איך באמת גרין מסביר את עצמו?
הוא
כותב
my honest belief in the literal truth of every word in the Torah...
על בסיס מה הוא חושב שכל מילה בתורה היא אמת? לא מעט דברים בתורה סותרים למדע, ויש הוכחות כחול הים שהתורה היא יצירה אנושית. על בסיס מה נחשוב שכל מילה בתורה היא אמת? ב
מקום אחר הוא
כותב,
Science doesn’t contradict the Torah. Science teaches us that when the Torah says, “I have created the world,” “I will care for you,” “I will heal you,” and “I will provide,” you know what? G-d was right.
איך הוא יכול לומר זאת, לאור דברים רבים שבהם התורה עומדת בניגוד למדע, כגון שילוש תפוקת השדה בשנה השישית, אריכות ימים למכבדי הורים ולמשלחי הקן, ירידת גשמים כתוצאה מציות לאלוהים, ועוד. ואלה דברים שניתן לבדוק כיום, שלא לומר הסתירות עם ארועי העבר כגון התפתחות המינים, המבול, ועוד. גם בספרי הנביאים והכתובים יש לא מעט סתירות עם הידוע לנו. בקיצור, איך בכלל ניתן לומר שהמדע איננו סותר את התורה, תוך כדי שמאמינים שכל מילה בתורה היא אמת כפשוטה? כאן האפולוגטיקה הרגילה שהכל משל ומליצה איננה עובדת, כי לפי דבריו הוא מאמין בכל מילה ליטראלי. אני חושב שאין מנוס מלומר שהבנאדם ההסבר הפשוט הוא שהבנאדם מתעלם מכל מה שלא מסתדר לו עם האמונה שלו, וכך, במטה קסמים, התורה איננה סותרת למדע. אני גם חושב שהוא עושה את קפיצת הדרך שחוזרים בתשובה רגילים לעשות. הם משתכנעים שיש אלוהים (כפי שהוא מסביר, בגלל מורכבות הטבע), ופתאום קופצים קפיצה שאיננה מתחייבת בכלל, אל כך שהתורה היא משמים וכל מילה בה אמת. בקיצור, על סמך שני המאמרים האלה, אני חייב לומר שהוא מאד לא מרשים אינטלקטואלית, למרות שכפי הנראה הוא מדען לא רע בתחומו.