המלחמה בעיראק

מלכך הפנחה האמריקאי מטרניך

שאלה לי אליך: "...ובאיזה מחיר אנושי..." - התכוונתָ לאמריקאים והפודלים שלהם, או גם לעירקים?

מטרניך

New member
כשתלמד לכתוב עברית תחזור אלי,

וכשתפסיק לנבל את פיך אולי אתייחס אליך. כרגע אתה פשוט מגעיל אותי.

אני ממש ממהר "לחזור אליך"

לא נעים להיות פודל? אל תתייחס אלי. איכשהו אנסה לחיות גם להבא בלעדיך.

Asaf p

New member
בינתיים אני זכיתי בכמה אחוזים טובים

בבורסה. יש גבול ,ראית מזה? אני עושה כסף מדם ילדים עיראקים!

Asaf p

New member
מטרניך ברוך הבא איש חזק

תתחיל לקפוץ ולשיר מי שלא קופץ עיראקי..... מי שלא קופץ עיראקי...מי שלא קופץ עיראקי..... מי שלא קופץ עיראקי...מי שלא קופץ עיראקי..... מי שלא קופץ עיראקי...מי שלא קופץ עיראקי..... מי שלא קופץ עיראקי...

Asaf p

New member
יאללה שינילה תתחיל להרים את הפורום

מי שלא קופץ עיראקי..... מי שלא קופץ עיראקי...מי שלא קופץ עיראקי..... מי שלא קופץ עיראקי...מי שלא קופץ עיראקי..... מי שלא קופץ עיראקי...מי שלא קופץ עיראקי..... מי שלא קופץ עיראקי...

מטרניך

New member
תודה על קבלת הפנים החמה

הייתי קצת ב'אירופה החדשה' מאחורי מה שהיה מסך הברזל וחזרתי מעודד ומחוזק. מתברר שלא כל אירופה הם שיראק ושרדר, חברים טובים של סדאם. במזרח אירופה, שהיתה נתונה במשך שני דורות לשלטון עריצות קומוניסטי, יודעים להעריך את החירות החדשה שזכו בה, אוהבים את אמריקה ומעריכים את ישראל. שוטר משטרת הגבולות בגבול בין צ'כיה לפולין, שראה את הדרכון הישראלי שלי, קידם את פני בחיוך רחב ובידידות. אתם לא פוחדים מסדאם חוסיין? שאלני. כשהשבתי בשלילה אמר: טוב מאוד. עכשו יכניסו לו. 'עמך' באירופה החדשה מתעב את גרמניה וצרפת שהתחפשו פתאום למלאכי השלום ויודע לזהות את פרצופם האמיתי. בייחוד 'אוהבים' שם את צרפת שמזכירים אותה כל הזמן בהקשר של הסכם מינכן ובוגדנות בכלל עד לימי נפוליאון שהקים כזכור את 'דוכסות וורשה' והבטיח לפולנים עצמאות ונטש אותם לנפשם בהזדמנות הראשונה (אגב, גם בקרב היהודים הוא נטע אשליות דומות). ועל היחס הרגשי לגרמניה, 60 שנה אחרי הזוועות, לא צריך להרחיב את הדיבור. בכלל, באמצעי התקשורת המקומיים לא הפסיקו ללגלג על הקואליציה החדשה של גרמניה, צרפת ורוסיה המייללת כל הזמן על כך שלארה"ב 'אין מנדט מהאו"ם' לתקוף את סדאם והזכירו לצבועים את המלחמה של הרוסים בצ'צ'ניה ומלחמת קוסובו שבה השתתפו שרדר ושיראק בהתלהבות ללא מנדט כלשהו. דווקא הברית הבלתי-קדושה הזאת מעוררת במדינות האלה, שהשתחררו זה לא מכבר מהשעבוד הסובייטי, חששות כבדים ומזכירה טראומות היסטוריות (חלוקת פולין בין רוסיה, פרוסיה ואוסטריה, הסכם מינכן, הסכם סטאלין היטלר וכד'). ההזדהות עם ארה"ב במדינות אלה היא לכן לא רק עניין אידיאולוגי, אלא גם דרך לשמירה על עצמאותן מול הלחץ הפוליטי והכלכלי של שלוש המעצמות האירופיות הנ"ל. כידוע, נוכח התנהגותן של 'בעלות בריתה' האירופיות שוקלת ארה"ב להעביר את בסיסיה ממדינות כמו גרמניה ובלגיה למזרח אירופה. נדמה לי שגם אנחנו צריכים להתחיל להתרחק מהבלגיות והנורווגיות למיניהן ולהתקרב מכל הבחינות לארצות הקומוניסטיות לשעבר הרוחשות ידידות לישראל ומהוות בנוסף לכך כוח עולה בזירה הבי"ל.

yeshgvul

New member
מי אני שאלין?

אני הרי עושה כסף מה- EU (כולל משוקולד בלגי) ומאל קאעדה....

...משטר מתוקן ודמוקרטי כמו

בכווית, סעודיה, נסיכויות, מרוקו, ירדן, וכמו שהיה בימי פארוק ושאר הממושמעים. אבל אם יֵצאו מעירק כל החיילים האמריקאים (מאפגניסטן למשל הם עוד לא כל כך יצאו) והטורקיים, אז באמת אפשר אולי יהיה לדבר על דמוקרטיה.

yeshgvul

New member
בבקשה אל תגרום לי לומר לעצמי

מבלי לקרוא את הערותיך שההערה תהיה שטחית, מפני שהברנש לא טרח לקרוא. אתה מסוגל ליותר.

שריד מזמן איננו מענין אותי....

כך שלבזבז זמן ולקרא אותו?! לא תודה!! נו... וכעכת התספר לי אם צדקתי בהנחתי לאשר כתב

למעלה