד אותה יותר מדי. בציבור שאליו היא משתייכת, והיא אף ציינה שיש להם הרבה חברים יהודים-חילוניים-גמורים, כלשונה, יחסים מסוג אלו כבר מזמן לא נחשבים להפקרות.

M a r U s k A

New member
סליחה על הבורות ...

אבל מה זה גיור מזורז?
ומי אמר שהיא צריכה או רוצה לעבור את תהליך הגיור?

שוב אתה עושה סלט מכל העניין...

"היא נכדה לניצולת שואה" - נו אז? יש גם צוענים ניצולי שואה, גם גרמנים הומוסקסואלים, גם נכים, גם מתנגדים פוליטיים ועוד הרבה אנשים לא-יהודים שעברו את מלחמת העולם השניה ונפגעו מהנאציזם. האם זה הופך אותם ליהודים? אולי נקלוט את כולם פה בישראל?

"חיה כאן מגיל 4,ומשרתת במילואים כמפעילת האמר קרבי." - הדרוזים חיים כאן הרבה לפני "גיל 4", חלקם משרתים בתפקידים קרביים בצבא, חלק אחר בתפקידים פחות "נחשבים". אז? האם גם הם יהודים? ממתי שירות בצבא הפך לפעולת גיור? האם שירות בצבא בכלל ובקרבי בפרט זו איזושהי תעודת יושר? האם אנחנו מדינת ספרטה שתכליתה העיקרית זה לגדל לוחמים טובים וקלגסים רצחניים? זו מהות המדינה? האם אנחנו מדינה שיש לה צבא, או צבא שיש לו מדינה? האם אנחנו נמצאים פה בזכות הכוח, או בכוח הזכות? גם ישראל שמיר, אגב, כמו עוד כמה "תכשיטים" מסוגו שירת בקרבי. כולנו יודעים לאן הוא הדרדר ברבות השנים.

אם היא לא רוצה לשרת את המדינה, שלא תשרת. אנחנו לא זקוקים כאן לאיזשהו לגיון זרים של קוזאקים צמאי דם הששים אלי קרב בגלל כיסופים חייתיים להרוג ולרצוח. לא זו המשמעות של "צבא ההגנה לישראל". גם אין לנו שום צורך ב"אזרחים על תנאי". אם היא משרתת תמורת טובות הנאה ותפיסת הצבא על ידה כסולם חברתי, אז עדיף שתוותר על השירות. אני מעדיף חיילים כמו המתנחלים והציבור הדתי (וכמו הקיבוצניקים בעבר הרחוק), שיודעים למען מה הם נלחמים ומבינים שהצבא הוא בסה"כ כלי - המטרה היא שמירה על ישראל כמדינה יהודית.

ivgy1980

New member
איפה זכות הבחירה הבסיסית עם מי להתחתן??

המדינה לא יכולה להביא לכאן ביודעין מאות אלפי אזרחים לא יהודיים, ואז להגביל אותי עם הרבנות.
זה בלתי סביר ולא מתקבל על הדעת. נישואים אזרחיים או רבנות - זו הבחירה שלי, ולא של הממסד.

זה באמת לא חכם

יד ימין לא יודעת מיד שמאל. ובכל זאת, למה לא לצאת חכם בכל הסיפור הזה? למה לא להמשיך לחיות כ"ידועים בציבור" כמו הרבה זוגות אחרים? מה כל כך בוער לה לקבל את החתימה הזאת שתמצב אותה בסטטוס "נ"?

למעלה