הציבור החרדי לאן

מענדעלע

New member
והנה מקור הכולל את כל השלושה

וכבונוס שלושה נוספים: ד"ר יעקב חנוכה וד"ר נפתלי ברג (פיזיקאים), פרופ' יעקב ברוור (ביולוג). שמותיהם של כל השישה הנ"ל מופיעים ברשימת הכותבים לאורך הדף, ולצדם כפתור ביוגרפיה שבו מוזכר הדוקטורט של כל אחד מהם. כל אלו הם (או היו עד פטירתם) חסידי חב"ד לכל דבר.

מענדעלע

New member
ואגב, אם תסתכל לאחור

תראה שתגובתך התייחסה מפורשות לדבריי בעניין אקדמאים חוזרים בתשובה. עליהם כתבתי שלא חסרים - והגבת שכן.

ואם אתה היית מסתכל לאחור

היית מגלה שהתייחסתי לכך במפורש כבר בהודעתי הראשונה. בחייך, תשקיע מעט מחשבה לפחות בדיון, כדי שלא ארגיש שזה בזבוז זמן מוחלט.

מענדעלע

New member
התייחסת למה?

ואיך זה קשור לעובדה שחלקת על דבריי בעניין קיומם של אקדמאים חוזרים בתשובה?

מה לא היה מספיק ברור במשפט הזה?

"כמובן ש"אקדמאים" כולל גם כל מי שעשה תואר ראשון במדעי המלונאות, אבל אם אתה מתייחס לאנשים שמבינים משהו מהחיים שלהם, הרי שמדובר במיעוט זניח."

מענדעלע

New member
משפט ברור מאוד

רק שאין לו קשר לדבריך שלא דיברת על קבוצת החוזרים בתשובה אלא על קבוצת הדתיים הלא-חרדים.

על מה לכל הרוחות אתה מדבר?

בכל ההודעות שלי חזרתי והדגשתי שאני מתייחס למערכת האמונות של האדם, ולא מעניין אותי (וגם לא רלוונטי לדיון שהתחיל בפליאה שהביע סלסרו, על הדרך בה מיישב אדם המאמין בתורה כפשוטה את אמונתו עם ההבנה המדעית) מה הרקע שלו. אדרבה, אתה יותר ממוזמן לצטט את הקטע מדברי שבו אמרתי שאני "לא מדברת על קבוצת החוזרים בתשובה אלא על קבוצת הדתיים הלא-חרדים". חוסר האיכפתיות שלך לגבי התוכן של דברי בר הפלוגתא שלך מדהים, זה חוסר נימוס מסוג קיצוני.

מענדעלע

New member
"מה קשורים חוזרים בתשובה"

כך הגבת לדבריי על כך שישנם מדענים שהם חוזרים בתשובה וחסידי חב"ד. הסיבה שציינתי את היותם חוזרים בתשובה היא פשוט משום שזו הסיבה שהם למדו מדעים, והסיבה שציינתי את היותם חסידי חב"ד היא משום שמערכת האמונות של חסידי חב"ד כוללת אמונה בתורה כפשוטה.

תן לי תשובה כנה בבקשה

האם החיפושיך אחר הציטוט הזה (שלא קשור אבל כבר נגיע לזה), לא ראית את ההבהרה שלי מההודעה שמעליה - "אם הבן אדם חזר בתשובה אבל מקבל את העובדה שהספורים המתוארים בתנ"ך לא באמת קרו, אין שום דבר מפתיע במיוחד בחזרה שלו בתשובה, והוא פשוט לא רלוונטי לדיון"? אם לא - איך פספסת אותו. אם כן - למה הבאת את הציטוט הזה שברור שהוא לא מביע את מה שאתה רוצה להכניס בו? מערכת האמונות של הדתיים והחרדים גם כן כוללת את האמונה בכך שסיפורי התורה נכונים כפשוטם (לכל הפחות - רובם), ובכל זאת אני מכיר הרבה דתיים וחרדים שאינם מקבלים את הדעה הזו. כשתתן לי סיבה לחשוב שאותם חוזרים בתשובה אכן קיבלו את כל הפרדיגמה החב"דית נדבר, בינתיים כל שאתה יודע לעשות הוא להתעלם מדבי בר השיח שלך ולשלוף שמות שאין שום דרך לבדוק את המידת הרלוונטיותשלהם לדיון.

מענדעלע

New member
ההבדל הוא שבחב"ד יש דעה מחייבת

עצם העובדה שאדם מזהה עצמו כחסיד חב"ד, משמעותה היא שהוא מקבל את עמדותיו של הרבי בכל נושא שהוא, קל וחומר בענייני אמונה והשקפה. בנוסף, כפי שציינתי, לפחות חלקם פרסמו מאמרים בכיוון הזה. די לעבור על רשימת המאמרים בלינק שציינתי כדי להיווכח בכך.

מענדעלע

New member
כי נמאס לי לעסוק בשאלה החשובה מאוד

איפה ובאיזו הודעה לא הבנתי את כוונתך או לא הבנת את כוונתי, ובמקום זאת אני מעדיף לעסוק בנושא הדיון עצמו.

מענדעלע

New member
הנושא הוא זה שבו פתחתי

קיומם או היעדרם של מדענים חוזרים בתשובה בשיעור משמעותי. זה כל מה שטענתי בהודעתי הפותחת ועל כך באת לחלוק.

מענדעלע

New member
קשורה ועוד איך

סלסרו כתב שרוב המדענים המאמינים עושים זאת כדי לשמור עקביות, ולכן שאלתי אותו לדעתו על החוזרים בתשובה שתירוץ העקביות אינו רלוונטי לגביהם.

מענדעלע

New member
נכון, ולכן הזכרתי חוזרים בתשובה חב"דניקים

שמעצם הגדרתם ככאלה מאמינים ליטראלית, ומי שטוען אחרת עליו הראיה.

למעלה