הממ.. מה צריך לגיוס?

InfeCtedShesek

New member
קראתי איפשהו

שזה בגלל שפעם כשאשה הייתה במחזור היא הייתה מנודה מהכפר/שבט ואז כדי שהגברים לא יבגדו בנשים שלהן, הטבע התאים את עצמו (?) לזה שכל הנשים יהיו מנודות מהחברה באותו זמן

In Dreams

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo29.gif

בזמן שלפני המחזור הגוף מפריש הורמונים וגורם לגוף של שאר הבנות גם להפריש אותם ואז מקבלים ביחד וזה קורה פשוט כשמבלים ביחד המון זמן

Mooa-Numi

New member
והאמת האחת והיחידה (זה אדיר)

כשבנות משתמשות באותן שירותים, וזה קורה כשהן חיות באותו הסביבה בדר"כ, הם מפזרות הורמונים שלהם על האסלה, וזה איכשהו משפיע אחת על השניה. ויום פה יום שם, ובסוף לכולן יש מחזור ביחד. (תסמכו עלי, אני חיה עם 9 בנות בבית, ואני חושבת על לפחות 5 עכשיו שבמחזור יחד איתי. ו2 לא בדיוק כאן עכשיו אבל מילא)

drops of summer

New member
קראתי ש...

קראתי בספר שזה עוד משהו מהטבע, כשבנות נמצאות הרבה זמן ביחד הגוף קולט את ההורמונים והפרומונים שמופרשים (ומשתנים במיוחד לפני במחזור), ולאט לאט מווסת עצמו ככה שהוא מותאם לנקבה שלידו, והמחזור יגיע באותו הזמן. ולמה זה? כשהמחזור חופף, רוב הסיכויים (בטבע, כן?) שהנקבות יכנסו להריון וילדו באותו הזמן. ואז, במקרה שקורה משהו לאחת מהאמהות בלהקה, תמיד יהיה מי שישמור על הגורים שלה ויניק אותם. עכשיו... תשפטו אתם. :]

little shorty

New member
אמאלה. לא רוצה להתגייס.

השרשור הזה הפחיד אותי. ואני עוד צחקתי כשהביאו לנו בסוף השנה את הקיטבג ואמרתי לעצמי שאני בטח לא אצטרך אותו. אני באמת צריכה לקחת את כל זה איתי ליום הגיוס? מה אנחנו הולכות לישון באוהלים ולהתקלח עם עוד 50 בנות? האמת שאני לא כזה מפונקת ואין לי בעיה עם זה אבל לא ידעתי שזה ככה, חשבתי שזה רק לבנים או משהו. טוב תכינו אותי לפני כל הצבא-שיט הזה. אני הולכת להיות מאבחנת פסיכוטכנית לפי מה שאמרו לי הקורס שלי יהיה 4 חודשים, אז אני עושה גם טירונות ואחרי הטירונות מתחילה קורס או ישר קורס? טירונות זה שבועיים? ואיך הולך הקורס? איפה עושים אותו? גם נשארים לשבוע ויותר בבסיס? אמא אני לא יודעת כלום.

../images/Emo26.gif

בד"כ מי שמתגייס לקורס עושה מה שנקרא טירונות בסמיכות, שזה אומר טירונות 00 מקוצרת של עשרה ימים בלבד, אבל כבר שמעתי על יוצאים מהכלל שעשו בכל זאת טירונות רגילה של שבועיים ורק אח"כ התחילו את הקורס. בכל מקרה-אף פעם לא מתחילים ישר את הקורס, תמיד הטירונות תהיה לפניי כי זה ללמוד את הדברים הכללים כמו שיעורי אב"כ, שיעורי "רפואה"(?) (מלמדים אותך כלמיני סוגי חבישות שבחיים לא תזכרי
), עושים בר אור, מטווחים וכל הבררה הזה... טירונות זה דיי משעמם, לא עושים יותר מדיי... בקורס עצמו גם תעשי דברים שעשית בטירונות (ככה אצלינו היה בכל אופן), סתומרת עדיין תמשיכי לתרגל חבישות, ריענון על אב"כ ומטווחים פעם ב... אבל זה לא בטוח, יכול להיות שבכל קורס זה מתנהל באופן שונה. הייתי שמחה לענות לך איפה הקורס אבל אין לי מושג, בטח איפשהו בצריפין אומשו. את לאו דווקא תשארי ישר שבוע בבסיס, יכול להיות שיוציאו אותך על השבת הראשונה ויכול להיות שלא... זה משהו שאף פעם אי אפשר לדעת, בד"כ לא משאירים שבת ראשונה בבסיס, אבל אל תסתמכי על זה... קחי כמה ציוד שצריך (מצד שני אל תשתגעי ותביאי שני זוגות גרביים לכל יום ושיט כזה) בסוף את גם תראי שנשאר לך מלא ציוד נקי או ציוד שבכלל לא השתמשת בו. וכן, בתור התחלה תקחי איתך ה-כ-ל לבסיס, תוך כמה ימים תביני כבר מה באמת את צריכה ומה לא, וביציאה הראשונה תקחי כל מה שמיותר הביתה ומפה והלאה כבר תהיי יותר חכמה :] אתן לאו דווקא תישנו באוהלים, וכן מתקלחות כל המלאנתפים בנות ביחד, וזה לא כזה גרוע כמו שזה נשמע :] בקיצור, צאי מהלחחחחחץץץץ!

תיקון קטן

אין דבר כזה טירונות 00 טירונות בסמכות זה טירונות 01 מקוצרת.
לא ישנים באוהלים, ישנים במגורים
אין בר אור....

איפה אין בר אור? במקוצרת?

או שהתכוונת שאצלה ספציפית אין(?) קיצור, בכל טירונות יש בר אור, מסתומרת? אני עשיתי מקוצרת והיה, אפילו שניים! P:

ממ

אני גם עשיתי טירונות+קורס בבהד, ולא היה בר אור... בחיים לא עשיתי כפיפות מרפקים/בטן או כל דבר אחר
[בטירונות..כן..?
] ועד כמה שאני יודעת גם בקורס ראיון אין את זה.... [אלא אם כן זה השתנה בשנתיים האחרונות..ואני יודעת שזה לא כי חברה מאוד טובה שלי מדריכה בבהד]

tamarosh

New member
הקורס שלך בבה"ד 11 אם אינני טועה

ואתן ישנות במגורים של איזה 8 בנות בחדר...זה אחלה תנאים

LimiMimi

New member
בובה,

את מתגייסת ב19? יש לי חברה שהולכת לקורס של מאבחנת פסיכוטכנית ופתאום נזכרתי בך.

paperdoll16

New member
אז ככה..../images/Emo54.gif

החברה הכי טובה שלי היא מאבחנת פסיכוטכנית והתגייסנו באותו יום כך שהייתי איתה בבה"ד אז אני יודעת קצת על הקורס הזה. ברגע שאת מסיימת את שרשרת החיול את מגיעה לבה"ד 11. שם תבלי את ה-4 חודשים הקרובים. הטירונות היא בין 10 ימים לשבועיים שבהם בעצם לא לומדים תכנים של קורס אלא רק תכנים של טירונות (עזרה ראשונה, תפעול נשק וכו'). מאבחנות עושות טירונות 01. לפי מה שהבנתי- הקורס מתחלק לשני חלקים. החלק הראשון שלו זה אימות נתונים (ככה שכל מי שיפול מהקורס בסוף החודשיים הראשונים יהיה מאמת נתונים ולא כלל צה"לי) והחלק השני של הקורס (שאליו מגיעים קצת יותר מחצי מהחניכים בקורס) הוא החלק של הראיונות. ואז ילמדו אתכם איך מראיינים מלש"בים, מה לשאול, למה לשים לב, איך קובעים קב"א וכו'. במהלך החודש האחרון של הקורס ישלחו אתכם לכל מיני בסיסים אחרים בארץ ותראיינו שם חיילים ובעצם תיישמו את מה שלמדתם. וכן- בבה"ד 11 סוגרים שבתות. אמנם לא הרבה, אבל סוגרים. אני מניחה שיצא לך לסגור שם 3 שבתות. מה שבטוח זה שלא תהיו שם יותר משבועיים. אם יש לך עוד שאלות- אשמח לענות

little shorty

New member
יא תודה :)

אוקיי מהזה בה"ד? די לדבר בראשי תיבות של צבא כי אני לא יודעת כלום.
את מתכוונת שיצא לי לסגור שבתות בתקופת הקורס נכון? כי לפי מה שהבנתי אני אצא יומיות במהלך השירות שלי... בינתיים זהו :) אם יהיה לי עוד שאלות אני אוכל לפנות אליך? תודה.

למעלה