הפעם- לפחדנים בלבד...

זה תאור של גישה ספציפית באמונה

גישה זו מזכירה את האסכולה הליבוביצ'יאנית - אמונה לשמה. אסכולות אחרות, כמו שטיפות המוח של אמנון יצחק או הרב זמיר כהן על המפץ הגדול, מולד הירח וכו', דווקא מקדמות טיעונים פסבדו-מדעיים בהוכחות כביכול לביסוס אמונתם. כך או כך, הצו לאי-הטלת ספק ואף לאי-דיון בנושאים אלה הוא עצמו חלק ממהלכה המחמירה (ראה הרמב"ם למשל - הילכות ממרים אם אינני טועה). במובן זה, דתיים המתכתבים בפורום זה מבצעים עבירה הילכתית.

לא מדוייק...

אני, לדוגמה, יודעת לפני שאני מאמינה. האמונה היא בכל דבר שאתה לא רואה, אין זה נוגד את העובדה שאתה יודע שהוא קיים תגיד לי- באיזה עמוד על הפורום רואים את כל ההתכתבות הזו שלנו? אני מצליחה לראות הכל רק דרך תיבת הודעות...

לא יכולתי להתאפק...

... מבלי להעליב אותך אישית, אבל לפחות "רוח הציטוט" מתאימה לנושא: “It ain’t what a man don’t know that makes him a fool, but what he does know that ain’t so.” – Josh Billings (Henry Wheeler Shaw) או בתרגום לעברית: "זה לא מה שאדם לא יודע שהופך אותו לטיפש, אלא מה שהוא יודע ושאינו כך." הנרי ווילר שו, הידוע בשמו הספרותי ג'וש בילינגס, היה הומוריסט אמריקני (נוצרי, טפו) שחי במאה ה-19.

s u p e r mind

New member
הוא התכוון לכך

שאם "את יודעת" משהו שאינו נכון וממשיכה לדגול בזה למרות שיש הוכחות וראיות מהימנות שייתכן מאוד והדברים אינם כפי שאת חושבת שהם, כלומר אם את "יודעת" שהייתה בריאה ומצאו הוכחות מוצקות לאבולוציה, ואת מתעלמת ומגדפת כל שמץ של הוכחה, אזי את חיה באשליות ובונה לעצמך קירות בלתי נראים לאידיאולוגיה השגויה שלך. כך גם "ידיעתך" שלא היה מפץ גדול, ואילו ההוכחות מראים שכן היה ואת ממשיכה להתעלם ולגדף הוכחות אלו רק מראה שאם את "יודעת" דבר מה שאינו כך במציאות אז כדאי שתבדקי ידיעותייך. העקרון כולל גם את אלוהים, שאת טוענת שאת "יודעת" שהוא קיים, אבל למעשה אין כל הוכחה או ראיה לכך, אלא להפך יש הרבה "ראיות" שהגענו אליהם בדרך השכל הישר שסותרות את קיומו של אלוהים.

dmagidor

New member
למה לדבר אלינו כיהודים...

ולא כבני אדם? למה את צריכה לסווג אותנו מראש לפי הלאום שלנו? אם היינו אתאיסטים שמקורם מלאום אחר, לא היה שווה לדון איתנו על זה?

למעלה