המלחמה בעיראק

yeshgvul

New member
יוסי שריד נגד מלחמה בעיראק?../images/Emo151.gif

לא ראיתי את המאמר בעצמי. האם הציטוט נכון? -------------------------------------------------------- במאמר במוסף של ידיעות אחרונות תחת הכותרת: " נגד המלחמה בעיראק " הוא כתב :"והמחיר של סילוק סאדם הולך ומאמיר והופך להיות מחיר מופקע שספק רב אם ראוי לשלם; החלק הצבאי בהרפתקאה הזאת הוא דווקא החלק הקל .עוד לפני שפרצה, היא כבר מסבה נזקים ; חמורים, שבחלקם הניכר הם בלתי הפיכים. לא רק האו"ם בהריסות ויצטרך לאחות את שבריו תקופה ארוכה, גם נאטו קורסת וכל הקהילה הבינלאומית מסוכסכת וקרועה. העימות החריף בין ארצות הברית לבעלות בריתה המסורתיות הוא הרת אסון. אין אנו יודעים מה יקרה ביום שאחרי ,אולם אנו כבר יודעים מה קורה ביום שלפני, ואובדן היוקרה של ארצות הברית מדאיג עד מאוד. וושינגטון חלשה היא לרעת ישראל, כי היא משענתה הנאמנה היחידה. במלחמה שלפני, ארצות הברית כבר נחלה כשלון. אמריקה תהיה זקוקה לנס כדי להשתלט על עיראק. בלי הכרעה חדה מהירה וחלקה תתחולל רעידת אדמה בינלאומית שמרכזה המזרח התיכון. ארצות הברית תאלץ להשאר בעיראק שנים ארוכות והתמיכה במלחמה זו תדעך במיוחד עם הקורבנות האזרחים הרבים והגופות של החיילים האמריקאים שיחזרו בשקי הפלסטיק.

ricardo18

New member
מלחמה קצרה ובטוחה לכולנו -

אם היא כבר בלתי נמנעת, לפחות אני מקווה שתשיג את יעדיה במהירות וללא הסתבכויות מיותרות. ואם בעיראק יקום משטר מתוקן, דמוקרטי, המטיב עם עמו - מבטיח לקחת את דבריי בחזרה. תשמרו על עצמכם (אני מפחד מהפטריוט...).

rabina91

New member
פיקוד העורף

הערב שמעתי את הגב' זהבה גלאון ובצר לי התנסתי בדיוק בנושא עליו התרעמה. ככל האוכלוסיה לא נגעתי בערכות המגן עד לרגע ההודעה של פיקוד העורף לפתוח את הערכות וליבדוק אותן. הערכה של בני הקטן שבורה. התקשרתי לפיקוד העורף ואלה שלכו אותי לתחנת הריענון באזור מגורי (כ"ס) שעה בדיוק לאחר הבקשה ליבדוק את הערכות. התחנה היתה סגורה ולכן התקשרתי שוב לפיקוד העורף ושם נאמר לי להגיע בבוקר להחליף את המסכה. איזה חוסר אחריות זו לאחר יצירת פניקה מוחלטת בציבור לסגור תחנות ריענון. הרי לא התרשלתי וברחתי מאחריותי להחליף את המסכה בזמן. כאזרח ממלא אחר חובותיו החלפתי אותה כשקיבלתי הודעה . היום אני בחרדה ובתפילה שלמרות הפניקה שיוצרים כל חסרי האחריות האלה שתפקידם להרגיע אותנו ולתת לנו ביטחון הכל יהיה בסדר כי איך אוכל להסביר לילד בן - 5 שאין לו מסכה.

מטרניך

New member
God Bless America

התקיפה של ארה"ב ובעלותצ בריתה נגד משטר סדאם החלה. את מי מעניין על מה מדברים שולה אלוני ויוסי שרידץ יש להם את חופש הקישקוש המוענק לכל אזרח במדינה דמוקרטית. מה שקובע עכשו הוא באיזו מהירות ימוגר שלטונו של סדאם חוסיין ובאיזה מחיר אנושי וחומרי. חשוב גם איזו מציאות תשתרר באזור לאחר המלחמה, ובראש ובראשונה מי יהיה בעל הבית. נקווה שבעקבות חיסול משטרו של סדאם יעופו מכאן גם הצרפתים, הגרמנים, הרוסים והבלגים. המיליארדים הרבים שהרוסים והצרפתים השקיעו בסדאם, ירדו לטמיון. גם הגרמנים לא יוכלו לספק עוד את מתקניהם ליצור נשק כימי (שבו השמיד סדאם את הכורדים בחלאבג'ה). רק זה מחמם את הלב. כל אלה יעופו לקיבינימט מכל 'תהליך השלום' באזור - כבר בא להקיא מלראות כאן כל הזמן את השיראקים והלואי מישלים הגדולים והקטנים ושליחיהם. והגב' לינד תשב בשטוקהולם ולא תסתובב לנו כאן בין הרגליים. גם הביילינים יצטמצמו לממדיהם הטבעיים ויפסיקו להסתובב כטווסים מנופחים שנוצותיהם מרופדות בשטרות כסף אירופיים. האזור יאורגן מחדש בהנהגת ארה"ב ובעלות בריתה, וזה טוב לנו ובסופו של דבר גם לעמים הערביים ולפלסטינים. אלה יתחילו להבין מחדש את כללי המשחק ולחזור לשפיות ואז יהיה לנו אולי גם איזשהו שלום, גם אם נשלם עבורו ב'וויתורים כואבים' (שרון). אבל עכשו עומד על הפרק הצורך לנצח ניצחון מהיר ומוחץ את שלטון הרשע בבגדד וארה"ב זקוקה לכל תמיכה ברחבי העולם. God Bless America.

Antropus

New member
בחזרה למציאות

כמה עובדות פשוטות שנשכחו בהמולה שהקימה התקשורת הישראלית והאמריקאית סביב סדאם: זה אותו הבחור המשופם שבוש האב לא קטל לפני תריסר שנים, למרות שיכול היה לעשות זאת מבלי לאבד חיילים וכמעט ללא נזק נוסף לעירקים (שבין כה וכה היו מובסים). עיראק היא לא המדינה היחידה שיש לה נשק לא קונוונציונלי. אני בספק אם קיימת מדינה כלשהי צפונית לקו המשווה שאין לה נשק כזה (בגלל הבקשה המנומסת של תפוז אני לא אביא דוגמאות נגישות לכולנו). סדאם הוא פושע נתעב ורוצח מנוול, אבל יש עוד כמוהו. באפריקה נהרגו כבר מיליונים והקרבות עדיין נמשכים, למרות שלהשליט (כן להשליט) שם סדר הרבה יותר פשוט וחסכוני (בחיי אדם ובכסף) מאשר בעירק. מאז מלחמת המפרץ (הראשונה) סדאם די רגוע. אין רציחות המוניות, אין התקפות פתע על כווית, ובסה"כ אין גם סיבה מיידית לתקוף אותו. סדאם איננו מסוכן לארה"ב. חשוב להגיד את זה כי האמריקאים המסכנים קונים מסכות גז. הוא מעולם לא היה מסוכן לארה"ב ולעולם לא יהיה מסוכן לארה"ב. סדאם גם לא מסוכן לישראל. לפחות הוא לא היה מסוכן עד שבוש החל במסע הצלב שלו. גם את זה חשוב להגיד. הוא מעולם לא היה מסוכן לישראל - עובדה שפלשתינאי חמוש במטען חבלה ומשאלת מוות יכול לזרוע יותר הרס מכל הסקאדים שסדאם זרק עלינו. סדאם הוחלש מאוד אחרי המלחמה הקודמת וההגבלות שהטילו עליו (שהאו"ם כולו הטיל עליו ולא אמפריאת ואשינגטון) כך שהוא הפך לסתם עוד דיקטטור מקומי ולא לשיבא שמסוגל לזרוע הרס בעולם כולו. אם אתם חושבים שאני שונא אמריקאים ואוהב את סדאם, אתם טועים. אני מתעב את בוש ואת חבורת אצילי הנפט שלו, אבל אין לי שום דבר נגד ארה"ב ואני חושב שהמלחמה הזאת מיותרת, אבל אני עדיין שונא את סדאם.

iceviper

New member
עוד תיאור מצב

פרומו לתוכנית שמשודרת עכשיו: "גידי גוב וחברים בתוכנית בידור מיוחדת לרגל המתקפה בעירק" ושוב,לכל מי שפספס: "גידי גוב בתוכנית בידורמיוחדת לרגל המתקפה בעירק" וגידי עוד מפרט מה יהיה עמנו,לאחר משחק הכדורסל,וכמובן אחרי הפרסומות: דבל'ה גליקמן,רמי הויברגר,אורי גוטליב ועוד משדרים מהחדר האטום שלהם" ישראל 2003:החדר האטום לא כמקום מקלט מפני חל"כ אלא כמרכז בידור ואופציית בילוי.

master simon

New member
מיעוט מצומצם-האמנם?

21/03/2003 עשרות אלפי פלסטינים מפגינים בשטחים וקוראים לסדאם להפציץ את ת"א עשרות אלפי פלסטינים מפגינים ברחבי השטחים במחאה על המלחמה בעיראק. הפלסטינים קוראים למנהיגים הערבים הדורשים מסדאם לפרוש להתפטר הם, ומגנים במיוחד את נשיא מצרים, חוסני מובארק, את מלך ירדן עבדאללה ואת נסיך כווית. המפגינים נושאים תמונות של סדאם ובין לאדן וקוראים לסדאם להפציץ בנשק כימי את תל אביב.

מבלי לקרא אני מנחש כי התוכן הוא

אותה העבדה שמחזיקיקה הרשות על הסכסוך עכשיו מענין לדעת אם זה נכן ועד כמה הדמיון בין השניים?

ronen1981

New member
הלואי וסדאם ובניו ימותו מהר

ונזכה למחירי חבית נפט של פחות מ 20$.

smile2life

New member
טרול הביתה

אני בטוח שבפורומים אחרים כמו "הימין שלנו" ישמחו לשמוע את דבר הבלע שלך

Deathatred

New member
שיעלו אותם על מטוס וישלחו

אותם למפגש עם הרודן שהם כל כך מעריצים.

yeshgvul

New member
מוזר, וחשבתי שאתה והמון ישראלים

קוראים לג'ורג' להפציץ את בגדד

master simon

New member
אני קורא לג'ורג' בוש

להרוג את סאדאם אני לא תומך בהרג עיראקים למרות שכולם יודעים שהם לא צדיקים כל כך השתתפת בהפגנה הזאת?

yeshgvul

New member
גם הפלסטינים יסתפקו בהרג שרון

ובסיום מדיניות הכיבוש ופשעי המלחמה שהוא מוביל, למרות שגם שם יש גזענים מכלילים כמוך שאומרים שהישראלים לא צדיקים כל כך.

master simon

New member
האם גם אתה תסתפק בהרג שרון?

האם הפלסתינים יסתפקו רק בהרג שרון? או שמא הם רוצים גם את ראשם של מופז ברק רבין וכו'?(כולנו זוכרים את שמחת הערבים ביום הרצח) האם סאדם הוא צדיק הדור? איך מדינה ערבית הייתה מתנהגת אילו הפלסתינים היו מבצעים פיגוע אחד של כ15 הרוגים ירדנים למשל... האם ערפאת הוא מנהיג הגון וישר (לא כלפי היהודים אלא כלפי העם שלו)?

yeshgvul

New member
אני נגד כל מדיניות החיסולים...

בשני הצדדים. לגבי ערפאת דעתי כדעת רוברט פיסק. ראה למעלה או: http://home.mindspring.com/~fontenelles/fiskarafat.htm הערבים שמחו על רצח רבין? תגיד, על מה אתה מדבר? אצל ערביי ישראל היה ממש אבל לאומי. גם בשטחים לא שמחו על זה. או שהתכוונת לגנדי...

master simon

New member
התכוונתי לערבים הפלסטינים

תבדוק ותיווכח ועצם ההשוואה שלך בין שרון לאחד המחבלים שלכם מראה בדיוק מי אתה ומה אתה דברים טובים אי אפשר להגיד עליך

Mshapira

New member
../images/Emo47.gif למה שניקרא לו להפציץ את בגדד

הוא הרי מושל נאור שעושה רק טוב לעמו, כל הפרופילים הפסיכופטים שלו הן המצאה של המערב, הוא הרי לא באמת מחזיק ומשתמש! בנשק להריגה המונית, אוה גם לא באמת הפציץ את תל-אביב (זה אנחנו שהפצצנו את עצמנו כדי שיהיה לנו תרוץ להשמידו), הוא באמת אדם טוב שכל רצונו הוא להגן על עמו... הוא הרי לא מממן שום פעולות התאבדות, הוא רק תומך במשפחות שיקירהים נפגעו מפעולות הצבא הציוני הכובש, עיניים להם ולא יראו" אוזנים להם ולא ישמעו" פה להם וידברו עימו שטויות לרוב"

למעלה