הרבנים מכים שוב.

אנטוליו

New member
בת ליהודי ניצול שואה שחצי משפחתו

הושמדה ע"י הנאצים, היא אחת מסתם "כל מיני אנשים"? לשם מה בכלל הוקמה מדינת ישראל, אם לא לשמש מקלט לאנשים כאלה? האם היא קמה בכדי לשרת את גחמות של פראזיטים חרדים אוכלי חינם, שרבניהם אוהבים במיוחד לרדוף ולהתעמר באזרחים שמשרתים נאמנה את המדינה?

Wishful Thinker

New member
מה הקשר?

אני לא אומרת שחס וחלילה צריך לסלק אותה מכאן (אתה בכלל קורא את מה שאני רושמת או שאוטומטית מגיב אנטי?). אני בסה"כ אומרת שזה לא הגיוני מבחינה לוגית שמישהו שאינו יהודי כהלכה יבקש להתחתן על פי ההלכה. מה לא ברור? אני אפילו רשמתי שאני בעד שייתנו להם להנשא אזרחית, גם לא טוב? למה שמישהי לא יהודיה תרצה שדווקא רב אורתודוקסי יחתן אותה? (ובכתבה היא בכלל רושמת שהיא לא מעוניינת בגיור בכלל, לא מזורז ולא ארוך..).
ולשאלתך- המדינה שייכת להרבה אנשים, הבחורה נחשבת מזרע ישראל ועפ"י חוק השבות שעודכן והורחב גם לאנשים מזרע ישראל (גם לבני זוג כאלה, סבא דור שלישי וכו'..), כולם עלו לכאן וכולם קיבלו את אותן הזכויות שאני ומשפחתי (יהודים) קיבלנו. אז היכן האפלייה?? שלא מחתן אותה רב אורתודוקסי? שלא ייתנו לה לעבוד כמשגיחת כשרות, מה?

ivgy1980

New member
בכל העולם יהודים מימים ימימה הצליחו לשמור

על שורשים יהודיים. ודווקא בישראל, בגלל האפשרות לנישואים אזרחיים, זה לא יתאפשר?

לא חינם אומרים: רספובליקת הבננות. חוק השבות ויהדות הלכתית לא הולכים ביחד זה עשרות שנים.
מאז ועד היום לא דאגו להסדיר את הפרצה הזו. ככה לא מנהלים מדינה, ככה לא מתייחסים לאזרחים!

זה נכון שחלק מהיהודים בגולה הצליחו למרות הכל

לשמור על יהודתם, אך חלק אחר, קטן לא פחות ואולי אף יותר, התבולל והשתמד במהלך השנים הרבות והפך לחלק מעמי העולם. אחת הסיבות שבגינה הוקמה ישראל, זה כדי שהעם היהודי יוכל להתנתק ולהתנער סוף סוף מהגויים ולחיות בארצו מולדתו לבדו (מקסימום עם אחוז זניח של לא-יהודים ילידים).

ivgy1980

New member
התייחסות

הסיבה להקמת מדינת ישראל ("כדי שהעם היהודי יוכל להתנתק ולהתנער סוף סוף מהגויים ולחיות בארצו מולדתו לבדו") היא אמיתית ונכונה.
המימוש בפועל (חוק השבות....) הוא ברמה ירודה ביותר.
ככה לא בונים מדינה (יהודית)!

בעד

אבל לא מהסיבה שמנית. אלא אם נגיד כל אחד שהיה רוצה לעלות לפה (אם אפשר לקרוא למה שממשלת ישראל עשתה כשפנתה לארה"ב שתגביל את המכסות "לעלות" אז נגיד) היו בודקים את יהדותו אז אולי לא הייתי פה ומלכתחילה הייתי נוסעת לשם...לא כי אני לא יהודיה אלא כי לאמא שלי שהיא אתאיסטית מוחלטת אין זמן וכוח לשטויות האלו והאישור הגעה לישראל היה מתעכב (חבל באמת שזה לא קרה) והיא הייתה הולכת לראיון בקונסוליה האמריקאית איי שם ב 91 ובא לציון גואל.

אנטוליו

New member
איזה אסון גדול ש"חלק מהיהודים התבולל

והפך לחלק מעמי העולם" ובכך חסך לעצמו רדיפות ופוגרומים!

הרי נולדנו כדי לסבול ולגרום סבל!

TaL53

New member
העובדה היא שגם היהודים שהתבוללו

לא ניצלו מאחר וע"פ האנטישמים ( וגם ע"פ דעותיך) גם מי שהמיר את דתו נשאר בעל "תכונות יהודיות". אגב, מה באמת עם הדת הנוצרית הנשגבת? עוד לא הסברת לי כיצד מצד אחד אתה "אתאיסט" שלדעתו הדת היא עניינו הפרטי של כל אחד ומצד שני אתה רוצה שהיהודים יתנצרו בכפייה.

זה נאמר בתגובה ליבגני שטען שהיהודים הצליחו

לשמור על יהדותם. מעבר לכך, יש לך גישה של אשה מוכה. אם הבעל מרביץ ומכה, אזי אני אשמה. כדי שהוא יפסיק להכות, צריך פשוט לרצות אותו בכל ולהתיישר עם דעותיו. במקרה שלנו, ה"זוגיות" שלנו עם הגויים נכפתה עלינו. לא היו כאן יחסי אהבה כלל וכלל.

בדיוק!!! זה נשמע לי כמו אוי אוי אוי!!!!! התבוללו זה פיקציה כי דת זה פיקציה. זה הסבר של אנשים שלא יודעים להסביר דברים באמצעים הגיוניים אז הם אומרים "זה מלמעלה"....ואולי דווקא "מלמטה"?חחחחחחחח

beatman

Member
הצליחו לשמור ?

אם יהודים היו מצליחים לשמור על יהדותם לא היית רואה היום כל כך הרבה קורבנות התבוללות בקרב העלייה מבריה"מ.
וזה עוד "קטן עלינו", היום בקרב היהודים שנשארו במדינות חבר העמים אחוזי ההתבוללות מגיעים ל-80%.
בארה"ב הם גם גבוהים מאוד, במיוחד בקרב החילונים והרפורמים המצחיקים.

בקרב הדתיים הסיכוי להתבוללות בכל מקרה נמוך, אך דווקא על החילוניים המדינה צריכה לשמור ולהוריד אחוזים אלה למינימום.

ivgy1980

New member
מי שחשוב לו - שומר על יהדותו

לי חשוב לשמור על יהדותי. לי חשוב שזוגתי וילדיי יהיו יהודים.
לכן, אני אדאג לכך גם בארץ וגם בחו"ל - כמו שאבותיי דאגו לזה באוקראינה לפני 100 שנה.
האילוצים המלאכותיים (היעדר נישואים אזרחיים) לא בהכרח יביאו לתוצאה הרצויה.

beatman

Member
אבל איך תשמור על המשיך צאצאיך ?

אם ישראל תנהיג נישואים אזרחיים אז להערכתי אחוזי ההתבוללות יעלו, כי מישהו חילוני למשל (מאוד חילוני) לא יתחיל לברר יהדות כי בכל מקרה יהיו נישואים אזרחיים וזה לא יפריע לו כי גם ילדיו יוכלו להתחתן בנישואים אזרחיים.
בנוסף יש את העניין של גירושין וממזרות.
יווצר מצב של יותר ויותר פסולי חיתון, ואז יקרה מצב של פילוג בעם: אלה שינהלו אילן יוחסין (ממש כמו החרדים היום) ואלה שלא אכפת להם עם מי ואיך להתחתן.
אני אישית נגד זה שיהודים בארץ יצטרכו להילחם בשביל להישאר יהודים בדורות הבאים, זה אמור להיות ההבדל בין ישראל לחו"ל.

דרך אגב, עוד בתקופת קום המדינה היו וגם כיום יש הרבה פוליטקאים שמתנגדים לנישואים אזרחיים בדיוק בגלל סיבות אלה.
אולי הדתיים מתנגדים בפומבי, אבל השאר נמלטים בנימוס כאשר נשאלים על כך.

Wishful Thinker

New member
ומה קורה

היום? עם החתונות בחו"ל? זה אותו הדבר ואף אחד לא מנהל רישום של אילן יוחסין. פשוט מי שזה חשוב לו לא יתחתן עם מישהו שאתה לא בטוח לגבי הדת שלו, זה הכל.

המאוד חילוני הזה לא היה מתחיל לברר את היהדות שלה באף שלב ופשוט היה נוסע לחו"ל או משהו.. (גם אם היה מגלה שהיא לא יהודיה).

אם כבר אז צריך לעבוד על ההסברה ולא על איסורים (אבל זה בחיים לא יעבוד כי יגידו שזה מיסיונרי ונוגד את חופש הפרט).
נישואים אזרחיים זה לא משהו שהייתי רוצה מלכתחילה במדינה שלי, אבל מה לעשות שיש הרבה אוכלוסיה שעלתה לכאן לאחר שהרחיבו את חוק השבות (לסבא, דודה רבא וכו'..) וכעת לא נותנים להם להינשא? אי אפשר להתעלם מהם. והצעת "גיורים מזורזים" זה ממש לא פיתרון, זה מעמיד את ההלכה ללעג וקלס ומי שבא לתוך תהליך הגיור לא מתוך מניעים טהורים הוא פסול חיתון (ליהודי) בדיוק כמו אדם לא יהודי, אם לא ידעת את זה...

beatman

Member
אני מעריך שנישואים אזרחיים יעלו את ההתבוללות

בארץ, וזה גם מבחינה אתית לא מסתדר שמדינת היהודים חותמת על תעודות חתונה של מתבוללים.

לגבי חסרי דת, יש הצעות לתת נישואים אזרחיים רק במקרה בו שני בני הזוג אינם יהודים.
"גיור מזורז" הוא רק כינוי ולא גיור פיקטיבי כפי שהוצג בסרטון של ש"ס.
זהו גיור מלא כהלכה שנעשה בתוכנית מהירה יותר ותוך עזרה וליווי מסוימים מתוך הבנה שהוא נעשה לבני "זרע ישראל" ובודאי מתוך רצונם להתגייר.

Wishful Thinker

New member
לא חשבתי לרגע

על הפורמט של ש"ס. אני מדברת מניסיון. כששירתתי בצבא, היו איתי בנות שעברו את קורס נתיב, קורס מזורז לכל הדעות (גיור מלא אורך בין שנה לשלוש שנים). ובין אותם מתגיירים אולי 1-2 באמת רצו להתגייר מכוונות טהורות להשתייך לעמ"י. כל השאר עשו את זה מסיבות ממש אחרות. חלק מהנוחות של להיחשב יהודי במדינת ישראל, וחלק גם על מנת לקבל סוג של חופשה מהצבא, כן אני יודעת שזה נשמע הזוי, אבל חברתי- גרת צדק שעברה את הקורס אמרה שבערבים היו שם בעיקר מסיבות בחדרים עם אלכוהול והשד יודע מה עוד. שוב- על פי ההלכה מי שרוצה להתחתן בעקבות סיבה מסוימת חוץ מאשר הרצון האמיתי להשתייך לעמ"י זה נחשב גיור פסול. רק בשנים האחרונות החלו להקל על נשים וגברים שרוצים להתחתן והם מזרע ישראל בשביל חתונה, אם אתה שואל אותי גם זה מנוגד לרעיון האמיתי של גיור, אבל נעזוב את זה.
השאלה זה לא הרצון להתגייר. מן הסתם לא מכריחים אותם, אבל רוב המתגיירים שאני מכירה (ואני מכירה בערך 5), רק 2 מהם עשו זאת מסיבות טהורות. זאת המציאות. והשלושה האחרים חלקם אפילו מקללים את מדינת ישראל ואת העם היהודי (שכנים שלי לשעבר), ואז מה? הם עברו גיור.
אין לי בעיה עם הזירוז של הקורס, אבל יש לי בעיה עם התכלית שלו, שלעיתים רבות נפגמת.
ולנושא הנישואין האזרחיים- קשה לי להבין למה זה יעלה את ההתבוללות, גם ככה למי שלא אכפת מהמסורת מתחתן בחו"ל אז פתאום תשנה לו החותמת של המדינה. מי שרוצה להתחתן על פי ההלכה יעשה זאת בכל מקרה. אבל חבל שנתווכח על זה, כי מלכתחילה המדינה שגתה בנושא הזה.

beatman

Member
את מבלבלת בין 2 דברים

קורס נתיב הוא קורס שנועד לעולים חדשים או לעולים שאינם יהודים לפי ההלכה.
הקורס עצמו הוא קורס שבו מסיירים בארץ ולומדים את היסטוריית מדינת ישראל ועם ישראל.
באותו הקורס בהחלט עושים חיים

גיור הוא אפשרות שיש בהמשך לקורס ורק מי שרוצה להתגייר ממשיך אותה, בודאי שלא מכריחים.
יש גם המון יהודים שמקללים את העם היהודי/מדינת ישראל, אז ?
שנינו מסכימים שהמדינה טעתה בהעלאת כל כך הרבה לא יהודים, לכן הגיור הוא משימה לאומית כפי שזה הוגדר ע"י הרבנות הצבאית,פוליטיקאים ומפקדים בצבא.
צריך לקרב את אותם אנשי זרע ישראל ולהפוך אותם לחלק אינטגרלי מהעם היהודי !
להשאיר אותם על תקן "חסרי דת" פוגע גם בהם וגם מונע מיהודים להתחתן עמם, כמובן אני לא מדבר על מקרים בהם מישהו לא מעוניין כלל בגיור.

Wishful Thinker

New member
מסכימה

בנושא הקירוב וההסברה.
ומודה בטעותי אם אכן מדובר בשני חלקים שונים של התהליך.
פשוט מאוד חורה לי לראות יהודים/מתגיירים שמתנהגים ככה כלפי המדינה, וזה מה שצורם לי יותר מכל. בכל מקרה, האנשים שאני מדברת עליהם עברו קורס נתיב וגם התגיירו ועדיין מכפישים את המדינה (להבדיל מביקורת בונה וחיונית).

beatman

Member
יש לך למשל יהודים בפורום שמכפישים את המדינה

זה לא נעים אך לא קריטריון לשלילת יהדות.

Wishful Thinker

New member
חס וחלילה שלילת יהדות

פשוט לי זה לא נראה הגיוני שאדם עובר תהליך לא פשוט ומשקיע מזמנו ללמוד את ההלכה והתורה (גיור) ולאחריו מכפיש את כל מה שהשקיע עבורו.

למעלה