לא חשבתי לרגע
על הפורמט של ש"ס. אני מדברת מניסיון. כששירתתי בצבא, היו איתי בנות שעברו את קורס נתיב, קורס מזורז לכל הדעות (גיור מלא אורך בין שנה לשלוש שנים). ובין אותם מתגיירים אולי 1-2 באמת רצו להתגייר מכוונות טהורות להשתייך לעמ"י. כל השאר עשו את זה מסיבות ממש אחרות. חלק מהנוחות של להיחשב יהודי במדינת ישראל, וחלק גם על מנת לקבל סוג של חופשה מהצבא, כן אני יודעת שזה נשמע הזוי, אבל חברתי- גרת צדק שעברה את הקורס אמרה שבערבים היו שם בעיקר מסיבות בחדרים עם אלכוהול והשד יודע מה עוד. שוב- על פי ההלכה מי שרוצה להתחתן בעקבות סיבה מסוימת חוץ מאשר הרצון האמיתי להשתייך לעמ"י זה נחשב גיור פסול. רק בשנים האחרונות החלו להקל על נשים וגברים שרוצים להתחתן והם מזרע ישראל בשביל חתונה, אם אתה שואל אותי גם זה מנוגד לרעיון האמיתי של גיור, אבל נעזוב את זה.
השאלה זה לא הרצון להתגייר. מן הסתם לא מכריחים אותם, אבל רוב המתגיירים שאני מכירה (ואני מכירה בערך 5), רק 2 מהם עשו זאת מסיבות טהורות. זאת המציאות. והשלושה האחרים חלקם אפילו מקללים את מדינת ישראל ואת העם היהודי (שכנים שלי לשעבר), ואז מה? הם עברו גיור.
אין לי בעיה עם הזירוז של הקורס, אבל יש לי בעיה עם התכלית שלו, שלעיתים רבות נפגמת.
ולנושא הנישואין האזרחיים- קשה לי להבין למה זה יעלה את ההתבוללות, גם ככה למי שלא אכפת מהמסורת מתחתן בחו"ל אז פתאום תשנה לו החותמת של המדינה. מי שרוצה להתחתן על פי ההלכה יעשה זאת בכל מקרה. אבל חבל שנתווכח על זה, כי מלכתחילה המדינה שגתה בנושא הזה.