המלחמה בעיראק

מטרניך

New member
אני זוכר שכשפעם ציטטתי לך משהו

מאתר אירגונך ענית שאתם גוף פלורליסטי שלא כל מה שהוא מפרסם בשמו מחייב את כל ה'חברים'. ודווקא לך יש לפעמים עמדות משלך. עכשו, כשנוח לך פתאום, אתה מפנה את קוראיך לאתר של אירגונך. זאת התנהגות מנווריסטית המתאימה לצלופח חלקלק ולא לאיש שיחה הראוי להתייחסות רצינית. חבל, כי בראשית דיוננו התייחסתי אליך אחרת.

yeshgvul

New member
מה אומרת לך ההפניה לאילון נוסייבה

בחתימתי הקבועה ? משום מה היא אומרת לך שאני מתנגד למו"מ ישיר . כי ידוע שאילון הוא בלגי ונוסייבה אמריקאי.

מטרניך

New member
אתה חושב שאני נמצא כאן על תקן של

פרשן למה שאתה עושה ומציג בחתימתך? תפסיק להציג כל הזמן קלוצקאשס כאילו מלומדות למשתתפים אחרים ותתחיל להציג את דעותיך בצורה ישירה ואמינה ולא מניפולטיווית כפי שאתה עושה, ואז אנשים - לא רק אני - יתייחסו אליך אחרת.

ניבולי פה באתר

'תפסיק להציג קלוצקאשס', '...מניפולטיווית כפי שאתה עושה'. מכירים את "הדוקטור" מ"ילקוט הכזבים"? כשהנימוקים אינם משכנעים "להתרגז".

מטרניך

New member
החברים של שולה (אלוני)

בין הראשונים שתקפו בחמת זעם את המתקפה האמריקאית בעיראק נימצאים הפשיסטים והשמאלנים בארצות השונות. החשוב ביניהם הוא ז'אן מרי לה פן (18% מקולות הצרפתים) שהזדרז להופיע היום בטלוויזיה הצרפתית בהתקפה על ארה"ב. החרו-החזיקו אחריו הקומוניסטים בבטאונם 'ל'הומניטה'. הם קוראים לעצרת המונים הערב בכיכר הקונקורד בפריז. שם הם יצעדו ביחד. מפלגתו של היידר באוסטריה ניהלה בימים האחרונים מסע הסתה תוקפני נגד ארה"ב. מנהיג המפלגה, האופט, שהוא סגן הקנצלר באוסטריה, הופיע בטלוויזיה יחד עם מנהיג הירוקים ואן דר בלן ושניהם ירדו כסח על האמריקאים עד שלא ניתן היה להבדיל ביניהם. ובגרמניה - כן, בגרמניה - זועק היום ביטאון הנאצים (דויטשה נציונלצייטונג) בכותרת ענק שכאילו יצאה מלועו של גבלס: 'אמריקה רוצה בשלטון עולמי'. הכותרת לקוחה מראיון עם ציר הליבור הבריטי ג'ורג' גאלאווי, מראשי המתנגדים לטוני בלייר, עם עורך העיתון הנאצי גרהארד פריי. ולנקודה היהודית-ישראלית: באותו העיתון הנאצי מתפרסם ראיון עם הפרופ' למדע המדינה מנחם קליין מאוניברסיטת בר אילן תחת הכותרת: 'אין סיבה משכנעת להתקפה האמריקאית'. קליין גם מספר לבני שיחו הנאציים עד כמה מרושעת ממשלת שרון. מה שנקרא האכסניה מכבדת את בעליה - והוא אותה. לתשומת לב הסטודנטים בבר אילן. לקוראי גרמנית הינה האתר: www.dsz-verlag.de.

איידהו

New member
אני מאוד מקווה כי אתה צודק אבל

עליך לזכור כי לאחר המלחמה (בהנחה שאכן תסתיים בניצחון אמריקאי והמשטר בעיראק יוחלף) בוש יוריד את כפפות המשי שעד כה השתמש בהם כלפי ישראל. הוא יצטרך לעשות זאת מאותה הסיבה שאביו עשה זאת בפעם הקודמת- בכדי להראות לעולם הערבי בפרט ולשאר העולם בכלל כי ארה"ב אינה תומכת עיוורת בישראל וכי המלחמה הזו אכן לא נעשתה רק מתוך שיקולי הגנה של ישראל. סיבה נוספת הינה קולות הנשמעים, הן מצד תומכי בוש והן מצד מתנגדיו, כי ארה"ב אינה מפעילה די לחץ על ישראל, למרות שהיא מסייעת לה רבות (מה שבא על חשבון משלמי המיסים האמריקאיים). שוחחתי עם אמריקאים התומכים בישראל ובמאבקה כנגד הטרור אך גם הם רוצים לראות פינוי ההתנחלויות לא לחינם אושר רק רבע מכספי הסיוע. הממשל האמריקאי מבקש לאותת לממשלה הישראלית כי אם היא לא תהיה רצינית בנוגע להקפאה ופינוי התנחלויות ומתן מדינה לפלסטינים, הדבר עלול יהיה להוביל למשבר הדומה לזה שהיה בין ממשלת שמיר לבוש האב, או זה הנוכחי שבין טורקיה לארה"ב שרון אכן דיבר על וויתורים כואבים ומאוד ייתכן כי הוא אכן מתכוון לכך אך השאלה היא האם ליברמן, איתם, ליבנת, הנגבי, ואחרים אכן יאפשרו לו להקפיא ולפנות התנחלויות. ראית מה עשו בקריית ארבע למסיכת פוים של שרון... וזה רק בגלל שהוא "העז" להזכיר את המילה "וויתורים"... תאר לך מה יעשו לו כשהוא אכן ינסה לבצע זאת בפועל...

איידהו

New member
ובמילים אחרות-

שרון אכן דיבר על "וויתורים כואבים" אך קשה להאמין כי הוא אכן יוותר משום שהפך לשמאלני והבין כי ההתנחלויות רק מהוות נטל על ביטחון וכלכלת ישראל... שרון מוכן לוותר משום שהוא מבין, ובצדק רב, כי אחד האינטרסים החשובים ביותר עבור מדינת ישראל, ובייחוד "בעולם החדש" של השנים האחרונות, הנו השמירה על יחסי הברית הקרובים עם ארה"ב. שרון, שאצלו הריאל פוליטיק החליפה את הפוליטיקה האידיאולוגית, מבין שבכדי לשמר יחסים אלו ולא להיקלע למשבר שהיה לאחר מלחמת המפרץ הקודמת בין ממשל שמיר לממשל בוש האב, יהיה עליו לבצע "וויתורים כואבים" כהגדרתו... הוא גם הבין כי אנשים שאותם מניעה פויטיקה אדיאולוגית ולא ריאל פוליטיק, כדוגמת איתם ודומיו בליכוד, יתנגדו לאותם ויתורים גם במחיר של סיכון ממשי של היחסים הקרובים והחזקים עם ארה"ב... לכן היה חשוב כ"כ חשוב לו, בעת הקמת הממשלה, כי מצנע יהיה השותף שלו ולא ליברמן ואיתם... בשורה התחתונה הוא השקיע אנרגיה כה רבה להזמין את מצנע לממשלה לא בשם "האחדות" ושאר סיסמאות אלא בשם השמירה על היחסים האסטרטגיים עם המעצמה העולמית, מתוך התפיסה כי אותה מעצמה עתידה "להשתלט" על המזה"ת, לדחוק את אירופה ולנסות ולהקים כאן סדר חדש. שרון היה צריך את מצנע כדי שישראל לא תביא את עצמה להיות בדרכה של אותה מעצמה, כפי שמדינות כמו טורקיה או צרפת בחרו לעשות (ומאוד ייתכן כי הן ישלמו על כך מחיר כבד). אך ברגע ששרון נאלץ "לקבל" את ליברמן ואיתם ואין לו את מצנע ואנשיו שיאזנו את לבנת, הנגבי וחבריהם, ייתכן מאוד כי ישראל אכן תחליט ללכת עם הראש בקיר ולמצוא עצמה, כמו טורקיה, בקונפליקט חמור עם ארה"ב

yeshgvul

New member
מה ?? שרון ??

"בשורה התחתונה הוא השקיע אנרגיה כה רבה להזמין את מצנע לממשלה לא בשם "האחדות" ושאר סיסמאות אלא בשם השמירה על היחסים האסטרטגיים עם המעצמה העולמית " >>>> אני מבין שההרצאה הארוכה למצנע על חשיבותה האסטרטגית של נצרים היא חלק מהשקעת האנרגיה הזו?

איידהו

New member
חשבתי שהוא הזכיר את נצרים

סתם באיזה נאום למתנחלים... לא ידעתי שהוא ערך הרצאה שכזו למצנע... ובכל זאת, אני עדיין נוטה להאמין שהברית האסטרטגית עם ארה"ב חשובה לשרון אף יותר מנצרים וחברון- הוא יודע שללא הסיוע האמריקאי ישראל תהיה גמורה ואני לא חושב שהוא מוכן להיות אחראי למצב כזה

איידהו

New member
חשבתי שהוא הזכיר את נצרים

סתם באיזה נאום למתנחלים... לא ידעתי שהוא ערך הרצאה שכזו למצנע... ובכל זאת, אני עדיין נוטה להאמין שהברית האסטרטגית עם ארה"ב חשובה לשרון אף יותר מנצרים וחברון- הוא יודע שללא הסיוע האמריקאי ישראל תהיה גמורה ואני לא חושב שהוא מוכן להיות אחראי למצב כזה

yeshgvul

New member
לשרון יש דרך שלישית

להמשיך לדבוק בנאמנותו המלאה לכל ההתנחלויות ולהפעיל את המכבש של אייפאק והאבנגליסטים בוושינגטון כל אימת שיש צל צילו של סיכוי ללחץ. ואצל בוש וחבורתו ממילא הסיכוי ללחץ כזה נמוך. אבל אם זה יקרה , אפשר תמיד להעביר בקונגרס החלטה שמדינה פלסטינית היא סכנה לישראל ,ואז איזה פוליטיקאי ישראלי יוכל לעשות "פשרות כואבות" ולסכן את ישראל?...

לא.. עראפת יקירנו...

לא.. עראפת יקירנו... ההצעה הסעודית יקירת מחמד ליבנו אסד השואף לשלום אמת ורק שרון מכשילו מנהיגי הטרור שוחרי השלום אשר מי זה שרון?! סתם אחד.. סתם שקרן... עזוב הוא לא שווה התיחסות רקר הסעודים הם הם ואין ביתלם מה אמרו?! לא יודע ולא חשוב העיקר שאמרו וזהו!

Antropus

New member
כמה פטריוטי!

מוזר בעיני שאנשים שגאים בהיותם ישראלים מוכנים לרדת לדרגת כלב וללחך את פנכתו של האדון הינקי. נ.ב. מה יש לך נגד גרמניה, בלגיה וצרפת? אלו מדינות די יפות והייתי מעדיף שהן יתעשרו במקום ארה"ב. בניגוד לארה"ב הן משקיעות בזכויות סוציאליות ולא בתחמושת.

מטרניך

New member
השתלבת לגמרי במזרח התיכון, גם

עולם הדימויים שלך דומה לזה של שר התעמולה העיראקי ('כלב', 'מלחך את פנכתו של האדון הינקי'). ההוא קרא לר"מ בריטניה 'חמור'. אתה תופעה עלובה ודוחה שצריך לנגב אותה מהדרך כדי לא ללכלך בה את הנעל ולעבור עליה לסדר היום.

yeshgvul

New member
האירופאים תורמים לסיוע הומניטרי

חלק גבוה בהרבה מהתוצר שלהם. 1% מהתוצר בדנמרק לעומת 0.1 % מצד ארה"ב. גם צרפת ובלגיה נותנות יותר.

Antropus

New member
שאלה לי

האם זה נכון שלמרות שארה"ב תורמת חלק קטן יותר מהתוצר שלה, היא עדיין אחראית על כמחצית מהכספים הנתרמים לאו"ם?

yeshgvul

New member
לא ! ארה"ב מממנת 22% מתקציב האו"ם.

להשוואה , יפאן מממנת 19% וצרפת 5% (התוצר האמריקני הוא יותר מפי 4.5 מהתוצר הצרפתי)

Antropus

New member
אז יוצא

שארה"ב גם תורמת כ- 4.5% מהתוצר שלה. מוזר שהאמיריקאים טוענים שעליהם עומד האו"ם אם יפן הקטנה משלמת כמעט כמוהם. תודה על המידע!

Antropus

New member
ברור שהשתלבתי!

אני ישראלי, ובפעם האחרונה שהסתכלתי על המפה, ישראל היתה במזרח התיכון ולא באיזה כפר קטן באלבמה, כמו שאתה בוודאי היתה רוצה. ואם כבר באלבמה עסקנן; מגניב אותי לדעת למה אמריקאים כפריים הבורים והגזענים הם התומכים הכי גדולים במלחמה, בעוד שבערים הגדולות יש הסתייגות רבה ממנה? האם זה בגלל שבערים הגדולות יש יותר אירופאים (איכסה!), אסייתים (עוד יותר איכסה!!) או ערבים (גועל נפש!!!) או בגלל שבעיר הגדולות פוחדים מפיגועים א-לה מגדלי התאומים? לעולם לא נדע...

למעלה