הפסטיבל התחיל

אוקי

אתה צודק בקטע שמבחן ההיסטוריה הוכיח שפנאטיות יתר זה דבר לא מועיל, ואכן חורבן בית המקדש הוכיח את זה ואכן יש ביקורת כלפי האנשים האילו. לגבי השאלה "עדיף למות מוות כל כך בזוי, מאשר להישאר עבד כמה שנים?" השאלה היא אם זה נחשב מוות בזוי. לדעתי לא.

iknow

New member
אני מצליח לחשוב רק על מעט מאוד

עולמות בהם אעדיף למות מאשר לחיות. איך אפשר להעדיף למות? זה לא ברור לי.

ב"ה שאתה לא יודע

אבל יש מצבים שאנשים לא רואים טעם לחיים שלהם מסיבות אידאלוגיות, כלכליות, חוסר משמעות בחיים וכו'.

iknow

New member
אני לא אמרתי שזה לא קיים

אמרתי שאני לא מבין את זה.

אוקי

וזה בגלל שאתה לא הגעת לאחד מהמצבים שהזכרתי. ואולי אצלך יצר החיים גובר על הכול, אבל יש כאלו שמייחסים חשיבות לא רבה לחיים או לא מייחסים בכלל חשיבות. אני חושבת שעל מנת להתאבד צריך אחד משני הדברים הבאים 1. יאוש מוחלט מהעולם הזה 2. נכונות למסור את הנפש בעד ערכים שאתה מאמין בהם ואני חושבת שזה בד"כ ע"י אנשים יותר מאמינים אבל לא עשיתי בדיקה בנושא אז זה השערה בלבד.

iknow

New member
דיכאון זה דבר חולף

היאוש שאת מדברת עליו, גם הוא חולף. ההבנה שזה בר חלוף תרגום כמעט בהכרח לאותו אדם להבין שהתאבדות אינה הפיתרון העדיף. ודווקא בעניין זה אני מדבר מנסיון. טוב, לא בדיוק, הייתי "מיואש" ו"מדוכא" אבל מעולם לא רציתי להתאבד, אולי בגלל אותה הבנה שעליה דיברתי.

Continuum

New member
..

התאבדות זו פשוט סטייה של הטבע. חלק מהאנשים לא יגיעו לזה אף פעם, וחלק יגיעו לזה מהר יחסית. זה תלוי בכל מני גורמים.. אבל בעיקרון זו אי-שפיות להתאבד ומעיד על בעיות כימיות חמורות במוח.

../images/Emo60.gif אבל לא כולם

שרע להם עכשיו חושבים על הטוב שיהיה בעתיד ואילו החלק השני אפילו אם יש להם את הראייה שבעתיד יהיה טוב זה לא מנחם אותם או מעודד אותם. היאוש לא חייב לנבוע דווקא מתוך זה שעכשיו רע לאדם מסוים אלא גם מתוך ריקנות ומתוך פכחות..

Continuum

New member
..

כשאתה מת תוך גרימה למוות של אלפים מהעם שלך והשמדה של הדת שאתה מאמין בה כמו שאתה מכיר אותה, זה מוות בזוי.

זה לא מוות בזוי

אם כבר זה מוות מיותר אבל גם את זה אתה יכול להגיד רק מדיעבד. תגיד היית מכריז על הקמת מדינת ישראל שאתה יודע ש-5 צבאות ילחמו נגדך? מה הסיכוי לנצח? זה לא גם באשהו מקום לסמוך על הנס?

Continuum

New member
..

לא, לא הייתי מכריז על הקמת מדינת ישראל אם לא הייתי חושב שיש סיכוי סביר שננצח.

טוב

אז אני חושבת שאם זה היה תלוי בך השינויים שהיו מתרחשים בעולם, היו קורים הרבה יותר לאט או לא קורים בכלל.

Vrock

New member
אני מסכים.

לפני הספירה, זו הייתה היהדות, ויוון העתיקה (גם מטעמי רצון לשבירת העם הכבוש). ואז-הנצרות. ואז, האיסלאם. כעת, בעיקר האיסלאם הוא שמנהל מלחמת דת- לא הנצרות או היהדות.

Continuum

New member
כלומר..

בשביל המתנחלים זו לא מלחמת דת? לפחות בשביל רובם?

Continuum

New member
ואם היית צריך דוגמא..

למקרים שבהם אתה מבין מהמציאות מה שאתה רוצה להבין ממנה, אז הנה.

למעלה