הערות.

SilentMike

New member
מצוץ מן האצבע.

רבאק חברה. מה יהיה איתכם ועם אצבעות? מאיפה החלטת ש-50% שיש בורא. הסיכוי שיש בורא הוא, לדעתי, שואף לאפס. ומאיפה לך שאם יש בורא מטרת האדם היא לעבוד אותו? ומאיפה אתה יודע שאם יש בורא יש עולם הבא? אולי הבורא אדיש? אולי הוא סולד מחנפנים. אולי הוא נותן עולם הבא רק למי שאוכל הרבה חזיר? השכר של עבודת הבורא הוא גדול? לפי איזה מטבע משלם הבורא את השכר? לבטח לא מדובר בכסף. האם אושר הוא המטבע? האם בורא עולם ממלא את עובדיו באושר בעודם הוגים בתורתו, ספונים בחדרים ללא אויר, יומם וליל? האם האושר מגיע למאמינות בעודן מחליפות חיתולים, בעיניים טרוטות שינה, לילד מספר 12, גופן על סף קריסה מלידות, מרדיפה אחרי ילדים, ומן התזונה הלקויה שמביא העוני? האם בעוצמה רוחנית מתגמל הבורא את עובדיו? כיצד תמדוד עוצמה זו? כיצד תדגים את עדיפותה על תעצומות הנפש של האזנה ליצירה מוסיקלית נשגבת? הטיעון דמיוני בדיוק כמו האל. הסוף: "...את קיום הבורא כל אחד מאיתנו יכול לראות בעיניים שלו בלי שום קשר לתאוריות כאלה או אחרות,אבל בשביל זה צריך לעבוד,לפחות צד אחד ניתן להוכיח." הוא קלאסי. "רק תן לנו לשטוף קצת את המוח שלך" אתה אומר "ואז הכל יהיה ברור". אצלנו לא אוהבים שטיפת מוח, לכן נשארים הספקות, וטוב שכך.

אוריאל 1

New member
תגובה

מי שמאמין אומר שיש בורא מי שלא מאמין אומר שאין,זה 50%-50%. אני יודע מהתורה הקדושה. זה כל היופי,אף אחד לא רוצה לשטוף לך את המוח,אמרתי תבדוק בעצמך,אבל תבדוק כמו שצריך,אחר כך תחליט.

SilentMike

New member
גאון מתמטי

"מי שמאמין אומר שיש בורא מי שלא מאמין אומר שאין." עד כאן נכון. ההסתברות שיש בורא מודע לעולם היא 1 חלקי 2 בחזקת n, כאשר n הוא מספר המוגדר כגדול מכל מספר סופי k שתבחר (כלומר עבור k=100 מתקיים n>100, ועבור k=5,000,000 מתקיים n>5,000,000). זו פשוט הסתברות כל-כך קטנה שהיא אינה ניתנת לתפיסה.

אוריאל 1

New member
גאון מתמטי

"מי שמאמין אומר שהיה מפץ גדול מי שלא מאמין אומר שלא היה".עד כאן נכון.ההסתברות שהיה מפץ היא 1 חלקי 2 בחזקת N בלה בלה בבלה ללה. אין שום סיכוי שהגורם ההתחלתי של המפץ הגדול נוצר מעצמו או שהיה קיים לנצח.מי שברא אותו הוא בורא העולם,הסיכוי לבורא כל יכול שברא את היקום,האדם,חיידקים,עצים,תאי דם לבנים וכו' וכו' וכו' הוא 100%.

SilentMike

New member
אוי ואבוי.

איך אין סיכוי שהמפץ הגדול פשוט קרה, אבל המגבלה הזו לא חלה על אלוהים? המפץ הגדול הוא דבר שנראה כמתחייב ממצבו הנוכחי של היקום. פשוט כך. אלוהים הוא המצאה פילוסופית אנושית מטומטמת. בלי קשר לכלום אלוהים הוא דבר מסובך להחריד, ומיותר להחריד שהסיכויים שלו להתקיים מבחינת הממצאים בשטח הוא אפסי. מהבחיה הפילוסופית זה תלוי בפילוסופיה שאתה בוחר. במקרה זה הסיכויים אינם ניתנים להערכה. העולם שאתה כל-כך אוהב להוכיח בעזרתו את אלוהים נושא בחותם ברור של עולם ללא מתכנן (לפני שאנחנובאנו בכל מקרה). את זה אי-אפשר לשנות.

אוריאל 1

New member
ולי פשוט

נראה שמתחייב המצאותו של בורא העולם מתאורית המפץ הגדול,היקום מתפשט,כלומר היה פעם מרוכז בנקודה,כלומר שמישהו יצר אותה או שנוצרה מעצמה או שהיא נצחית. היא אינה נצחית,המדע קבע לה גיל. נוצרה מעצה,אם היתה קיימת למה לה לצור את עצמה? אם לא היתה קיימת כיצד נוצרה מעצמה? קיימת נצחית,חחחחחחח אחלה בדיחה. חברה,התאוריה החזירה אותי בתשובה.(הכל בהומור).

SilentMike

New member
הראיה שלך לא משהו.

אם יש אלוהים אז גם הוא נוצר במפץ, ואם יש אלוהים מחוץ למפץ, אז יש דבר כזה "מחוץ למפץ" ואז זו כבר לא בעיה יותר בכל מקרה. המוגבלות הלינארית שלך מונעת ממך לתפוס שיכול להיות שלזמן יש התחלה, אבל זה לא אומר שמה שאתה לא מצליח לתפוס אינו נכון. עצם השאלה "למה לה ליצור את עצמה" היא מטופשת. לנקודה סינגולרית אין מניעים. אנחנו מסיקים מכך שהיקום מתפשט שהוא היה מאוד צפוף לפני כ-15 (ואולי 13) מיליארד שנה, וקוראים למה שהיה בהתחלה "המפץ הגדול". "המפץ הגדול" זה סתם מינוח. הפרטים נחקרים. אנחנו לא יודעים עדיין את כל מה שהלך שם, אבל אנחנו יודעים הרבה יותר ממה שידענו לפני 100 שנה. בכל מקרה זה שלא יודעים עוד כמה דברים בכלל לא אומר שיש בורא מודע ליקום. להיפך. במה שאנחנו כן יודעים היום הבורא שלך בולט בהיעדרו. אין קיום הבורא מחויב המציאות בשום דרך. אמונה (שוב) היא דבר אישי. עכשיו הצידה. איך? איך לכל הבריזות אלוהים פותר את הבעיה הזו? אני (לא אני אישית כמובן. אני המטאפורי.) לוקח את כל החיים ומרה שהם באו מהדומם בתהליך טבעי לחלוטין. לוקח את כל הדומם ומראה שהוא מורכב אטומים. אני מפצח את מבנה האטום, מדגים איך כל האטומים ביקום באו ממימן, מראה איך המימן היה יכול להיווצר כתוצא קוונטי. אני מראה שהיקום היה צפוף פעם במידה בלתי רגילה. קורא לזה המפץ הגדול. זו נקודה סינגולרית בה קורסות כל התורות המדעיות. אני מודה שאי אפשר לחלוטין לדעת או להבין מה קרה שם. ואז אתה בא ואומר: "אה! אין מה להבין? אז יש בורא!". ותראה מה עשית. אני (שוב, המטאפורי) צמצמתי את העולם לכדי תוצא קוונטי פשוט שמספיק כדי ליצור אותי ואותך ואת כל היקום שאנחנו חיים בו. אתה באת לסוף, אל בני האדם. לקחת עוד כמה צעדים קדימה והמצאת את אלוהים. עכשיו את הדבר הזה, המסובך ביותר שניתן לתאר, אתה שמת בראש היקום, מעל לתוצא הקוונטי. בלי הסבר ובלי שום הגיון. סתם התחשק לך שהתודעה תקדים את החומר (למרות שכל מה שאנחנו מכירים אומר אחרת. התודעה היא תוצאה של מורכבות ברמת החומר). זה לא מסביר כלום, וזה לא מבהיר כלום. זה לפתור חידה קטנה ע"י פתרון חסר כל הגיון או תועלת שהוא בעצמו סיבוך ענקי שאי-אפשר לפתור.

אוריאל 1

New member
תבין מה שאתה אומר

אתה (לא רק אתה) נותן תאוריות על גבי תאוריות ונוסחאות על גבי נוסחאות אבל כששואלים אותך לגבי התחלת ההתחלות אין לך תשובה,אז מה בכלל שוות כל התאוריות והנוסחאות? יש לך את כל המצרכים לאפות עוגה אבל אין לך תנור,הכל הולך לפח,כלום לא שווה,אני יודע שיש לך בצק וקצפת ותותים ואני גם מסכים שמזה מכינים עוגה אבל בלי תנור הכל מתקלקל,מצד שני אתה יכול להשים הכל במקרר ולהמתין עד שיהיה לך תנור,אך עד אז אין לך מה לנסות למכור עוגות (תאוריות). פעם נסעו רב ופרופסור ברכבת והחל ויקוח על מציאות הבורא,שאל אותו הרב:"במתמתיקה ופיזיקה יש את כל התשובות?" ענה לו הפרופסור:"יש,אבל עד לנקודה מסויימת",השיב לו הרב:"מהנקודה הזאת והלאה מתחיל אלוקים". אף פעם לא תיהיה לך תשובה,ואלוקים ישאר בגדר נעלם (לפי התורה לא עוד הרבה זמן וגם אתה תזכה להכיר אותו,ואני מתכוון בעולם הזה,שלא תבין חלילה לא נכון).

אוריאל 1

New member
וואי וואי

עכשיו יקרעו אותי פה על זה שכתבתי טענה עם ת' ולא ט'. כשאני אומר להוכיח זאת אומרת שלך או לכל אדם לא ישאר צל של ספק באמיתות הדרך,אתה פשוט תדע שהצדק איתך,הן מלימוד של חכמות עליונות{ממש עליונות,כל דיבורי הפרופסורים לעומת חכמות אלו הם כמו דיבור של ילדים בגן},תורה,גמרא קבלה וכד',והן מכל מיני ארועים רוחניים למיניהם,כל אחד לפי דרגתו. בנוסף על כך צריך תמיד לבדוק את שתי האופציות,אני הייתי בעולם הזה עברתי מספיק ואפילו יותר מידי,אחר כך הלכתי לבדוק גם את הצד השני של המטבע והבנתי שכל מה שהיה פעם לבן עבורי הפך לשחור ולהיפך.אם לא תבדוק את שני צדדי המטבע לעומק,בדיקה אישית,תלך תלמד ותחקור בעצמך בראש פתוח גם את הצד השני,זה הכי ברור בעולם שרק הצד שלך יהיה צודק,אני מרשה לעצמי להגיד זאת כי הייתי בשני העולמות מבחירה אישית שלי,ללא שום כפיה לא לפה ולא לפה,ואת הבדיקות שלי עשיתי בעצמי,אף פעם לא הלכתי לסמינר ואף אחד לא שטף לי את הראש.וכמו שאמרתי אם אתה רוצה למצוא אמת אתה צריך לעבוד ולחפש.

ב ת יפתח

New member
לא הצלחתי לעמוד על דעתך

בזה שאתה אומר "הצד שלכם לא בטוח צודק"- אתה מתכוון לכך שבכל דעה יש מן האמת או שהדעה ההפוכה לשלך נכונה באותה מידה שדעתך נכונה?

למעלה