הרבנים מכים שוב.

beatman

Member
מכפיש הכל או סתם עצבני על המדינה

כמו הרבה ישראלים אחרים ?

Wishful Thinker

New member
מכפיש את הרוב

עצבנות וביקורת לכולנו יש על המדינה.
מכפיש את עצם קיומה של מדינה שתכליתה להיות מדינה דמוקרטית בעלת צביון יהודי. בעל אמירות כמו:"אני מוצץ מהמדינה הזו כל מה שאני יכול, שולח כספים למשפחתי ומקלל יהודים". וכששואלים אותו אז למה הוא החליט לעבור גיור, ענה שכאן הרבה יותר קל אם אתה יהודי או גר. אני אישית לא מבינה כיצד ניתן להימצא בכזה דיסוננס עצמי, אבל מסתבר שאפשר.

AlabamaW0rley

New member
אתה לא יכול ולא אמור לשמור על המשך צאצאיך.

נכון אמר יבגני, שמי שיהדות קרובה לליבו, ישמור על היהדות גם בארץ וגם בחו"ל. מי שיהדות קרובה לליבו יתחתן עם אישה יהודיה ויחנך את ילדיו לפי דרכו.
אבל הילדים יגדלו ויהיו אנשים חופשיים שיוכלו להחליט במה להאמין ואיך לחיות. זה פשוט פסול ונורא לכפות על ילדיך המבוגרים אורח חיים מסויים.

beatman

Member
אני רוצה שהמדינה תשמור עליהם

אחת הסיבות שההורים שלי הביאו אותי ארצה היא שכאן לפחות "כולם" יהודים וכאן אני לא אתבולל (למרות שיש לנו מספיק מכרים מתבוללים
)

AlabamaW0rley

New member
מה כוונתך ב"לשמור"? למנוע ממישהו לעשות משהו?

זה נקרא להכריח. אתה אומר בעצם שאתה לא סומך על התבונה של ילדיך ולא מכבד את רצונותיהם, כבר קבעת עבורם מהי הדרך הנכונה וכעת אתה רוצה שהמדינה תמנע מהם לסטות מאותה הדרך שאתה הגדרת.
זכותך לרצות את זה. אני רק מקווה שאתה מודע לכך שזה מנוגד לחלוטין לעקרונות הדמוקרטיה.

beatman

Member
הבעיה כאשר אנשים מתנתקים מהדת הם

מתנתקים לאט לאט מעוד ועוד עקרונות, כפי שניתן לראות זאת בחו"ל הרבה מתבוללים שם.
אני רוצה שהמדינה לא תתן יד להתבוללות ובכך תציב "מראה" מול היהודים החילוניים כאן שתזכיר להם מי הם ועקרון השמירה על היהדות.
מאוד פשוט.

AlabamaW0rley

New member
שוב, אתה פשוט לא מבין מה אני כותבת

לא משנה באילו מילים תעדן את זה - "תשמור", "לא תתן יד" וכו'. אתה רוצה להפעיל על אנשים כוח כדי שהם יהיו מה שהם לא רוצים להיות.
זהו זה. זה כל מה שיש מאחורי המילים היפות שלך.

beatman

Member
כי הם לא מבינים, הם טועים

צריך למנוע מהם לעשות את הטעות הזאת ולהשאיר אותם בקרב עם ישראל.
בהחלט הייתי רוצה שמדינת ישראל תשמור על יהודים ותעשה הכל בשביל לצמצם התבוללות.

AlabamaW0rley

New member
נו, אתה אמרת "הם טועים"

אני אמרתי "אתה טועה".

אמונה זה דבר מדהים. שום ספק עצמי. הלוואי עלי.
בעצם לא.

TaL53

New member
נכון מאוד

ביורוקרטיה לא קשורה להחלטה הסובייטיקיבית האם להיות יהודים או לא.

Wishful Thinker

New member
תראה..

נגעת בנקודה חשובה- "בקרב הדתיים/מסורתיים הסיכוי להתבוללות בכל מקרה נמוך", נכון מאוד וזה בגלל המסורת. בגלל שהקשר למדינה וליהדות חשוב להם והם אפילו לא ירצו להתחתן עם מי שאינו יהודי.
יש הרבה יוצאי חבר העמים (גם יהודים) שאין להם מושג קלוש בנוגע ליהדות, אז למה שיהיה אכפת להם עם מי הם מתחתנים מבחינה דתית?.
אתה חושב שחיסרון של איזו חותמת על נייר הנישואין שלהם זה מה שישנה להם?
אני גם נגד התבוללות וחשוב לי הצביון היהודי של המדינה, אבל המדינה לא יכולה/מצליחה להוריד את כמויות הנישואין בקפריסין, ואף חותמת לא תשנה את זה. מי שירצה להתחתן בדרך זו- יתחתן. אדם שנכנס לקשר מעורב מלכתחילה מבין את ההשלכות של זה וכנראה שזה לא מספיק חשוב לו. מה תעשה? תכריח אותו ללמוד הלכה?
אני לא חושבת שהפתרון הפורמלי הזה יעיל, הוא רק גורם ליותר אנשים להתרחק מהרשויות ומהמדינה. הרי מדובר באנשים שכבר בחרו את בן זוגם, הם לא יעשו "אחורה-פנה" כשהם יגלו שלא יקבלו חותמת של מדינת ישראל על הטופס.

AlabamaW0rley

New member
אף גוי לא מתדפק על דלתי הרבנות

אתה יכול להיות רגוע.

מי שמאמין שהמוסד הרבני מייצג את הדת היהודית ורוצה להתחתן לפי הרבנות אבל איננו יהודי לפי ההלכה - מתגייר גיור מלא וכשר.

לא אדבר איתך במילים של שוויון וחופש הפרט משום שהתבוללות זה מה שמטריד אותך. האם התרת נישואים לפי הדין הרפורמי או הקונסרביטיבי יוביל להתבוללות? מדוע אתה משוכנע שהרבנות היא זו שמייצגת את היהדות הנכונה?
עבורי ההתעקשות הזו נראית כמו נוצרי שמשוכנע שאלוהים מדבר רק עם האפיפיור בוותיקן, בעוד שהפרוטסטנטים והאנגליקנים הם בוגדים ומורדים.

אז די! שחררו את ישראל מהוותיקן היהודי!

beatman

Member
פשוט מאוד

הרפורמים משחקים עם היהדות כאילו היתה משחק לגו ועוברים עבירות בסיסיות בניגוד לכתוב בתורה! כמו עלייה לתורה לבנות,אישור אכילת חזיר,רבנית אישה ורב ללא כיפה,אישור חילול שבת ועוד הרבה הפתעות שאין יודעים אם לצחוק או לבכות.
והקלף הכי חזק: אחוזים גבוהים מאותם 'רפורמים' מתבוללים !
נעזוב את זה שהם מתירים נישואי תערובת, אלא הרבה צאצאים של רפורמים פשוט עוזבים לגמרי את היהדות או מתנצרים.

AlabamaW0rley

New member
שוב אתה נשמע כמו קתולי שיורד על פרוטסטנטי

"הפרוסטסטנטים האלה עוברים עבירות חמורות כנגד ישו, הם מאפשרים גירושין!"
אתה מבין? מה שנדמה לך כגרעין הדת יכול להראות לאחר כפרימיטיביות ופרשנות שגויה. ולמעשה, לא ניתן לדעת מי צודק יותר בגישתו ליהדות כי אלוהים, אם הוא קיים, פשוט לא מספר לנו!

ואתה חייב להסכים איתי שלכמות המתבוללים אין קשר להיותו של הזרם "נכון יותר". כן יש קשר להיותו של הזרם מתבדל יותר ומחמיר יותר.

beatman

Member
ודאי שיש קשר !

אם הוא נכשל ויש לו כל כך הרבה "נפילים" אז ודאי שהוא אופנה לא מוצלחת.
יש גם חרדים שהם די קיצוניים (כמו נטורי כרתא וקיצוני בית שמש), אך רוב היהודים היו דתיים במשך הדורות בצורה של שמירת חוקי התורה ואופנות חולפות כמו ה'רפורמים' שתמיד ניסו "לעדן" ו"להתאים לזמן" את התורה נחלו כשלון כי הם עוברים על דברים בסיסיים מאוד ביהדות: משחק עם התורה.

AlabamaW0rley

New member
כ*אופנה* הוא לא מוצלח.

אך אנו מדברים על "הדרך שאלוהים רוצה שתחיה את חייך" ויכול להיות שאלוהים רוצה שלא תחיה בבדלנות ושאנשים יצטרפו לדת מתוך אהבה ולא מתוך פחד וכפיה. הרי, עדיף לו חמישה מאמינים אמיתיים מאשר מליון מאמינים בכפיה, לא?

למעלה