בה"ד= בסיס הדרכה. צריפין מחולק ברובו לבה"דים. בה"ד 12, בה"ד 10, בה"ד 7, בה"ד 11 (שבו את תהיי) וכו'. כשכל בה"ד מכשיר את החיילים שלו בתחום אחר. בה"ד 11 הוא בסיס הדרכה שלמקצועות שלישות. וכן, אני מתכוונת לסגור שבתות בקורס. התפקיד הוא יומיות. למרות שיכול להיות שיציבו אותך בלשכת גיוס שרחוקה מהבית שלך (זה תלוי בצורך של הצבא) ואז תעשי יומיות אבל לבית החייל. אם נגיד את גרה בירושלים והציבו אותך בלשכת גיוס בטבריה- את תלכי לישון כל לילה בבית החייל בטבריה. ואת מוזמנת לפנות אליי חופשי
להיות בבה"ד 11, בצריפין (ראשל"צ), אחלה אחלה אחלה של בה"ד (גם אני עשיתי שם תקורס). באמת, יחסית יש שם אוכל טוב, והמפקדות שלך יהיו חמודות, ואת לא תשני באוהלים אלא בחדרים, ואף אחד לא יריץ אותך בטירונות.. בקיצור, הכי ת"ש בעולם. הקורס קשה ומעניין, ואת תהני בו מאוד. זה אחד הקורסים הטובים בצה"ל לבנות.
04 או 05, לא זוכרת. אמאלה אני לא מאמינה שאני מתגייסת. זה כלכך רחוק ממני ומה שהיה לי השנה, באמת.. (אתם פשוט לא מבינים עד כמה. אני עדיין לא קולטת שחיילים הם בגיל שלי. ושאני אנשים מהשכבה במדים זה נראה כאילו הם מחופשים, נשבעת) קיצור תוסיפו דברים כבדים, למי שיודעת, היתה, שמעה..
מקלחות. לא, אני לא רואה את עצמי בעירום עם עוד בנות כרגע, בסדר? לא בא לי גם כלכך להתמודד על זה בימים אלו. ולא אכפת לי אם אני כוסית או לא כוסית, או מה שלא תגידו, מקלחת משותפת זה אחד הדברים שהכי מפחידים אותי בטירונות. וזה שזה יהיה עם מלא בנות שאני מכירה מכל מניי מעגלים רחוקים.. ואני עושה טירונות די ארוכה. וכולם אומרים לי שכולם מביאות בגד ים אבל לא משתמשות בו.. אבל על הזין שלי! (עוד דבר שלא הייתי רוצה לחשוף במקלחת עם עוד בנות) לא רוצה בזה כרגע. זהו? אין אפשרות אחרת?
ואין מישהי שלא מפחדת מזה בהתחלה (ואם יש אז אני גאה בהן(?)) את תראי שתוך יום יומיים זה יעבור לך... והכי הרבה-תבקשי שישימו לך מגבת או שתתקלחי בסוף השעת ט"ש ואגב, אלה שיש להן בעיה רצינית עם הקטע הזה תמיד יכולות לבקש מהמפקדות להתקלח בזמן אחר, למרות שקשה לי להאמין שבקרקל יתנו לכן להתנהג כמו כוסיות :] ולגביי הבגד ים, באמת שעדיף להתבייש עד עמקי נשמתך ולא ללבוש בגד ים במקלחות, זה רק מושך יותר תשומי.
כמה הן מתגייסות? אנחנו 2 מהגרעין.. זה זוועה ואני ממש כועסת. לא משנה על מי. וזה מפחיד ממש כי בכל השכבה יש קבוצות די גדולות מכל גרעין (10, 12, 15, וגם 5-8), ואחנו 2! זה מפחיד ואני מפחדת שנבלע.
ומה, כל השאר הולכות להיות מורות חיילות? הן יוצאות לקרקל (כרגע, זה עוד לא סגור) 3 מתוך שמונה ולא נראה לי שזה יקרה.. כאילו, לא נראה לי שיתייחסו יותר מידי לגרעין ספציפי אלא יותר "את מהנוע"ל? כן ואת? מחנות עולים, אחלה" משהו כזה. וואי בהצלחה אני מקנאה בך שתהיי בערבה היפייפה
אלא סביבות ספטמבר אוקטובר יש זמן לנוח יש זמן לעבוד ולהרוויח יותר ממשכורת רעב אפשר לנסוע לאנשהו... אלא שמתגייסים לא יכולים. אני גם חושבת שאלו שמתגייסים לא ישר אחרי המועד ב' באים בראש הרבה יותר נקי אפילו שעברתי את השלב של השוק, ואני מניחה שיש יתרונות בלהשתחרר מוקדם, עוד חודשיים באזרחות לא היו עושים שומדבר רע [לדעתי כמובן, כן]