הפעם- לפחדנים בלבד...

vizini

New member
אכן, את מכירה אנשים שמתכחשים

להרבה דברים שהם לא יכולים או לא יודעים איך להתמודד איתם. אבל באמת חשבת שכולם כאלה? מפתיע אותך שיש גם אנשים אחרים?

בהחלט לא

לא הבנת אותי... אין לי ספק ומרבית היהודים, ובני האדם בכלל, מתמודדים עם האמת של העולם הזה, מודעים לקיום הבורא, כל אחד מתמודד עם זה בדרכו, אך הרוב המוחלט מודע. ידוע לי שיש גם יוצאי דופן, כמו ה"אתאיסטים" בפורום זה (אין לך מושג כמה צורם לי לכתוב את המילה הזו כל פעם מחדש...), אלא שלא נתקלתי בהם אישית עד היום.

vizini

New member
מוזר.

לדעתי, מרבית היהודים, ובני האדם בכלל, הם דווקא אתאיסטים. בכל מקום בו אני מסתובב, יש רוב מוחלט לאתאיסטים. גם אינני מבין למה צורם לך לכתוב את המילה הזו. מה כל כך צורם בה? ואיך זה שלא נתקלת באתאיסטים, אם לטענתך את חוזרת בתשובה? מה ההית קודם והיכן הסתובבת?

ובכן...

לפני חזרתי בתשובה וגם כיום אני חיה' באותו סביבה וגרה באותו בית, בסביבה חילונית, יהודית חילונית אם יורשה לי להבהיר. שמעתי פעם, לא זכור לי מתי, על קיום אנשים בעולם שטענתם היא שאין בורא ובכך הם משכנעים את עצמם, והללו מכנים עצמם "אתאיסטים", אבל לעולם לא ניתקלתי בכם פנים מול פנים (זאת אומרת... מסך מול מסך...) אבל אני ממש נהנית פה! מסיבות שאתה בטח לא תבין, אבל בכל זאת נהנית, גם אתה נהנה? אני מקווה... כי ברוך השם, היום אני הרבה יותר רגועה מלפני יומיים, כשהגעתי... ומבחינתי: שכולנו נהנה וזהו! אני רק לא מבינה איך זה שאתה חי בסביבה אתאיסטית, לדבריך, יש שבטים כאלה בישראל?! טוב... אני לא יתעמק בזה אבל טוב ללמוד דברים חדשים יום יפה

L7

New member
ליטל , הויכוח איננו כלל על הבורא

הויכוח הוא על : האם ניתן לתקשר עימו והתשובה היא - לא.

לא מבחינתי...

מבחינתי אין ויכוח. ואם אפשר לתקשר איתו או לא ברור לי, אני מתקשרת איתו יום יום (וזה לא קשר חד צדדי כמו שאתה בטח חושב) את הבורא אפשר להרגיש, לחוש ממשית, אתה לא יכול להתיימר ולספר לי מה אני (ורבים כמוני) חשים רק בגלל שאתה לעולם לא חווית את זה עדיין, נכוון?

vizini

New member
ואיך את יודעת שמה שאת חשה

מקורו בבורא? אולי המקור לתחושות הוא תהליך טבעי כלשהו המתרחש במוחך, בלי שום קשר לבורא? ידוע למשל שבמצבים שונים מתרחשים בגוף תהליכים הגורמים לתחושות מיוחדות. בשעת סכנה או פחד, למשל, מפריש הגוף חומר הנקרא אדרנלין, הגורם לתחושות מסויימות. איך את יודעת שלא מדובר במשהו דומה?

תשובתי

זה הרי ברור לי! וברור לפני שהתחלתי להרגיש אותו בחוש, דבר שבטח תסרב לקבל... זה ברור לי כי אני יודעת להעריך את העולם סביבי, אני פוקחת את העיניים ורואה עולם ומלואו! פלאי עולם! כשאהבתי גבר זה היה' מעל לטבע, כשתינוק שנולד, לפני שלמד מזה עולם והוא יונק אוטומטית מאימו זה מעל לטבע, הריון זה דבר כ"כ מדהים שהוא מעל לטבע, נחשפתי לעשרות עדויות של אנשים שחוו דברים על טבעיים, שהיו נוכחים ל"ניסים", די לי בלהתבונן על לטאה ולומר וואו! זה מדהים! אתה יודע מה ההבדל ביננו? אני יודעת להעריך את העולם מסביבי, אני מסתכלת עליו בעיניים פקוחות, אתה בוחר שלא לראות אותו באמת, מבחינתך יותר פשוט להרכיב נוסחאות ולהתעמק במדע ובפיזיקה, מבחינתי צריך רק להתבונן ולראות את כל זה...

vizini

New member
גם אני רואה את כל אלה.

ההבדל בינינו הוא שאני גם רוצה להבן "איך זה עובד". אותך כנראה זה לא מעניין. אם היית מבינה איך זה עובד, היית רואה שבכל הדברים שתיארת, אין שום "הוקוס-פוקוס". הם דברים יפים, גורמים לתחושות יפות, אבל מאחוריהם עומדים עקרונות. חשיפת העקרונות האלה גורמות לי, מן הסתם, לתחושות דומות לאלה שלך גורמות אי החשיפה. נו, לא כל בני האדם זהים...

טעות בדברייך...

אני מבינה מצויין איך העולם הזה עובד, מבחינה טכנית ומבחינת תכליתו, מכל הבחינות. אלא שאני לא מתעקשת לתרץ כל דבר פילאי בנוסחה מדעית, אני מודעת לבורא ומכאן מודעת לעובדה שיש גם דברים בעולם שהם פלאיים, שכן הבורא הוא ישות שלמה, ואנחנו, אתה ואני, ישויות לא שלמות, וכל העולם הזה הוא לא שלם, אין בו טוב מוחלט, אין בו שום דבר מוחלט. אבל כמו שאמרת... לא כל האנשים זהים בדעותיהם

vizini

New member
איזה דברים "פלאיים" לדעתך

לא ניתן "לתרץ בנוסחה מדעית"? (אגב, "לתרץ בנוסחה מדעית" היא ניסוח שגוי כי לא כל דבר ניתן "לתרץ בנוסחה מדעית" אפילו אם הוא מובן. אני מעדיף את הניסוח "להבין את העקרונות הפועלים").

ל"וזיני" ויתר הקוראים...

רגש, חיים, מוות, התחלה, סוף, מחשבה, חלום, נס, ועוד ועוד... אבל זו כלל לא הנקודה, אני בטוחה שתוכל להרכיב נוסחאות לא הגיוניות לכל הדברים הנ"ל, מטופשות ככל שיהיו', ותציג אותן בנחישות, פשוט כי אתה ב-ו-ח-ר להאמין בכך, כי אתה ב-ו-ח-ר לשכנע את עצמך בכך, אתה ב-ו-ח-ר שלא לראות, פשוט להסתכל ולא לראות, אתה מבין? הכל מונע סביב הבחירה האישית שלך, אתה אפילו לא מודע לרמת הטיפשות של הטענות שאתה מציג בפני אדם הגיוני, והיום גם ברור לי שאני לא יצליח לשכנע אותך אחרת, ולכן אני גם לא מתאמצת לנסות, כי ברור לי שת-ב-ח-ר לא להאמין, לא לקבל, והרי הכל מונע סביב כח הרצון

s u p e r mind

New member
האומנם ליטלי?

ואת לא בוחרת להאמין במשהו שאינו בהרכח נכון? את לא מתעלמת מהאבולוציה ומהפץ הגדול ומהראיות וההוכחות שיש לתיאוריות (למרות שהאבולוציה היא גם תיאוריה ועובדה)? את אפילו לא מודעת לרמה הטיפשית של טענותייך שאת מציבה בפני אדם הגיוני ומשכיל, וברור לנו שלא נוכל לשכנעך אחרת, ואנחנו אפילו לא מתאמצים, כי ברור שתבחרי בדרך ההתעלמות והזלזול.

L7

New member
הדת הומצאה כדי לתת לליטל

תחושות טובות.

L7

New member
הדת הומצאה כדי לתת למאמיניה

תחושות טובות

אני מזלזלת במזלזלים

ולכן לא פניתי אליך. ואני מעולם לא קיבלתי עלי שום מצווה, ועוד לפני כן, בהיותי ילדה, לא קיבלתי שום עמדה או רעיון ללא הוכחות מוצקוצ, לעולם לא הסתפקתי באמונה ולעולם לא אסתפק באמונה, אף אדם מאמין לא מסתפק בכך. וכ"אתאיסט" אל תתיימר לכתוב לי מי אני או מיהו אדם מאמין ומודע כמוני, שכן אתה לללאאא אני.

L7

New member
מימשת סטייה נפשית המכונה דת

והמקננת ברוב בני האדם. לעיתים היא מגיחה החוצה.

vizini

New member
אבל למה לי?

למה לי לבחור להאמין בכך? הלא אם הדברים שאת מאמינה בהם נכונים, צפוי לי רק רווח אם אבחר להאמין כמוך. אז למה לי לבחור לא להאמין?

כי...

כמו שאתה רואה את העולם המאמין הוא גדוש רק במחוייבות, ואתה לא מוכן להתחייב לכלום! אתה מהאנשים שעושים "מה בא לי" בלי התחשבות, לא ככה? תקן אותי אם אני טועה

למעלה