הערות.

אני לא חושב

שלהעברת מסרים באופן חד סטרי קוראים "תקשורת". באופן דומה אני יכול "להתקשר" עם בן דודי שבקנדה על ידי צעקות.

ההגדרה של אתאיסט היא לא בהכרח

מי שלדעתו בטוח במאה אחוז שאלוהים לא קיים - זוהי ההגדרה של אתאיסט במובן החזק. אתאיסט במובן החלש, הוא מי שלדעתו לא ניתן להוכיח או להפריך קיומו של אלוהים. אני מעריך שרוב האתאיסטים בפורום הזה חושבים ככה. אם הבנתי נכון גם אתה חושב ככה. האם אני טועה?

Pure logic

New member
קצת.

אני לא פוסל את אלוהים, אבל אני גם לא חושב שהוא קיים - כרגע.

אוריאל 1

New member
תגובה

בהרבה ממה שכתבת אני ממש מסכים,אבל עדיין חסר לך כמה דברים. 1.אני יודע שזאת תענה מאוד מוכרת אבל בכל זאת,50% יש בורא והמשך אחרי העולם הזה ו50% שאין,למה לבחור להפסיד מראש? 2.זה נכון שלכל אחד מאיתנו האמת שלו היא הצודקת,אבל,אמת יש רק אחת,או שיש בורא או שאין רק צד אחד צודק. אין בורא לעולם חס וחלילה: אין ממש עיקר לחיים,אנחנו פה בכדי לאכול לשתות לעשות כסף וחיים טובים,להביא ילדים שיהיה המשכיות,לסבול קצת,ואחרי 120 שנה ללכת לישון לנצח באדמה,אין זכר לאדם,הכל הבל.את הטענה הנ"ל לא ניתן להוכיח. יש בורא עולם ועולם רוחני:מטרת האדם היא לעבוד בעולם הזה בכדי שיהיה המשכיות וקבלת שכר בעולם הבא.אדם שחי לפי חוקי התורה זוכה גם בעולם הזה וגם בעולם הבא,חי לפי חוקים יפים וזוכה לחיים מאושרים בעולם הזה וכן יש לו המשכיות,זוכה לעשות את רצון הבורא שברא את כל הפלא הגדול הזה {יקום,כדור הארץ,אדם,עץ וכו'}. אם בורא העולם היה מתגלה לא היתה לנו חופש הבחירה כי הכל היה גלוי והיה לנו הדעת שפשוט חייב לעשות כך,ועל כן השכר לעובד ה' הוא גדול כל כך הן בעולם הזה והן בעולם הבא. ניתן להוכיח שיש בורא לעולם,לא בתאוריות ולא בכל הדיונים האלו.כל אחד יכול להגיע לדרגתו של משה רבינו,כידוע לכל המאמינם,קיים עולם רוחני והוא מצוי גם כן פה {למשל את האדם תמיד מלוים שני מלאכים} כל אדם יכול להגיע למצב שהוא רואה דברים שאחרים לא רואים עודע עבר של אנשים או עתיד וכד',אלו הם צדיקים {ואפילו יצא לי לפגוש אחד כזה שסיפר לי על עצמי דברים שעברתי בעבר וזאת למרות שהוא אינו מכיר אותי},כל אדם יכול להגיע למצב של הכרת הבורא שהוא מצוי בכל וידו בכל,שהוא מנהל את עולמו,את קיום הבורא כל אחד מאיתנו יכול לראות בעיניים שלו בלי שום קשר לתאוריות כאלה או אחרות,אבל בשביל זה צריך לעבוד,לפחות צד אחד ניתן להוכיח.

Pure logic

New member
להפסיד מראש?

אינני מסכים, אבל לא פתחתי את הדיון הזה כדי להתווכח. שים לב שאינך מבין אפילו דבר אחד שאומרים האנשים שאינם מאמינים באלוהים. אל תטען שאתה מבין כי כל מה שאמרת מוכיח שאינך מבין כלום מעבר למה שאתה מאמין בו.

אוריאל 1

New member
כמה שאתה טועה

רק לפני שאני מגיב תן לי להבין,אתה מנסה לסגור את הפורום בטענה שכל אחד מתבצר בעמדתו ואין שום טעם לדיונים הנ"ל?

Pure logic

New member
לא.

אני מנסה להפסיק את הויכוח על קיומו של אלוהים או לפחות לגרום לו לחדש את טענותיו. ד"א במה אני טועה? אתה מבין את המדע? אם כן, למה כתבת שלפי האתאיזם לחיים אין משמעות? ברור שיש להם - אתה פשוט לא יודע ולא מבין אותה בדיוק כמו שאני לא מבין את משמעות החיים עבורך. ההבדל הוא שאני לא חושב שאני מבין או טוען שאין לך או מתגונן כשאתה טוען שאין לי (פרט לכשאני רוצה).

אוריאל 1

New member
אז ספר לי קצת

מה מהות החיים בעולם הזה בנקודת הנחה שחס וחלילה לא היה עולם הבא? סופו של כל אדם לחזור לאדמה זאת עובדה. אין הבדל בקבר בין חכם לטיפש,עשיר לעני,יפה למכוער,גם זאת עובדה. אפילו המדע אומר שבעוד מספר שנים ולא משנה כמה יהיה סוף לעולם {השמש תהפוך לסופרנובה וכו',או שאולי לפני זה איזה שהוא מטאור יוריד אותנו,סוף העולם הוא ודאי} כך שלא ישאר זכר לאף אחד מאיתנו ולכן כל פעולה שאנחנו עושים היום תיהיה חסרת משמעות לחלוטין בעתיד,לא יהיה אפילו מי שידבר על כך. מה הטעם בחיים??? מה המשמעות?

Pure logic

New member
המממ...

שאלה קשה, העליתי על זה דיון בעבר אבל מישהו עשה יותר מידי רעש אז לכולם נשבר. משמעות החיים שונה לכל אדם, עבורי המטרה היא הידע ותהיה משמעות אם אצליח לשנות את חייו של אדם אחר לטובה. בכלליות כמובן אבל אל תתפוס אותי במילה או תנסה להוכיח שזו לא מטרה או משמעות (כמו שעשה מישהו שלא נזכיר בשמו). ד"א הכמה שנים שאתה מדבר עליהם זה להערכת רב המדענים כ-5000000000 שנה. (5 מילארד שנה). מלבד זאת המדע מראה שאין אסטרואיד בדרכו אלינו ואם יהיה אנחנו נדע כמה שנים לפני ויהיה לנו זמן להתכונן. יכול להיות שיש מטאורים, אבל.... אף אחד לא מפחד מגרגירי חול נכון? סוף העולם קרוב! במונחים מוחלטים כמובן.

אוריאל 1

New member
כמו שהכל התחיל בבום ככה

הכל יכגול להגמר,אף אחד לא יודע מתי יבוא הסוף,אולי 5 מיליארד ואולי מחר בבוקר. אם היית יודע מהו זמו היית מבין שבנח גם 5 מיליארד שנה הם כמו שניה אחת קטנה,הזמן בטל,אין לו משמעות,ולא ממש הבנתי מה המשמעות לחיים ללא אמונה,אני גם יודע שלא יהיה לך תשובה על כך ולא לאף אחד אחר,אין תשובה חילונית "למטרת החיים".

Pure logic

New member
אתם חוזרים על עצמכם.

כמובן שיש משמעות.... לא חשבתי שתבין אותה.... לא משנה. אתם חיים למען אלוהים אני חי למען חברי בני האדם. אם היית קורא מה שכתבתי היית מבין שכתבתי שבערכים מוחלטים הסוף קרוב. זה לא היה בציניות. חוץ מזה... הזמן הוא בעיני המתבונן.

אוריאל 1

New member
תגובה

שלא תחשוב שאני חרדי,תאמין לי אני ואתה באים בדיוק מאותו מקום,ראיתי שמעתי,עשיתי והרבה,אני יודע שאין משמעות לחיים חילוניים לפחות לא באופן פילוסופי.

Pure logic

New member
בה!

בולשיט! משמעות החיים היא המשמעות שאתה נותן לה! לא תמצא יותר פילוסופי מזה.

אוריאל 1

New member
אם אתה אומר

"גם לחיים שלך אין משמעות... ",לפחות אתה מודה שלחיים שלך אין משמעות {גם} ומנסה להכליל את החיים שלי,החיים שלי מאוד משמעותיים,חבל שאין לך משמעות לחיים.

למעלה