אמממממ
לפני שהתגייסתי אבל ממש עד הגיוס עצמו לא ידעתיי כלום שכלום על הצבא(קוראים לזה פעורה, מישהי כל כך צעירה שאין מה מושג מה קורה סביבה). וצעיר זה מישהו שרק עכשיו התגייס. בקרבי השנה הראשונה שם הם צעירים אחרי זה הם עדיין צעירים אבל פחות, ובשנה האחרונה הם פז"מניקים כי הם הולכים להשתחרר עוד שניה. פ"זמ = פרק זמן, מי שנמצא הכי הרבה זמן בצבא הוא פ"זמניק, משמע פרק הזמן שלו בצבא הוא גדול ולכן הוא יודע יותר דברים, הוא כבר מכיר את המערכת ויודע איך להתמודד איתה. לאנשים ממש צעירים אומרים שיש להם פז"מ של במבה, ודי צוחקים עליהם ונותנים להם את כל העבודה השחורה. בצבא לכל החיילים יש דרגות, ככל שהבן אדם יותר זמן בצבא יש לו דרגה יותר גבוה, יש שלוש סוגי דרגות 1. דרגות חוגרים- שזה שלחיילי חובה, שזה החיילים הרגילים שעושים שנתיים או שלוש(תלוי במין). יש 4 דרגות פה:טור' שזה ב10 חודשים הראשונים(זה תלוי זה משתנה מיחידה ליחידה), ולטור' אין שום דרגה עליו, המדים שלו נקיים מפסים, ארונות ופלאפלים. רב"ט - מקבלים אותו אחרי הטור',וזה עד שנה וחצי . שזה שתי פסים על השרבולים של החולצה. סמל- אחרי שנה וחצי לשירות בערך(שוב זה משתנה) עד אני לא יודעת בדיוק מתי, וזה שלוש פסים, הבנות שלא חותמות קבע ועושות שירות של שנתיים מסיימות את השירות שלהם עם סמל. סמל ראשון(סמ"ר) - מקבלים אחרי סמל , לבנות זה דרגת קבע, לבנים זה פשוט פז"מ הבנים שלא חותמים קבע מסיימים את השירות עם הדרגה הזאת, וזה נראה כמו סמל רק באמצע יש פאלאפל. שתי הסוגים האחרים של דרגות זה כבר דרגות קבע, קבע זה מי שחותם יותר זמן בצבא, זאת אומרת הוא עושה מעבר למה שהשאר עושים, הוא כמובן מקבל הרבה יותר כסף והטבות. 1.קצינים - עשו קורב קצינים יש להם דרגות על הכתפיים, תמיד לקצין תראו ארונות על הכתפיים שלו. סג"מ(סגן משנה)- הדרגה הראשונה אחרי קורס קצינים, בדרך כלל הם פלצנים כי הם מנסים להראות את כל מה שהם למדו בקורס קצינים והם מנסים להוכיח את עצמם. הם עושים שנה בתור סג"מ ואז הם מעלים בדרגה. סגן- שתי ארונות על כל כתף, יש להם קצת יותר סמכות. סרן- שלוש ארונות על הכתפיים. רב סרן(רס"ן)- פאלפל על כל כתף, יש להם כבר סמכות די גדולה. סא"ל-(סגן אלוף)- שתי פלאפלים על כל כתף, יש לו כבר סמכות מעוד גדולה. אלוף משנה(שלוש פאלפאלים)- הם כבר יכולים להיות מפקדים בסיסים, ויחידות. תת אלוף - חרב על כל כתף, זה כבר דרגה עם טאץ אישי לרמטכ"ל אלוף-חרב ופאלפל די מנהלים את הצבא שלנו, מפקד חיל אוייר הוא אלוף. ורב אלוף(רמט"כל)- חרב ושתי פאלפאלים, אני לא צריכה להסביר לך מי הוא ומה הוא. ויש את דרגות הקבע, שהם בלי לעשות קצונה. אני לא ממש יודעת מה הדרגות של הקבע אז אני יוותר על ההסבר הזה. וזהו בינתיים אין לי כוח להמשיך עוד, אחרי זה אני ימשיך