היסטריה גברית

nutmeg

New member
מוסקט

השתמשה במילה ההתחלתית שהשתמשו בה בדיון אי שם בקצה השרשור - איפה שעידן רשמה מה שרשמה. אם היו משתמשים במילה אחרת קרוב לודאי שמוסקט הייתה משתמשת בה. היסטריה - כמו שאני הבנתי מהתחלת השרשור - הוא המונח העממי לאדם over reacting. אמנם במקור חשבו שהתופעה הזו היא נשית ולכן קישרו אותה לרחם. מה ידעו אז על רגשות? הא? מסתבר שלא צריך רחם כדי להגזים בתגובות.

shellyland

New member
ברור שיש דבר כזה.

בכל מצב של יחסי דיכוי, ה"מדכא" (בכוונה במרכאות) הוא בהכרח גם מדוכא, בעיקר משום שברוב המקרים הוא איננו רוצה להיות בצד של המדכאים או לעסוק בפעילות מדכאת אבל התפקידים החברתיים מקבעים אותו שם בלי לשאול אם זה מתאים לו. השוביניזם עושה רע לגברים (כמעט) כמו שהוא עושה רע לנשים.

../images/Emo45.gif

היום זה היום בחודש שבו אנחנו מסכימים על משהו ?

יוסי ר1

Active member
מסכים איתך שסף הסיבולת לכאב

של גברים נמוך משל נשים. למרות שיש יותר נשים שצורחות בחדרי לידה מאשר גברים.

shellyland

New member
את באמת תוהה למה?

כי פתאום שינו להם את הכללים והם עוד לא באמת מבינים את הכללים החדשים או למה היה צריך לשנות את הישנים. כשהם יבינו, ההיסטריה תחלוף.

הם מפ-ח-דים, הם מפ-ח-דים ../images/Emo141.gif

חששתי שגם זה יגיע יום אחד. התחלת לדבר כמו בנימין נתניהו.

shellyland

New member
ברור שהם מפחדים. ויש להם סיבה.

כאמור, כשמשנים עליך יום אחד את הכללים בלי שאתה מבין מה עשית, זה מפחיד.

משנים את הכללים כל הזמן ../images/Emo141.gif

את כללי המיסוי, את כללי הנהיגה, את כללי מקום העבודה. מקטרים קצת, מקללים קצת וממשיכים הלאה. אין בזה שום דרמה. אלא אם כן מעוניינים ליצור דרמה יש מאין.

גם הגדרת "מעשה מגונה" לא ../images/Emo141.gif

ואפילו הרשעת אדם במעשה מגונה ללא הסכמה אינה מטילה דופי בהומניות שלו, באנושיות שלו. לא לפי המילון שלי, ונדמה לי שלא לפי המילון של רוב הציבור, נשים וגברים כאחד.

יוסי ר1

Active member
אין כרגע מילון לנגד עיני

אבל ברור שבריך הם התחכמות. הומאניות - אנושיות - כוללת בתוכה את התכונות וההתנהגות שהן מותר האדם מן הבהמה. מותר האדם לטוב, לא לרוע. אז אם אדם מתנהג בצורה מגונה, אזי זה פוגם באנושיותו. לפחות לטעמי.

ואם טעמי אינו כטעמך - אני מתחכם ../images/Emo35.gif

לטעמי אנושיות היא תכונה ביולוגית, שאינה נפגמת כתוצאה ממעשים שאדם עושה. נכון, שאנחנו מכירים דוגמאות למצבים בהם החברה שוללת מאדם את אנושיותו, וחבל שיש מצבים כאלה.

יוסי ר1

Active member
האם אתה טוען שאתה ביהיביוריסט?

האם אתה טוען שטבע האדם מוכתב כולו בגנים, ואין לו שיקול עצמי, מוסרי? דעתי היא כי אנושיותו של אדם נמדדת באפשרותו להתעלות מעל טבעו. טבע האדם דומה לטבע חיה - סיפוק צרכים, אינסטינקט קיום, והיותו יצור חברתי. אנושיותו היא בכך שהוא יכול להתאפק מסיפוק צרכיו על פי רצונו ועל פי כללים חברתיים. ועל כך שהוא יכול ברצון ובמודע לחכן את חייו עבור ערכים בהם הוא מאמין. ועל כך שהוא במודע מקבל ערכים חברתיים, גם כשהם מגבילים את טבע הגנים שלו.

למעלה