הרבנים מכים שוב.

לצערך ולשמחתי הרבה אני עדיין כאן

ואני הולכת להישאר כאן עוד הרבה זמן כדי לענות לך. כמו שכבר אמרתי עם הפה ג'ורה שלך הערס היחיד פה זה אתה. דיבור זה לא החלק החזק שלך. אני מציעה שתשקול שוב בחיוב את הצעתי ללכת לתקתק במחשבון ולתכנת 0/1. זה יותר קל לך.
ולגבי תקופת מפא"י....המצב היום לא הרבה יותר טוב.. ואז בניגוד להיום לא היינו בדרך למדינת הלכה. זה שאותך לא מדאיגה העובדה שאנחנו אכן בדרך לשם זה כבר סיפור אחר. ולגבי DDT....אני מכירה כמה ערסים שלדעתי ההשפעה של החומרים האלו ניכרת עליהם עד היום....
אין דבר כזה מדינה יהודית ודמוקרטית. פשוט אין. השילוב לא ייתכן. אתה מכיר מדינה מוסלמית ודמוקרטית? כי אני לא. למה? כי אם המדינה מגדירה את עצמה דרך הגדרה דתית אז היא כבר בהכרח לא דמוקרטית כי הדת היא זו שמכתיבה את החיים ובאמת חס וחלילה שתהיה פה איי פעם מדינת הלכה. ואם המדינה הזו לא מספיק דתית לדעתך ואתה דווקא רוצה פה מאפיינים דתיים יותר ממה שגם ככה כבר יש אתה לא צריך ללכת רחוק. לך לאיראן. זו מדינה מוסלמית ו"דמוקרטית"....אהה בעצם אין מדינה דתית ודמוקרטית...ועד אז אני מקווה שיאשרו פה נישואים אזרחיים או לפחות עם רב רפורמי. אם אתה וביטמן רוצים שאיזה באבא בובא יברך אתכם בחתונה? בכבוד. לבריאות.
אליי אוסף הקשקושים הזהז לא מדבר....אנחנו בשנת 2013....תתקדם....

beatman

Member
היחידה שמדברת כמו ערסית מגעילה זאת את

את בוכה שאת סובלת מהם יום וליל אבל מתנהגת בדיוק כמוהם.

למה? כי אני אומרת את האמת

שאתה כ"כ מסרב לשמוע? כי אני לא מסכימה עם הדעות החשוכות שלך? גם ערסים נותנים מכות לכל מי שלא חושב כמוהם...אם כבר מדברים.
ואין מדינה יהודית ודמוקרטית כי יהדות זו דת. כן דת....גם איסלם זו דת....וכל המדינות הערביות הן לא דמוקרטיות...מה לעשות. גם ישראל לא. ולכן היא במקום האחרון ב OECD וגם זה בחסד רב מאד. עצם זה שיש פה כפייה על מתי יש/אין תחבורה מה תאכל מתי ובאיזה יום/חלק של השנה ואין נישואים אזרחיים זה רק אומר שאין כאן דמוקרטיה. ואתה יכול לומר מה שאתה רוצה. כמו שכבר אמרו לך כמה אנשים חכמים לפני. מי שירצה לשמור על יהדותו יעשה זאת ולא משנה איך יתחתן ומה יאכל ומתי ייסע. מי בכלל מגדיר מיהו יהודי? אתה? הרבנות? סבתא שלך? הממשלה? ספר חוקים מלפני 4000 שנה???
אני למשל לא שומרת כשרות מעולם לא שמרתי ועל כל מה שנכנס לי לפה אני מברכת "שהכל נכנס לגרון". ולא מעניין אותי איזה רבי בירך או לא בירך על האוכל שלי לפני. זה חסר משמעות מבחינתי. אני כמובן לא שומרת שבת ולעולם לא אשמור. וחלילה לי מלהתחתן דרך הרבנות. אתה חושב שאתה "יהודי" יותר טוב? לפי איזה MANUAL? לפי התנ"ך? לפי ההלכה? מי כתב אותה? אלוהים? משה רבינו? סבתא שלך? מי?!

beatman

Member
בגלל צורת הדיבור התוקפנית והמגעילה שלך

את בדיוק זו ש"נותנת מכות" לאנשים בעלי דיעה שונה.
יהדות היא דת+לאום, דבר יחודי בעולם.
המדינה כן דמוקרטית, היא מקיימת את עקרונות הדמוקרטיה.
OECD קשור למדד כלכלי בכלל.

ממש לא

הרי אם הייתי באותה דיעה כמו שלך לא היתי אמר שני תוקפנית, נכון?=מש"ל. מקריאת הדברים שאתה כותב בפורום לגבי הנושא של שמירת הזהות היהודית וכו' וכו' בניגוד אליך אני לא מנסה לכפות על אחרים "לשמור" את היהדות. כלומר לגרום לאנשים לעשות משהו שהם מלכתחילה לא מעוניינים בו ולא משנה באיזו אצטלה אתה נתלה.
ולא יהדות זה לא לאום יקירי. לאום=המדינה שלך כלומר המקום ממנו אתה בא. נניח שבדי, איסלנדי, אמריקאי זה לאום, גם ישראלי זה לאום. nationality ו religion זה לא אותו דבר,יש?
אותו אמריקאי יכול להיות יהודי או מוסלמי או נוצרי או בודהיסטי. בלאום הוא עדיין אמריקאי ולא משנה איך תסובב את זה. כמו שיש ישראלי אבל הוא מוסלמי. נכון יש פה הרי גם כאלו? יהודי זה רק דת. וזה יהיה דת לא משנה איך תסובב את זה.

beatman

Member
זה לא קשור לדעה

אלא לצורת הדיבור שלך.
למשל: "יאלה יאלה", הדבקת תכונות שגויות לאנשים, גסות רוח בכתיבה.

לאום = עם
המדינה שאדם שייך לה = אזרחות

יהדות זהו עם שיש לו דת משלו, הדת מגדירה את מבנה העם, חוקי העם ומי שייך לעם וכאן כבר לא משנה איך תסובבי את זה

עם זו בכל מקרה המצאה

רואים שחוץ מהתנ"ך לא קראת שום ספר ביקורתי על כלום...הרי זה לא מתיישב עם האג'נדה שלך.. הנה קישור במיוד עבורך
.http://www.hayadan.org.il/shlomo_zand_on-implanted-memory-060508/
ואזרחות ולאום היינו הך. תבדוק בדרכון שלך מה רשום תחת הקטגוריה nationality. אצלי רשום Israeli. אתה יודע אנגלית? נכון?
אולי ליהודים "אמיתיים" יש דרכון אחר שבו רשום תחת nationality-jewish....ובתרגום לעברית רשום בדרכון :אזרחות-ישראלית.
אז בבקשה בלי סיפורים שסיפרו להורים שלך בסוכנות ב 91.....
מעניין מי שטף לך את המוח כ"כ חזק כאן? הלוואי עליי....אולי היה לי יותר קל לחיות כאן.....בעצם לא צריך....אני מעדיפה להסתכל על הדברים בצורה ביקורתית ולא לצטט כל מיני ארחי פרחי שכל מה שהם רוצים זה רק שיהיה פה רוב דמוגרפי ליהודים. ובאותו הקשר תקרא את הספר :"המיליון ששינה את הזמרח התיכון על העלייה מברה"מ"....ובכלל חוץ מתנ"ך ו"ישראל היום" אני ממליצה לך לקרוא עוד כמה ספרים....ככה בשבילך להשכלה כללית....אולי תוכל להביא טיעונים יותר חזקים.

beatman

Member
ברור שאני לא אקרא דברים שאני לא מאמין בהם

לאום ועם זה לא אותו דבר !!!
תבדקי הגדרות במילון.

אני קורא מספיק דברים, תאמיני לי, את לא צריכה ללמד אותי מה לדעת ומה לקרוא.

שוב פעם את מסיקה עליי מסקנות שגויות ומדביקה לי דימויים לא נכונים.

עדיין לא ענית לי

איך זה שבדרכון רשום תחת nationality-israeli ולא jewish שהרי לאום להגדרתך זה יהודי ולא ישראלי כי ישראלי זה בעצם אזרחות שוב לפי התיאוריה שלך...גם לערבי ישראלי-מוסלמי רשום בדרכון nationality-israeli. יש מבין??? לאום ואזרחות זה היינו הך. כשתענה לי תשובות רלוונטיות ותיתן לי הסבר משכנע לעובדות ולא ל"אמיתות" שאתה המצאת נוכל להמשיך בשיחה.

עדיין לא ענית לי על מה שנשאלת

לא מעניין אותי מה היה כתוב פעם בתעודת זהות. ויש סיבה אגב למה מחקו את זה. כי גם במשרד הפנים הבינו שזה קשקוש ושאין חיה כזו.
אני עדיין מחכה להסבר על הדרכון והסנכרון בין העברית לאנגלית. nationality באנגלית=ואזרחות בעברית. ואם אין תשובה חכמה....אתה יודע אתה ההמשך.
ואנא ממךך להבא תשתדל להביא ציטוטים קצת יותר מדעיים ובדוקים ולא מוויקיפדיה שכתבו אלוהים יודע מי....זה לא חומר מדעי ולא קונה את זה. סורי.

beatman

Member
מחקו את זה בשביל לא לפגוע ברגשות של

לא יהודים (היו תלונות מסוימות) ולא בגלל שאת חושבת שזה קשקוש.
תרגום אנגלית - עברית:
Citizenship = אזרחות
Nationality = לאום

מדעי ? בדוק ? אין תשובה חכמה ?
את רואה שאת מדברת בצורה תקיפה ומזלזלת

אם כך, אני אחזיר באותו מטבע.
תפתחי מילון/אנציקלופדיה או שתפתחי ספרי אזרחות של תיכון (לא יודע אם למדת בישראל בתיכון) לפני שאת אומרת שטויות כאלה !

אזרחות זוהי חברות חוקית במדינה מסויימת, לאום זה שיוך לאומה מסוימת.
אם אני אקבל בגלל סיבה כלשהי אזרחות צרפתית מחר, זה יהפוך אותי לבן העם הצרפתי ? ממש לא !

כרגיל מתחמק מלענות על השאלה

תסביר לי בבקשה את מה שרשום בדרכון הישראלי. תפסיק כבר לספר לי סיפורים. תענה לי ישירות למה כתוב ככה בדרכון? התרגום הפרטי שלך אינו רלוונטי. תפתח את הדרכון (בהנחה שיש לך ואתה מוכן גם לצאת ממולדת הנהדרת והאהובה מידי פעם) ותסביר לי את הסנכרון.

beatman

Member
אין לי מושג למה כתוב ככה בדרכון

כנראה חוסר תיאום כלשהו בין ההגדרות בארץ לבין ההגדרות הבינלאומיות.
בעיקר בשל העובדה שלא כולם בישראל בני העם היהודי, יש גם ערבים,דרוזים,בדואים,רוסים בארץ.
אבל ברוב מדינות העולם קיימת חפיפה בין העם למדינה (צרפת,גרמניה,אנגליה וכו')

אבל בת.ז רשום אחרת !
תרגום פרטי ??!! התרגום ה"פרטי" היחיד כאן הוא שלך, את המצאת את השטות הזאת.
תחזרי למילון או לספר האזרחות.

בכל שפה יש הבדל בין לאום לבין אזרחות !
ברוסית למשל
אזרחות = גרז'דנסטבו !
לאום = נציונלנוסט !

המושג "אזרחות" מציין רישום פורמלי בלבד: היות האזרח רשום ברשימת האזרחים, שבינם ובין השלטונות יש חובות הדדיים, כגון תשלום מיסים מצד האזרח ואספקת שירותים שונים וגם הגנה בעת הצורך מצד השלטונות. המילה האנגלית המציינת אזרחות היא citizenship, והיא שונה מ Nationality בכך שהיא עשויה לציין לאו דווקא את שייכותו של האדם ל"לאום המדינה", אלא את מקום מגוריו. אדם בעל nationality אם הוא גר תקופה מסוימת בארץ אחרת, ה nationality שלו נשמרת ללא שינוי אבל מגוריו בארץ האחרת יכולים להתכנות citizenship.
זה בדיוק מה שיקרה אם אני אקבל לדוגמא אזרחות צרפתית מסיבה כלשהי, אני אהיה אזרח צרפת אבל הלאום שלי כמובן ישאר יהודי.

אז תגיד שאתה פשוט לא יודע

"כנראה חוסר תיאום כלשהו בין ההגדרות בארץ לבין ההגדרות הבינלאומיות" . הרי במשרד הפנים בישראל המציאו את הגלגל נכון? או שאתה בעצם המצאת אותו ועלית פה על טעות היסטורית? והסברתי לך כבר שעם זו המצאה. גם לערבי רשום nationality-israeli.
ובת.ז. כבר לא רשום כלום...תתעדכן כבר....יש רק 8 כוכביות...ואם בשלך עדיין רשום אז באמת הגיע הזמן שתוציא אחת חדשה....ואולי אחרי שיופיעו רק הכוכביות תפסיק כבר להאמין לשטות הזו שנקראת לאום יהודי. זה רק אצלך בראש ואצל אנשי הסוכנות שהביאו לפה אנשים במרמה כדי לחזק את "העם היהודי היושב בציון".
ואגב באזרחות באמת לא הוצאתי ציון גבוה כי פשוט הקשקוש הזה של מדינה יהודית ודמוקרטית שכמובן אין חיה כזו כמו שאין מדינה מוסלמית ודומוקרטית לא עיניין אותי. אז לא טרחתי להתעמק בזה יותר מידי. הייתי מעדיפה ללמוד היסטוריה אמריקאית במקום אבל נו....אני עדיין לא מטווה פה את תוכנית הלימודים....גם את שיעורי תנ"ך אפשר היה להוריד מבחינתי....זה היה שעמום אחד גדול....
בחו"ל אגב אין כפייה ללימודי דת משום סוג....חוץ מבארצות מוסלמיות ודמוקרטיות....חחח בדיוק כמו פה

beatman

Member
בת.ז אולי יש כוכביות אבל יש גם תאריך

לידה עברי למי שיהודי ע"פ ההלכה.
וכמובן שבמשרד הפנים רשום מה הלאום של כל אחד.

כנראה שאת המצאת את הגלגל, כל המדינה ומוסדותיה הרי טועים.
ומה לגבי צרפת ? אם אקבל שם אזרחות אז הלאום שלי יהפוך אוטומטית לצרפתי
??

ד"א גם להוריך בבריה"מ כתבו במפורש בת.ז הסובייטית שהלאום שלהם: יהודי.

בדרכונים מתיחחסים בהכללה שאדם בעל לאום מסויים גר במדינה שלו ולכן יש לו אותה אזרחות, ולא מתייחסים למקרים יוצאי דופן.
הכוונה האמיתית של אותו סעיף היא אזרחות, כי הדרכון נועד לסמן מאיזו מדינה האדם הגיע ולמי הוא שייך ברישום חוקי קרי א-ז-ר-ח-ו-ת !
הרי כל סוכני הביון/מרגלים מזייפי אזרחויות ולא לאומים
.

עם ישראל קיים בתור עם, הבאתי לך הגדרה מדוייקת לאומה, והיהודים בהחלט עונים על כל הקטגוריות הללו.

Wishful Thinker

New member
בנוגע לתאריך העברי

האם אתה יודע אם מי שאינו יהודי על פי ההלכה לא רשום לו תאריך לידה עברי? מעניין..
כי אם זה ככה אז כל אחד שיציץ בת.ז יוכל להבדיל, לא? וחשבתי שבגלל זה הורידו את הכוכביות..

Wishful Thinker

New member
חידשת לי

אני לתומי חשבתי שרושמים לכולם כדי שחס וחלילה לא תהיה אפליה על רקע דתי כזה או אחר.

למעלה