הציבור החרדי לאן

מענדעלע

New member
בקיצור, רק פיזיקאים הם מדענים?

וגם כאלה יש חוזרים בתשובה. לא הרבה כמובן, כשם ששיעור הפיזיקאים בין כלל האנשים הוא קטן לאין שיעור משיעור הרופאים.

מענדעלע

New member
אז תגדיר מי הם אלו שאתה מתכוון אליהם

מי הם האקדמאים שלדעתך לא ייתכן שיהיו מאמינים. בתחילה שללת רק בעלי תואר ראשון במלונאות, עכשיו אתה שולל גם רופאים ומהנדסים, ועל אחת כמה וכמה, אני מניח, שתחומים כמו משפטים, מחשבים ומנהל עסקים אינם כלולים. מי נשאר? ומה שיעורם של אלה בציבור הכללי, כך שניתן יהיה ללמוד משהו משיעורם בקרב המאמינים?

ובמילים אחרות - מי שבאמת עוסק בתחום

מההיבט התרבותי: חוקרי יהדות, חוקרי דת, מההיבט החברתי: סוציולוגים, אנתרופולוגים, מההיבט המדעי: פיזיקאים, ביולוגים.

מענדעלע

New member
ומה שיעורם של אלה בציבור

כדי שניתן יהיה ללמוד משהו משיעורם בקרב הדתיים או החוזרים בתשובה? אגב, חוקרי יהדות וחוקרי דת חרדים יש בשפע - אלא אם כן כוונתך לחוקרי דת ויהדות מנקודת מבט חילונית, וזו כמובן הנחת המבוקש.

לא יודע אם אפשר ללמוד

אבל מהאחרים לא ניתן ללמוד את ההיפך. ולגבי חוקרי יהדות ודת חרדים - אין חיה כזו. ולצערי "חוקר" == נקודת מבט חילונית. קרי, גישה ביקורתית, גישה ללא ידע מוקדם, גישה ללא הנחות יסוד. אחרת זה לא חקר, רק דמגוגיה. אז זה לא הנחת המבוקש, רק הנחת העברית והנחת האמת.

מענדעלע

New member
אתה נכנסת לדיון עם גון

שדווקא כן ניסה לטעון להעדר אקדמאים מאמינים, ועל כך הגבתי. לא ניסיתי להוכיח את נכונות הדת (דבר שאני בכלל לא מנסה לעשות כאן) מקיומם של רופאים חרדים. הבנתי כמובן שב"חוקר" כוונתך לבעל נקודת מבט חילונית, מה שלא מובן הוא מה בדיוק רצית להוכיח מהעדר קיומם של חוקרים דתיים בעלי נקודת מבט חילונית...

רציתי להבהיר

שאין חוקר מקרא שהגיע מנקודת מוצא ביקורתית לנכונות המקרא או לנכונות הדת. יש הרבה חוקרי מקרא דתיים, אבל כולם או כמעט כולם מניחים שתורה לא מן השמיים, והם מפרידים בין אמונתם חסרת ההיגיון לבין החקירה הביקורתית. זאת הייתה תגובתי לדבריך על קיומם כביכול של של "חוקרים חרדיים".

מענדעלע

New member
בדוק שוב

אתה דיברת על חוקרי מקרא ודת לפני שהזכרתי בכלל חרדים העוסקים בכך.

מענדעלע

New member
ואם כבר מדברים על סוציולוגים

דוקא בשנים האחרונות יש תופעה מעניינת של סוציולוגים הבאים לחקור את חב"ד מבחוץ, ומוצאים את עצמם בפנים במידה זו או אחרת (ד"ר יצחק קראוס, ד"ר יחיאל הררי, ד"ר שלי גולדברג).

לצורך העניין כל אדם בעל דוקטורט

באחד מהתחומים הריאליים (בקווים כלליים - פיזיקה, מתמטיקה, כימיה, ביולוגיה, מדעי המחשב והמסתעף). בהערכה גסה - יש כמה אלפי אנשים כאלה בארץ, מתוכם אחוז לא קטן של דתיים, אבל ככל הידוע לי - אחוז זניח של מאמינים בסיפורי הבריאה ויציאת מצרים כפשוטם.

מענדעלע

New member
אז מדעני מחשב הם פחות טכנאים מרופאים?

בכל אופן, מה שאתה צריך לבדוק הוא את אחוז בעלי התארים הנ"ל בקרב החוזרים בתשובה (אינך יכול להכניס למשוואה חרדים מלידה, שמלכתחילה אינם פונים ללימודים אקדמאיים) בהשוואה לאחוז שלהם בקרב הציבור הכללי. ברגע זה עולים בדעתי שמות של פיזיקאי, מתמטיקאי וביולוג, שלושתם חוזרים בתשובה מפורסמים וחסידי חב"ד. עם קצת חיפוש אני בטוח שאמצא עוד הרבה כאלה.

מתכנתים בהחלט עשויים להיות טכנאים

דוקטורנטים במדעי המחשב רחוקים שנות אור מלהיות טכנאים. הקשר בין לימודי מדעי המחשב (אפילו בתואר ראשון) לבין עבודה מעשית מקרי בהחלט, והוא כולל הרבה יותר דגש על מתמטיקה ואלגוריתמיקה מאשר על היכרות עם שפות תכנות - לדוגמה. לא הבנתי מה קשורים חוזרים בתשובה. הסברתי לך בצורה מאד ברורה לפחות פעמיים על איזה סוג של בני אדם אני טוען שהם מועטים, ובהתחשב באחוז הלא קטן של דתיים בקרב החוקרים הנ"ל, היה מקום לצפות להרבה יותר מאמינים לשיטתך.

מענדעלע

New member
למה חוזרים בתשובה אינם שייכים לסוג הזה?

יש שתי קבוצות מבחן אפשריות: (א) דתיים שאינם חרדים, (ב) חוזרים בתשובה. מדוע רק הקבוצה הראשונה רלוונטית לדעתך?

מה כל כך מסובך בעברית שלי?

אם הבן אדם חזר בתשובה אבל מקבל את העובדה שהספורים המתוארים בתנ"ך לא באמת קרו, אין שום דבר מפתיע במיוחד בחזרה שלו בתשובה, והוא פשוט לא רלוונטי לדיון. אם הוא כן מאמין בכל החבילה, אז הוא נכלל באנשים שאני מדבר עליהם. איך אני יכול להפוך את זה לפשוט יותר עבורך?

מענדעלע

New member
דיברתי על חוזרים בתשובה חסידי חב"ד

חבילת האמונות החב"דית כוללת את האמונה בסיפורי התנ"ך כפשוטם.

למעלה