תגובה
בהרבה ממה שכתבת אני ממש מסכים,אבל עדיין חסר לך כמה דברים. 1.אני יודע שזאת תענה מאוד מוכרת אבל בכל זאת,50% יש בורא והמשך אחרי העולם הזה ו50% שאין,למה לבחור להפסיד מראש? 2.זה נכון שלכל אחד מאיתנו האמת שלו היא הצודקת,אבל,אמת יש רק אחת,או שיש בורא או שאין רק צד אחד צודק. אין בורא לעולם חס וחלילה: אין ממש עיקר לחיים,אנחנו פה בכדי לאכול לשתות לעשות כסף וחיים טובים,להביא ילדים שיהיה המשכיות,לסבול קצת,ואחרי 120 שנה ללכת לישון לנצח באדמה,אין זכר לאדם,הכל הבל.את הטענה הנ"ל לא ניתן להוכיח. יש בורא עולם ועולם רוחני:מטרת האדם היא לעבוד בעולם הזה בכדי שיהיה המשכיות וקבלת שכר בעולם הבא.אדם שחי לפי חוקי התורה זוכה גם בעולם הזה וגם בעולם הבא,חי לפי חוקים יפים וזוכה לחיים מאושרים בעולם הזה וכן יש לו המשכיות,זוכה לעשות את רצון הבורא שברא את כל הפלא הגדול הזה {יקום,כדור הארץ,אדם,עץ וכו'}. אם בורא העולם היה מתגלה לא היתה לנו חופש הבחירה כי הכל היה גלוי והיה לנו הדעת שפשוט חייב לעשות כך,ועל כן השכר לעובד ה' הוא גדול כל כך הן בעולם הזה והן בעולם הבא. ניתן להוכיח שיש בורא לעולם,לא בתאוריות ולא בכל הדיונים האלו.כל אחד יכול להגיע לדרגתו של משה רבינו,כידוע לכל המאמינם,קיים עולם רוחני והוא מצוי גם כן פה {למשל את האדם תמיד מלוים שני מלאכים} כל אדם יכול להגיע למצב שהוא רואה דברים שאחרים לא רואים עודע עבר של אנשים או עתיד וכד',אלו הם צדיקים {ואפילו יצא לי לפגוש אחד כזה שסיפר לי על עצמי דברים שעברתי בעבר וזאת למרות שהוא אינו מכיר אותי},כל אדם יכול להגיע למצב של הכרת הבורא שהוא מצוי בכל וידו בכל,שהוא מנהל את עולמו,את קיום הבורא כל אחד מאיתנו יכול לראות בעיניים שלו בלי שום קשר לתאוריות כאלה או אחרות,אבל בשביל זה צריך לעבוד,לפחות צד אחד ניתן להוכיח.