הפסטיבל התחיל

Continuum

New member
..

שיר לשלום מילים: יענקל'ה רוטבליט לחן: יאיר רוזנבלום תנו לשמש לעלות לבוקר להאיר הזכה שבתפילות אותנו לא תחזיר מי אשר כבה נרו ובעפר נטמן בכי מר לא יעירו לא יחזירו לכאן. איש אותנו לא ישיב מבור תחתית אפל כאן לא יועילו לא שמחת הניצחון ולא שירי הלל לכן רק שירו שיר לשלום אל תלחשו תפילה מוטב תשירו שיר לשלום בצעקה גדולה. תנו לשמש לחדור מבעד לפרחים אל תביטו לאחור הניחו להולכים. שאו עיניים בתקווה לא דרך כוונות שירו שיר לאהבה ולא למלחמות. אל תגידו יום יבוא הביאו את היום כי לא חלום הוא ובכל הכיכרות הריעו רק שלום. לכן רק שירו שיר לשלום אל תלחשו תפילה מוטב תשירו שיר לשלום בצעקה גדולה. ==================================================== סלח לי, אבל הסאבטקסט של "תהרגו את כל היהודים" נעלם מעיני. אתה יכול להפנות אותי אליו?

Vrock

New member
יש פה יציאה ברורה נגד

עקרון התפילה, המשיחיות ותחיית המתים. משהו בסגנון "הדת שלכם לא נכונה", מהול בהאשמת המחנה הדתי במלחמות.

Continuum

New member
אז אני מניח

שכל צורת אמנות שמצביעה על נטיות אתאיסטיות (אגב, השיר הזה הוא ממש *ממש* לא בהכרח כזה, אתה שוב מבין מה שאתה רוצה להבין, אבל בוא נ-נ-י-ח) היא אנטישמית? בעצם יוצא מכך שגם כל צורת אמנות וביטוי ששוללת את היהדות היא אנטישמית.. כלומר דאגלס אדאמס, אלבר קאמי, אוסקר ווילד, ג'וזף הלר, דוסטוייבסקי, גתה, פראנק זאפה, טולסטוי, אני, סלוניק, באך, וינסטון, איינואו, ונדטה, ירושלמי שמואל, דנטה, טולקין, בולגאקוב, מוצארט וכו'... כולנו אנטישמים? לא רע.

Continuum

New member
אממ קבל תיקון קל

תמחק את דוסטוייבסקי מהרשימה, הוא באמת היה אנטישמי (=

Vrock

New member
גם ווילד.

כל מי ששולל באופן יסודי את הדת היהדית הוא אנטישמי. למשל, לפיד.

Continuum

New member
כלומר..

כל הנוצרים, כל האתאיסטים, כל המוסלמים ובעצם כל השאר חוץ מהאגנוסטים, הם אנטישמים?

Continuum

New member
אבל הדת היהודית אשמה במלחמה.

אולי לא זאת ספציפית (לא באופן מלא לפחות), אבל במהלך ההיסטוריה כמה וכמה מלחמות נבעו מקנאות דתית יהודית (שלא לדבר על הדתות האחרות).

Vrock

New member
מערכות ישראל?

תפסיק לעשות את זה, תקל את העקרון ואל תחפש....נו...אתה יודע.

Continuum

New member
..

הגישה שאיפיינה את הקנאות הדתית משחר הימים ועד היום שרירה וקיימת. היא לא אשמה באופן ישיר במלחמה, אבל היא אחד הגורמים ואני לא רואה שום סיבה לא לצאת נגדה.

Continuum

New member
וואלה.

בוא אני אוכיח לך את זה: 1. במרד בר-כוכבא המשיחיים מרדו נגד רומא ואיבדו חיים רבים ממניעים חסרי כל היגיון, דתיים גרידא. 2. המתנחלים (או לפחות חלקם, להזכירך, מספיק שאני מוכיח שיש אחד כזה והטענה שלי נכונה) לוחמים ומאבדים (לנו) חיים רבים ממניעים חסרי כל היגיון, דתיים גרידא. אני פשוט לא רואה הבדל.

Continuum

New member
תלוי מה הברירות שלך..

אם הברירה הברורה שלך היא למות בקרב, אז עדיף להיות עבד. למרד בר כוכבא לא היה שום סיכוי מההתחלה. הם סמכו על עזרה אלוהית.

../images/Emo60.gif לא דווקא

לפעמים עדיף למות בן חורין מאשר להיות כפוף לתרבות שסותרת את כל האמונה והאידאלים שלך. ברור שיש פה גם את הקטע הדתי והוא מחדד את ההבדלים אבל זה לא שיקול בלעדי.

Continuum

New member
..

מרד בר כוכבא לא רק הסתיים במוות של אלפי אנשים, אלא גם בחורבן בית המקדש וטיהור ישראל מפולחן יהודי. ככה שהוא בסופו של דבר לא ממש עזר לאידאלים השנויים במחלוקת של אותם משיחיים. כמו כן, אותם משיחיים סיכנו וגרמו למוות של אלפי בני אדם שלא היו כמוהם ולא תמכו במרד. עדיף למות מוות כל כך בזוי, מאשר להישאר עבד כמה שנים?

למעלה