הפסטיבל התחיל

Vrock

New member
זו האשמה דבילית,

אפשר בקלות לסובב אותה אלייך. הרבה מהמתנחלים מתיישבים ממניעים של ציונות בעיקר. הם רואים את מפעלם כהמשך דרכה של הציונות.

Continuum

New member
..

ואני כבר מתחיל לצפות את התגובות שלך. אמנם לא חוקי להסיק שאם המתיישבים שם דתיים, הסיבה דתית. לא באופן אבסולוטי. אבל אפשר, סטטיסטית, להגיד ש*מאוד מאוד מאוד לא סביר* שכל המתיישבים בהתנחלויות יהיו דתיים ושלא תהיה לזה סיבה מיוחדת. ומהי אותה סיבה מיוחדת, מהו הקשר בין התנחלות לדתיים, אם אתה אומר שלא מדובר בסיבה דתית להתנחלות?

סלוניק

New member
אנטישמי

הינה התייחסות למוצא אתני, ולא ליסוד דתי. היטלר, למשל, היה אתאיסט קיצוני שתמך בביטול כל המועדים הנוצריים בגרמניה (להוציא את חג המולד).

Vendetta

New member
האמת שלא...

אני מסכים איתך שאנטישמיות יכולה להתבטא ביהדות כדת. אפשר לקפוץ לביקור בפורומים הגזענים של Stormfront ולראות שזה מאוד נפוץ שם לשנוא יהודים דרך הדת היהודית, ולהביא ציטוטים שונים מהתלמוד שמוכיחים שהם טפילים. אבל האינקוויזיציה, למען האמת, לא היתה אנטישמית. היא בכלל היתה נגד נוצרים. היהודים שסבלו ממנה היו למעשה יהודים מומרים, כלומר נוצרים באופן רשמי. ולא רק יהודים מומרים סבלו ממנה אלא גם מוסלמים מומרים, פרוטסטנטים וקתולים מסויימים שנחשדו בכפירה. האינקוויזיציה הספרדית (שבדרך-כלל אליה מתכוונים...) היתה בעיקר נגד יהודים ומוסלמים מומרים ונגד פרוטסטנטים, וכך גם האינקוויזיציה הפורטוגלית. האינקוויזיציה האיטלקית לא היתה בכלל נגד יהודים מומרים, ככל הידוע, אלא בעיקר נגד אינטלקטואלים ואנשי רוח שנחשדו בכפירה, כמו גליליאו וג'ורדנו ברונו.

סלוניק

New member
פחות או יותר.

הוא שאף לבטל גם את חג המולד, אך לאחר התייעצויות הוא החליט להשאירו "בשביל הילדים"..

חמדונה

New member
די מצחיק

איך הכנסת את עצמך ועוד כמה חברי פורום לאותה שורה עם אוסקר וויילד ודומיו. ואתה עוד מבקר את אביב גפן.

חמדונה

New member
דווקא לא.

אני בהחלט לא מתיימרת להיות מוכשרת כמו אביב המלך. פשוט הופתעתי מגודל האגו שלו, אבל אני צריכה כבר להתרגל.

Continuum

New member
חכי לספר שאני אוציא.

הוא יהיה אנטישמי ועמוק, תוך שנה הוא יחשב לקלאסיקה ואני אזכה בפרס נובל. על העטיפה של הספר, מאחורה, אני אכתוב שאביב גפן מכוער.

חמדונה

New member
זה מה שאתה לא מבין.

שלא שופטים אנשים לפי איך שהם נראים. סליחה, אני אתקן את זה. אנשים עם אינטילגנציה מינימלית, לא שופטים אנשים לפי איך שהם נראים.

iknow

New member
אובייקטיבית, את טועה ומטעה.

אנשים כל יום שופטים אחרים על פי מראה חיצוני. זה אפילו קצת הגיוני, אם נתחשב בעובדה שאשה "כוסית" בעלת סיכויים גדולים יותר להיות פוריה, לדוגמא.

חמדונה

New member
לא ידעתי שאתה נמשך אליו, ושבדקת

את ביצועיו המיניים. לא עמד לו ממך, זאת הבעיה? מכאן כל השנאה נובעת? פשוט נעלבת שהוא לא בקטע שלך?

למעלה